×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Челси посече Реал на полуфинала на ШЛ, ще спори за трофея с Манчестър Сити
  • К-19 уби кардиолога д-р Светослав Стоименов
  • Поморие почита своя покровител - "Свети Георги Победоносец"
  • Днес е празникът на Камено - 6 май
  • Честит имен ден на всички, които носят имената Георги, Гергана, Галя, Ганка, Ганчо, Генчо
НА ЖИВО

Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие


Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие
Захарина Неделчева и екипът й са разработили концепция за развитие на Приморско, в която влизат 33 точки
25 Октомври 2019, Петък, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Обещах на всички, че ако стана кмет няма да се превърна в г-жа Неделчева, а ще остана тяхната Зара – човекът, когото познават

Захарина Неделчева е на 57 години. Основното си образование е завършила в село Веселие, средното – в гимназия „Г.С.Раковски“-Бургас, а висшето с профил „Икономика“. Тя е създала сплотено и щастливо семейство. Синът й вече е студент в Техническия университет в София. Две години Захарина Неделчева бе зам.-кмет на Приморско, а преди това и дългогодишен лидер на ГЕРБ. Напусна партията тази есен, след като не получи подкрепа на кандидатурата си за кмет. Номинацията й бе издигната от СДС, където тя, както споделя, открила много нови съмишленици, които имат желание да променят Приморско.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Г-жо Неделчева, какво ви накара да се впуснете в битката на Приморско при това не от партията, чийто общински лидер бяхте доскоро?

-В ГЕРБ оставих много приятели. Тези хора все още са близки до сърцето ми, знам, че в партията има много стойности мои съграждани, които мога да наричам приятели. Но в един момент си дадох сметка, че нещо трябва да се промени. Не може Приморско да продължава да се развива по този начин. Аз съм сред хората, живея тук, срещам се с тях и виждам, че те искат нова философията на управление, за да може Приморско се превърне в перлата на Южното Черноморие. Не може да се отрече, че някои неща бяха свършени. Това е видно. Но и много от обещанията, не бяха изпълнени, а те щяха да променят цялата община.

-Какви са вашите приоритети?

-С екипа, който работим, изготвихме Програма за развитието на Приморско. В нея са залегнали 33 точки, които според нас ще дадат нова посока на общината. Един от приоритетите ми е Южният подход на Приморско, откъдето минават над 60 % от туристите. Това е голяма моя болка! Години наред това място е пренебрегвано, иска се много работа – брегоукрепване, да се направи въженият мост, нов паркинг и да се асфалтира, защото е недопустимо да изглежда по този начин.

 Старият квартал също е занемарен. Той просто е мъртъв през лятото. Нашата визия е там да изтеглим цялата културна програма, да изградим амфитеатрална сцена в местността „Буруната“ и културен център. В Новия квартал пък има крещяща нужда от обновяване на инфраструктурата, за да е приветливо място за туристите. Да не пропусна училището на занаятите „Илия Шурелов“ в с.Ясна поляна. Смятам също така, че Приморско заслужава един нов и по-красив център. Защо да не бъде пешеходен? Ще се допитам до жителите на Приморско и ако желаят ще направим една хубава пешеходна улица.

-Действително имате програма, но изпълнима ли е тя, предвид факта, че проектите ви са само идейни?

- Тези, които ме познават знаят, че няма да поема ангажимент, който е неизпълним. Имаме ясна визия как да осигурим финансиране на проектите. Да не забравяме, че Община Приморско има немалък бюджет, с който при правено поставени цели могат да се решат много от проблемите.

- Пенсионерите, с които се срещнахте (ВИЖТЕ ТУК) ви призоваха да осигурите работа за младите хора. Какво ще направите, за да изпълните техния апел?

-Това е голямата болка на много семейства в Приморско. Чуваме тази молба през цялата кампания, където и да отидем. Хората са разочаровани, че в Общината се назначават много външни лица, а техните деца, които имат образование, експертиза, потенциал и желание да останат в Приморско, са принудени да си търсят късмета в другаде, защото никой не им предлага възможност да останат тук. Ако спечеля изборите, ще преразгледам всички назначения в общинска администрация. Ако в Приморско имаме подготвени специалисти – ще разчитаме на тях, а не на външни лица. Искаме да задържим младите хора, защото настъпи ли октомври градът се обезлюдява. Заради това една от най-важните точки в нашата концепция е Стратегията за завръщането на младите в Община Приморско. Предвидили сме много възможности – и в общинска администрация за експертните длъжности, смятаме да създадем звено за обществен ред и сигурност, което ще работи целогодишно и ще назначаваме само местни жители, ще дадем възможност на приморчани да правят бизнес, да работят и живеят в общината.

-В програмата ви е залегнала и диверсификация на туризма. Какви са мерките, които ще предприемете в тази посока?

-Нашата цел е до четири години всяко едно населено място в община Приморско да има какво да покаже на туристите. Ще изградим посетителски центрове, в които да запознаваме гостите ни с традиционния бит, култура, да опитат домашно приготвени ястия по автентични рецепти, да опознаят красотата на Странджа. Знаете, че имаме и проект за училище на занаятите в с.Ясна поляна, както и много идеи за провеждането на различни фестивали, които ще удължат сезона.

-Г-н Тодор Богатов, представител на рибарите във вашата листа, обяви и своята лична кауза – Приморско да има рибарско пристанище, както е в Царево, Черноморец...

-Г-н Богатов е човек, чието мнение ценим много. Заради това сме го поканили в нашата листа. Той неведнъж е казвал, че в Приморско няма само туризъм, а и рибарство. Ние ще направим всичко възможно, за да имаме хубаво пристанище. Няма да се оправдаваме, че очакваме средства от европейски програми. Дори да не намерим финансиране със собствени средства ще направим така, че портът да изглежда по-добре. Уважавам местните рибари, те не искат много – всеки да си знае лодкостоянката, да имат нормална инфраструктура и възможности да си изкарват препитанието.

-Кое е първото нещо, което ще промените в администрацията, ако спечелите изборите?

-Хората, които си работят и са от Приморско – да бъдат спокойни. Те ще останат на работа. Познавам ги много добре и нямам никакви забележки към тях. Знам какво могат и ще им дам шанс да се развиват в администрацията. Ще има промени единствено при тези, които са назначени отвън. Ще останат само експертните длъжности, за които не можем да намерим местни.

-Каква ще е философията на следващия бюджет, ако бъдете избрана за кмет?

-Бюджетът ще е съобразен с основните искания на жителите на Приморско. Ще работим по приоритети ни, но ще искаме да чуем и гласа на жителите на общината – ще отидем във всяко населено място, за да се допитаме до тях какво искат да бъде изпълнено.

-Нямате кандидати за кметове на кметства. Как ще работите с избраните от различни политически сили?

-Диалогичен и аполитичен човек съм и изобщо не ме интересува кой от коя партия е. Ще работя с всеки избран кмет, защото знам, че нашата цел е да вдъхнем нов живот на общината. Виждам кандидатите по населени места. Познаваме се и вярвам, че в мое лице те ще имат съмишленик, а не опонент.  

-А Общинският съвет…

-Както ви казах, поддържам добри взаимоотношения с всички кандидати за съветници. Убедена съм, че ще загърбим личните си пристрастия и ще работим заедно, независимо от конфигурацията.

-Ще успеете ли да изградите силен екип?

-Всички ме познават и знаят, че аз не съм човек, който ще тръгне да отмъщава или притиска някого. Мога да се разбера с всеки, без значение какво е ставало в миналото.

-А ще останете ли Зара, както ви пожелаха пенсионерите? Те поискаха да не се превръщате в кмета – г-жа Захарина Неделчева.

-Нормално е да имат едно наум, защото всеки, който стане кмет или заеме по-висока управленска длъжност забравя откъде е тръгнал. Смятам, че го показах, когато бях зам.-кмет, че винаги съм била близо до хората и не съм се променила. По време на тази кампания им обещах, че ако аз стана следващият кмет на Приморско ще бъда вашата Зара.
България Всички новини
Русе празнува, показват частица от мощите на Свети Георги в храм Русе празнува, показват частица от мощите на Свети Георги в храм Глашатаи и пощальони ни връщат в „Малката Виена“, актьори и музиканти ще се изявяват на 12 сцени до празника на свободата К-19 уби кардиолога д-р Светослав Стоименов К-19 уби кардиолога д-р Светослав Стоименов Професионалният му път завърши в Acibadem City Clinic УМБАЛ в София, като преди това работи в УМБАЛ “Александровска”   „Зелените коридори” за ваксинация срещу COVID-19 с намалено работно време „Зелените коридори” за ваксинация срещу COVID-19 с намалено работно време Те ще продължат да работят до 9 май Гергьовден е, всяка капка дъжд носи жълтица Гергьовден е, всяка капка дъжд носи жълтица Имен ден празнуват Георги, Гергана, Галя, Ганка, Ганчо, Генчо и техни производни Празнуваме Деня на храбростта без паради, но с военни демонстрации Празнуваме Деня на храбростта без паради, но с военни демонстрации Гергьовден под знака на COVID-19 164 починалите с COVID-19, 1635 са новите заразени 164 починалите с COVID-19, 1635 са новите заразени 6158 са пациентите с коронавирус в болница На изпроводяк: Каракачанов пусна военните да си почиват и на 7 май На изпроводяк: Каракачанов пусна военните да си почиват и на 7 май Това било компенсация за 6 май, когато всички работели Добра новина за всички, които са планували сватби и кръщенета през месец май! Добра новина за всички, които са планували сватби и кръщенета през месец май! Отпадат ограниченията с присъствие до 15 души Скандал: Ива Митева прекрати заседанието на парламента заради безредици в залата Скандал: Ива Митева прекрати заседанието на парламента заради безредици в залата Ябълката на раздора се оказа законопроект на БСП за преизчисляване на старите пенсии Нов обрат: Агенцията по вписванията не призна оттеглянето на оставката от Боби Михайлов Нов обрат: Агенцията по вписванията не призна оттеглянето на оставката от Боби Михайлов Решението може да се обжалва
Няма да има привилегии за ваксинираните срещу COVID-19 в Белгия Няма да има привилегии за ваксинираните срещу COVID-19 в Белгия В края на седмицата влизат в сила облекчения на противоепидемичните мерки за първи път от половин година насам Заев: Не се нуждаем от ЕС, ако цената е македонския език и идентичност Заев: Не се нуждаем от ЕС, ако цената е македонския език и идентичност Премиерът на РСМ се надява, че ще се намери решение с временното правителство СЗО бие тревога: 3 млн. души по света годишно умират заради много сол в храната СЗО бие тревога: 3 млн. души по света годишно умират заради много сол в храната Световната здравна организация препоръчва дневният прием на сол да не надхвърля 5 грама Българите, пристигащи в Абу Даби: С PCR, под карантина и с проследяваща гривна Българите, пристигащи в Абу Даби: С PCR, под карантина и с проследяваща гривна Това се предвижда в нови правила за влизане в емирството, които са в сила от 3 май 2021 г. Арестуваха боксьор, убил бременната си приятелка Арестуваха боксьор, убил бременната си приятелка Престъплението е извършено по изключително жесток начин Русия спира полетите на туристи до България Русия спира полетите на туристи до България Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, поискал държавата официално да забрани купуването на имоти в България   Руски политик, близък до Путин зове: Да забраним купуването на имоти в България и почивките Руски политик, близък до Путин зове: Да забраним купуването на имоти в България и почивките Руснаците да купуват имоти в държавата си, настоява лидерът на либерално-демократическата партия   Разводът на Бил и Мелинда Гейтс - залог за 146 млрд. долара Разводът на Бил и Мелинда Гейтс - залог за 146 млрд. долара Гейтс има инвестиции в сферата на недвижимите имоти, енергетиката и хотелиерството, както и дялове в десетки публични компании   В Германия арестуваха българско семейство по подозрение в търговия с бебета В Германия арестуваха българско семейство по подозрение в търговия с бебета 58-годишен мъж и 51-годишната му съпруга са обвинени, че са част от престъпна организация   Бил Гейтс се развежда Бил Гейтс се развежда След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка ние взехме решението да сложим край на нашия брак, написаха в Туитър отделно двамата съпрузи
Петър Курумбашев, евродепутат Петър Курумбашев, евродепутат Има 5 човека от "Ку-Ку" в парламента и само заради това си струва той да бъде разпуснат Виц на деня Виц на деня - Раната на главата Ви е доста тежка. Сигурно са ви нападнали за пари?
- Така е, докторе...
- Бихте ли познали нападателя, ако Ви го покажат?
- Естествено, докторе, кой не познава жена си.
Виц на деня Виц на деня – По Великден няма да влизам във фейса!
– Що бе?
– Tо друго освен яйца и козунаци няма да има.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Алкохолът помага да свалите стрес, напрежение, сутиен, бикини и... други проблеми.
Затвори