×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Време е Иван Жабов да си иде, в спецпрокуратурата преписките за корупция станаха три


Време е Иван Жабов да си иде, в спецпрокуратурата преписките за корупция станаха три
Излизам за победа като кандидат за кмет в община Средец, аз ще водя и листата на БСП, казва Иван Кичев
04 Септември 2019, Сряда, 22:15 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Георги РУСЧЕВ

За два мандата кметът на ГЕРБ в Средец може лично да е опознал всички гласоподаватели, но не знае хората какво мислят за него

-Г-н Кичев, вчера Националният съвет на БСП утвърди името Ви като като кандидат за кмет в община Средец, повеждате БСП в настоящия местен вот в община Средец, където кметът на ГЕРБ Иван Жабов зад себе си има два мандата, познава населението във всяка махала и може да се каже, че поименно знае кой как ще гласува. Излизате ли в реална битка срещу Жабов, който изглежда абсолютно сигурен в победата?

-По-реално от това да излезеш и да заявиш, че ще участваш в боя, аз не виждам. Така съм възпитан. Припомням, че съм бивш спортист и когато съм представял родината в националните гарнитури по волейбол, аз съм излизал с мисълта за победа. Единстевата ми привилегия беше, че можех да видя свят, който моите сънародници не можеха да видят. Жабов е от футболистите от едно по-късно време, когато в спорта вече се ценеше повече корупцията, а не мъжеството, честта, куража. Г-н Жабов управлява два мандата, познава добре хората, но е добре да знае и какво мислят хората за неговото управление.

- Имате ли друга подкрепа извън БСП, по- широка, надявате ли се на общ фронт срещу ГЕРБ с други партии и движения?

-Засега сме пред подписване на коалиционно споразумение с ПП„Възраждане” и водим преговори с АБВ, но на този етап не сме стигнали до финал, така че още не мога конкретно да ви кажа.

-На общинската конференция на БСП в Средец, когато получихте номинация за кандидат-кмет, извършихте ли подредба на местата в листата с кандидати на общински съветници?

-Да, всички правила са спазени, листата е утвърдена в пълен състав, от 17 наши кандидати, колкото е съставът на ОбС в Средец. Готови сме за вота.

- В Поморие БСП си създаде огроен проблем, заради мегаломанското поведение на общинското им ръководство, което не отстъпи избираемо място в листата за кандидата им за кмет от гражданската квота Христо Благоев, който се оттегли. В Средец имахте ли единомислие при подредбата?

- В ОбС на БСП в Средец процедурата следваше своя логичеси ход и нямаше проява на амбиции без покритие. Аз водя листата и благодаря за доверието, но аз поемам и отговорността при победа и провал на цялата кампания. Второто място е за председателката на партията Йоана Чобанова, трети е Янко Германов, който е с много опит в местното самоуправление. За разлика от предни избори, сега има единодушие с всички предложени кандидати, участващи в листата. По отношение на първото място – да, на предните избори кандидатът ни за кмет тогава Янко Германов е бил втори, аз нямам представа защо така са преценили тогава от ръководството, но смятам, че в момента е правилно аз да нося цялата отговорност.

-Можем ли да кажем, че БСП в Средец излиза консолидирана и с реална амбиция да спечели вота?

-Да, защото има реална обстановка. Г-н Жабов не си дава сметка какво недоволство е натрупал сред мислещите хора. Смята, че със заплахи може да държи служителите от общинската администрация, която е раздута до степен да се пръснат стените в чиновническите сгради. Разбрах, че е предприел уволнения на родителите на наш кандидат за общински съветник. Г-н Жабов не се научи, че с такива методи можеш да натрупаш омраза, но не и симпатия, изразяваща се в подкрепа. Естествено, знаем с колко външни за нас хора са се увеличили жителите на няколко села. Че цената на адресната им регистрацията е 50 лв. и че за екскурзията на новите ни съселяни на 27 октомври, на която те ще пуснат правилната бюлетина, са заделени по още 50 лв.

Друг голям българин излиза срещу Иван Жабов в битката за кмет на община Средец

-Кои са основните три линии, по които ще атакувате кмета Иван Жабов по отношение на управлението му?

-Те не са за съжаление само три, той оставя тежко наследство. През последните 3-4 месеца пролича, че има общинско предприятие, което отговаря за почистването на града. Постегна козметично някои улици, но не знам защо трябваше да чака 8 години, за да разбере, че това другите кметове на общини го вършат ежедневно. Изключително занемарени са селищата извън град Средец. Това е безумие - да нямаш заделени едни десетина хиляди лева годишно за почистване на село, казвам съвсем образно и грубо, от общинския бюджет, който е около 18 милиона. Да нямаш отделени средства за текущи ремонти, които са необходими навсякъде. През където съм минал - има порутени сгради, читалища, обрасли пътища.

-Каква е програмата Ви максимум и програмата минимум в личен план за Вас?

-Програмата максимум е да спечелим изборите, време е Жабов си иде. В минимален план – колкото може повече общински съветници, за да бъдем коректив на г-н Жабов и обкръжението му от ГЕРБ. Хората трябва да знаят за многото корупционни моменти в неговото управление, за трите преписки на Специализирана прокуратура, проверките и разпитите, по които текат в Общината, има множеството сигнали за корупция при компетентните органи. В ОбС няма и един реален отговор на зададено от опозицията питане - нито в писмен, нито в устен вид, по отношение на наболели проблеми в общината. За кратък период станах свидетел на толкова много несправедливости и самозабравяне, които няма да премълча.

- Кой ще бъде кандидат-кмет на БСП в Дебелт, най-голямото село, гордостта на НФСБ и СЕК?

- Ангел Жеков – млад и амбициозен, със собствен бизнес, иска да промени родното си село, той чувства подкрепата на общинското ръководство зад гърба си, убеден съм, че може да направи много, след като спечели изборите.

-В кои други села ще се избират кметове в община Средец на тези избори?

-След промените в Изборния кодекс със завишаване на броя на населението с постоянен адрес – 350, селата в нашата община, където ще има избори, останаха едва три. Това са Дебелт, Драчево и Орлинци. Там хората ще гласуват за общински съветници, общински кмет и за собствен кмет. В Орлинци също имаме кандидат. Знам името, но ще си позволя да го запазя в тайна. В Драчево кандидатурата е изяснена, отново е младо и амбициозно момче, което съм убеден, че категорично ще спечели, защото четири мандата председателката на партията Йоана Чобанова е кмет на това село, хората много добре я знаят, нейната подкрепа ще е достатъчна.




34
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
34
Коментара по темата
34.
Божидар Божинов
10.09.2019 10:30:26
4
7
Много моля да не се замесва името ми в тези писания. Не съм трол, гном, орка и други видове приказни герои. Ако искам да изразя моето мнение, го правя открито, без да обиждам никого. Възпитанието ми не позволява подобни квалификации към политическите опоненти на партия ГЕРБ. Винаги съм защитавал открито идеите и политиките на политическата формация, към която принадлежа и ще защитавам доброто име на ПП ГЕРБ докато съм член на същата. За мен е огромна чест да бъда част от политическото семейство на ГЕРБ. С уважение към всички читатели на " Флагман".
33.
До 32
10.09.2019 10:14:14
2
7
ЖАБОВ пак ще спечели, а за Гърков май важи оная приказка дето колкото го.. По хубаво му става. Тоя видя че не може то не е да разтягаш вицове.
32.
Грудовец
09.09.2019 22:41:42
2
2
Нещастно жабово тролче, Гърков никога не е бил член на партия. Ама ти откъде ще го знаеш това? Ти само си пишеш каквото ти е поръчано! Нали Божидарчо Божинов!
31.
Цъфнал гербер
09.09.2019 13:41:54
3
3
Гърков и антуража му ако бяха свестни щаха да си стоят по партиите си. Никой не ги иска, та сами взеха да се вдигат. И в тая партия ще им стане ясно че има отклонения човека. А тия изхабените дето са до него му вдигат самочувствието щото за нищо не стават. ЖАБОВ ще е кмет. Кичев малко няма да му стигне. Така ще ги нареди нещата.
30.
малкиа кон
07.09.2019 11:06:58
1
2
нали штехте да праите кмет циганин на грудово бе ко стана што пак излагахте
29.
Селяка
07.09.2019 10:12:05
0
6
Някой тук беше писал, че очаква Флагман да направи интервю с Гърков. Надявай се наивнико. Не си ли плати Гърков- няма интервю. Така действа в България "безпристрастната" журналистика!
28.
do 25
06.09.2019 10:18:50
1
1
кажи кво може ,че не разбрахме.
27.
Нашия
05.09.2019 21:49:10
3
7
Давай Ванка с теб сме. ЖАБОВ и Гърков ги видяхме. Ти си човека. Много умръзнаха бате тия двамата и антуража им. И двамата не стават бате корумпиран единия, жълта книжка другия мъка. Той шута Гърков по ги омагьосан хората преди но 4 години му се на гледахме на цирка. Нов човек искаме. Ти си бате.
26.
бай Иван щъркела, от странджанското село Белеврен
05.09.2019 17:58:36
0
5
Време е адаш, време е... Кото можа - можа. Стига вече с тая простотия и неграмотност начело с тебе.
25.
АЗ
05.09.2019 16:08:22
1
11
Успех на Иване Кичев !
Той може !!!
24.
промяна
05.09.2019 12:20:08
2
13
Ще гласувам за промяната за г-н Кичев. Успех
23.
Коцето Гъбича
05.09.2019 11:48:02
4
5
Ване, от тъй почна ба, не мой го бутна Жабата само с лошаво уртуване. Я го повня татко ти, убав чувяк беше много гу тачаа ората, ама тебе не мой та избраа за кмет. Оти те нямаше длъго време у упщината , пък я пак ке ти удара адно рамо. Само донеси запалки и фанельки, я ке ги прода и ке ги изпия ба. После майкя им ке е....а на тее сенки.
22.
До Лало
05.09.2019 09:57:08
2
3
Първо разбери кой е този човек и тогава пиши за него.И се научи
да пишеш.
21.
???????
05.09.2019 09:49:12
2
22
Кичев ,тези които пишат гадории за теб ,са десетина платени писачи на Жабов.Така че не им
обръщай никакво внимание.Успех.
20.
VTI
05.09.2019 00:23:34
5
2
Кичев забрави много неща
19.
*********
05.09.2019 00:19:16
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Иванов
04.09.2019 22:26:16
6
19
Гърков е жалък смешник. ЖАБОВ омръзна и от врати хората от себе си. ТИ СИ ВАНКА. УСПЕХ. ВРЕМЕ Е НЕЩО ДОБРО ДА СЕ СЛУЧИ В СРЕДЕЦ.
17.
От селата
04.09.2019 22:22:25
5
24
Успех Ванка. За теб сме.
16.
Гого
04.09.2019 22:16:59
3
24
УСПЕХ, КИЧЕВ ! ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ПУЯЦИ ОТ ГЕРБ ДА СИ ХОДЯТ - ОЩЕ ВЕДНЪЖ ИСКРЕНО УСПЕХ !
15.
иван
04.09.2019 21:19:25
2
6
Владимиров.Ела в буково да се напием,Иване
14.
Приятел
04.09.2019 21:18:46
11
10
Иване то политиката не е да играеш волейбол. Помни какво съм написъл.
13.
и аз да кажа
04.09.2019 20:25:56
26
8
ЧЕР-ВЕ-НИ БО-КЛУ-ЦИ!
12.
Шок и ужас
04.09.2019 19:27:27
6
108
Време му е на Жабов да си ходи. Никога досега града не е бил такъв. Пълна циганизация,ужасни ремонти, безобразно стеснени улици по които нормално няма как да се разминеш и непрекъснато нарушавайки правилника. Градинките асфалт не искат.
11.
Do ki4ev
04.09.2019 19:25:43
20
8
Ki4e gladen si bate iska6 da doide6 na vlas da lapa6 ot ob6tinata nqma da stane pak 6te e jabov stiga sa idvali gladni skaridi i sa qli ot bednite horica i samo prazni obe6taniq palen fars e tova bat a4o e dobre toi e nai golemiq lapa4
10.
...
04.09.2019 19:01:12
8
47
Ванка ти си човека няма по коректен и честен човек
9.
гражданин
04.09.2019 18:57:43
9
50
Браво бе флагмани! Взели сте интервю от Кичев. Възхитен съм. Сега остава да направите интервю и с Гърков и ще повярвам, че наистина сте безпристрастни журналисти!
8.
*********
04.09.2019 18:07:40
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Само така ,Ванко!
04.09.2019 18:00:29
13
72
В Средец имаме нужда от теб!
6.
Запознат
04.09.2019 17:46:13
10
51
Успех, бате Иване. Не съм се прибирал от месеци в Средец, но на изборите ще дойда, за да гласувам за теб. Волейболистите трябва да се държим!
5.
Неутрален
04.09.2019 17:41:48
16
15
Момчета ентусиасти, бай Иван ще управлява още дълго време, вие си чешете езиците колкото искате
4.
Ценко
04.09.2019 17:39:10
16
65
Време е да свалим алчния Жабов и свитата му
3.
До Кичев
04.09.2019 17:36:38
9
35
Докато има пунктове за желязо които работят без лиценз и всяко документи под покровителството на Жабов и в избори се купуват гласове с пари спестени от данаци и лицензи ще е трудно да се спичелят изборите
2.
Лало
04.09.2019 17:36:23
21
17
И Янко Германов пак вътри! Гаси алчния чичка! Майна са от Грудово и пак са гъчи да лапа от лаладжийство!
Стари мутри ненаядени пак!
1.
Александър
04.09.2019 17:31:07
32
15
Пази боже!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори