×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • В над 350 пункта в страната вече се поставят ваксини срещу коронавируса
  • Безпрецедентен срив на емигрантските пари със 72% отчита България през 2020 г.
НА ЖИВО

Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие


Кандидат-кметът Захарина Неделчева: Можем да превърнем Приморско в перлата на Южното Черноморие
Захарина Неделчева и екипът й са разработили концепция за развитие на Приморско, в която влизат 33 точки
25 Октомври 2019, Петък, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Обещах на всички, че ако стана кмет няма да се превърна в г-жа Неделчева, а ще остана тяхната Зара – човекът, когото познават

Захарина Неделчева е на 57 години. Основното си образование е завършила в село Веселие, средното – в гимназия „Г.С.Раковски“-Бургас, а висшето с профил „Икономика“. Тя е създала сплотено и щастливо семейство. Синът й вече е студент в Техническия университет в София. Две години Захарина Неделчева бе зам.-кмет на Приморско, а преди това и дългогодишен лидер на ГЕРБ. Напусна партията тази есен, след като не получи подкрепа на кандидатурата си за кмет. Номинацията й бе издигната от СДС, където тя, както споделя, открила много нови съмишленици, които имат желание да променят Приморско.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Г-жо Неделчева, какво ви накара да се впуснете в битката на Приморско при това не от партията, чийто общински лидер бяхте доскоро?

-В ГЕРБ оставих много приятели. Тези хора все още са близки до сърцето ми, знам, че в партията има много стойности мои съграждани, които мога да наричам приятели. Но в един момент си дадох сметка, че нещо трябва да се промени. Не може Приморско да продължава да се развива по този начин. Аз съм сред хората, живея тук, срещам се с тях и виждам, че те искат нова философията на управление, за да може Приморско се превърне в перлата на Южното Черноморие. Не може да се отрече, че някои неща бяха свършени. Това е видно. Но и много от обещанията, не бяха изпълнени, а те щяха да променят цялата община.

-Какви са вашите приоритети?

-С екипа, който работим, изготвихме Програма за развитието на Приморско. В нея са залегнали 33 точки, които според нас ще дадат нова посока на общината. Един от приоритетите ми е Южният подход на Приморско, откъдето минават над 60 % от туристите. Това е голяма моя болка! Години наред това място е пренебрегвано, иска се много работа – брегоукрепване, да се направи въженият мост, нов паркинг и да се асфалтира, защото е недопустимо да изглежда по този начин.

 Старият квартал също е занемарен. Той просто е мъртъв през лятото. Нашата визия е там да изтеглим цялата културна програма, да изградим амфитеатрална сцена в местността „Буруната“ и културен център. В Новия квартал пък има крещяща нужда от обновяване на инфраструктурата, за да е приветливо място за туристите. Да не пропусна училището на занаятите „Илия Шурелов“ в с.Ясна поляна. Смятам също така, че Приморско заслужава един нов и по-красив център. Защо да не бъде пешеходен? Ще се допитам до жителите на Приморско и ако желаят ще направим една хубава пешеходна улица.

-Действително имате програма, но изпълнима ли е тя, предвид факта, че проектите ви са само идейни?

- Тези, които ме познават знаят, че няма да поема ангажимент, който е неизпълним. Имаме ясна визия как да осигурим финансиране на проектите. Да не забравяме, че Община Приморско има немалък бюджет, с който при правено поставени цели могат да се решат много от проблемите.

- Пенсионерите, с които се срещнахте (ВИЖТЕ ТУК) ви призоваха да осигурите работа за младите хора. Какво ще направите, за да изпълните техния апел?

-Това е голямата болка на много семейства в Приморско. Чуваме тази молба през цялата кампания, където и да отидем. Хората са разочаровани, че в Общината се назначават много външни лица, а техните деца, които имат образование, експертиза, потенциал и желание да останат в Приморско, са принудени да си търсят късмета в другаде, защото никой не им предлага възможност да останат тук. Ако спечеля изборите, ще преразгледам всички назначения в общинска администрация. Ако в Приморско имаме подготвени специалисти – ще разчитаме на тях, а не на външни лица. Искаме да задържим младите хора, защото настъпи ли октомври градът се обезлюдява. Заради това една от най-важните точки в нашата концепция е Стратегията за завръщането на младите в Община Приморско. Предвидили сме много възможности – и в общинска администрация за експертните длъжности, смятаме да създадем звено за обществен ред и сигурност, което ще работи целогодишно и ще назначаваме само местни жители, ще дадем възможност на приморчани да правят бизнес, да работят и живеят в общината.

-В програмата ви е залегнала и диверсификация на туризма. Какви са мерките, които ще предприемете в тази посока?

-Нашата цел е до четири години всяко едно населено място в община Приморско да има какво да покаже на туристите. Ще изградим посетителски центрове, в които да запознаваме гостите ни с традиционния бит, култура, да опитат домашно приготвени ястия по автентични рецепти, да опознаят красотата на Странджа. Знаете, че имаме и проект за училище на занаятите в с.Ясна поляна, както и много идеи за провеждането на различни фестивали, които ще удължат сезона.

-Г-н Тодор Богатов, представител на рибарите във вашата листа, обяви и своята лична кауза – Приморско да има рибарско пристанище, както е в Царево, Черноморец...

-Г-н Богатов е човек, чието мнение ценим много. Заради това сме го поканили в нашата листа. Той неведнъж е казвал, че в Приморско няма само туризъм, а и рибарство. Ние ще направим всичко възможно, за да имаме хубаво пристанище. Няма да се оправдаваме, че очакваме средства от европейски програми. Дори да не намерим финансиране със собствени средства ще направим така, че портът да изглежда по-добре. Уважавам местните рибари, те не искат много – всеки да си знае лодкостоянката, да имат нормална инфраструктура и възможности да си изкарват препитанието.

-Кое е първото нещо, което ще промените в администрацията, ако спечелите изборите?

-Хората, които си работят и са от Приморско – да бъдат спокойни. Те ще останат на работа. Познавам ги много добре и нямам никакви забележки към тях. Знам какво могат и ще им дам шанс да се развиват в администрацията. Ще има промени единствено при тези, които са назначени отвън. Ще останат само експертните длъжности, за които не можем да намерим местни.

-Каква ще е философията на следващия бюджет, ако бъдете избрана за кмет?

-Бюджетът ще е съобразен с основните искания на жителите на Приморско. Ще работим по приоритети ни, но ще искаме да чуем и гласа на жителите на общината – ще отидем във всяко населено място, за да се допитаме до тях какво искат да бъде изпълнено.

-Нямате кандидати за кметове на кметства. Как ще работите с избраните от различни политически сили?

-Диалогичен и аполитичен човек съм и изобщо не ме интересува кой от коя партия е. Ще работя с всеки избран кмет, защото знам, че нашата цел е да вдъхнем нов живот на общината. Виждам кандидатите по населени места. Познаваме се и вярвам, че в мое лице те ще имат съмишленик, а не опонент.  

-А Общинският съвет…

-Както ви казах, поддържам добри взаимоотношения с всички кандидати за съветници. Убедена съм, че ще загърбим личните си пристрастия и ще работим заедно, независимо от конфигурацията.

-Ще успеете ли да изградите силен екип?

-Всички ме познават и знаят, че аз не съм човек, който ще тръгне да отмъщава или притиска някого. Мога да се разбера с всеки, без значение какво е ставало в миналото.

-А ще останете ли Зара, както ви пожелаха пенсионерите? Те поискаха да не се превръщате в кмета – г-жа Захарина Неделчева.

-Нормално е да имат едно наум, защото всеки, който стане кмет или заеме по-висока управленска длъжност забравя откъде е тръгнал. Смятам, че го показах, когато бях зам.-кмет, че винаги съм била близо до хората и не съм се променила. По време на тази кампания им обещах, че ако аз стана следващият кмет на Приморско ще бъда вашата Зара.
България Всички новини
Бургаските детски градини провеждат урок по родолюбие Бургаските детски градини провеждат урок по родолюбие В уроците по родолюбие малките патриоти доказват, че България е най-красивото кътче на земята   Само във Флагман.бг! Арестуваната с наркотици Ванина Кузманова избяга от страната с личната карта на сестра си Само във Флагман.бг! Арестуваната с наркотици Ванина Кузманова избяга от страната с личната карта на сестра си Бургазлийката трябваше да изтърпява домашния си арест в ж.к.”Изгрев”, но преди дни е духнала от България   Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев спечели нов мандат с впечатляваща подкрепа Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев спечели нов мандат с впечатляваща подкрепа Конкурент му бе Пенка Паспалева, бивш териториален директор на ДЦАУ "Изгрев"   Кои 5 зодии никога няма да ви обърнат гръб Кои 5 зодии никога няма да ви обърнат гръб Ето кои са те Победителите в "Един за друг" гушнаха първа дъщеря Победителите в "Един за друг" гушнаха първа дъщеря Детето е дълго чакано, затова Искра пазеше бременността в тайна Хората до 55 години да се ваксинират с "Астра Зенека", а възрастните с РНК Хората до 55 години да се ваксинират с "Астра Зенека", а възрастните с РНК Националният план за ваксинация върви тромаво и на места - хаотично. Всеки ден се дават нови разпореждания, противоречиви послания, а имаше достатъчно време да се подготвим по-добре Дават плаж "Василико" в Царево на 15-годишна концесия Дават плаж "Василико" в Царево на 15-годишна концесия Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 6 102,10 лева без ДДС Иво Мирчев начело на листата на ДБ в Бургас, Атанасов - във Варна и София, Хр. Иванов – в столицата и Пловдив Иво Мирчев начело на листата на ДБ в Бургас, Атанасов - във Варна и София, Хр. Иванов – в столицата и Пловдив За Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Кърджали, Хасково и Габрово също има яснота Явор Бахаров след присъдата за шофиране пиян и дрогиран: Минах през ада, публиката ми обърна гръб! Явор Бахаров след присъдата за шофиране пиян и дрогиран: Минах през ада, публиката ми обърна гръб! Каквото и да се случи, скандалният инцидент едва не съсипа кариерата му   Ахмед Доган чака второ внуче, Памела ще ражда след месец Ахмед Доган чака второ внуче, Памела ще ражда след месец
Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Ван поискала развод, тъй като съпругът не похващал да свърши нищо вкъщи Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Ограниченията по тъмно важат от 21 до 4,30 ч. АстраЗенека обърка плановете за бърза имунизация, доставя малко ваксини за ЕС АстраЗенека обърка плановете за бърза имунизация, доставя малко ваксини за ЕС Очакваше се да бъде ваксинирано 70% от населението на Европа до края на лятото Арестуваха съпругата на наркобарона Ел Чапо Арестуваха съпругата на наркобарона Ел Чапо Ема Айспуро е обвинена за трафик на дрога Полицията във Франция и Германия развали купона на стотици, разби незаконни партита Полицията във Франция и Германия развали купона на стотици, разби незаконни партита Близо 100 души са се събрали на незаконно парти Тръмп: Няма да се връщам в Twitter, стана скучно Тръмп: Няма да се връщам в Twitter, стана скучно "Милиони напускат платформата", каза още бившият президент на САЩ Моряците в Гърция обявяват 48-часова стачка Моряците в Гърция обявяват 48-часова стачка Те искат да бъдат отменени разпоредби, които според тях засягат колективните трудови договори СЗО: Пандемията си отива догодина СЗО: Пандемията си отива догодина Според Ханс Клуге и тази година коронавирусът ще доминира в дневния ред на обществото, но ще бъде по-управляем Новак Джокович отново е шампион в Австралия Новак Джокович отново е шампион в Австралия На финала на надпреварата световният №1 победи с 3:0 сета Данийл Медведев Дават до 3000 лири на британците със стари коли, за да се откажат от тях Дават до 3000 лири на британците със стари коли, за да се откажат от тях За първи път водачите на най-силно замърсяващи автомобили ще могат да получат пари от държавата
Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Довел съм двама професори да видят как се ваксинира Виц на деня Виц на деня - Искам да се разделим.
- Защо?
- Много си стиснат...! Ето, вземи си пръстена...
- Добре, а кутийката къде е?
Виц на деня Виц на деня - 112?
- Да, 112, кажете моля?
- Съседите продават канабис!
- Как така продават?
- Ами така! По 6 лева дозата!
- Купувайте, не е скъпо!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На 12 години е и пише статус: "Пия, за да забравя." Какво да забрави? Таблицата за умножение ли?


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори