×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атанас Бошев: Младите и дейни хора могат да променят и изградят бъдещето


Атанас Бошев: Младите и дейни хора могат да променят и изградят бъдещето
Атанас Бошев е едно от новите лица в листата на ГЕРБ за вота в Бургас
09 Октомври 2019, Сряда, 11:58 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Авторът

Масовият отказ на младите да участват в политиката е отказ да се опиташ да реализираш идеи, да помогнеш, да промениш това, което не ти харесва. И то не само за себе си, а на твоето поколение, категоричен е Атанас Бошев

Атанас Бошев е на 23 години, семеен е и живее в Бургас. Завършва УНСС в специалност „Политология” с английски и испански език. Кандидат е за общински съветник в листата на ГЕРБ в морския град.

-Господин Бошев, вие сте от най-младите кандидати за общински съветници. Принципно политиката не е много атрактивна за хората на вашата възраст, как се насочихте към това поприще?

-Политиката винаги е била важна и не само защото съм политолог, а най вече защото тя е единствения демократичен начин да се променя и подобрява живота ни. И това не може да се случи ако не участваме. Ако не сме част от решенията сега. Политиката касае най вече нас, младите хора. Нашето мнение е най-важно, защото ние трябва да се борим за живота, който искаме да имаме.  Масовият отказ на младите да участват в политиката е отказ да се опиташ да реализираш идеи, да помогнеш, да промениш това, което не ти харесва. И то не само за себе си, а на твоето поколение. Не приемам тезата “всички са маскари”, нито фразата “ще им гледам сеира” отсрани. Аз съм деен човек и знам, че за да се случи добро- трябва да имаш лично отношение и да вложиш усилия. Затова съм тук. И ако стана общински съветник искам да отворя вратите за младите хора в партийните централи. И да реализирам идеите на нас, младите хора. Без участие и лична ангажираност това няма как да се случи.

-Вие сте млад баща и вече имате поглед към потребностите на семействата с деца. Имате ли визия за развитие на услугите, които предоставя Община Бургас в тази сфера?

-Бургас, през последните години, поднови повечето детски градини, училища, кътове за отдих и детски площадки. Морската градина също е прекрасно място за разходка и развлечения, независимо на каква възраст си. В първата година от раждането на дъщеря ми, като студент, живях в друг голям град. И направих сравнение с Бургас. С базите в детските градини, с методите за обучение тук, ранното изучаване на английски език, програмите за обучение на открито, ранното компютърно обучение, персоналната грижа,  новите методи за обучение в училищата на Бургас, предстоящите нови и нови инвестиции в образование и здравеопазване. Това е грижа за децата на Бургас. За моето дете. Сравнявайки с другите градове и контактувайки с много мои приятели от страната мога категорично да кажа: Бургас е най-добрият град за отглеждане на деца. Аз искам моето дете да е конкурентно за новите реалности на света. А това е възможно чрез образование и добра среда на живот. Бургас е мястото и няма аналог в страната. 

Ще работя за това, да се насочим вниманието си и към най-малките от 0 до 3 години. Иска ми се да създадем за тях още повече външни пространства за танци, игри, изкуства, защото е важно първоначалното развитие. Ще работя за въвеждането на още нови методи за обучение в детските градини и училищата, които да развиват креатив, а не да поставят бариери в мисленето. Ще подкрепям и предлагам идеите на младите хора на Бургас. Уверил съм се, че кметът на Бургас е човек, който би се вслушал и реализирал всяка добра идея, особено за младите хора на Бургас.

-В кои други области имате визия за надграждане на постигнатото?

-Като бивш ватерполист, бих работил върху осъществяването на все по-големи спортни форуми. Не само във водните спортове, а и в останалите.  Ние, бургазлиите трябва да се гордеем с нашите спортисти. Освен ползата от развиването на масовия спорт, големите спорни форуми са и начин за развитие на местната икономика. За популяризацията на града ни, за увличането на децата към спорта. В Бургас вече има чудесни условия за спорт. С построяването на новия стадион и завършването на спортна зала „Арена”, те ще се увеличат още повече. Строителството на нови спорни зали и площадки в комплексите са чудесен начин за увличането на все повече бургазлии към спорта. 

-Какво казвате на вашите връстници за да ги мотивирате да излязат и да гласуват на 27 октомври?

-Да бъдат активни! Независимо за кого ще гласуват! Защото само младите и дейни хора биха могли да променят и изградят, бъдещето. Нашето бъдеще, такова, каквото си го мечтаем!

 


В категории: Местни избори


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори