×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир
  • След тестване на 11 милиона жители - няма нови заразени в Ухан
  • Случаите на Covid-19 нарастват в Източна Европа и Русия, в Западна Европа намаляват, съобщиха от СЗО
  • Съкращават с 20 дни ремонта на топлопровода, захранващ 4 столични квартала
  • Известният римски Колизеум отново отваря за посетители след тримесечно блокиране
НА ЖИВО

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение


Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение
От НФСБ се стремим да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината, казва кандидатът за кмет д-р Бойко Миразчийски
13 Октомври 2019, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Да го направим заедно – казва кандидатът за кмет на НФСБ д-р Бойко Миразчийски

Д-р Бойко Миразчийски е потомствен лекар и бургазлия, специалист хирург, магистър по здравен мениджмънт. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София през 1992 г. и оттогава работи в най-голямата болница в Бургаска област – УМБАЛ-Бургас. От 2006 г. е заместник-директор на здравното заведение, а от 2017 г. е негов изпълнителен директор. Общински съветник в периода от 2015 до 2017 г.
Женен, с две деца.

- Д-р Миразчийски, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Бургас?

Както съм отдал живота си на медицината, така ще отдам всички свои сили и воля за добруването на Бургас. Мотивира ме доверието на членовете на „Национален фронт за спасение на България“, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на Бургас. 

- Какви ще бъдат вашите приоритетите в управлението на морския град в следващия четиригодишен мандат?

Приоритетите на ПП „Национален фронт за спасение на България“ за управлението на община Бургас са записани в нашата програма. Основните акценти са в областта на социалната политика, на здравеопазването, на икономиката. Това, към което се стремим, е да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината. 

- Основните критики към Бургас са, че не е достатъчно добре развита икономиката в общината. Как ще задържите младите хора тук?

Първото и основно нещо е да им дадем добро образование. И второ – да им осигурим работни места. Работни места как се осигуряват? Чрез развита икономика. Развита икономика какво означава? Не единствено привличане на инвеститори, които да градят само складови бази, в които да се назначават по двама-трима служители, а говорим за инвестиции, които да доведат до развитие на реална икономика. 

Това означава привличане на стратегически инвеститори, които да се занимават с производство или най-малкото с обработка на някакви суровини. 

Не бива да забравяме и следния момент – работните места да бъдат и високозаплатени. А такива могат да бъдат в IT-сектора и високите технологии. 

Това са основно двете посоки, по които трябва да вървим, ако искаме не само да запазим младите хора в Бургас, но и да си върнем обратно тези, които са го напуснали.

- Достатъчно ли е само доброто образование и разкриването на работни места с достойно заплащане? 

Задължително трябва да се мисли и за друг вид социални помощи и дейности, насочени към младите. Имам предвид следното. В общините, в които се подпомагат младите семейства при определени условия при закупуване на жилище, там те се задържаха и се увеличи раждаемостта. Същото стана и там, където местната управа подпомага майките след раждане, да могат по-лесно да посрещнат първите нужди на едно бебе.

Ето, по този начин ще напълним детските градини. Направим ли го, ще напълним и училищата. И тогава в нашите университети в Бургас ще учат предимно бургазлийчета, които ще останат да се развиват в родния си град. Стига, пак казвам, ние да сме им създали условията за живот и работа.

- Бургазлии очакват по-справедлива социална система в общината. Как смятате да отговорите на тези техни очаквания?

Социална политика означава не само политика на раздаване на някакви помощи. Социалната политика включва всичко, свързано с нашия бит. Уличната инфраструктура също е част от тази политика – трябва да има достъпна среда за хората в неравностойно положение, за майките с детски колички, които сега с риск за живота се движат по разбитите улици, защото тротоарите са превърнати в паркинги. 

Част от тази политика е и грижата за възрастните хора, за нашите родители. 

На Бургас му липсват няколко неща в тази насока. Едното е общински дом за стари хора. Няма къде да настаним самотни стари хора, които имат нужда от грижи. Другото е общински хоспис. На нас ни трябва такъв, където да се настаняват пациенти, за които близките им не могат да полагат достатъчно и професионални грижи, когато те са на легло. Нужен ни е точно такъв хоспис, а не частните, които постоянно се нарояват, но са скъпоструващи и качеството на обслужване в тях е съмнително.    

Като говорим за нашите родители, не мога да не засегна и темата за пенсионерските клубове. Да, общината и сега ги подпомага, но сумите, които им се отпускат, са крайно недостатъчни. Не е ясно и как се прави подборът на тези клубове, които да бъдат финансирани. Трябва да се обърне сериозно внимание в тази насока. 

Следва да променим наредбите в общината. Защото ето, ние в момента имаме няколко наредби, които са точно в социалната сфера. Например, наредбата на общинския здравен фонд, която бе приета благодарение на групата на НФСБ в Общинския съвет и това беше по моя инициатива. Или пък наредбата за инвитро комисията, която също много добре действа. Наредбата за социалните помощи, за социалните жилища. Това са все много добри неща. Но те са все такива, които дават. 

Аз казвам нещо друго. Заедно с даването, трябва да променим и условията, за да могат хората да го почувстват всичко това. 

- Сферата, в която общината най-много ще разчита на вашите професионални знания, е здравеопазването. Какво трябва да се промени там?
 
Бургас е един бързоразвиващ се град със светло бъдеще. Сферата на здравеопазването не прави изключение. Ето, вече е факт откриването на Медицински факултет в морския град, в който започна обучението на млади лекари. Надявам се, че голям процент от тях ще останат да работят в Бургас. 

За целта обаче трябва да им създадем условия да специализират, както и добра, модерна и иновативна апаратура, отговаряща на европейските и световни изисквания, с която да боравят. Това е нещо, което в момента липсва на бургаското здравеопазване. Един от начините да привлечем в Бургас добри лекари специалисти е именно високоспециализираната апаратура. Това ще бъде от полза за всички бургазлии, защото тогава няма да им се налага да се лекуват на други места в България. 

- Защо бургазлии да гласуват за вас?

Бих призовал моите съграждани – гласувайте на 27 октомври с номер 8 в интегралната бюлетина, за да излекуваме заедно язвите на Бургас. Да превържем раните и да живеем в здрав град с чисти улици и много зеленина.

Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение. Да го направим заедно!
България Всички новини
Рецидивист загина по ужасяващ начин Рецидивист загина по ужасяващ начин

Инцидентът е станал в района на глухия прелез в Пловдив

Димитър Бойчев: Ясно е, че има проблем с данъчните складове за горива, но държавата какви обеми ще изгради? Димитър Бойчев: Ясно е, че има проблем с данъчните складове за горива, но държавата какви обеми ще изгради?

Енергийната комисия в парламента одобри единодушно промени, регламентиращи създаването на публична петролна компания

7 апетитни и бързи рецепти за домашна пица 7 апетитни и бързи рецепти за домашна пица

Парчето пица върви най-много с чаша вкусна напитка, хубав филм и гушкане на дивана

Огромен срив на глобалните продажби на смартфони Огромен срив на глобалните продажби на смартфони

Aнaлизaтopитe ca oчaĸвaли, чe пpиcтигaнeтo нa 5G щe дoвeдe дo зaтишиe нa oтливa нa пpoдaжбитe, нo нямaшe ĸaĸ дa пpeдвидят пaндeмиятa

Кой е по-голям сектант – кметът на Созопол от БСП Тихомир Янакиев или Йорданка Фандъкова? Кой е по-голям сектант – кметът на Созопол от БСП Тихомир Янакиев или Йорданка Фандъкова?

Да не търсят под вола теле, отсече градоначалникът Тихомир Янакиев

РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу

Тя ще бъде извършена утре, съобщи началникът на звеното инж. Милен Ненчев

Геро остана без приятели в кризата Геро остана без приятели в кризата

Актьорът не иска вече да играе в театъра

Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу

Подиграват ни се по най-безпардонния начин, възмущават се от "Бетономорие"

Кметът Николай Димитров на обиколка из Стария Несебър, инспектира подготовката за сезона Кметът Николай Димитров на обиколка из Стария Несебър, инспектира подготовката за сезона

В момента се извършва пренареждане на каменните плочи на тротоара пред НЧ “Яна Лъскова“

Започва мащабно преразпределяне на язовирите между Бургас и Варна – държавата се готви за дълга суша Започва мащабно преразпределяне на язовирите между Бургас и Варна – държавата се готви за дълга суша

Част от плана е водни ресурси от "Напоителни системи" да преминат към екоминистерството

ЕК добави нови авиокомпании в черния списък ЕК добави нови авиокомпании в черния списък

В него са включени всички авиокомпании на Армения

Загубата на обоняние при пациенти с коронавирус може да бъде необратима Загубата на обоняние при пациенти с коронавирус може да бъде необратима

Лекарите посочват наличието на случаи, когато рецепторите на болните пациенти не са се възстановили

Американски ченгета стрелят по журналисти, жена е ранена в окото Американски ченгета стрелят по журналисти, жена е ранена в окото

Десетки журналисти от цял свят протестираха срещу поведението на американската полиция

Доналд Тръмп готов да спре протестите с армията Доналд Тръмп готов да спре протестите с армията

 В момента Националната гвардия е разположена на десетки места, където има бунтове

Добра новина: Слънцето убива COVID-19 за 14 минути Добра новина: Слънцето убива COVID-19 за 14 минути

Научни експерименти потвърдили, че слънчевите лъчи погубват страшният коронавирус в човешката слюнка

Премиерът на Армения с COVID-19 Премиерът на Армения с COVID-19

Той съобщи, че няма видими симптоми и ще продължи да работи дистанционно от вкъщи

Президентът Тръмп нанесе силен удар върху либералната цензура Президентът Тръмп нанесе силен удар върху либералната цензура

Технологичните гиганти ограничават свободата на словото чрез алгоритми и дискриминационно индексиране

Майкрософт уволни десетки журналисти и ги замести с роботи Майкрософт уволни десетки журналисти и ги замести с роботи

Решението крие сериозни рискове от промъкване на фалшиви и подвеждащи новини

Пламен Дишков невинен за убийството на Мастара Пламен Дишков невинен за убийството на Мастара

Процесът приключи след дългогодишна сага, съдия Събчо Събев прочете оправдателната присъда 

Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове

Няма дистанция, въпреки многото смъртни случаи и новозаразени

Бойко Борисов Бойко Борисов Вучич не е расъл в саксия, и той е селско момче Виц на деня Виц на деня - Най ми е трудно да се напия пред моята.
- Що?
- Стават две...
Виц на деня Виц на деня На визитация:
- Как е температурата на пациента?
- От сутринта започна да спада, и сега е близка до стайната!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си папагал! Оказа се Козирог! Вместо да повтаря каквото му казвам, той го оспорва...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори