×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Отбелязваме 150 години от създаването на Българската екзархия
  • Земетресение от 5,6 по Рихтер край бреговете на Филипините
  • Днес изтича срокът за прием на заявления за подпомагане на птицевъдите
  • Григор Димитров е на полуфинал в Мексико след сладко отмъщение срещу Вавринка
  • Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на официално посещение у нас
  • Коронавируст стигна в Беларус, Нова Зеландия и Нигерия
  • Няма положителни проби за коронавирус в България
  • 13 тежки катастрофи с един загинал и 16 пострадали през последното денонощие в страната
НА ЖИВО

Време е Иван Жабов да си иде, в спецпрокуратурата преписките за корупция станаха три


Време е Иван Жабов да си иде, в спецпрокуратурата преписките за корупция станаха три
Излизам за победа като кандидат за кмет в община Средец, аз ще водя и листата на БСП, казва Иван Кичев
04 Септември 2019, Сряда, 22:15 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Георги РУСЧЕВ

За два мандата кметът на ГЕРБ в Средец може лично да е опознал всички гласоподаватели, но не знае хората какво мислят за него

-Г-н Кичев, вчера Националният съвет на БСП утвърди името Ви като като кандидат за кмет в община Средец, повеждате БСП в настоящия местен вот в община Средец, където кметът на ГЕРБ Иван Жабов зад себе си има два мандата, познава населението във всяка махала и може да се каже, че поименно знае кой как ще гласува. Излизате ли в реална битка срещу Жабов, който изглежда абсолютно сигурен в победата?

-По-реално от това да излезеш и да заявиш, че ще участваш в боя, аз не виждам. Така съм възпитан. Припомням, че съм бивш спортист и когато съм представял родината в националните гарнитури по волейбол, аз съм излизал с мисълта за победа. Единстевата ми привилегия беше, че можех да видя свят, който моите сънародници не можеха да видят. Жабов е от футболистите от едно по-късно време, когато в спорта вече се ценеше повече корупцията, а не мъжеството, честта, куража. Г-н Жабов управлява два мандата, познава добре хората, но е добре да знае и какво мислят хората за неговото управление.

- Имате ли друга подкрепа извън БСП, по- широка, надявате ли се на общ фронт срещу ГЕРБ с други партии и движения?

-Засега сме пред подписване на коалиционно споразумение с ПП„Възраждане” и водим преговори с АБВ, но на този етап не сме стигнали до финал, така че още не мога конкретно да ви кажа.

-На общинската конференция на БСП в Средец, когато получихте номинация за кандидат-кмет, извършихте ли подредба на местата в листата с кандидати на общински съветници?

-Да, всички правила са спазени, листата е утвърдена в пълен състав, от 17 наши кандидати, колкото е съставът на ОбС в Средец. Готови сме за вота.

- В Поморие БСП си създаде огроен проблем, заради мегаломанското поведение на общинското им ръководство, което не отстъпи избираемо място в листата за кандидата им за кмет от гражданската квота Христо Благоев, който се оттегли. В Средец имахте ли единомислие при подредбата?

- В ОбС на БСП в Средец процедурата следваше своя логичеси ход и нямаше проява на амбиции без покритие. Аз водя листата и благодаря за доверието, но аз поемам и отговорността при победа и провал на цялата кампания. Второто място е за председателката на партията Йоана Чобанова, трети е Янко Германов, който е с много опит в местното самоуправление. За разлика от предни избори, сега има единодушие с всички предложени кандидати, участващи в листата. По отношение на първото място – да, на предните избори кандидатът ни за кмет тогава Янко Германов е бил втори, аз нямам представа защо така са преценили тогава от ръководството, но смятам, че в момента е правилно аз да нося цялата отговорност.

-Можем ли да кажем, че БСП в Средец излиза консолидирана и с реална амбиция да спечели вота?

-Да, защото има реална обстановка. Г-н Жабов не си дава сметка какво недоволство е натрупал сред мислещите хора. Смята, че със заплахи може да държи служителите от общинската администрация, която е раздута до степен да се пръснат стените в чиновническите сгради. Разбрах, че е предприел уволнения на родителите на наш кандидат за общински съветник. Г-н Жабов не се научи, че с такива методи можеш да натрупаш омраза, но не и симпатия, изразяваща се в подкрепа. Естествено, знаем с колко външни за нас хора са се увеличили жителите на няколко села. Че цената на адресната им регистрацията е 50 лв. и че за екскурзията на новите ни съселяни на 27 октомври, на която те ще пуснат правилната бюлетина, са заделени по още 50 лв.

Друг голям българин излиза срещу Иван Жабов в битката за кмет на община Средец

-Кои са основните три линии, по които ще атакувате кмета Иван Жабов по отношение на управлението му?

-Те не са за съжаление само три, той оставя тежко наследство. През последните 3-4 месеца пролича, че има общинско предприятие, което отговаря за почистването на града. Постегна козметично някои улици, но не знам защо трябваше да чака 8 години, за да разбере, че това другите кметове на общини го вършат ежедневно. Изключително занемарени са селищата извън град Средец. Това е безумие - да нямаш заделени едни десетина хиляди лева годишно за почистване на село, казвам съвсем образно и грубо, от общинския бюджет, който е около 18 милиона. Да нямаш отделени средства за текущи ремонти, които са необходими навсякъде. През където съм минал - има порутени сгради, читалища, обрасли пътища.

-Каква е програмата Ви максимум и програмата минимум в личен план за Вас?

-Програмата максимум е да спечелим изборите, време е Жабов си иде. В минимален план – колкото може повече общински съветници, за да бъдем коректив на г-н Жабов и обкръжението му от ГЕРБ. Хората трябва да знаят за многото корупционни моменти в неговото управление, за трите преписки на Специализирана прокуратура, проверките и разпитите, по които текат в Общината, има множеството сигнали за корупция при компетентните органи. В ОбС няма и един реален отговор на зададено от опозицията питане - нито в писмен, нито в устен вид, по отношение на наболели проблеми в общината. За кратък период станах свидетел на толкова много несправедливости и самозабравяне, които няма да премълча.

- Кой ще бъде кандидат-кмет на БСП в Дебелт, най-голямото село, гордостта на НФСБ и СЕК?

- Ангел Жеков – млад и амбициозен, със собствен бизнес, иска да промени родното си село, той чувства подкрепата на общинското ръководство зад гърба си, убеден съм, че може да направи много, след като спечели изборите.

-В кои други села ще се избират кметове в община Средец на тези избори?

-След промените в Изборния кодекс със завишаване на броя на населението с постоянен адрес – 350, селата в нашата община, където ще има избори, останаха едва три. Това са Дебелт, Драчево и Орлинци. Там хората ще гласуват за общински съветници, общински кмет и за собствен кмет. В Орлинци също имаме кандидат. Знам името, но ще си позволя да го запазя в тайна. В Драчево кандидатурата е изяснена, отново е младо и амбициозно момче, което съм убеден, че категорично ще спечели, защото четири мандата председателката на партията Йоана Чобанова е кмет на това село, хората много добре я знаят, нейната подкрепа ще е достатъчна.
34
Коментара
34
Коментара по темата
34.
Божидар Божинов
10.09.2019 10:30:26
4
7
Много моля да не се замесва името ми в тези писания. Не съм трол, гном, орка и други видове приказни герои. Ако искам да изразя моето мнение, го правя открито, без да обиждам никого. Възпитанието ми не позволява подобни квалификации към политическите опоненти на партия ГЕРБ. Винаги съм защитавал открито идеите и политиките на политическата формация, към която принадлежа и ще защитавам доброто име на ПП ГЕРБ докато съм член на същата. За мен е огромна чест да бъда част от политическото семейство на ГЕРБ. С уважение към всички читатели на " Флагман".
33.
До 32
10.09.2019 10:14:14
2
7
ЖАБОВ пак ще спечели, а за Гърков май важи оная приказка дето колкото го.. По хубаво му става. Тоя видя че не може то не е да разтягаш вицове.
32.
Грудовец
09.09.2019 22:41:42
2
2
Нещастно жабово тролче, Гърков никога не е бил член на партия. Ама ти откъде ще го знаеш това? Ти само си пишеш каквото ти е поръчано! Нали Божидарчо Божинов!
31.
Цъфнал гербер
09.09.2019 13:41:54
3
3
Гърков и антуража му ако бяха свестни щаха да си стоят по партиите си. Никой не ги иска, та сами взеха да се вдигат. И в тая партия ще им стане ясно че има отклонения човека. А тия изхабените дето са до него му вдигат самочувствието щото за нищо не стават. ЖАБОВ ще е кмет. Кичев малко няма да му стигне. Така ще ги нареди нещата.
30.
малкиа кон
07.09.2019 11:06:58
1
2
нали штехте да праите кмет циганин на грудово бе ко стана што пак излагахте
29.
Селяка
07.09.2019 10:12:05
0
6
Някой тук беше писал, че очаква Флагман да направи интервю с Гърков. Надявай се наивнико. Не си ли плати Гърков- няма интервю. Така действа в България "безпристрастната" журналистика!
28.
do 25
06.09.2019 10:18:50
1
1
кажи кво може ,че не разбрахме.
27.
Нашия
05.09.2019 21:49:10
3
7
Давай Ванка с теб сме. ЖАБОВ и Гърков ги видяхме. Ти си човека. Много умръзнаха бате тия двамата и антуража им. И двамата не стават бате корумпиран единия, жълта книжка другия мъка. Той шута Гърков по ги омагьосан хората преди но 4 години му се на гледахме на цирка. Нов човек искаме. Ти си бате.
26.
бай Иван щъркела, от странджанското село Белеврен
05.09.2019 17:58:36
0
5
Време е адаш, време е... Кото можа - можа. Стига вече с тая простотия и неграмотност начело с тебе.
25.
АЗ
05.09.2019 16:08:22
1
11
Успех на Иване Кичев !
Той може !!!
24.
промяна
05.09.2019 12:20:08
2
13
Ще гласувам за промяната за г-н Кичев. Успех
23.
Коцето Гъбича
05.09.2019 11:48:02
4
5
Ване, от тъй почна ба, не мой го бутна Жабата само с лошаво уртуване. Я го повня татко ти, убав чувяк беше много гу тачаа ората, ама тебе не мой та избраа за кмет. Оти те нямаше длъго време у упщината , пък я пак ке ти удара адно рамо. Само донеси запалки и фанельки, я ке ги прода и ке ги изпия ба. После майкя им ке е....а на тее сенки.
22.
До Лало
05.09.2019 09:57:08
2
3
Първо разбери кой е този човек и тогава пиши за него.И се научи
да пишеш.
21.
???????
05.09.2019 09:49:12
2
22
Кичев ,тези които пишат гадории за теб ,са десетина платени писачи на Жабов.Така че не им
обръщай никакво внимание.Успех.
20.
VTI
05.09.2019 00:23:34
5
2
Кичев забрави много неща
19.
*********
05.09.2019 00:19:16
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Иванов
04.09.2019 22:26:16
6
19
Гърков е жалък смешник. ЖАБОВ омръзна и от врати хората от себе си. ТИ СИ ВАНКА. УСПЕХ. ВРЕМЕ Е НЕЩО ДОБРО ДА СЕ СЛУЧИ В СРЕДЕЦ.
17.
От селата
04.09.2019 22:22:25
5
24
Успех Ванка. За теб сме.
16.
Гого
04.09.2019 22:16:59
3
24
УСПЕХ, КИЧЕВ ! ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ПУЯЦИ ОТ ГЕРБ ДА СИ ХОДЯТ - ОЩЕ ВЕДНЪЖ ИСКРЕНО УСПЕХ !
15.
иван
04.09.2019 21:19:25
2
6
Владимиров.Ела в буково да се напием,Иване
14.
Приятел
04.09.2019 21:18:46
11
10
Иване то политиката не е да играеш волейбол. Помни какво съм написъл.
13.
и аз да кажа
04.09.2019 20:25:56
26
8
ЧЕР-ВЕ-НИ БО-КЛУ-ЦИ!
12.
Шок и ужас
04.09.2019 19:27:27
6
108
Време му е на Жабов да си ходи. Никога досега града не е бил такъв. Пълна циганизация,ужасни ремонти, безобразно стеснени улици по които нормално няма как да се разминеш и непрекъснато нарушавайки правилника. Градинките асфалт не искат.
11.
Do ki4ev
04.09.2019 19:25:43
20
8
Ki4e gladen si bate iska6 da doide6 na vlas da lapa6 ot ob6tinata nqma da stane pak 6te e jabov stiga sa idvali gladni skaridi i sa qli ot bednite horica i samo prazni obe6taniq palen fars e tova bat a4o e dobre toi e nai golemiq lapa4
10.
...
04.09.2019 19:01:12
8
47
Ванка ти си човека няма по коректен и честен човек
9.
гражданин
04.09.2019 18:57:43
9
50
Браво бе флагмани! Взели сте интервю от Кичев. Възхитен съм. Сега остава да направите интервю и с Гърков и ще повярвам, че наистина сте безпристрастни журналисти!
8.
*********
04.09.2019 18:07:40
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Само така ,Ванко!
04.09.2019 18:00:29
13
72
В Средец имаме нужда от теб!
6.
Запознат
04.09.2019 17:46:13
10
51
Успех, бате Иване. Не съм се прибирал от месеци в Средец, но на изборите ще дойда, за да гласувам за теб. Волейболистите трябва да се държим!
5.
Неутрален
04.09.2019 17:41:48
16
15
Момчета ентусиасти, бай Иван ще управлява още дълго време, вие си чешете езиците колкото искате
4.
Ценко
04.09.2019 17:39:10
16
65
Време е да свалим алчния Жабов и свитата му
3.
До Кичев
04.09.2019 17:36:38
9
35
Докато има пунктове за желязо които работят без лиценз и всяко документи под покровителството на Жабов и в избори се купуват гласове с пари спестени от данаци и лицензи ще е трудно да се спичелят изборите
2.
Лало
04.09.2019 17:36:23
21
17
И Янко Германов пак вътри! Гаси алчния чичка! Майна са от Грудово и пак са гъчи да лапа от лаладжийство!
Стари мутри ненаядени пак!
1.
Александър
04.09.2019 17:31:07
32
15
Пази боже!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаските полицаи на престижното шесто място в ежегодния турнир по стрелба „Освобождение“ Бургаските полицаи на престижното шесто място в ежегодния турнир по стрелба „Освобождение“

В състезанието по случай 3 март се включиха общо 110 от най-добрите стрелци в редиците на МВР

КОЦ-Бургас с подарък към дамите през месец март КОЦ-Бургас с подарък към дамите през месец март

Комплексният онкологичен център ще провежда профилактични гинекологични прегледи през целия женски месец

Първо във Флагман: Николета Лозанова атакува „Съни бийч" Първо във Флагман: Николета Лозанова атакува „Съни бийч"

Ни Ло влиза в сериала като гост звезда

Изметоха цялото ръководство на Българския спортен тотализатор Изметоха цялото ръководство на Българския спортен тотализатор

Метлата станала по преценка и със заповед на министър Красен Кралев

Ще носи ли Летният театър името на диригента Емил Чакъров Ще носи ли Летният театър името на диригента Емил Чакъров

На 10 март ще се проведе обществено обсъждане 

Нестинарка, психолог, брокер и дама-общинар сред кандидатките за титлата „Мисис Бургас“ Нестинарка, психолог, брокер и дама-общинар сред кандидатките за титлата „Мисис Бургас“

Събитието тази година ще се състои в новооткрития Конгресен център – Бургас на 23 април

МВР претърсва всеки милиметър край 158 и 160 км на АМ „Тракия”, вече почти цяло денонощие МВР претърсва всеки милиметър край 158 и 160 км на АМ „Тракия”, вече почти цяло денонощие

Търси се нещо много дребно, но от изключителна важност за започнало разследване

Сензорна зала „В света на приказките“ в ДГ „Мечо пух“ в Равда Сензорна зала „В света на приказките“ в ДГ „Мечо пух“ в Равда

Така децата ще могат да придобиват нови познания и да надграждат умения чрез един различен и иновативен подход

Брак за виза: Българки се продават на индийци срещу €7000 Брак за виза: Българки се продават на индийци срещу €7000

Кандидат-европейците пътуват до Кипър и Дания, където склюват сделките с хитрите нашенки

Бременна жена и наивни бургазлии попаднаха в мрежите на измамника Иво Бойчев, изгоряха с над 150 бона Бременна жена и наивни бургазлии попаднаха в мрежите на измамника Иво Бойчев, изгоряха с над 150 бона

За по-малко от година той успял да измами трима бургазлии за пет различни „сделки”

Жена загина при буря в Германия, 8 души са ранени Жена загина при буря в Германия, 8 души са ранени

Силният вятър преобърна автобус на пътя

Трогателно: Дейвид Бекъм още пази нещо от първата среща с Виктория Трогателно: Дейвид Бекъм още пази нещо от първата среща с Виктория

През юли двамата ще отбележат 21 години от брака си

Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа Турция няма да спира сирийските бежанци, поели към Европа

В страната има около 3,7 милиона сирийски бежанци

17 са вече жертвите на коронавируса в Италия 17 са вече жертвите на коронавируса в Италия

20 нови случая на заразени във Франция

Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка Голяма победа за Гришо, срази Стан Вавринка

Швейцарецът, който е носител на титли от Големия шлем, загуби безславно от Григор Димитров с 0:2 сета в Акапулко

Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов Мистерия край Москва, летяща чиния се появи над Серпухов

НЛО-та често можело да се видят над военното поделение в града

26 са вече жертвите на епидемията в Иран 26 са вече жертвите на епидемията в Иран

В сряда иранските власти обявиха ограничения за пътуване в страната за хора с потвърдени или подозирани инфекции

Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години Будистки монах предсказал заразата с коронавируса преди 100 години

2020-та ще е страшна за хората по целия свят и за да оцелеят, трябва да се обединят, писал Зигонг, а книгата му била забранена в Китай
 

В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ В Русия излъчват по телевизията имената на 12 млн. загинали войници през ВСВ

Инициативата започна в "Деня на защитника на отечеството" на 23 февруари

Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция Коронавирус в Гърция и Австрия, починал във Франция

Това е вторият смъртен случай във Франция

Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Румен ГЕЧЕВ, депутат от БСП Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария Виц на деня Виц на деня - Келнер, донесете ми, моля, един братенхамстербротенкастенбургер с горчица.
- Извинете, братенхамстербротенкастенбургер - с какво?
Виц на деня Виц на деня Цяла нощ тя стенеше във възглавницата и тръпнеше в непоносимо желание. Сънят й беше тревожен и прекъсващ... оставаха два часа до края на диетата! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Преди да се появи Гретче-то времето си беше съвсем наред!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори