×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение


Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение
От НФСБ се стремим да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината, казва кандидатът за кмет д-р Бойко Миразчийски
13 Октомври 2019, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Да го направим заедно – казва кандидатът за кмет на НФСБ д-р Бойко Миразчийски

Д-р Бойко Миразчийски е потомствен лекар и бургазлия, специалист хирург, магистър по здравен мениджмънт. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София през 1992 г. и оттогава работи в най-голямата болница в Бургаска област – УМБАЛ-Бургас. От 2006 г. е заместник-директор на здравното заведение, а от 2017 г. е негов изпълнителен директор. Общински съветник в периода от 2015 до 2017 г.
Женен, с две деца.

- Д-р Миразчийски, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Бургас?

Както съм отдал живота си на медицината, така ще отдам всички свои сили и воля за добруването на Бургас. Мотивира ме доверието на членовете на „Национален фронт за спасение на България“, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на Бургас. 

- Какви ще бъдат вашите приоритетите в управлението на морския град в следващия четиригодишен мандат?

Приоритетите на ПП „Национален фронт за спасение на България“ за управлението на община Бургас са записани в нашата програма. Основните акценти са в областта на социалната политика, на здравеопазването, на икономиката. Това, към което се стремим, е да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината. 

- Основните критики към Бургас са, че не е достатъчно добре развита икономиката в общината. Как ще задържите младите хора тук?

Първото и основно нещо е да им дадем добро образование. И второ – да им осигурим работни места. Работни места как се осигуряват? Чрез развита икономика. Развита икономика какво означава? Не единствено привличане на инвеститори, които да градят само складови бази, в които да се назначават по двама-трима служители, а говорим за инвестиции, които да доведат до развитие на реална икономика. 

Това означава привличане на стратегически инвеститори, които да се занимават с производство или най-малкото с обработка на някакви суровини. 

Не бива да забравяме и следния момент – работните места да бъдат и високозаплатени. А такива могат да бъдат в IT-сектора и високите технологии. 

Това са основно двете посоки, по които трябва да вървим, ако искаме не само да запазим младите хора в Бургас, но и да си върнем обратно тези, които са го напуснали.

- Достатъчно ли е само доброто образование и разкриването на работни места с достойно заплащане? 

Задължително трябва да се мисли и за друг вид социални помощи и дейности, насочени към младите. Имам предвид следното. В общините, в които се подпомагат младите семейства при определени условия при закупуване на жилище, там те се задържаха и се увеличи раждаемостта. Същото стана и там, където местната управа подпомага майките след раждане, да могат по-лесно да посрещнат първите нужди на едно бебе.

Ето, по този начин ще напълним детските градини. Направим ли го, ще напълним и училищата. И тогава в нашите университети в Бургас ще учат предимно бургазлийчета, които ще останат да се развиват в родния си град. Стига, пак казвам, ние да сме им създали условията за живот и работа.

- Бургазлии очакват по-справедлива социална система в общината. Как смятате да отговорите на тези техни очаквания?

Социална политика означава не само политика на раздаване на някакви помощи. Социалната политика включва всичко, свързано с нашия бит. Уличната инфраструктура също е част от тази политика – трябва да има достъпна среда за хората в неравностойно положение, за майките с детски колички, които сега с риск за живота се движат по разбитите улици, защото тротоарите са превърнати в паркинги. 

Част от тази политика е и грижата за възрастните хора, за нашите родители. 

На Бургас му липсват няколко неща в тази насока. Едното е общински дом за стари хора. Няма къде да настаним самотни стари хора, които имат нужда от грижи. Другото е общински хоспис. На нас ни трябва такъв, където да се настаняват пациенти, за които близките им не могат да полагат достатъчно и професионални грижи, когато те са на легло. Нужен ни е точно такъв хоспис, а не частните, които постоянно се нарояват, но са скъпоструващи и качеството на обслужване в тях е съмнително.    

Като говорим за нашите родители, не мога да не засегна и темата за пенсионерските клубове. Да, общината и сега ги подпомага, но сумите, които им се отпускат, са крайно недостатъчни. Не е ясно и как се прави подборът на тези клубове, които да бъдат финансирани. Трябва да се обърне сериозно внимание в тази насока. 

Следва да променим наредбите в общината. Защото ето, ние в момента имаме няколко наредби, които са точно в социалната сфера. Например, наредбата на общинския здравен фонд, която бе приета благодарение на групата на НФСБ в Общинския съвет и това беше по моя инициатива. Или пък наредбата за инвитро комисията, която също много добре действа. Наредбата за социалните помощи, за социалните жилища. Това са все много добри неща. Но те са все такива, които дават. 

Аз казвам нещо друго. Заедно с даването, трябва да променим и условията, за да могат хората да го почувстват всичко това. 

- Сферата, в която общината най-много ще разчита на вашите професионални знания, е здравеопазването. Какво трябва да се промени там?
 
Бургас е един бързоразвиващ се град със светло бъдеще. Сферата на здравеопазването не прави изключение. Ето, вече е факт откриването на Медицински факултет в морския град, в който започна обучението на млади лекари. Надявам се, че голям процент от тях ще останат да работят в Бургас. 

За целта обаче трябва да им създадем условия да специализират, както и добра, модерна и иновативна апаратура, отговаряща на европейските и световни изисквания, с която да боравят. Това е нещо, което в момента липсва на бургаското здравеопазване. Един от начините да привлечем в Бургас добри лекари специалисти е именно високоспециализираната апаратура. Това ще бъде от полза за всички бургазлии, защото тогава няма да им се налага да се лекуват на други места в България. 

- Защо бургазлии да гласуват за вас?

Бих призовал моите съграждани – гласувайте на 27 октомври с номер 8 в интегралната бюлетина, за да излекуваме заедно язвите на Бургас. Да превържем раните и да живеем в здрав град с чисти улици и много зеленина.

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение. Да го направим заедно!




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори