×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Пинелов: Време е да кажем "стоп" на страха в община Созопол


Георги Пинелов: Време е да кажем "стоп" на страха в община Созопол
Кандидатът за кмет на община Созопол от ПП МИР представи програмата си за управление през 2019-2023 г. в населените места 
20 Октомври 2019, Неделя, 21:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Ако агресията прекрачи прага на плакатната война и се стигне до физическа саморазправа, сме готови да се защитим с всички средства, предоставени от закона

 - Г-н Пинелов, преди да представите основните акценти от Вашата програма, повод за което е нашето интервю, бих искала да ви попитам в каква обстановка на предизборната кампания в Созопол. Видяхме във видео разкъсани плакати, както и окарикатурени образи на кандидати за кметове. 

- Според мен късането на плакатите, което всички видяха от разпространено видео (ВИЖ ПОД ТЕКСТА) е знак за безсилие и безпомощност на наши опоненти. Но това е и знак, че ударите под кръста и нечестните прийоми ще ескалират. Опасявам се, че с напредването на кампанията агресията и натиска ще се засилят. Искам да призова моите съграждане да не се поддават на страха и заплахите и на 27 октомври да гласуват по съвест. Само така ще преборим страха и ще гарантираме промяната в общината. Категорично заявявам, че нито аз, нито моя екип ще толерираме подобно поведение. И ако агресията достигне до физическа саморазправа, сме готови да се защитим с всички средства, предоставени от закона.

- Имате ли представа от къде идва тази агресия и заплахите?
- Да. Само един човек в Созопол е способен на това и всички знаем кой е той.

- Г-н Пинелов, предизборната кампания е в своя пик. Кои са основните приоритети в Управленската Ви програма? Как приемат жителите на община Созопол Вашите намерения?
- Мога да кажа, че съм максимално удовлетворен, защото записаните приоритети и мерки, съвпадат напълно с очакванията на хората от нашата община. Разбира се, по време на срещите ми с тях изникваха различни въпроси и проблеми в съответното населено място. Те влязоха в моята Управленска програма, защото това е целта- да се прави това, от което хората имат нужда. Моите приоритети, са и приоритети на жителите на община Созопол. Искам да кажа, че навсякъде бяхме топло посрещнати от хората. Срещите минаваха много човешки и емоционално. Убеден съм, че в наше лице, жителите на община Созопол виждат реална алтернатива на досегашното управление.
Основните ми приоритети са постигане на финансова стабилност на Общината, подобряване на жизнената среда и благоустрояване, достъпност на социалните услуги до по-широк кръг хора и развитие на спортната инфраструктура и спортната дейност, както за клубовете, така и за масовия спорт. Специално внимание в моята програма отделям за туризма и културата, защото заедно могат да преодолеят сезонността и да повишат качеството на туристическия продукт. Четвъртият приоритет е балансираното развитие на селищната система, така че и жителите на най- малките села в нашата община да живеят в нормална среда. Не на последно място по важност е подобряване на административния капацитет и развиване на гражданското общество.

- Кои са най-наболелите проблеми, които намират решение във Вашата програма?

- Проблемите с транспорта и липсата на места за паркиране са едни от най- сериозните проблеми, които вредят на туризма и създават лош имидж на нашия град. Затова в Управленската си програма предвиждам кардинално решение на проблема. Ще бъде разработена нова интегрирана транспортна схема в Созопол, съобразена със съществуващата инфраструктура, при спазване принципите на равнопоставеност и балансираност на интересите на участниците в нея и ползвателите й.

Планирам изграждането на автогара. Разбирам, че това е доста експонирано през последните 12 години, но така или иначе автогара няма в Созопол, а тя е изключително необходима. Автогарата няма да бъде грандиозен проект, а сграда, която да функционира, съобразно нуждите на жителите и туристите на Созопол. Тя ще бъде изградена чрез публично-частно партньорство. Ще бъдат изградени нови и функционални спирки по транспортната линия в община Созопол и курортните комплекси. Интензивното движение ще бъде изведено извън центъра на Созопол. Това се отнася и за паркоместата, защото към момента паркирането е концентрирано в централната част на града. Планирам оптимизиране на сегашните паркинги и изграждане на нови, като се спазва пропорцията между платени и свободни паркоместа. Ще бъдат обособени буферни зони/паркинги, които да поемат големия поток от туристи с автомобили.

Много важно е за Стария град да бъде оптимизиран пропускателния режим, като се засили контрола за адекватно използване на местата за паркиране там. Ще бъде създадено общинско предприятие/звено "Обществен ред и сигурност", което да отговаря за опазване на обществения ред, опазване на общинското имущество и организацията на движението по пътищата, съгласно новата транспортна схема. Тази възможност е предоставена от приетите на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По отношение на сметосъбирането и сметоизвозването досегашната практика показва много недостатъци, което налага съвсем нова концепция за реализиране на тази дейност. Тук с оптимизация няма да стане, съвсем нов подход е необходим.

- В повечето туристически градове по нашето Черноморие има напрежение по отношение на преместваемите обекти и безбройните сергии, които загрозяват и Созопол. Дори Морската градина в Созопол през последните години се превърна в една безкрайна сергия.  Планирате ли мерки в това отношение?

- За моите съграждани, а и за многобройните туристи на Созопол, най- болната тема е Градската градина, която не само е занемарена, но и се превърна наистина в една безкрайна сергия. Това е сърцето на Созопол, една от неговите емблеми.

Затова в програмата си съм планирал изработване на Концепция за цялостна и устойчива визия за централната градска част, в която включвам Градската градина-
пълен ремонт, облагородяване и обособяването й като място единствено и само за отдих, както на жителите, така и на гостите на града. Тук включвам ремонт на сцената на амфитеатъра и седалките, подобряване на цялостната му визия. Ремонт на ВиК инфраструктурата в Стария град, ремонт на улици, тротоари, пешеходни зони, детски и спортни площадки. Важен елемент е създаването на реално достъпна среда за хора с увреждания до всички обществени сгради и забележителности.

А за да не се превърне Созопол в една безкрайна сергия, предвиждам изготвяне на нова концепция, относно преместваемите търговски обекти, която включва изграждане на еднотипни модулни конструкции с модерна визия за търговските зони и обособяване на пешеходни зони, свободни от търговски обекти.

- Програмата Ви е амбициозна, но Община Созопол е с голям кредит от 25 млн. лв. Реално ли е това, което си поставяте за цел? 
- Всъщност си давам сметка, че положението е може би много, много по-сериозно. Това, от което ме боли най- много, че такава богата и развиваща се община като Созопол е доведена до подобно положение. Да, има и други общини в т.нар. "черен списък" на финансовото министерство, но само община Созопол е с нарушени пет финансови параметри от пет задължителни за общините.

Именно, затова и финансовото оздравяване и постигане на финансова стабилност е основният ми приоритет. Част от конкретните мерки са по отношение установяване на истинското финансово положение на общината и публичното оповестяване на данните от независим отид. Преразглеждане на Оздравителния план за финансово възстановяване на Общината, съгласно поставените от Министерство на финансите критерии. Това е напълно възможно и наложително. Част от мерките за по-бързото финансово оздравяване на община Созопол са: ревизиране на сключените договори за услуги и обществени поръчки, оптимизиране разходите за външни услуги, както и разплащането към доставчиците в спешен порядък. От голямо значение за финансовото оздравяване е повишаване на събираемостта на несъбирани с години наеми, данъци и други типове такси от големи фирми и ползватели на общински терени и имоти. Финансовата стабилност ще дойде от оптимизиране на разходите в общинска администрация и преструктуриране на дейности и направления в общинската администрация и създаване на общински предприятия. Ще бъдат привлечени финансови средства чрез публично-частни партньорства и европейски програми и проекти, а държавната субсидия ще се ползва целево за нуждите на населените места в общината. За да има, обаче и възходящо развитие трябва да разчитаме и на бизнеса, като бъдат създадени благоприятни условия за развитие на малкия и среден бизнес. В управленската си програма съм планирал разработването на дългосрочна стратегия за привличане на нови производства и разкриване на нови работни места, чрез подобряване на бизнес средата на територията на община Созопол.

- Г-н Пинелов, да се върнем на първия въпрос. Страхувате ли се за здравето и живота си по време на кампанията?
- Лично аз не се страхувам, надявам се, че и моите съграждани ще проявят смелост в оставащите дни до изборите на 27 октомври. Но искам всички да са наясно, че всяко посегателство срещу здравето и живота на някой член от моя екип, ще има сериозни последици.
Време е да кажем "Стоп" на страха. Нека го направим с най- силното оръжие, което ни дава демокрацията - изборите. С номер 50 в интегралната бюлетина и ПП „МИР“! 


 

 

 




Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
България Всички новини
Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Денят бе изпъстрен с различни събития Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Наградата е оценка за усилията на Община Бургас да обедини различни по вид дигитални услуги Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори