×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов откри втората учебна година в Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас


Кметът Димитър Николов откри втората учебна година в Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас
Скоро ще разширим базата на училището с още един високотехнологичен корпус, който догодина да приеме новите възпитаници на гимназията, каза градоначалникът
05 Септември 2019, Четвъртък, 14:39 ч.
Автор: Флагман.БГ

От новоприетите тази година 104 ученици в компютърното училище, 30 са настанени в общежитието на кампуса, тъй като не са от Бургас

Модерната Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас скоро ще разшири учебната си база с нов високотехнологичен корпус. Той ще бъде със слънчеви панели и с най-съвременни технологични решения и сам ще добива енергията, която му е необходима за учебния процес. В момента се подготвя проекта за изграждането му. Това заяви кметът Димитър Николов на церемонията по откриване на втората учебна година на компютърната гимназия.

"Когато преди две години споделих идеята си да създадем в Бургас учебно заведение с такъв технологичен профил, много хора се съмняваха, че това е възможно и то в рамките на толкова кратко време. Сега, когато сме на прага на втората му учебна година и имаме 212 ученици в него, се вижда, че когато имаш добра идея и работиш силно за нея, резултатите не закъсняват.  Благодаря на фирмите-партньори от училищното настоятелство, че подкрепиха нашата идея, както на родителите, особено на тези, които не са от Бургас, че ни се довериха и записаха децата си да учат тук", сподели още кметът Димитър Николов.

От новоприетите тази година 104 ученици в компютърното училище, 30 са настанени в общежитието на кампуса, тъй като са от София, Шумен, Добрич, Варна и други градове от страната.

"Новата учебна година на гимназията ще стартира силно с няколко проекта, един от които е иновативната платформа "Стажанти и работодатели". Чрез нея учениците откриват подходящи работни места в компаниите- партньори. Планираме да има много практики още от 10-ти клас. Работи се и по създаването на международен изпитен център за професионални сертификати, така че да помогнем на фирмите с офиси в града да сертифицират техните служители. От миналата година имаме сертификационен център за ученици и студенти", разказа директорът на училището Димитрина Тодорова.

Професионалната гимназия по компютърно програмиране е първото в Бургас учебно заведение, което още с откриването си работи в тясно сътрудничество с най-добрите компании в сферата на информационните технологии. Нейни партньори са "Булпрос консултинг" АД, "ЕПАМ Системс България" АД, "Скейл Фокус" АД, "Империя Онлайн" ООД, "Мусала Софт" АД, "ТехноЛогика" ЕООД, "Дева Броудкаст", "Вистеон България", Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация по информационни технологии, както и двата бургаски университета - "Проф. д-р Асен Златаров" и Бургаски свободен университет.

"Бъдете сигурни, че вашият избор е правилен, защото в ИТ сектора в световен мащаб недостигът  на кадри е огромен. Разчитаме на вас да дойдете съвсем скоро при нас. Още от понеделник влизат експерти от фирмите при вас, така че ще видите реалния свят на бизнеса. Голяма благодарност към кмета на Бургас за създаването на това училище", допълни Елена Маринова - мениджър на "Мусала Софт".

"Присъствайки тук осъзнавам, че вие определяте бъдещето. Пише го на вашите униформи, но го виждам и на вашите лица. Ние ще ви помагаме през целия учебен процес", допълни Станимир Николов от компания "ЕПАМ Системс България".

Георги Георгиев от фирма "ТехноЛогика" сподели, че "целта ни е да сме максимално близо до вас, да ви помогнем да минете през този път, който ви предстои. Развитието на сектора ви дава много възможности за вашето развитие. Ние подкрепяме образованието от много години и през тази година ще продължим да ви помагаме, за да се развивате като професионалисти. През първата година видяхме колко много неща се случиха и какво желание за развитие имате. Надявам се да продължаваме да си партнираме и занапред".

"Аз като бургазлия наистина се гордея с всички вас и усилията, които полагате. Радвам се да видя толкова много млади хора с желание да се развиват в моята професия. Винаги сте добре дошли в нашия новооткрит бургаски офис с прекрасна гледка към морето, за да видите как реално се случват нещата при нас", заяви Димитър Павлов от "Скейл Фокус".

Веднага след официалната церемония в учебната фирма към кампуса ученици от гимназията презентираха най-новия продукт - иновативна платформа, свързваща обучаващите се директно с представителите на бизнеса. Създаването й е по идея на Община Бургас, а целта й е да помогне на учениците от всички професионални гимназии в града да намерят стажове във фирми по специалността, в която се обучават.

Системата "Стажанти и работодатели" представлява уеб приложение, предназначено да помогне на всички ученици в града да открият стажове при реални работодатели, още докато се обучават. Платформата е базирана на най-съвременни технологии като ASP.NET Core, ASP.NET Core MVC, Entity Framework Core, Microsoft SQL Server и IIS. Иновативната платформа все още е в процес на разработване и когато е напълно завършена ще бъде пусната за ползване и от останалите гимназии.
 




В категории: Бургас


20
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
20
Коментара по темата
20.
*********
06.09.2019 09:40:11
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
бургазлия
06.09.2019 07:31:38
2
3
Е какво се правите на гръмнати? Ами неспокоен е района, даже много, пълно е с цигани на тумби, които са не само вербално агресивни ами налитат и на бой. Отделно има клошари, съмнителни субекти, нормално края на градът е. Та затова искаме автобусите на децата, тук не е въпроса кой е глезльо и т.н, преди си е преди, всичко беше много по- спокойно.
18.
До 12
06.09.2019 00:11:39
2
4
Жабарника ще е история до края на годината.Кмета е на финалната права. Моля Ви, не дърпайте дявола за опашката.
17.
Jeko Jekov
05.09.2019 22:03:28
2
6
Всичко е идеално в училището, и аз съм от доволните, за автобусите ще пишем възражение и мисля, че ще ги върнат да водят децата. Като са втора смяна към 20ч се прибират, много е късно, студено отделно са изморени !
16.
Виолета
05.09.2019 21:56:15
2
6
Голямо мрънкане за тези автобуси, да комфортно беше за децата, но нищо няма да им стане и сами да се придвижват. Те могат да се оправят, възпитаваме мъже, не мухльовци!
15.
Ivanov
05.09.2019 20:16:26
0
6
Такава слава се носи на квартала, отделно има всякакви откачалки по улиците, така че колкото и да изглеждат големи все пак са си деца и е добре да имат надзор. Отделно родителите сме по- спокойни, особено като са втора смяна....Всеки има право на мнение относно безопасността, за моите деца отговарям аз и майка им!
14.
Петков до Иванов.
05.09.2019 20:03:15
2
7
Иванов, какво му е неспокойното на района, Живея в близост и честно казано се изненадвам на такива мнения изкривени явни от някакви неясни презумпции. Та да попитам какво ви притеснява точно в този район. Недоумявам. Съгласен съм с коментара по-долу, че вменявате страх и ненужна паника в децата си. Пишете, че децата са доволни и претенции нямат, обаче вие - имате. Защо не поискате с полицейски едкорт да съпровождат децата ви ? Несериозно и глупаво е. Та утре, като си изпратите децата в чужбина, как ще е . Дъщеря ми учи в Германия в Дюселдорф. Отиде там на 18 години, а днес в града преобладават аеаби от близкия изток и турци. Аз трябвя да не спя. Наистина помислете. Що се касае за безплатния автобус - това е друга тема и няма нищо общо със согурността на мушмуроците, които явно отглеждате. Я малко по-сериозно.
13.
транспорт
05.09.2019 19:16:48
0
9
Ами нека за всички общински училища да има безплатен транспорт, какво ще кажете, а? Или някои училища са само за реклама, за ръководни кадри, а с ученици от други училища се снима цяло лято кметът.
12.
gsn43
05.09.2019 17:03:01
4
13
Кмете колко мандата ти трябват за да закриеш ЖАБАРНИКА в центъра??? Ако не е по твоите сили, отстъпи ! Като минавам оттам се срамувам че съм бургазлия.
11.
*********
05.09.2019 16:40:55
1
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
изненадан
05.09.2019 16:36:30
1
22
Брех мама му стара, ще кажеш че избори ще има....
9.
*********
05.09.2019 16:26:49
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Ivanov
05.09.2019 16:17:12
3
8
Съгласен съм с коментара за безплатният транспорт, доста по- удобно щеше да е за децата и за нас родителите. Района е доста неспокоен наистина и дано ни върнат общинските училищни автобуси! Без забележки съм относно персонала, сградата, храната, и децата са доволни.
7.
*********
05.09.2019 16:02:05
2
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
az
05.09.2019 15:52:06
1
31
Стига с това изкуствено училище кмете.
Кажете, кога ще ремонтирате единственото престижно училище ППМГ. Припомнете си за изминалата учебна години с колко успели деца от там се снимахте и наградихте.
5.
do 3
05.09.2019 15:49:43
8
25
Стига сте ревали ве. Отглеждате глезльовци и хленчовци. Застрашена била сигурността на децата. Да не ги карате в Пакистан и Афганистан ? Сигурно това го казвате и на детето си и ако е момче, познайте какъв "мъж" го правите. Стотици деца, живеещи в този район учат в Строителен техникум, Търговска гимназия, ППМГ и други училища ситуирани в т.нар. централна част на града. Е, какво им се е случило. Аз преди 30 години съм завършил точно в същото училище ( тогава Машиностроене ) и станах човек. Няколко години съм пътувал от Изгрев до там и какво ми се случи ? Изядаха ме вълците ли ? Престанете да възпитавате у децата си страхове и да живеете с мантрите на медиите, защото вместо ИТ специалисти ще сътворите изнежени, плахи и страхливи дечица. И ако мястото е "забутано" за теб, защо не си вкараш в страхливата главица презумпцията, че сигурно за 1/3 от децата учещи там не им е "забито" това училище...Или амбицийките ти, трябва да имат "покритие" чрез вечно недоволство и опити за угода. Аман от такива родители.
4.
фенчо
05.09.2019 15:37:27
3
23
Учебната година в България, в т. ч. и в Бургас, започва на 15.09. Тази година ще започне на 16.09, поради факта, че 15-ти е неделя. Питам аз - за да може да откриете първият учебен ден на всички училища, защо не направите първият учебен ден различен за всяко едно училище? Така ще може да осветите отвсякъде. Благодаря.
3.
родител
05.09.2019 15:22:29
5
14
Всичко е идеално кмете, само да питам защо премахнахте безплатният транспорт на децата? Училището и без това е на доста забутано място сега и да се безпокоим за сигурността на децата.....Иначе всичко останало е супер!
2.
Соня
05.09.2019 15:04:02
5
20
Един родител ми сподели, че в новата гимназия т.нар. иновативна, учениците ги готвили за ръководни кадри. Смятай за какво промиване на мозъци става въпрос само. Цъцъцъ...
Апропо, г-н Кметът във всички училища ще открие новата учебна година?
1.
Гарантирано от ГЕРБ
05.09.2019 14:55:48
0
25
Reurers: Турция и Фолксваген финализират споразумението за завода. Източник от компанията разкри, че президентът Реджеп Ердоган се е срещнал с главния изпълнителен директор на концерна Хърбърт Дийс.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори