×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение


Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение
От НФСБ се стремим да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината, казва кандидатът за кмет д-р Бойко Миразчийски
13 Октомври 2019, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Да го направим заедно – казва кандидатът за кмет на НФСБ д-р Бойко Миразчийски

Д-р Бойко Миразчийски е потомствен лекар и бургазлия, специалист хирург, магистър по здравен мениджмънт. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София през 1992 г. и оттогава работи в най-голямата болница в Бургаска област – УМБАЛ-Бургас. От 2006 г. е заместник-директор на здравното заведение, а от 2017 г. е негов изпълнителен директор. Общински съветник в периода от 2015 до 2017 г.
Женен, с две деца.

- Д-р Миразчийски, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Бургас?

Както съм отдал живота си на медицината, така ще отдам всички свои сили и воля за добруването на Бургас. Мотивира ме доверието на членовете на „Национален фронт за спасение на България“, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на Бургас. 

- Какви ще бъдат вашите приоритетите в управлението на морския град в следващия четиригодишен мандат?

Приоритетите на ПП „Национален фронт за спасение на България“ за управлението на община Бургас са записани в нашата програма. Основните акценти са в областта на социалната политика, на здравеопазването, на икономиката. Това, към което се стремим, е да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината. 

- Основните критики към Бургас са, че не е достатъчно добре развита икономиката в общината. Как ще задържите младите хора тук?

Първото и основно нещо е да им дадем добро образование. И второ – да им осигурим работни места. Работни места как се осигуряват? Чрез развита икономика. Развита икономика какво означава? Не единствено привличане на инвеститори, които да градят само складови бази, в които да се назначават по двама-трима служители, а говорим за инвестиции, които да доведат до развитие на реална икономика. 

Това означава привличане на стратегически инвеститори, които да се занимават с производство или най-малкото с обработка на някакви суровини. 

Не бива да забравяме и следния момент – работните места да бъдат и високозаплатени. А такива могат да бъдат в IT-сектора и високите технологии. 

Това са основно двете посоки, по които трябва да вървим, ако искаме не само да запазим младите хора в Бургас, но и да си върнем обратно тези, които са го напуснали.

- Достатъчно ли е само доброто образование и разкриването на работни места с достойно заплащане? 

Задължително трябва да се мисли и за друг вид социални помощи и дейности, насочени към младите. Имам предвид следното. В общините, в които се подпомагат младите семейства при определени условия при закупуване на жилище, там те се задържаха и се увеличи раждаемостта. Същото стана и там, където местната управа подпомага майките след раждане, да могат по-лесно да посрещнат първите нужди на едно бебе.

Ето, по този начин ще напълним детските градини. Направим ли го, ще напълним и училищата. И тогава в нашите университети в Бургас ще учат предимно бургазлийчета, които ще останат да се развиват в родния си град. Стига, пак казвам, ние да сме им създали условията за живот и работа.

- Бургазлии очакват по-справедлива социална система в общината. Как смятате да отговорите на тези техни очаквания?

Социална политика означава не само политика на раздаване на някакви помощи. Социалната политика включва всичко, свързано с нашия бит. Уличната инфраструктура също е част от тази политика – трябва да има достъпна среда за хората в неравностойно положение, за майките с детски колички, които сега с риск за живота се движат по разбитите улици, защото тротоарите са превърнати в паркинги. 

Част от тази политика е и грижата за възрастните хора, за нашите родители. 

На Бургас му липсват няколко неща в тази насока. Едното е общински дом за стари хора. Няма къде да настаним самотни стари хора, които имат нужда от грижи. Другото е общински хоспис. На нас ни трябва такъв, където да се настаняват пациенти, за които близките им не могат да полагат достатъчно и професионални грижи, когато те са на легло. Нужен ни е точно такъв хоспис, а не частните, които постоянно се нарояват, но са скъпоструващи и качеството на обслужване в тях е съмнително.    

Като говорим за нашите родители, не мога да не засегна и темата за пенсионерските клубове. Да, общината и сега ги подпомага, но сумите, които им се отпускат, са крайно недостатъчни. Не е ясно и как се прави подборът на тези клубове, които да бъдат финансирани. Трябва да се обърне сериозно внимание в тази насока. 

Следва да променим наредбите в общината. Защото ето, ние в момента имаме няколко наредби, които са точно в социалната сфера. Например, наредбата на общинския здравен фонд, която бе приета благодарение на групата на НФСБ в Общинския съвет и това беше по моя инициатива. Или пък наредбата за инвитро комисията, която също много добре действа. Наредбата за социалните помощи, за социалните жилища. Това са все много добри неща. Но те са все такива, които дават. 

Аз казвам нещо друго. Заедно с даването, трябва да променим и условията, за да могат хората да го почувстват всичко това. 

- Сферата, в която общината най-много ще разчита на вашите професионални знания, е здравеопазването. Какво трябва да се промени там?
 
Бургас е един бързоразвиващ се град със светло бъдеще. Сферата на здравеопазването не прави изключение. Ето, вече е факт откриването на Медицински факултет в морския град, в който започна обучението на млади лекари. Надявам се, че голям процент от тях ще останат да работят в Бургас. 

За целта обаче трябва да им създадем условия да специализират, както и добра, модерна и иновативна апаратура, отговаряща на европейските и световни изисквания, с която да боравят. Това е нещо, което в момента липсва на бургаското здравеопазване. Един от начините да привлечем в Бургас добри лекари специалисти е именно високоспециализираната апаратура. Това ще бъде от полза за всички бургазлии, защото тогава няма да им се налага да се лекуват на други места в България. 

- Защо бургазлии да гласуват за вас?

Бих призовал моите съграждани – гласувайте на 27 октомври с номер 8 в интегралната бюлетина, за да излекуваме заедно язвите на Бургас. Да превържем раните и да живеем в здрав град с чисти улици и много зеленина.

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение. Да го направим заедно!
България Всички новини
Щракнаха белезниците на 28-годишната Ванина от Бургас, ченгетата откриха 40 гр пико в хотелската й стая Щракнаха белезниците на 28-годишната Ванина от Бургас, ченгетата откриха 40 гр пико в хотелската й стая

Служителите на Пето РУ получили оперативна информация и веднага щурмували апартамента

Ето какво се случва с тялото, ако не правите секс редовно Ето какво се случва с тялото, ако не правите секс редовно

Продължителното полово въздържание може да доведе до редица проблеми

Защо младите не използват презерватив Защо младите не използват презерватив

Ето отговорите:

Забраняват използването на емотиконите праскова и патладжан, имали сексуална провокация Забраняват използването на емотиконите праскова и патладжан, имали сексуална провокация

Емотиконите на плода и зеленчука често се използват като начин на обозначение на полови органи и затова се е стигнало до такова решение

5 признака, че духовният свят се опитва да ви помогне 5 признака, че духовният свят се опитва да ви помогне

Вижте кои са те

Никос Вертис го е страх да идва в БГ заради Преслава Никос Вертис го е страх да идва в БГ заради Преслава

Гръцката гей звезда в шок от постоянните сексуални домогвания на палавата добричлийка

НАП започва стриктни проверки срещу бизнеса след 80 дни, как да се предпазите? НАП започва стриктни проверки срещу бизнеса след 80 дни, как да се предпазите?

Данъчните запечатват обектите на неизрядните фирми

Стоянка Мутафова остава в критично състояние Стоянка Мутафова остава в критично състояние

Лекарите не се наемат с прогнози

Ето кой замести Кобрата в леглото на Андреа Ето кой замести Кобрата в леглото на Андреа

Самотата не е тъжно нещо, особено ако имаш плюшена мечка с размерите на бившия

Увеличават нощния труд на полицаите до 1 лев на час Увеличават нощния труд на полицаите до 1 лев на час

Този вид труд е свързан с повишени рискове

Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър

Часовниковата кула-емблема става строително скеле до 2021 г.

Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава" Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава"

Жените и децата на джихадистите създадоха мини халифат

Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон! Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон!

В залата на съда доцентът изглеждаше повече от зле, коментират руските медии

Спортен шеф опита да избяга от затвора Спортен шеф опита да избяга от затвора

Михаил Баришев се надявал да бъде застрелян от охраната

Бедствено положение заради пожарите в Австралия Бедствено положение заради пожарите в Австралия

Затворени са над 600 училища

Почина 13-годишна звезда от Холивуд и Бродуей Почина 13-годишна звезда от Холивуд и Бродуей

Лоръл Григс играе във филми с такива актьори като Скарлет Йохансон, Кристен Стюарт, Стив Карел

18% от руснаците искат пак Берлинска стена 18% от руснаците искат пак Берлинска стена

Все повече руснаци гледат негативно на падането на Берлинската стена

Михаил Горбачов: Не съм предал Източна Европа, дадох й права и свободи Михаил Горбачов: Не съм предал Източна Европа, дадох й права и свободи Той добави, че съседните държави само са получили права и свободи, на които вече са се радвали съветските граждани Защо ревнуват децата Защо ревнуват децата

Това явление ни озадачава, а така съшо и затруднява възпитателната работа, особено когато то стигне до болезнена степен

Има ли ангели-хранители? Камера за видеонаблюдение дава отговор Има ли ангели-хранители? Камера за видеонаблюдение дава отговор

Този младеж си стоял съвсем спокойно встрани от пътя. Мислел си за нещо, вероятно му било скучно…

Филип Димитров, бивш министър-председател Филип Димитров, бивш министър-председател С преврата на 10 ноември искаха да продължат комунизма. Това беше вътрешнопратиен акт Виц на деня Виц на деня - Жена ми ме изгони в денят на сватбата.
- И защо?
- Притеснявах се за първата брачна нощ... и репетирах със сестра ѝ!
Виц на деня Виц на деня Младеж тича след автобус, и скача в него в последния момент, преди да се затвори вратата. Млада, симпатична жена го закача:
- Господине, знаете ли, че след автобус и жена не се тича?!
- Тича се, тича се, докато се качиш...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато червилото ти струва десетки левове, не може да си позволиш да целуваш всякакви тъпаци с него!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори