×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Община Велико Търново може да стане първата, която откликва на призива на финансовия министър Владислав Горанов да се вдигат местните данъци
  • България продължава да е сред лидерите в Европейския съюз по продажби на антибиотици за ветеринарни цели и съответно по употреба
  • Над 50% от българите ще пазаруват на предстоящия Черен петък
  • 29-годишен с Мерцедес се заби в ограда на бул.Стефан Стамболов, шофьорът е с 2,66 промила
  • 53-годишен бургазлия кара мъртво пиян ладата си, хванаха го с 2,33 промила край Малко Търново
  • 42-годишен шофьор бе спипан с рекордните 3,38 промила алкохол в кръвта в Банево
  • Кметът на Несебър Николай Димитров ще бъде доведен с охрана на днешната сесия. Тържественото заседание започва в 14 часа, очаквайте подробности!
НА ЖИВО

Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат


Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат
Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие, каза Димитър Германов
15 Октомври 2019, Вторник, 14:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха, каза д-р Димитър Германов

Сериозни инвестиции в инфраструктурата, образованието, здравеопазването, продължаването на отговорна социална политика, отворена към хората и развитие на алтернативния туризъм. Това са само част от акцентите през последния мандат на д-р Димитър Германов в Приморско.

С оглед на постигнатото той има самочувствието да поиска отново доверието на жителите на Община Приморско.

Проектите, с които д-р Димитър Германов преобрази Приморско не са за сметка на кредити, нито декапитализиране на общината чрез продажба на активи, а вследствие на последователна политика и висок капацитет на екипа на общинска администрация, спечелил над 30 млн.лева само през мандат 2015-2019 г.

Това е детската площадка в морската градина на Приморско

През последните четири години се разрешиха редица наболели проблеми в инфраструктурата, които бяха отлагани с десетилетия. Обновиха се много нови улици, които трайно промениха облика на Приморско. Списъкът на изпълнението проекти е впечатляващ (ВИЖТЕ ОТЧЕТА ТУК).

Наред с това се модернизира уличното осветление, осигури се висококачествен WiFi на откритите площи, система за видеонаблюдение на територията на цялата община. Сериозни средства бяха насочени към всяко едно от съставните селища, които трайно промениха облика им.

Администрацията разработи впечатляващи проекти, чието изпълнение ще се реализира през следващия мандат, независимо кой управлява общината. Това са проекти, които са подготвени от екипа на д-р Димитър Германов като част от дългосрочната визия за развитието на Приморско и съставните селища.

Сектор „Образование“ бе друг от приоритетите на д-р Димитър Германов. И през втория мандат той продължи да следва политиката си за повишаване на жизнения стандарт, чрез гарантиране на конкурентоспособно образование и обучение.

Сред значимите инвестиции са обновяването на училищния плац, изграждане на комбинирана скейтборд рампа, нови фитнес уреди в училищния двор, бюст-паметник на патрона на училището Никола Йонков Вапцаров, пълно оборудване на кабинатите по химия, физика и биология  на стойност 107 439 лв., обновяването на ОУ „Христо Ботев“ в село Ново Паничарево, подмяната на кухненското оборудване в детските градини. Общината помагаше и с дофинансиране на звената в образованието и модернизиране на образователната инфраструктура.

Структуроопределящият сектор – „Туризъм“ бе сред основните акценти през втория мандат на д-р Димитър Германов. Неслучайно и Приморско спечели наградите за „Община за морски туризъм“, „Иновации в туризма“ и „Туристическо събитие“. Изключително успешно заработи Общинския исторически музей, където бе изграден трезор за тракийското златно съкровище от времето на Александър Македонски. Общината развива усилено и алтернативния туризъм, а тракийското светилище „Бегликташ“ спечели наградата „Туристически обект №1 на България“ за 2017 година. Там се провеждат няколко изключително интересни събития от културната програма, които предизвикват все по-сериозен интерес.

Културната програма е изключително разнообразна, а фестивалите са добавената стойност на туризма на Приморско. На снимката е ансамбълът на Приморско, който винаги е разчитал на подкрепата на Общината

Подпомагат се проучванията на археолозите доц.д-р Петър Балабанов и Даниел Пантов, които в момента са по следите на сериозно научно откритие в „Силихяр“.

В туризма се забелязваясен подход на администрация. На изложенията се представят не само възможностите за почивка на море, а и красотата на селата и културно-историческите забележителности в Община Приморско.

През последните четири години последователно и постъпателно бе подпомогнат и сектор „Здравеопазване“. Медицинския център се субсидира с всеки бюджет, осигури се медицинско обслужване във всички училища и детски градини, закупи се и ново оборудване за нуждите на МЦ „Приморско“. Общината финансира и Спешната помощ – заплати на шофьорите, медикаменти, консумативи, пътни разходи на медицинските специалисти, нощувка и храна за лекарите през летния сезон.

Приморско продължи активната си социална политика – финансова помощ за новородено, еднократни помощи за нуждаещи се лица, безплатни детски градини, поддържането на Дома за възрастни, предоставяне на дърва за огрев на преференциални цени, безплатен комплект с консумативи за всички първокласници, лични асистенти за нуждаещи се лица и много други социални придобивки.

През последния мандат кметът д-р Димитър Германов бе поставил сериозен акцент върху озеленяването и поддържането на зелените площи. Засадени са 718 дръвчета и 2500 декоративни храсти, обнови се парка на общинското предприятие, закупи се иновативна вакумна машина за улично и тротоарно почистване.

Община Приморско инвестира в нови сметопочистващи машини

За нуждите на сметопочистването се доставиха над 1000 нови контейнери, закупиха се 4 специализирани автомобила, преса за сепарация и сепарираща инсталация.

Във финансов план прави впечатление, че общината е изключително дисциплинирана, не е декапитализирана, дълговете са незначителни на фона на годишния бюджет.

Сериозни средства се инвестираха и в спортната инфраструктура. Изградиха се игрища в Китен, Веселие и Ясна поляна, фитнес на открито в Приморско, Ясна поляна и Ново Паничарево. Традиционно се подпомага дейността на всички спортни клубове в общината. Разнообрази се и спортният календар и Приморско е домакин на редица изключително интересни състезания.

Подобни спортни площадки се изградиха в населените места в Приморско

Община Приморско продължи да подкрепя всички културни дейности, а програмата е богата и изключително разнообразна. В Приморско има шест читалища – във всяко съставно селище, в които кипи ериозен живот. Читалищната дейност, самодейните танцови и певчески състави се поддържат от общинския бюджет. Осигуряват се средства за тяхното участие на редица международни фестивали, където те показват богатството и бита на местната култура.

 „През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха. Факт е, че има какво да се направи за Приморско, но е и факт, че през последните 4 години се свърши немалко. Приморско все повече се доближава до образа на модерна европейска община“, каза Димитър Германов.

Кандидатът за кмет отбеляза, че през мандата си е работил в открит диалог с гражданите, дори когато е имало спорове по различни теми, той самият и администрацията му са се стремили да чуят различни мнения, за да изберат най-работещите решения за Приморско.

И резултати не закъсняха. Средствата, които осигурихме чрез европейски програми надвишават възможностите на общинския бюджет. Насочихме максимално усилия и към еврофондовете, не само, защото те дават свеж ресурс, а и защото сме противници на вземането на дългосрочни кредити за изпълнението на инвестиционните си намерения“, допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско.

„Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие“, гарантира Димитър Германов.

Ул."Сирена" преди ремонта, който завърши преди няколко месеца
Така изглежда улицата след ремонта
Това е улица "Черно море", която води към носа на Приморско. Подменена е подземната и наземна инфраструктура
Кадър, направен след ремонта
Улица "3 март"...
Днес тя също е с подменен водопровод, нов асфалт, троарна мрежа и красиво озеленяване
Училището в Ново Паничарево преди ремонта
И ето как изглежда след реконструкцията

 
3-те зодии, които готвят най-добре
3-те зодии, които готвят най-добре 11/11/2019, Понеделник 18:40 1
Звезда от Фермата ще вдига сватба
Звезда от Фермата ще вдига сватба 11/11/2019, Понеделник 18:20 0
България Всички новини
Само във Флагман.бг: Вижте какво завари новият кмет на Созопол в касата на Общината Само във Флагман.бг: Вижте какво завари новият кмет на Созопол в касата на Общината

Трябва да се приложат редица непопулярни решения и да се извърши сериозна административна реформа, каза новоизбраният кмет Тихомир Янакиев

Сгащиха сервитьорка от култовия ресторант „Воденицата” с пико, кътала дрогата в хладилника Сгащиха сервитьорка от култовия ресторант „Воденицата” с пико, кътала дрогата в хладилника

30-годишната бургазлийка държала в дома си на ул. „Мария Луиза” метамфетамин за близо 150 лв.

Превъртяха дрегера! Мъртво пияни шофьори се качиха зад волана, изпатиха си здраво Превъртяха дрегера! Мъртво пияни шофьори се качиха зад волана, изпатиха си здраво

През изминалите 48 часа органите на реда в Бургас са спипали няколко пияни до козирката водачи

Дядото на Маги Халваджиян спасява „Левски” Дядото на Маги Халваджиян спасява „Левски”

Вижте историята

Ромска свада вкара 9 в болница, полицията едва ги разтърва Ромска свада вкара 9 в болница, полицията едва ги разтърва

Две цигански семейства се сбили

Ивайло Захариев проговори за раздялата с жена си Ивайло Захариев проговори за раздялата с жена си

Ивайло се разделил с половинката си Миряна преди година. След няколко опита да затоплят отношенията си едва сега актьорът осъзнал, че няма да се получи, и е свалил брачната си халка

Сесията под обсада! Как Николай Димитров положи клетва днес и защо отказа да приеме поздрава на ГЕРБ Сесията под обсада! Как Николай Димитров положи клетва днес и защо отказа да приеме поздрава на ГЕРБ

На тези, които ми причиниха всичко това, създадоха тази гнусна интрига, не им пожелавам да преминат през този ад, каза Димитров

Майка хвърли двете си деца от 9-ия етаж и се самоуби Майка хвърли двете си деца от 9-ия етаж и се самоуби

Тя и невръстната й дъщеричка загинали на място, а синът й е в реанимация в тежко състояние

„Юнион Ивкони“ организира шопинг тур до Одрин два пъти седмично „Юнион Ивкони“ организира шопинг тур до Одрин два пъти седмично

Екскурзията е удобна за пътуващи от Несебър, Равда, Поморие и Бургас, тъй като по график автобусите ще минават и на отиване, и на връщане през тези градове

Свинското поскъпнало с 55%, българинът купува повече пилешко Свинското поскъпнало с 55%, българинът купува повече пилешко

Засега не се очаква цените да продължават да растат нагоре

Михаил Горбачов: Не съм предал Източна Европа, дадох й права и свободи Михаил Горбачов: Не съм предал Източна Европа, дадох й права и свободи Той добави, че съседните държави само са получили права и свободи, на които вече са се радвали съветските граждани Защо ревнуват децата Защо ревнуват децата

Това явление ни озадачава, а така съшо и затруднява възпитателната работа, особено когато то стигне до болезнена степен

Има ли ангели-хранители? Камера за видеонаблюдение дава отговор Има ли ангели-хранители? Камера за видеонаблюдение дава отговор

Този младеж си стоял съвсем спокойно встрани от пътя. Мислел си за нещо, вероятно му било скучно…

Майка отвори шоколадово яйце и извика полиция! Това, което намери вътре, е шокиращо Майка отвори шоколадово яйце и извика полиция! Това, което намери вътре, е шокиращо

Тя дори не можела да си представи какво би се случило, ако детето не я било помолило да го отвори

Пребиха зверски туристка в Париж на Хелоуин, причината е шокираща Пребиха зверски туристка в Париж на Хелоуин, причината е шокираща

27-годишният Кристофър Уилямс и 21-годишната му приятелка Ребека Кеван решили да прекарат романтично, шестдневно пътуване 

Земетресение разлюля турската столица! Земетресение разлюля турската столица!

Засега няма пострадали или щети

Правят еднакво зарядно за всички мобилни телефони? Правят еднакво зарядно за всички мобилни телефони?

51 000 тона зарядни устройства за мобилни телефони се изхвърлят годишно

Твърде дебела котка не беше допусната в салона на самолета и я пратиха в бизнес класа Твърде дебела котка не беше допусната в салона на самолета и я пратиха в бизнес класа Котаракът Виктор имаше трудно, но с щастлив край пътешествие до Владивосток 6 страни от ЕС искат "централен надзор" за справяне с прането на пари в блока 6 страни от ЕС искат "централен надзор" за справяне с прането на пари в блока

Нужен е нов надзорен орган, който да поеме тази задача от страните членки, гласи общо искане на шестте държави

Журналистическият въпрос, който събори Берлинската стена Журналистическият въпрос, който събори Берлинската стена

 Евалд Кьониг разказва за „най-лудата“ нощ в историята на съвременна Германия

Филип Димитров, бивш министър-председател Филип Димитров, бивш министър-председател С преврата на 10 ноември искаха да продължат комунизма. Това беше вътрешнопратиен акт Виц на деня Виц на деня Блондинка и гаджето пернишки голфаджия се возят. - Ленче, я си подай главата през прозореца и виж дали ми работи мигачът? - Да, не, да, не, да, не, да, не… Виц на деня Виц на деня "Еее, май не съм чак толкова болен!" - помисли си дядо Гошо, като видя колко хапчета пие внукът му, преди да отиде на фитнес. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Да се самозабравиш е по-лесно, отколкото да си спомниш кой си
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори