×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат


Как се промени Приморско през последните 4 години и защо д-р Димитър Германов има самочувствието да поиска нов мандат
Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие, каза Димитър Германов
15 Октомври 2019, Вторник, 14:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха, каза д-р Димитър Германов

Сериозни инвестиции в инфраструктурата, образованието, здравеопазването, продължаването на отговорна социална политика, отворена към хората и развитие на алтернативния туризъм. Това са само част от акцентите през последния мандат на д-р Димитър Германов в Приморско.

С оглед на постигнатото той има самочувствието да поиска отново доверието на жителите на Община Приморско.

Проектите, с които д-р Димитър Германов преобрази Приморско не са за сметка на кредити, нито декапитализиране на общината чрез продажба на активи, а вследствие на последователна политика и висок капацитет на екипа на общинска администрация, спечелил над 30 млн.лева само през мандат 2015-2019 г.

Това е детската площадка в морската градина на Приморско

През последните четири години се разрешиха редица наболели проблеми в инфраструктурата, които бяха отлагани с десетилетия. Обновиха се много нови улици, които трайно промениха облика на Приморско. Списъкът на изпълнението проекти е впечатляващ (ВИЖТЕ ОТЧЕТА ТУК).

Наред с това се модернизира уличното осветление, осигури се висококачествен WiFi на откритите площи, система за видеонаблюдение на територията на цялата община. Сериозни средства бяха насочени към всяко едно от съставните селища, които трайно промениха облика им.

Администрацията разработи впечатляващи проекти, чието изпълнение ще се реализира през следващия мандат, независимо кой управлява общината. Това са проекти, които са подготвени от екипа на д-р Димитър Германов като част от дългосрочната визия за развитието на Приморско и съставните селища.

Сектор „Образование“ бе друг от приоритетите на д-р Димитър Германов. И през втория мандат той продължи да следва политиката си за повишаване на жизнения стандарт, чрез гарантиране на конкурентоспособно образование и обучение.

Сред значимите инвестиции са обновяването на училищния плац, изграждане на комбинирана скейтборд рампа, нови фитнес уреди в училищния двор, бюст-паметник на патрона на училището Никола Йонков Вапцаров, пълно оборудване на кабинатите по химия, физика и биология  на стойност 107 439 лв., обновяването на ОУ „Христо Ботев“ в село Ново Паничарево, подмяната на кухненското оборудване в детските градини. Общината помагаше и с дофинансиране на звената в образованието и модернизиране на образователната инфраструктура.

Структуроопределящият сектор – „Туризъм“ бе сред основните акценти през втория мандат на д-р Димитър Германов. Неслучайно и Приморско спечели наградите за „Община за морски туризъм“, „Иновации в туризма“ и „Туристическо събитие“. Изключително успешно заработи Общинския исторически музей, където бе изграден трезор за тракийското златно съкровище от времето на Александър Македонски. Общината развива усилено и алтернативния туризъм, а тракийското светилище „Бегликташ“ спечели наградата „Туристически обект №1 на България“ за 2017 година. Там се провеждат няколко изключително интересни събития от културната програма, които предизвикват все по-сериозен интерес.

Културната програма е изключително разнообразна, а фестивалите са добавената стойност на туризма на Приморско. На снимката е ансамбълът на Приморско, който винаги е разчитал на подкрепата на Общината

Подпомагат се проучванията на археолозите доц.д-р Петър Балабанов и Даниел Пантов, които в момента са по следите на сериозно научно откритие в „Силихяр“.

В туризма се забелязваясен подход на администрация. На изложенията се представят не само възможностите за почивка на море, а и красотата на селата и културно-историческите забележителности в Община Приморско.

През последните четири години последователно и постъпателно бе подпомогнат и сектор „Здравеопазване“. Медицинския център се субсидира с всеки бюджет, осигури се медицинско обслужване във всички училища и детски градини, закупи се и ново оборудване за нуждите на МЦ „Приморско“. Общината финансира и Спешната помощ – заплати на шофьорите, медикаменти, консумативи, пътни разходи на медицинските специалисти, нощувка и храна за лекарите през летния сезон.

Приморско продължи активната си социална политика – финансова помощ за новородено, еднократни помощи за нуждаещи се лица, безплатни детски градини, поддържането на Дома за възрастни, предоставяне на дърва за огрев на преференциални цени, безплатен комплект с консумативи за всички първокласници, лични асистенти за нуждаещи се лица и много други социални придобивки.

През последния мандат кметът д-р Димитър Германов бе поставил сериозен акцент върху озеленяването и поддържането на зелените площи. Засадени са 718 дръвчета и 2500 декоративни храсти, обнови се парка на общинското предприятие, закупи се иновативна вакумна машина за улично и тротоарно почистване.

Община Приморско инвестира в нови сметопочистващи машини

За нуждите на сметопочистването се доставиха над 1000 нови контейнери, закупиха се 4 специализирани автомобила, преса за сепарация и сепарираща инсталация.

Във финансов план прави впечатление, че общината е изключително дисциплинирана, не е декапитализирана, дълговете са незначителни на фона на годишния бюджет.

Сериозни средства се инвестираха и в спортната инфраструктура. Изградиха се игрища в Китен, Веселие и Ясна поляна, фитнес на открито в Приморско, Ясна поляна и Ново Паничарево. Традиционно се подпомага дейността на всички спортни клубове в общината. Разнообрази се и спортният календар и Приморско е домакин на редица изключително интересни състезания.

Подобни спортни площадки се изградиха в населените места в Приморско

Община Приморско продължи да подкрепя всички културни дейности, а програмата е богата и изключително разнообразна. В Приморско има шест читалища – във всяко съставно селище, в които кипи ериозен живот. Читалищната дейност, самодейните танцови и певчески състави се поддържат от общинския бюджет. Осигуряват се средства за тяхното участие на редица международни фестивали, където те показват богатството и бита на местната култура.

 „През изминалия мандат свършихме много добра работа, надградихме постигнатото, благодарение на което населените места в общината се промениха. Факт е, че има какво да се направи за Приморско, но е и факт, че през последните 4 години се свърши немалко. Приморско все повече се доближава до образа на модерна европейска община“, каза Димитър Германов.

Кандидатът за кмет отбеляза, че през мандата си е работил в открит диалог с гражданите, дори когато е имало спорове по различни теми, той самият и администрацията му са се стремили да чуят различни мнения, за да изберат най-работещите решения за Приморско.

И резултати не закъсняха. Средствата, които осигурихме чрез европейски програми надвишават възможностите на общинския бюджет. Насочихме максимално усилия и към еврофондовете, не само, защото те дават свеж ресурс, а и защото сме противници на вземането на дългосрочни кредити за изпълнението на инвестиционните си намерения“, допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско.

„Общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие“, гарантира Димитър Германов.

Ул."Сирена" преди ремонта, който завърши преди няколко месеца
Така изглежда улицата след ремонта
Това е улица "Черно море", която води към носа на Приморско. Подменена е подземната и наземна инфраструктура
Кадър, направен след ремонта
Улица "3 март"...
Днес тя също е с подменен водопровод, нов асфалт, троарна мрежа и красиво озеленяване
Училището в Ново Паничарево преди ремонта
И ето как изглежда след реконструкцията

 




Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори