×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Георги Пинелов: Време е да кажем "стоп" на страха в община Созопол


Георги Пинелов: Време е да кажем "стоп" на страха в община Созопол
Кандидатът за кмет на община Созопол от ПП МИР представи програмата си за управление през 2019-2023 г. в населените места 
20 Октомври 2019, Неделя, 21:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Ако агресията прекрачи прага на плакатната война и се стигне до физическа саморазправа, сме готови да се защитим с всички средства, предоставени от закона

 - Г-н Пинелов, преди да представите основните акценти от Вашата програма, повод за което е нашето интервю, бих искала да ви попитам в каква обстановка на предизборната кампания в Созопол. Видяхме във видео разкъсани плакати, както и окарикатурени образи на кандидати за кметове. 

- Според мен късането на плакатите, което всички видяха от разпространено видео (ВИЖ ПОД ТЕКСТА) е знак за безсилие и безпомощност на наши опоненти. Но това е и знак, че ударите под кръста и нечестните прийоми ще ескалират. Опасявам се, че с напредването на кампанията агресията и натиска ще се засилят. Искам да призова моите съграждане да не се поддават на страха и заплахите и на 27 октомври да гласуват по съвест. Само така ще преборим страха и ще гарантираме промяната в общината. Категорично заявявам, че нито аз, нито моя екип ще толерираме подобно поведение. И ако агресията достигне до физическа саморазправа, сме готови да се защитим с всички средства, предоставени от закона.

- Имате ли представа от къде идва тази агресия и заплахите?
- Да. Само един човек в Созопол е способен на това и всички знаем кой е той.

- Г-н Пинелов, предизборната кампания е в своя пик. Кои са основните приоритети в Управленската Ви програма? Как приемат жителите на община Созопол Вашите намерения?
- Мога да кажа, че съм максимално удовлетворен, защото записаните приоритети и мерки, съвпадат напълно с очакванията на хората от нашата община. Разбира се, по време на срещите ми с тях изникваха различни въпроси и проблеми в съответното населено място. Те влязоха в моята Управленска програма, защото това е целта- да се прави това, от което хората имат нужда. Моите приоритети, са и приоритети на жителите на община Созопол. Искам да кажа, че навсякъде бяхме топло посрещнати от хората. Срещите минаваха много човешки и емоционално. Убеден съм, че в наше лице, жителите на община Созопол виждат реална алтернатива на досегашното управление.
Основните ми приоритети са постигане на финансова стабилност на Общината, подобряване на жизнената среда и благоустрояване, достъпност на социалните услуги до по-широк кръг хора и развитие на спортната инфраструктура и спортната дейност, както за клубовете, така и за масовия спорт. Специално внимание в моята програма отделям за туризма и културата, защото заедно могат да преодолеят сезонността и да повишат качеството на туристическия продукт. Четвъртият приоритет е балансираното развитие на селищната система, така че и жителите на най- малките села в нашата община да живеят в нормална среда. Не на последно място по важност е подобряване на административния капацитет и развиване на гражданското общество.

- Кои са най-наболелите проблеми, които намират решение във Вашата програма?

- Проблемите с транспорта и липсата на места за паркиране са едни от най- сериозните проблеми, които вредят на туризма и създават лош имидж на нашия град. Затова в Управленската си програма предвиждам кардинално решение на проблема. Ще бъде разработена нова интегрирана транспортна схема в Созопол, съобразена със съществуващата инфраструктура, при спазване принципите на равнопоставеност и балансираност на интересите на участниците в нея и ползвателите й.

Планирам изграждането на автогара. Разбирам, че това е доста експонирано през последните 12 години, но така или иначе автогара няма в Созопол, а тя е изключително необходима. Автогарата няма да бъде грандиозен проект, а сграда, която да функционира, съобразно нуждите на жителите и туристите на Созопол. Тя ще бъде изградена чрез публично-частно партньорство. Ще бъдат изградени нови и функционални спирки по транспортната линия в община Созопол и курортните комплекси. Интензивното движение ще бъде изведено извън центъра на Созопол. Това се отнася и за паркоместата, защото към момента паркирането е концентрирано в централната част на града. Планирам оптимизиране на сегашните паркинги и изграждане на нови, като се спазва пропорцията между платени и свободни паркоместа. Ще бъдат обособени буферни зони/паркинги, които да поемат големия поток от туристи с автомобили.

Много важно е за Стария град да бъде оптимизиран пропускателния режим, като се засили контрола за адекватно използване на местата за паркиране там. Ще бъде създадено общинско предприятие/звено "Обществен ред и сигурност", което да отговаря за опазване на обществения ред, опазване на общинското имущество и организацията на движението по пътищата, съгласно новата транспортна схема. Тази възможност е предоставена от приетите на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По отношение на сметосъбирането и сметоизвозването досегашната практика показва много недостатъци, което налага съвсем нова концепция за реализиране на тази дейност. Тук с оптимизация няма да стане, съвсем нов подход е необходим.

- В повечето туристически градове по нашето Черноморие има напрежение по отношение на преместваемите обекти и безбройните сергии, които загрозяват и Созопол. Дори Морската градина в Созопол през последните години се превърна в една безкрайна сергия.  Планирате ли мерки в това отношение?

- За моите съграждани, а и за многобройните туристи на Созопол, най- болната тема е Градската градина, която не само е занемарена, но и се превърна наистина в една безкрайна сергия. Това е сърцето на Созопол, една от неговите емблеми.

Затова в програмата си съм планирал изработване на Концепция за цялостна и устойчива визия за централната градска част, в която включвам Градската градина-
пълен ремонт, облагородяване и обособяването й като място единствено и само за отдих, както на жителите, така и на гостите на града. Тук включвам ремонт на сцената на амфитеатъра и седалките, подобряване на цялостната му визия. Ремонт на ВиК инфраструктурата в Стария град, ремонт на улици, тротоари, пешеходни зони, детски и спортни площадки. Важен елемент е създаването на реално достъпна среда за хора с увреждания до всички обществени сгради и забележителности.

А за да не се превърне Созопол в една безкрайна сергия, предвиждам изготвяне на нова концепция, относно преместваемите търговски обекти, която включва изграждане на еднотипни модулни конструкции с модерна визия за търговските зони и обособяване на пешеходни зони, свободни от търговски обекти.

- Програмата Ви е амбициозна, но Община Созопол е с голям кредит от 25 млн. лв. Реално ли е това, което си поставяте за цел? 
- Всъщност си давам сметка, че положението е може би много, много по-сериозно. Това, от което ме боли най- много, че такава богата и развиваща се община като Созопол е доведена до подобно положение. Да, има и други общини в т.нар. "черен списък" на финансовото министерство, но само община Созопол е с нарушени пет финансови параметри от пет задължителни за общините.

Именно, затова и финансовото оздравяване и постигане на финансова стабилност е основният ми приоритет. Част от конкретните мерки са по отношение установяване на истинското финансово положение на общината и публичното оповестяване на данните от независим отид. Преразглеждане на Оздравителния план за финансово възстановяване на Общината, съгласно поставените от Министерство на финансите критерии. Това е напълно възможно и наложително. Част от мерките за по-бързото финансово оздравяване на община Созопол са: ревизиране на сключените договори за услуги и обществени поръчки, оптимизиране разходите за външни услуги, както и разплащането към доставчиците в спешен порядък. От голямо значение за финансовото оздравяване е повишаване на събираемостта на несъбирани с години наеми, данъци и други типове такси от големи фирми и ползватели на общински терени и имоти. Финансовата стабилност ще дойде от оптимизиране на разходите в общинска администрация и преструктуриране на дейности и направления в общинската администрация и създаване на общински предприятия. Ще бъдат привлечени финансови средства чрез публично-частни партньорства и европейски програми и проекти, а държавната субсидия ще се ползва целево за нуждите на населените места в общината. За да има, обаче и възходящо развитие трябва да разчитаме и на бизнеса, като бъдат създадени благоприятни условия за развитие на малкия и среден бизнес. В управленската си програма съм планирал разработването на дългосрочна стратегия за привличане на нови производства и разкриване на нови работни места, чрез подобряване на бизнес средата на територията на община Созопол.

- Г-н Пинелов, да се върнем на първия въпрос. Страхувате ли се за здравето и живота си по време на кампанията?
- Лично аз не се страхувам, надявам се, че и моите съграждани ще проявят смелост в оставащите дни до изборите на 27 октомври. Но искам всички да са наясно, че всяко посегателство срещу здравето и живота на някой член от моя екип, ще има сериозни последици.
Време е да кажем "Стоп" на страха. Нека го направим с най- силното оръжие, което ни дава демокрацията - изборите. С номер 50 в интегралната бюлетина и ПП „МИР“! 


 

 

 
Мария Илиева се пусна без грим
Мария Илиева се пусна без грим 21/11/2019, Четвъртък 20:40 5
България Всички новини
Грешките, които допускаш според порно звездите Грешките, които допускаш според порно звездите

Звездите на порното споделят своя опит и ти казват какви са най-честите грешки, които допускаш в леглото. Вижте ги:

Мара Отварачката отново легна под ножа, показва нови скули в „Planeta Payner Club” Бургас Мара Отварачката отново легна под ножа, показва нови скули в „Planeta Payner Club” Бургас

Фолк дивата се подложи на поредна операция при топ хирург

Ако излизате със самотен татко, прочетете това Ако излизате със самотен татко, прочетете това

Вижте няколко неща, с които ще се наложи да се съобразите

Секс, гушкане! Ето кое ни сближава с партньора Секс, гушкане! Ето кое ни сближава с партньора

Хората, които правят по-често секс и се прегръщат и докосват повече, се чувстват по-щастливи

4 важни неща, които трябва да знаете за мъжа, преди да започнете да се срещате 4 важни неща, които трябва да знаете за мъжа, преди да започнете да се срещате

Вижте какво е необходимо да разберете, преди да се впуснете в нова авантюра

Само във Флагман.бг! Качулки натръшкаха сина на Найден Милков, надрусан с пико яхнал мотор без книжка Само във Флагман.бг! Качулки натръшкаха сина на Найден Милков, надрусан с пико яхнал мотор без книжка

30-годишният Димитър Милков е закопчан при спецакция снощи в жк. „Меден рудник”

Мария Илиева се пусна без грим Мария Илиева се пусна без грим

В редките моменти, когато не е под светлините на прожекторите, Мария предпочита да изглежда съвсем естествено и непринудено

Събирането на номинации за ежегодната класация „10-те най-добри спортисти“ започва в Поморие Събирането на номинации за ежегодната класация „10-те най-добри спортисти“ започва в Поморие

Вижте в кои категории може всеки спортен клуб може да подаде номинации

Глобяват концесионера на Централния плаж в Созопол, багерът изземвал пясък от Черно море Глобяват концесионера на Централния плаж в Созопол, багерът изземвал пясък от Черно море

Дигата е изградена по цялото протежение на ивицата с дължина около 500 метра и е висока около 2,5 - 3 м.

Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод

Идва ли краят на сагата

САЩ дават глътка въздух на Huawei САЩ дават глътка въздух на Huawei

Американски компании ще получат възможност да продават на китайския гигант

Хит или Шит: Гуен Стефани с бретон Хит или Шит: Гуен Стефани с бретон

Постна снимка с боб 

Шпионски скандал тресе Сърбия, има и българска следа? Шпионски скандал тресе Сърбия, има и българска следа?

Руски шпиони вербували сръбски агенти  

Намушкаха смъртоносно българка в Испания, подозират сина й Намушкаха смъртоносно българка в Испания, подозират сина й

Свидетел на престъплението е дъщеря й

Мицотакис: Положението в гръцките бежански лагери вече е „неописуемо“ Мицотакис: Положението в гръцките бежански лагери вече е „неописуемо“

Миграцията засяга целия ЕС и трябва да е приоритет на новата Комисия

Туск оглави Европейската народна партия Туск оглави Европейската народна партия

 Той бе избран с гласовете на 93% от делегатите

Напълняваш? Бар в Дубай ти дава безплатно питие Напълняваш? Бар в Дубай ти дава безплатно питие

Мотото на клуба е "Добре е да пълнееш"

Край на рахата: До 10 000 евро глоба за пушене в Гърция Край на рахата: До 10 000 евро глоба за пушене в Гърция

Вижте пълния списък на забраните в съседката ни

Смела жена се втурна в горяща гора, за да спаси ранена коала (ВИДЕО) Смела жена се втурна в горяща гора, за да спаси ранена коала (ВИДЕО)

Тони се втурнала след коалата, като изхвърлила блузата си, след което изнесла овъгленото животно от гората

Путин вещае разпад на ЕС Путин вещае разпад на ЕС

Руската заплаха е мит, смята президентът

Йордан Лечков, бивш кмет на Сливен Йордан Лечков, бивш кмет на Сливен БФС е международна организация Виц на деня Виц на деня Ако си ревете сами, не се безпокойте. Психиатрите се занимават основно с тези, които се смеят сами Виц на деня Виц на деня -Виж се какъв си здравеняк, а просиш! Работи!
-Аз работя.Тук съм след работно време!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Продавачката в секс-шопа най-много от всичко ненавиждаше фразата "А вие лично какво предпочитате?"
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори