×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат


Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат
Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие, каза Димитър Германов
15 Октомври 2019, Вторник, 14:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха, каза д-р Димитър Германов

Сериозни инвестиции в инфраструктурата, образованието, здравеопазването, продължаването на отговорна социална политика, отворена към хората и развитие на алтернативния туризъм. Това са само част от акцентите през последния мандат на д-р Димитър Германов в Приморско.

С оглед на постигнатото той има самочувствието да поиска отново доверието на жителите на Община Приморско.

Проектите, с които д-р Димитър Германов преобрази Приморско не са за сметка на кредити, нито декапитализиране на общината чрез продажба на активи, а вследствие на последователна политика и висок капацитет на екипа на общинска администрация, спечелил над 30 млн.лева само през мандат 2015-2019 г.

Това е детската площадка в морската градина на Приморско

През последните четири години се разрешиха редица наболели проблеми в инфраструктурата, които бяха отлагани с десетилетия. Обновиха се много нови улици, които трайно промениха облика на Приморско. Списъкът на изпълнението проекти е впечатляващ (ВИЖТЕ ОТЧЕТА ТУК).

Наред с това се модернизира уличното осветление, осигури се висококачествен WiFi на откритите площи, система за видеонаблюдение на територията на цялата община. Сериозни средства бяха насочени към всяко едно от съставните селища, които трайно промениха облика им.

Администрацията разработи впечатляващи проекти, чието изпълнение ще се реализира през следващия мандат, независимо кой управлява общината. Това са проекти, които са подготвени от екипа на д-р Димитър Германов като част от дългосрочната визия за развитието на Приморско и съставните селища.

Сектор „Образование“ бе друг от приоритетите на д-р Димитър Германов. И през втория мандат той продължи да следва политиката си за повишаване на жизнения стандарт, чрез гарантиране на конкурентоспособно образование и обучение.

Сред значимите инвестиции са обновяването на училищния плац, изграждане на комбинирана скейтборд рампа, нови фитнес уреди в училищния двор, бюст-паметник на патрона на училището Никола Йонков Вапцаров, пълно оборудване на кабинатите по химия, физика и биология  на стойност 107 439 лв., обновяването на ОУ „Христо Ботев“ в село Ново Паничарево, подмяната на кухненското оборудване в детските градини. Общината помагаше и с дофинансиране на звената в образованието и модернизиране на образователната инфраструктура.

Структуроопределящият сектор – „Туризъм“ бе сред основните акценти през втория мандат на д-р Димитър Германов. Неслучайно и Приморско спечели наградите за „Община за морски туризъм“, „Иновации в туризма“ и „Туристическо събитие“. Изключително успешно заработи Общинския исторически музей, където бе изграден трезор за тракийското златно съкровище от времето на Александър Македонски. Общината развива усилено и алтернативния туризъм, а тракийското светилище „Бегликташ“ спечели наградата „Туристически обект №1 на България“ за 2017 година. Там се провеждат няколко изключително интересни събития от културната програма, които предизвикват все по-сериозен интерес.

Културната програма е изключително разнообразна, а фестивалите са добавената стойност на туризма на Приморско. На снимката е ансамбълът на Приморско, който винаги е разчитал на подкрепата на Общината

Подпомагат се проучванията на археолозите доц.д-р Петър Балабанов и Даниел Пантов, които в момента са по следите на сериозно научно откритие в „Силихяр“.

В туризма се забелязваясен подход на администрация. На изложенията се представят не само възможностите за почивка на море, а и красотата на селата и културно-историческите забележителности в Община Приморско.

През последните четири години последователно и постъпателно бе подпомогнат и сектор „Здравеопазване“. Медицинския център се субсидира с всеки бюджет, осигури се медицинско обслужване във всички училища и детски градини, закупи се и ново оборудване за нуждите на МЦ „Приморско“. Общината финансира и Спешната помощ – заплати на шофьорите, медикаменти, консумативи, пътни разходи на медицинските специалисти, нощувка и храна за лекарите през летния сезон.

Приморско продължи активната си социална политика – финансова помощ за новородено, еднократни помощи за нуждаещи се лица, безплатни детски градини, поддържането на Дома за възрастни, предоставяне на дърва за огрев на преференциални цени, безплатен комплект с консумативи за всички първокласници, лични асистенти за нуждаещи се лица и много други социални придобивки.

През последния мандат кметът д-р Димитър Германов бе поставил сериозен акцент върху озеленяването и поддържането на зелените площи. Засадени са 718 дръвчета и 2500 декоративни храсти, обнови се парка на общинското предприятие, закупи се иновативна вакумна машина за улично и тротоарно почистване.

Община Приморско инвестира в нови сметопочистващи машини

За нуждите на сметопочистването се доставиха над 1000 нови контейнери, закупиха се 4 специализирани автомобила, преса за сепарация и сепарираща инсталация.

Във финансов план прави впечатление, че общината е изключително дисциплинирана, не е декапитализирана, дълговете са незначителни на фона на годишния бюджет.

Сериозни средства се инвестираха и в спортната инфраструктура. Изградиха се игрища в Китен, Веселие и Ясна поляна, фитнес на открито в Приморско, Ясна поляна и Ново Паничарево. Традиционно се подпомага дейността на всички спортни клубове в общината. Разнообрази се и спортният календар и Приморско е домакин на редица изключително интересни състезания.

Подобни спортни площадки се изградиха в населените места в Приморско

Община Приморско продължи да подкрепя всички културни дейности, а програмата е богата и изключително разнообразна. В Приморско има шест читалища – във всяко съставно селище, в които кипи ериозен живот. Читалищната дейност, самодейните танцови и певчески състави се поддържат от общинския бюджет. Осигуряват се средства за тяхното участие на редица международни фестивали, където те показват богатството и бита на местната култура.

 „През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха. Факт е, че има какво да се направи за Приморско, но е и факт, че през последните 4 години се свърши немалко. Приморско все повече се доближава до образа на модерна европейска община“, каза Димитър Германов.

Кандидатът за кмет отбеляза, че през мандата си е работил в открит диалог с гражданите, дори когато е имало спорове по различни теми, той самият и администрацията му са се стремили да чуят различни мнения, за да изберат най-работещите решения за Приморско.

И резултати не закъсняха. Средствата, които осигурихме чрез европейски програми надвишават възможностите на общинския бюджет. Насочихме максимално усилия и към еврофондовете, не само, защото те дават свеж ресурс, а и защото сме противници на вземането на дългосрочни кредити за изпълнението на инвестиционните си намерения“, допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско.

„Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие“, гарантира Димитър Германов.

Ул."Сирена" преди ремонта, който завърши преди няколко месеца
Така изглежда улицата след ремонта
Това е улица "Черно море", която води към носа на Приморско. Подменена е подземната и наземна инфраструктура
Кадър, направен след ремонта
Улица "3 март"...
Днес тя също е с подменен водопровод, нов асфалт, троарна мрежа и красиво озеленяване
Училището в Ново Паничарево преди ремонта
И ето как изглежда след реконструкцията

 
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 29/05/2020, Петък 22:00 0
България Всички новини
Кола горя на бензиностанция в Ихтиман, жена е в "Пирогов" Кола горя на бензиностанция в Ихтиман, жена е в "Пирогов"

Пожарната е спасила друг автомобил

Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия им собственик Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия им собственик

Бизнесменът предупреди, че "клубът пак ще бъде хвърлен в задкусилието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск"

Доц. Ангел Кунчев похвали болниците в Бургас Доц. Ангел Кунчев похвали болниците в Бургас

Считам, че нещата вървят към стихване на епидемията, заяви специалистът.

Потушен е пожарът в зеленчуковата борса край село Кърналово Потушен е пожарът в зеленчуковата борса край село Кърналово

Унищожени са 800 кв. м склад и десетки тонове плодове и зеленчуци

Чудни имена празнуват заради светица, основала първия девически манастир Чудни имена празнуват заради светица, основала първия девически манастир

Света Емилия е светица, чиито деца са посветили живота си на Бога и имат изключителен принос за развитие на християнството

С по-ниски температури и с валежи ще изпратим месец май С по-ниски температури и с валежи ще изпратим месец май

Прогноза за времето - събота, 30 май 2020 година

Епидемията гасне: Само 14 заразени с COVID-19 за денонощие, излекувани са 3 пъти повече Епидемията гасне: Само 14 заразени с COVID-19 за денонощие, излекувани са 3 пъти повече

Заразено е 9-месечно бебе от София

Злати Крадеца оправдан за обира на „Штедрия“, но закован за други три удара Злати Крадеца оправдан за обира на „Штедрия“, но закован за други три удара

Касоразбивачът ще лежи в затвора 2 години и 8 месеца при „общ режим“

Неприятен обрат в съда за Петър Биберов Неприятен обрат в съда за Петър Биберов

СНС го пусна в домашен арест, но АСНС го върна под стража

Двама полицаи спипани, докато прибират подкуп Двама полицаи спипани, докато прибират подкуп Рушветът договорен с гражданин, срещу когото тече разследване
Роджър Федерер е спечелил най-много в света на спорта за година Роджър Федерер е спечелил най-много в света на спорта за година

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем е добавил към банковата си сметка общо $106,3 млн. за последните 12 месеца

Трима ранени при престрелка между авиопревозвачи в Украйна Трима ранени при престрелка между авиопревозвачи в Украйна

Стрелбата възникнала в резултат на разногласия между конкуриращите се компании

Протестите в Минеаполис ескалират Протестите в Минеаполис ескалират

Журналистът от CNN Омар Хименес e бил арестуван по време на пряко включване от мястото на протестите в Минеаполис

Вижте как започва адът в Минеаполис - ченге удуши чернокож на улицата (+18 ВИДЕО) Вижте как започва адът в Минеаполис - ченге удуши чернокож на улицата (+18 ВИДЕО)

Убийството на Джордж Флойд от бял полицай доведе до масови безредици и извънредно положение

Трети ден анархия в САЩ заради смъртта на чернокож Трети ден анархия в САЩ заради смъртта на чернокож

Президентът Доналд Тръмп заплаши да изпрати Националната гвардия

Коя е зодията на милиардерите Коя е зодията на милиардерите

Най-много милиардери има сред везните

Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти

В някои страни от Източна Европа правилата на ЕС за защита на данните са средство за заглушаване на медии

Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават

Важни за страната ни политики като кохезионната, селскостопанската и Фонда за справедлив преход ще бъдат с увеличени средства, което е добре за България

СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър

Крамър започва кариерата си като пренаписва сценарии

Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни

Жената отива в затвора за 3 години

Емил Димитров-Ревизоро Емил Димитров-Ревизоро Пускам дъжд, но невинаги се случва Виц на деня Виц на деня - Ако пътя ви пресече черна мишка, след нея черна котка, след нея черно куче, а след него черно внуче, значи дядото е издърпал не ряпа, а кабел с високо напрежение.

Виц на деня Виц на деня - Извинете, имате ли дезоксиаденозилхидроксокобаламин?
- Да, имаме, това е витамин B12.
- Да де, все му забравям тъпото име!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Справка от полицията: обири - 0, грабежи - 0, катастрофи - 0, семейни скандали - 1645790.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори