×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
НА ЖИВО

Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие


25 Октомври 2019, Петък, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Обещах на всички, че ако стана кмет няма да се превърна в г-жа Неделчева, а ще остана тяхната Зара – човекът, когото познават

Захарина Неделчева е на 57 години. Основното си образование е завършила в село Веселие, средното – в гимназия „Г.С.Раковски“-Бургас, а висшето с профил „Икономика“. Тя е създала сплотено и щастливо семейство. Синът й вече е студент в Техническия университет в София. Две години Захарина Неделчева бе зам.-кмет на Приморско, а преди това и дългогодишен лидер на ГЕРБ. Напусна партията тази есен, след като не получи подкрепа на кандидатурата си за кмет. Номинацията й бе издигната от СДС, където тя, както споделя, открила много нови съмишленици, които имат желание да променят Приморско.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Г-жо Неделчева, какво ви накара да се впуснете в битката на Приморско при това не от партията, чийто общински лидер бяхте доскоро?

-В ГЕРБ оставих много приятели. Тези хора все още са близки до сърцето ми, знам, че в партията има много стойности мои съграждани, които мога да наричам приятели. Но в един момент си дадох сметка, че нещо трябва да се промени. Не може Приморско да продължава да се развива по този начин. Аз съм сред хората, живея тук, срещам се с тях и виждам, че те искат нова философията на управление, за да може Приморско се превърне в перлата на Южното Черноморие. Не може да се отрече, че някои неща бяха свършени. Това е видно. Но и много от обещанията, не бяха изпълнени, а те щяха да променят цялата община.

-Какви са вашите приоритети?

-С екипа, който работим, изготвихме Програма за развитието на Приморско. В нея са залегнали 33 точки, които според нас ще дадат нова посока на общината. Един от приоритетите ми е Южният подход на Приморско, откъдето минават над 60 % от туристите. Това е голяма моя болка! Години наред това място е пренебрегвано, иска се много работа – брегоукрепване, да се направи въженият мост, нов паркинг и да се асфалтира, защото е недопустимо да изглежда по този начин.

 Старият квартал също е занемарен. Той просто е мъртъв през лятото. Нашата визия е там да изтеглим цялата културна програма, да изградим амфитеатрална сцена в местността „Буруната“ и културен център. В Новия квартал пък има крещяща нужда от обновяване на инфраструктурата, за да е приветливо място за туристите. Да не пропусна училището на занаятите „Илия Шурелов“ в с.Ясна поляна. Смятам също така, че Приморско заслужава един нов и по-красив център. Защо да не бъде пешеходен? Ще се допитам до жителите на Приморско и ако желаят ще направим една хубава пешеходна улица.

-Действително имате програма, но изпълнима ли е тя, предвид факта, че проектите ви са само идейни?

- Тези, които ме познават знаят, че няма да поема ангажимент, който е неизпълним. Имаме ясна визия как да осигурим финансиране на проектите. Да не забравяме, че Община Приморско има немалък бюджет, с който при правено поставени цели могат да се решат много от проблемите.

- Пенсионерите, с които се срещнахте (ВИЖТЕ ТУК) ви призоваха да осигурите работа за младите хора. Какво ще направите, за да изпълните техния апел?

-Това е голямата болка на много семейства в Приморско. Чуваме тази молба през цялата кампания, където и да отидем. Хората са разочаровани, че в Общината се назначават много външни лица, а техните деца, които имат образование, експертиза, потенциал и желание да останат в Приморско, са принудени да си търсят късмета в другаде, защото никой не им предлага възможност да останат тук. Ако спечеля изборите, ще преразгледам всички назначения в общинска администрация. Ако в Приморско имаме подготвени специалисти – ще разчитаме на тях, а не на външни лица. Искаме да задържим младите хора, защото настъпи ли октомври градът се обезлюдява. Заради това една от най-важните точки в нашата концепция е Стратегията за завръщането на младите в Община Приморско. Предвидили сме много възможности – и в общинска администрация за експертните длъжности, смятаме да създадем звено за обществен ред и сигурност, което ще работи целогодишно и ще назначаваме само местни жители, ще дадем възможност на приморчани да правят бизнес, да работят и живеят в общината.

-В програмата ви е залегнала и диверсификация на туризма. Какви са мерките, които ще предприемете в тази посока?

-Нашата цел е до четири години всяко едно населено място в община Приморско да има какво да покаже на туристите. Ще изградим посетителски центрове, в които да запознаваме гостите ни с традиционния бит, култура, да опитат домашно приготвени ястия по автентични рецепти, да опознаят красотата на Странджа. Знаете, че имаме и проект за училище на занаятите в с.Ясна поляна, както и много идеи за провеждането на различни фестивали, които ще удължат сезона.

-Г-н Тодор Богатов, представител на рибарите във вашата листа, обяви и своята лична кауза – Приморско да има рибарско пристанище, както е в Царево, Черноморец...

-Г-н Богатов е човек, чието мнение ценим много. Заради това сме го поканили в нашата листа. Той неведнъж е казвал, че в Приморско няма само туризъм, а и рибарство. Ние ще направим всичко възможно, за да имаме хубаво пристанище. Няма да се оправдаваме, че очакваме средства от европейски програми. Дори да не намерим финансиране със собствени средства ще направим така, че портът да изглежда по-добре. Уважавам местните рибари, те не искат много – всеки да си знае лодкостоянката, да имат нормална инфраструктура и възможности да си изкарват препитанието.

-Кое е първото нещо, което ще промените в администрацията, ако спечелите изборите?

-Хората, които си работят и са от Приморско – да бъдат спокойни. Те ще останат на работа. Познавам ги много добре и нямам никакви забележки към тях. Знам какво могат и ще им дам шанс да се развиват в администрацията. Ще има промени единствено при тези, които са назначени отвън. Ще останат само експертните длъжности, за които не можем да намерим местни.

-Каква ще е философията на следващия бюджет, ако бъдете избрана за кмет?

-Бюджетът ще е съобразен с основните искания на жителите на Приморско. Ще работим по приоритети ни, но ще искаме да чуем и гласа на жителите на общината – ще отидем във всяко населено място, за да се допитаме до тях какво искат да бъде изпълнено.

-Нямате кандидати за кметове на кметства. Как ще работите с избраните от различни политически сили?

-Диалогичен и аполитичен човек съм и изобщо не ме интересува кой от коя партия е. Ще работя с всеки избран кмет, защото знам, че нашата цел е да вдъхнем нов живот на общината. Виждам кандидатите по населени места. Познаваме се и вярвам, че в мое лице те ще имат съмишленик, а не опонент.  

-А Общинският съвет…

-Както ви казах, поддържам добри взаимоотношения с всички кандидати за съветници. Убедена съм, че ще загърбим личните си пристрастия и ще работим заедно, независимо от конфигурацията.

-Ще успеете ли да изградите силен екип?

-Всички ме познават и знаят, че аз не съм човек, който ще тръгне да отмъщава или притиска някого. Мога да се разбера с всеки, без значение какво е ставало в миналото.

-А ще останете ли Зара, както ви пожелаха пенсионерите? Те поискаха да не се превръщате в кмета – г-жа Захарина Неделчева.

-Нормално е да имат едно наум, защото всеки, който стане кмет или заеме по-висока управленска длъжност забравя откъде е тръгнал. Смятам, че го показах, когато бях зам.-кмет, че винаги съм била близо до хората и не съм се променила. По време на тази кампания им обещах, че ако аз стана следващият кмет на Приморско ще бъда вашата Зара.
Крисковица сложи силикон
Крисковица сложи силикон 29/03/2020, Неделя 11:15 0
България Всички новини
Флагман представя украинеца, предсказал катастрофата през 2020-та Флагман представя украинеца, предсказал катастрофата през 2020-та

Преди две години Константин Дараган предвиди с точност кога ще приключат глобализма и либерализма, как ще се срутят Съединените щати и какво ще е бъдещето на Европа

Крисковица сложи силикон Крисковица сложи силикон

Бившата стюардеса пъчи чисто нови бомби на няколко дни

Северна Корея тества две балистични ракети Северна Корея тества две балистични ракети

Южна Корея реагира гневно

23 варненци са глобени по 5 хил. лева за разходка в Морската градина 23 варненци са глобени по 5 хил. лева за разходка в Морската градина

ОД на МВР призова всички граждани на Варна да спазват всички ограничения, въведени във връзка с извънредното положение в страната

Пик на коронавируса по Великден - очакванията на Щаба Пик на коронавируса по Великден - очакванията на Щаба

Хората трябва да излизат само за храна и лекарства, а диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи

20-г. студентка с COVID-19 разказа за необичайни и силни болезнени симптоми 20-г. студентка с COVID-19 разказа за необичайни и силни болезнени симптоми

Американката разказва за агонията, през която е преминала

Черна сутрин: Почина и дъщерята на седмата жертва - 53-годишна жена от Благоевград Черна сутрин: Почина и дъщерята на седмата жертва - 53-годишна жена от Благоевград

По-рано днес от ВМА съобщиха, че към момента заразените с вируса у нас са 338

Ген. Мутафчийски: Хората да не се надяват на невъзможни неща, да си седят по къщите поне до Великден Ген. Мутафчийски: Хората да не се надяват на невъзможни неща, да си седят по къщите поне до Великден

Италия е в пика си толкова дълго време и няма тенденция за затихване, в САЩ обсъждали карантинирането на цели щати

Последни часове до отмяната на карантината в Банско Последни часове до отмяната на карантината в Банско

Тепърва предстоят множество предизвикателства пред бизнеса и властта 

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус у нас, жертвите вече са 7 338 са общо потвърдените случаи на коронавирус у нас, жертвите вече са 7

 Жертвите вече са 7, а излекуваните - 11

Русия затваря границите си, 1264 души са заразени с коронавирус Русия затваря границите си, 1264 души са заразени с коронавирус

Дори сухопътната граница с Беларус ще бъде блокирана

Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа

Нито една държава не може да се справи сама с тази криза. И все пак това е масовият подход...

Руска актриса си търси мъж за секс по време на карантината (СНИМКИ 18+) Руска актриса си търси мъж за секс по време на карантината (СНИМКИ 18+)

Къде е смелият и красив мъж, който да победи вируса и да ме спаси, написа Мария Лиман към атрактивна своя снимка на дивана

Armani заряза модата. Шие предпазни облекла Armani заряза модата. Шие предпазни облекла

Въпросните изделия ще са за еднократна употреба

899 са смъртните случаи в Италия за последния ден, 832-ма починаха в Испания 899 са смъртните случаи в Италия за последния ден, 832-ма починаха в Испания

Към днешна дата броят на починалите в Италия надмина 10 000, В Испания са 5690

Кралица Елизабет II остава без рожден ден Кралица Елизабет II остава без рожден ден

Действителният рожден ден на кралица Елизабет Втора е на 21 април

От чумата до коронавируса – на какво ни учи историята От чумата до коронавируса – на какво ни учи историята

Жулиен Лоазо, професор по средновековна история, описва общото между пандемията през 14 век и тази днес

Принцът на Монако и момиче на Бонд с коронавирус Принцът на Монако и момиче на Бонд с коронавирус Актьорът Том Ханкс и съпругата му вече се излекуваха Интернет мародери трупат огромни печалби от коронавируса Интернет мародери трупат огромни печалби от коронавируса В Европа са плъзнали и фалшиви здравни работници - обират домове и болници Световната икономика е в рецесия, може да е по-голяма от 2009 г., според Кристалина Георгиева Световната икономика е в рецесия, може да е по-голяма от 2009 г., според Кристалина Георгиева Основното безпокойство от дългосрочно влияние на внезапното спиране на световната икономика е рискът от вълна от банкрути и съкращения
Ген. Мутафчийски Ген. Мутафчийски По-добре опашки от коли на КПП-тата в страната, отколкото кервани с трупове Виц на деня Виц на деня Въпрос на родител:
- И защо трябваше да се прави дистанционно обучение от вкъщи? Не можеше ли да ги затворим в училището...
Виц на деня Виц на деня - Що не им пука на ромите за коронавируса?
- Щото бабите и дядовците им са на около 30 години.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Търся семейство за размяна на апартаментите за Великден.
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори