×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие


25 Октомври 2019, Петък, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Обещах на всички, че ако стана кмет няма да се превърна в г-жа Неделчева, а ще остана тяхната Зара – човекът, когото познават

Захарина Неделчева е на 57 години. Основното си образование е завършила в село Веселие, средното – в гимназия „Г.С.Раковски“-Бургас, а висшето с профил „Икономика“. Тя е създала сплотено и щастливо семейство. Синът й вече е студент в Техническия университет в София. Две години Захарина Неделчева бе зам.-кмет на Приморско, а преди това и дългогодишен лидер на ГЕРБ. Напусна партията тази есен, след като не получи подкрепа на кандидатурата си за кмет. Номинацията й бе издигната от СДС, където тя, както споделя, открила много нови съмишленици, които имат желание да променят Приморско.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Г-жо Неделчева, какво ви накара да се впуснете в битката на Приморско при това не от партията, чийто общински лидер бяхте доскоро?

-В ГЕРБ оставих много приятели. Тези хора все още са близки до сърцето ми, знам, че в партията има много стойности мои съграждани, които мога да наричам приятели. Но в един момент си дадох сметка, че нещо трябва да се промени. Не може Приморско да продължава да се развива по този начин. Аз съм сред хората, живея тук, срещам се с тях и виждам, че те искат нова философията на управление, за да може Приморско се превърне в перлата на Южното Черноморие. Не може да се отрече, че някои неща бяха свършени. Това е видно. Но и много от обещанията, не бяха изпълнени, а те щяха да променят цялата община.

-Какви са вашите приоритети?

-С екипа, който работим, изготвихме Програма за развитието на Приморско. В нея са залегнали 33 точки, които според нас ще дадат нова посока на общината. Един от приоритетите ми е Южният подход на Приморско, откъдето минават над 60 % от туристите. Това е голяма моя болка! Години наред това място е пренебрегвано, иска се много работа – брегоукрепване, да се направи въженият мост, нов паркинг и да се асфалтира, защото е недопустимо да изглежда по този начин.

 Старият квартал също е занемарен. Той просто е мъртъв през лятото. Нашата визия е там да изтеглим цялата културна програма, да изградим амфитеатрална сцена в местността „Буруната“ и културен център. В Новия квартал пък има крещяща нужда от обновяване на инфраструктурата, за да е приветливо място за туристите. Да не пропусна училището на занаятите „Илия Шурелов“ в с.Ясна поляна. Смятам също така, че Приморско заслужава един нов и по-красив център. Защо да не бъде пешеходен? Ще се допитам до жителите на Приморско и ако желаят ще направим една хубава пешеходна улица.

-Действително имате програма, но изпълнима ли е тя, предвид факта, че проектите ви са само идейни?

- Тези, които ме познават знаят, че няма да поема ангажимент, който е неизпълним. Имаме ясна визия как да осигурим финансиране на проектите. Да не забравяме, че Община Приморско има немалък бюджет, с който при правено поставени цели могат да се решат много от проблемите.

- Пенсионерите, с които се срещнахте (ВИЖТЕ ТУК) ви призоваха да осигурите работа за младите хора. Какво ще направите, за да изпълните техния апел?

-Това е голямата болка на много семейства в Приморско. Чуваме тази молба през цялата кампания, където и да отидем. Хората са разочаровани, че в Общината се назначават много външни лица, а техните деца, които имат образование, експертиза, потенциал и желание да останат в Приморско, са принудени да си търсят късмета в другаде, защото никой не им предлага възможност да останат тук. Ако спечеля изборите, ще преразгледам всички назначения в общинска администрация. Ако в Приморско имаме подготвени специалисти – ще разчитаме на тях, а не на външни лица. Искаме да задържим младите хора, защото настъпи ли октомври градът се обезлюдява. Заради това една от най-важните точки в нашата концепция е Стратегията за завръщането на младите в Община Приморско. Предвидили сме много възможности – и в общинска администрация за експертните длъжности, смятаме да създадем звено за обществен ред и сигурност, което ще работи целогодишно и ще назначаваме само местни жители, ще дадем възможност на приморчани да правят бизнес, да работят и живеят в общината.

-В програмата ви е залегнала и диверсификация на туризма. Какви са мерките, които ще предприемете в тази посока?

-Нашата цел е до четири години всяко едно населено място в община Приморско да има какво да покаже на туристите. Ще изградим посетителски центрове, в които да запознаваме гостите ни с традиционния бит, култура, да опитат домашно приготвени ястия по автентични рецепти, да опознаят красотата на Странджа. Знаете, че имаме и проект за училище на занаятите в с.Ясна поляна, както и много идеи за провеждането на различни фестивали, които ще удължат сезона.

-Г-н Тодор Богатов, представител на рибарите във вашата листа, обяви и своята лична кауза – Приморско да има рибарско пристанище, както е в Царево, Черноморец...

-Г-н Богатов е човек, чието мнение ценим много. Заради това сме го поканили в нашата листа. Той неведнъж е казвал, че в Приморско няма само туризъм, а и рибарство. Ние ще направим всичко възможно, за да имаме хубаво пристанище. Няма да се оправдаваме, че очакваме средства от европейски програми. Дори да не намерим финансиране със собствени средства ще направим така, че портът да изглежда по-добре. Уважавам местните рибари, те не искат много – всеки да си знае лодкостоянката, да имат нормална инфраструктура и възможности да си изкарват препитанието.

-Кое е първото нещо, което ще промените в администрацията, ако спечелите изборите?

-Хората, които си работят и са от Приморско – да бъдат спокойни. Те ще останат на работа. Познавам ги много добре и нямам никакви забележки към тях. Знам какво могат и ще им дам шанс да се развиват в администрацията. Ще има промени единствено при тези, които са назначени отвън. Ще останат само експертните длъжности, за които не можем да намерим местни.

-Каква ще е философията на следващия бюджет, ако бъдете избрана за кмет?

-Бюджетът ще е съобразен с основните искания на жителите на Приморско. Ще работим по приоритети ни, но ще искаме да чуем и гласа на жителите на общината – ще отидем във всяко населено място, за да се допитаме до тях какво искат да бъде изпълнено.

-Нямате кандидати за кметове на кметства. Как ще работите с избраните от различни политически сили?

-Диалогичен и аполитичен човек съм и изобщо не ме интересува кой от коя партия е. Ще работя с всеки избран кмет, защото знам, че нашата цел е да вдъхнем нов живот на общината. Виждам кандидатите по населени места. Познаваме се и вярвам, че в мое лице те ще имат съмишленик, а не опонент.  

-А Общинският съвет…

-Както ви казах, поддържам добри взаимоотношения с всички кандидати за съветници. Убедена съм, че ще загърбим личните си пристрастия и ще работим заедно, независимо от конфигурацията.

-Ще успеете ли да изградите силен екип?

-Всички ме познават и знаят, че аз не съм човек, който ще тръгне да отмъщава или притиска някого. Мога да се разбера с всеки, без значение какво е ставало в миналото.

-А ще останете ли Зара, както ви пожелаха пенсионерите? Те поискаха да не се превръщате в кмета – г-жа Захарина Неделчева.

-Нормално е да имат едно наум, защото всеки, който стане кмет или заеме по-висока управленска длъжност забравя откъде е тръгнал. Смятам, че го показах, когато бях зам.-кмет, че винаги съм била близо до хората и не съм се променила. По време на тази кампания им обещах, че ако аз стана следващият кмет на Приморско ще бъда вашата Зара.
България Всички новини
Жена удари съпруга си с чук в главата, борят се за живота му в бургаската болница Жена удари съпруга си с чук в главата, борят се за живота му в бургаската болница

43-годишната жена и синовете й са задържани

Разследват охранители за обира в митницата в Благоевград? Разследват охранители за обира в митницата в Благоевград?

При него са откраднати 230 000 лева и бижута

Разпитват първите свидетели по делото срещу Митьо Очите Разпитват първите свидетели по делото срещу Митьо Очите

 На подсъдимата скамейка ще застане и дъщерята му Станислава

Внасят вот на недоверие към кабинета „Борисов“ в парламента Внасят вот на недоверие към кабинета „Борисов“ в парламента

 Групата на Веселин Марешки ще обяви как ще гласува в сряда

Затворът си връща неправомерно използвани блокове, ще ги ремонтира и дава на надзиратели Затворът си връща неправомерно използвани блокове, ще ги ремонтира и дава на надзиратели

В Бургас са изградени три блока на метри от стените на затвора

Променят статута на парцел в ж.к.“Славейков“, вдигат 5-етажна сграда Променят статута на парцел в ж.к.“Славейков“, вдигат 5-етажна сграда

Теренът се намира до блок 150 в комплекса

Телевизията на БСП в колапс, ръководството на БСТВ подаде оставка Телевизията на БСП в колапс, ръководството на БСТВ подаде оставка

Съкратена е голяма част от персонала, променена е програмната схема, но засега новините остават

Гърция арестува българин за продажба на бебета Гърция арестува българин за продажба на бебета

Той е на 35 години, опитал е да премине границата

Огромен плъх щъка пред бургаски мол Огромен плъх щъка пред бургаски мол

Риалити звездата Тома Талепов засне гадинката

Зрител пише писмо до СЕМ: Свалете Коритаров от ефир, докато не си оправи зъбите! Зрител пише писмо до СЕМ: Свалете Коритаров от ефир, докато не си оправи зъбите!

Първо било изпратено до СЕМ, оттам го препратили до шефа на телевизията Георги Харизанов, а той го дал на самия Коритаров

Бившата на Абрамович се омъжи за гръцки милиардер Бившата на Абрамович се омъжи за гръцки милиардер

Пръснаха 6,5 милиона долара за сватбата

80 убити при нападение в Йемен 80 убити при нападение в Йемен

Йемернската армия обвини за нападението метежниците от движението „Ансар Алла“

Адвокатите на Tръмп: Има опасна атака срещу демокрацията Адвокатите на Tръмп: Има опасна атака срещу демокрацията

Същинската част по делото за сваляне на държавния глава започва в Сената във вторник

Ученичка се самоуби, искаха да я омъжат насила за 50-годишен Ученичка се самоуби, искаха да я омъжат насила за 50-годишен

Момичето произхождало от семейство на йезиди

Колумбиец инсценира отвличането си, за да не се ожени Колумбиец инсценира отвличането си, за да не се ожени

Приятели на бъдещия 55-годишен младоженец подали сигнал в полицията, че броени часове преди сватбата мъжът от отвлечен от двама въоръжени мотоциклетисти в южния град Питалито

За 9 месеца емигрантите са пратили в България почти 1 млрд. евро За 9 месеца емигрантите са пратили в България почти 1 млрд. евро

За цялата 2018 г. паричните преводи на сънародниците ни зад граница възлизат на 1,174 млрд. евро

Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes

 Той отново бе детрониран от Бернар Арно

Лукс и скъпи джаджи: Как си харчат парите богатите деца на Дубай Лукс и скъпи джаджи: Как си харчат парите богатите деца на Дубай

Богатите деца на Дубай показват на света какво означава да имаш буквално най-доброто и да познаваш само лукса

Голяма трагедия сполетя Селин Дион Голяма трагедия сполетя Селин Дион

Почина майка й Терез Дион

Пазарът в Одрин поскъпна и замря, ето къде е новата далавера Пазарът в Одрин поскъпна и замря, ето къде е новата далавера

Собствениците на търговските обекти започнаха да хитруват, родните пазаруващи се местят в Чорлу и Текирдаг

Иван Костов Иван Костов Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха честни и негузни Виц на деня Виц на деня Според политкоректното определение псувнята вече не е словосъчетание на мръсни думи, а словосъчетание на думи с разширен емоционален диапазон Виц на деня Виц на деня - Ти обеща да се оженим тази зима!
- Нека бъдем честни. Та това зима ли е?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-силната вода в света са женските сълзи
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори