×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отборът на Тихомир Янакиев предизвика фурор в Черноморец! БСП предлага нов модел на управление - чрез хората


Отборът на Тихомир Янакиев предизвика фурор в Черноморец! БСП предлага нов модел на управление - чрез хората
Кандидатите за кметове - на община Созопол Тихомир Янакиев (на преден план) и на Черноморец Росен Деспов (вдясно) представиха визията си за управление пред пълна зала
12 Октомври 2019, Събота, 11:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Обществени съвети ще са живата връзка между гражданите и местната власт, категорични са от партията

Големият отбор на БСП-Созопол, воден от Тихомир Янакиев - кандидат за кмет на общината и водач на листата на партията за Общинския съвет, предизвика истински фурор в Черноморец. Снощи те организираха среща в морския град, на която представиха визията си за управление на една от най-важните общини по Черноморието. В програмата на БСП важна част заема и Черноморец.

Дискусията започна с представяне на кандидата на червените за кмет на Черноморец Росен Деспов. Ако бъде избран за стола, той има идея да създаде обществен съвет, който да е живата връзка между гражданите и местната власт. 

"Както знаете, нашето мото е "Време за промяна". Ние обаче не искаме просто да сменим един кмет с друг, не да променим хората, а начина, по който се прави политика. До този момент тя се правеше някъде от някои, с грешни решения. Този тип политика, която се прави без участието на обществото, не решава проблемите, а ги генерира. Време е да сложим край на тази практика и да въведем нов модел на управление - от всички вас. Когато цялото общество влезе в политиката, когато хората вземат решения, когато те решат какво да се прави с техните средства, тогава тези селища ще бъдат не само място за живеене, а ще се превърнат в наш дом", започна речта си Росен Деспов. 

Кандидатът за кмет на Черноморец Росен Деспов

Той е категоричен, че Черноморец има много богатства, но най-голямото са именно хората.

"Потенциалът и енергията на гражданите трябва да се използват. Хората не трябва да се игнорират, а трябва да се привлекат. Кметът трябва да бъде просто една изпълнителна власт, да отговаря на идеите на обществото. И който и да управлява, да следва една посока, която е зададена от хората, които живеят тук. Ако успеем да реализираме тази идея - а именно промяна на модела на управление, тогава всички проблеми ще се решат от само себе си", категоричен бе Деспов. 

В амбициозната програма на БСП е изграждане на автогара в Черноморец, информационен център за туристите, както и развиване на туристическия продукт. За да се случи това обаче, трябва да дойде дългоочакваната промяна, която именно кандидатът за кмет на община Созопол Тихомир Янакиев и отборът му предлагат.

12 години съм се борил с управниците и политиката, водена от тях. Имам куража да донеса промяната, категоричен бе Тихомир Янакиев

"Жителите на Черноморец сте будни, революционери и заслужавате своето достойно място в община Созопол. Имаме визия, но има и много проблеми, които трябва да решим. Ще започна от финансите - бюджетът на Черноморец от 1,5 млн. лв. за няколко години бе намален на около 600 хил. лв. Вие и цялата община бяхте залъгвани с грандомански проекти. Защо казвам грандомански ли - защото управляващите ще се похвалят как Община Созопол е шампион по усовяване на европейски средства. И това не е лъжа. Тук имаме средно 5 хил. лв. на човек усвоени средства. В Бургас например са 1600 лв. на човек, в Несебър са около 2100 лв. Наистина сме шампиони. Но когато седнем и направим разчети, ще разберем, че тези хвалби са неоснователни. Първият обект е пречиствателната станция и канализационната система на Созопол и Черноморец. Първоначалните параметри за стойността му бяха около 26 млн. лв. Крайната фаза на изпълнение обаче костваше 80 млн. лв., три милиона от които бяха от общинския бюджет, 58 млн. лв. - от евросредства, а 18 млн. лв. от държавата. Въпреки всичко високата стойност този проект продължава да генерира проблеми. Вилната зона Червенка и част от местността Буджака не са включени в пречиствателната станция и водите се изливат незнайно къде. Заустването пък в момента е в ремонт", обясни Тихомир Янакиев. 

Другият проект, който се нарежда сред големите в общината, е рибарското пристанище в Черноморец. Изграждането му струваше 11 млн. лв., а местните се оплакват, че съсипа най-красивия градски плаж. Пречиствателната станция и канализацията на село Равна гора също се нареждат сред проблемните обекти, обясни Тихомир Янакиев. По проекта е трябвало да бъдат изхарчени около 4 млн. лв., но това не се е случило заради неизпълнено задание. Янакиев посочи и шокиращи цифри за финансовото състояние, в което се намира Община Созопол. Дълговете на администрацията са 22 млн. лв., данъците са увеличени със 130 %, а по-голямата част от общинската собственост е разпродадена.

Кандидатът за общински съветник от БСП Мишо Жеков също представи приоритетите си. Сред тях са пропуските при възстановяване на земите, казусът с плаж Вромос - да установи дали има замърсяване с радиоактивни елементи, както и развиване на горския сектор

"Това не е честно към всички, които живеем в тази община. Време няма, нека на 27 октомври да направим правилния избор. 12 години целеносочено, целеустремено се борех срещу управниците и срещу тяхната политика. Всичко това ми е коствало много нерви, много жертви, но затова имам куража, силата и смелостта и доблестта да искам вашето доверие", каза Янакиев.

Кандидатът за кмет на община Созопол е категоричен, че новият начин на управление - обществените съвети, ще бъдат като коректив на политиката. А идеята не е мираж, от години успешно се прилага в много европейски градове. 

Срещата премина не само с представяне на визията за управление на червените, а като дискусия с участието и на присъстващите. Те даваха своите предложения и изказаха надежда, че промяната най-накрая ще дойде и в община Созопол. За разлика от други предизборни срещи тук имаше диалог между гостите и политиците. Хората призоваха всички гласподаватели да направят правилния избор, гласувайки за БСП, защото този отбор ще ги поведе към по-добро бъдеще. 

Кои са основните акценти в програмата на кандидата за кмет на Черноморец Росен Деспов - очаквайте утре във Флагман.бг.

Кандидати за общински съветници от листата на БСП
Срещата премина при огромен интерес. Хората не само слушаха програмата, но и даваха своите идеи

 






Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори