×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Захарина Неделчева ще бъде по-добрият кмет на Приморско


Захарина Неделчева ще бъде по-добрият кмет на Приморско
Ваня Проданова е един от интересните кандидати за общински съветници в Приморско, има интересни предложения за развитието на общината
22 Октомври 2019, Вторник, 16:31 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Авторът

Жителите на община Приморско искат промяна и нов модел на управление

Ваня Проданова e кандидат за общински съветник от листата на СДС в Приморско. Преди четири години, когато тя влезе в политиката, кандидатирайки се за кмет на село Ясна поляна направи впечатление с програмата за управления, която беше подготвила. Мнозина от кандидатите за кметове на общини нямаха толкова ясна визия с конкретни стъпки, които Проданова бе предложила за едно малко населено място. През 2019 година тя влиза в битката за Общинския съвет с редица интересни предложения, които ще дадат нов полъх за Приморско.

Ваня Проданова е преподавател в Техническия университет, защитава докторска дисертация, щастливо женена е, има и прекрасно дете. Благодари на съпруга си Христо, който е неотлъчно до нея и я подкрепа във всеки ход. Христо Стефанов, който е висшист, инженер по професия, съветва Ваня Проданова за проектите й.

-Г-жо Проданова, какво ви накара да приемете поканата и да влезете в листата на СДС за изборите в община Приморско?

-Преди всичко жителите на село Ясна поляна, които искат да бъдат представени в местната власт. В мое лице те виждат човек, който ще защитава правата им. Знаят какво мога, запознати са с идеите ми и ги подкрепят, защото знаят, че дори част от тях да се реализират Ясна поляна ще е много по-добро място за живот. Прецених, че като общински съветник мога да съм много по-полезна и приех поканата. Избрах СДС, защото съм впечатлена от кандидата за кмет -г-жа Захарина Неделчева и силния екип от съмишленици, който тя успя да изгради – от хора с идеи, възможности и потенциал да работят за Приморско. Вече се запознахте с нашата програма(ВИЖ ТУК) и виждате, че предлагаме реализуеми проекти, които ще променят облика на нашата община.

-Какъв човек е г-жа Захарина Неделчева, Вие сте сред хората, които я познават добре?

-Захарина Неделчева е преди всичко добър, честен и много стойностен човек, който държи на думата си. Вратата й винаги е отворена за хората. Убедена съм, че тя ще бъде различният, по-добрият кмет, който ще прекарва 24 часа в Приморско, ще е наясно с най-малките проблеми на жителите му и ще предлага конкретни мерки за разрешаването им. 

-В СДС възприеха вашата идея за създаването на скаутско училище в Ясна поляна и поставиха амбициозен срок за изпълнение на проекта – до две години. Какви ще са позитивите за селото?

-Бъдете сигурни, че ако проектът „Училище на занаятите“ се реализира, това ще вдъхне нов живот на селото и ще е надеждата за развитие на алтернативния туризъм. Това е ниша, която трябва да развием. В цялата страна има дефицит на подобни училища и е необходимо час по-скоро да започнем работа по проекта. Радвам се, че е сред приоритетите на кандидата за кмет на СДС Захарина Неделчева. Убедена съм, че училището ще привлича деца от цялата страна, ще ги учим на различни занаяти, например грънчарство, дърворезба, изобразително изкуство и ще им показваме богатството на Странджа. Това ще осигури и работата на местното население, което е другият плюс. Моето предложение е училището да носи името Илия Шурелов – виден наш съселянин, който се е занимавал със занаяти и бе един от първите, които тръгна да ги развива. Смятам, че му го дължим.

-Не смятате ли, че излизате на обречена битка с ГЕРБ – Димитър Германов е един от отличниците на ГЕРБ.

-Това е ваше мнение, което аз не споделям. Не смятам, че битката е обречена. Напротив – срещам се с много хора и виждам, че имат желание за промяна. Те искат нов модел на управление на общината. Захарина Неделчева е местен човек, когото всички познават, знаят нейните качества и възможности.

-Изпълнима ли е вашата програма? Г-жа Захарина Неделчева предлага интересни предложения, които обаче са на етап идейни проекти и ще се изисква доста административна работа, докато се стигне до тяхната реализация.

- Да не забравям, че Захарина Неделчева е била част от екипа на д-р Димитър Германов, познава администрацията, знае какви стъпки да предприеме и какъв екип да формира, за да може да ускори работата и в максимално кратки срокове да се стигне до реализацията на проектите. Тя може да промени философията на управление и работа в администрацията, което ще е от полза на Приморско. Захарина Неделчева в никакъв случай няма да е нов човек, който тепърва ще се запознава с естеството на работа.

-Какво Приморско искате да видите след евентуален мандат на Захарина Неделчева?

-Искам да видя различна община Приморско – с нови фестивали, амфитеатрална сцена в местността „Буруната“, училището на занаятите в Ясна поляна, напълно обновен Южен обход, по-добра инфраструктура и управление отворено към гражданите. Смятам, че всичко това ще бъде постигнато и Приморско ще се превърне в перлата на Южното Черноморие.  

-Коя ще бъде първата ви цел, с която ще се заемете, ако станете общински съветник?

-Освен училището в Ясна поляна ще настоявам за незабавен ремонт на пътя Приморско-Китен и Приморско-Писменово. Надявам се още следващия сезон да организираме първото издание на Фестивалът на храните по света. Това е друга моя идея за чието изпълнение ще се боря. Сигурна съм, че ще привлече много туристи в Приморско, които ще дойдат тук, за да опитат традиционни ястия на майстор готвачи от различни държави. Практиката показва, че такива кулинарни фестивали са изключително търсени. Ще направя всичко възможно, за да може още през 2020 година да провеждаме и Странджанския събор, който смятам, че ще провокира сериозен интерес. Виждате какво се случва всяка година в Жеравна. Ще настоявам да се подобри значително сметопочистването, защото на туристите им харесва Приморско, но признават, че е много мръсно, не се полагат достатъчно усилия, а това е жизненоважно, за да развиваме туризма. Като майка виждам, че е изключително важно всяко населено място да има детски площадки. Смятам, че още в следващия бюджет трябва да заложим средства за разрешаването на този проблем.




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори