×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Spice Music Fesitival или как East 17 не са East 17, а Snap не са Snap


Spice Music Fesitival или как East 17 не са East 17, а Snap не са Snap
Върхът на разочарованието бяха East 17, където Тони Мортимър и Брайън Харви бяха заменени от никому неизвестни чичковци с шкембета
11 Август 2019, Неделя, 16:10 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Повечето от съставите не бяха в оригиналните си формати, а някои дори нямаха нищо общо с тях

Бургас за пореден път доказа, че заслужава летен музикален фестивал! Spice Music Festival претърпя небивал успех, като и двете вечери на Морска гара се събраха над 8 000 души, които пяха и танцуваха със звездите от 90-те години.

Община Бургас се справи прекрасно и показа, че е избрала перфектното място за подобно мащабно събитие, като за всички хора имаше достатъчно място, без да се налага да бъде затварян целият Централен плаж и живеещите наблизо да бъдат притеснявани със силната музика до ранни зори. За съжаление, имаше доста пропуски по организацията на самото събитие, но те изглеждат като дребни детайли спрямо проблема, върху който ще се спрем след малко.

На пръв поглед идеята за възкресяването на бандите от 90-те години, когато у нас още не бяхме чували за Интернет, звучи чудесно. Оказа се обаче, че тя на практика е неприложима.

В пример за това се превърна точно Spice Music Festival. Защо?

Ами просто голяма част от въпросните банди отдавна са се разпаднали и не са в оригиналния си вид. Повечето от феновете обаче явно не бяха добре информирани и очакваха да видят някогашните си любимци в пълния им вид, все пак фестивалът беше рекламиран с хедлайнери като East 17, Snap, Dr Alban, Sonique. Хората са платили да гледат тях, но какво получиха?

В момента East 17 изглеждат като пародия на оригинала

За по-запалените меломани е ясно, че в основата на Snap са Пени Форд и Turbo B, като именно рапърът стои зад най-големия хит на бандата The Power. Групата обаче отдавна се разпадна и в Бургас гледахме единствено Пени Форд с някаква нова дуетна половинка. Латино триото No Mercy пък незнайно как се оказа от един, а вокалът 2 Unlimited Рей беше сменил Анита със значително по-млада версия. Двамата обаче се справиха страхотно и изобщо не се усети някаква разлика.

Истинското разочарование обаче бяха хедлайнерите на първата вечер East 17. Всъщност, това нямаше нищо общо с East 17, освен името и един единствен член – Тери Колдуел, който обаче винаги е играл периферна роля в групата.

Репортерска проверка на Флагман.бг установи, че East 17 са се разпадали няколко пъти и после отново са се събирали. Оригиналните членове на бандата са Тони Мортимър, Брайън Харви, Джон Хенди и Тери Колдуел. East 17 e една от най-популярните момчешки банди през 90-те с над 18 милиона продадени албума. Нейният край обаче на практика идва с окончателното напускане на създателя й Мортимър през 2013 г., като няколко години преди това East 17 са се разделили с водещия си вокал Брайън Харви, който решава да прави самостоятелна кариера. East 17 няма нито един издаден сингъл, камо ли албум след 2012 г.

Вижте истинските East17

...Запознайте се с новите East 17

Какво видяха феновете в Бургас?

Кои са тези чичковци с каскети и кореми с тениски на East 17? Това се питаха голяма част от хората на Spice Music festival в петък вечерта. Истината е, че незнайно как East 17 се бяха превърнали в трио, което обаче дори не изпълни добре някогашните хитове на бандата. Това накара повечето зрители да започнат да се изнасят към входовете, още преди края на изпълнението на уж най-големия хедлайнер за вечерта, още преди да са чули най-големия им хит It’s Alright.

Оригиналните East 17 вече са имали няколко концерта в България

Иначе в момента East 17 освен Тери Колдуел са напълно анонимните Рои Крейг и Тери Джон, който се присъединява едва миналата година. Те нямат издадена песен в този формат. В интернет успяхме да открием единствено изпълнение на живо на It’s Alright на фестивал в Германия през 2018 г. Можете да изгледата и двете видеа – на оригиналното изпълнение и това и сами да прецените какви са разликите.

До тук добре – всичко е минало перефектно, хората са се изкефили, но получили ли са това, за което са платили? Проблемът е следният – организаторите никъде в многобройните интервюта и реклами на фестивала не споменават, че зрителите няма да видят точно любимите си банди и дори в случая на East 17 – нещо коренно различно, направо дори бихме го определили като пародия.

Наша проверка във Фейсбук страницата на Spice Music Festival показа, че там все пак е постанто кои в момента са членове на групата, но това е направено в края на март, над 4 месеца преди феста, когато събитието едва ли е било толкова популярно. След това обаче оригиналният клип на It’s Alright зарибява меломаните да си купят билети, за да спечелят лична среща с някогашните си любимци.

Единственото съобщение на страницата на фестивала за това кой точно ще дойде в България

Репортер на Флагман.бг забеляза сред публиката един от легендарните български диджеи от онова време Петко Балъка. Той работи по клубовете повече от 40 години и налага много от ретро хитовете в родните дискотеки. Потърсихме какво е неговото мнение за Spice Music Festival.

„Голямата изненада за нас беше, че не успяхме да видим истинските изпълнители. East 17 нямат нищо общо с истинските. Snap без Turbo B не е Snap. Rednex се представиха страхотно, но те не пяха на живо. Звукът и при тях, и при Haddaway беше лош. Явно чек саундът в началото не е бил добър. При Dr Alban вече оправиха озвучаването, но такова нещо е недопустимо за изпълнители от подобен ранг. Останахме разочаровани, защото от години сме си мечтали да видим на живо всички тези изпълнители събрани заедно. Организаторите трябваше да обяснят на хората какво точно ще видят. Например, обновените East 17 или оригиналната вокалистка на Snap с нов партньор“, каза Петко Балъка.

По малко от месец преди началото: Брайън Харви и Тони Мортимър вече зарбяват феновете да си купят билети и да спечелят вълнуваща среща със своите любимци

Заради небивалия успех на първото издание, организаторите вече планират продължение. Съветваме ги обаче предварително да разяснят на хората какво точно ще видят, след като си купят билети, за да няма разочаровани, както стана в петък.

Цените на пропуските съвсем не бяха ниски – от 55 лв. за двудневен билет в началото на годината до 88 лв. дни преди фестивала. Най-скъпите бяха за т. нар. ВИП зона – 122 лв.

Билетите само за единия ден пък се продаваха за 50 лв. Само ще споменем, че билетите за концерта в София на новия идол Малума, който без проблем напълни Арена Армеец, вървяха от 80 до 120 лв. Същото беше положението и с легендарния рокаджия Лени Кравиц.

 


В категории: Бургас


49
Коментара по темата
49.
Веселка
15.08.2019 16:14:22
0
2
НЕ СТЕ ПРАВИ!!! Хич, не съм РАЗОЧАРОВАНА! Тъкмо обратнто, няма значение дали са се разпаднали EAST 17 се представиха СУПЕР!!!! МНого им се изкефих!!! Върнаха ме в много хубави години и моменти!!!
И кой е бил в периферията на групата не е от значение, важното е настроението ,което създадоха на фестивала!!! А аз и на доста други ,които останаха до края доста се забавляваха и то точно на EAST 17!!!
за мен Upsurt бяха излишни на този фестивал!!!
48.
До 46 от Eurodance maniac
14.08.2019 16:27:09
0
1
Аз разбирам това чудесно- нали точно същото съм написал. Продуцентът -чичкото, който дава парите за осъществяване на първия запис, може(има право) да сменя изпълнителя, който от своя страна има само правото да разрешава/забранява неговият глас да бъде използван или възпроизвеждан, било на материален носител, било на публични концерти, по радио и пр. Етично е обаче замяната на изпълнителя да е за изпълнение на нови песни, с нова концепция или в случай, че досегашният изпълнител не желае или не може да участва в проекта(напр. М. Торнтън, която отдавна не е сред нас, Дж. Кристенсен, която едва ли би се занимавала с тези неща повече или Raz Ma Taz, който има ресторантьорски бизнес в САЩ). "Артисти, нямащи вече нищо общо с група", както пишете, е доста хлъзгаво понятие. Продуцентите решават дали и кога да върнат някой обратно. Лей от Е-rotic се завърна след 20г. отсъствие, подобно важи и за Turbo B. Организаторите само канят групата, без да могат да налагат състава и, но можеха в случая да извикат отделно някои от оригиналите, които, естествено нямаше да могат да пеят песните на групата, щом няма съгласие на продуцента, или пък да се настоява пред продуцентите да извикат оригиналите(2Brothers бяха в оригинален състав + друг вокалист). Нали почитателите искат да видят разпознаваеми лица- вкъщи можем винаги да си пускаме песните. Възможно е, разбира се, оригиналните артисти да са отказали и вината да не е в организаторите, на които се извинявам в такъв случай. Dr. Alban, Haddaway, IceMc, Ray, Penny, Marty, Leigh за мен лично бяха напълно достатъчни.Още повече, че това е първият подобен фестивал на открито, и то с общинско участие.Освен това критиката ми бе най-вече към самите продуценти, които биха направили велико дело, ако върнат старите състави, доколкото е възможно.Всички биха спечелили.Между другото,не си и помислих да отида на "Foreigner" в София преди месеци,защото само един член бе от оригиналните- за четирима подражатели струва ли си почти същата цена на билет като на Spice Festival?!
Не си правя илюзии, че Cappella някога ще върне две от лицата-Родни и Кели, посочил съм в коментара как стоят нещата. А дори да стане, няма да е с представление в България. Това е ясно.Тук въпросът е редно ли е мъртва група да бъде "възкресявана" след толкова години с непознати лица и да се провежда някакъв "Music Idol" -младежи пеят песни на любими изпълнители? Нима не можеше вместо Cappella да поканят румънска денс звезда? Справедливо и морално ли е момчето с черния потник, докаран преди месеци или 2-3г. в Cappella, да получи това, което ще вземат оригиналните артисти, положили труд,преди да дойде славата- Ray, Haddaway, Dr. Alban, Ice Mc, Leigh, Mqcray? Или Deep Zone да живеят на гърба на родните певци и композитори, без значение,че последните ще вземат някой лев от права? За мен е морално парите за Cappella и East17 да бяха "разхвърлени" за останалите групи. Бих бил по-доволен Dj-те да бяха пускали хитове на Cappella на празна сцена(мисля, че пуснаха само една тяхна песен в един антракт), поне оригиналните изпълнители щяха да получат някакви макар и нищожни отчисления.Така се подкрепя изкуството. Да не говорим, че в Бургас Cappella пееха чужди песни, изпълниха две "собствени", като едната бе с фъфлене и нищо не се разбра. Отделно момчето пищеше като пубер.Ще го сравнявате ли с тембъра на Родни?! Бен от Snap! поне се раздаваше и знаеше защо е там, а и, доколкото помня, е бил вокалист в друга,не толкова известна група. Както написах, много от оригиналите са идвали у нас, Anita e пяла на сцена преди година, не помня къде в Европа, Turbo B-също. Не може в тези случаи да твърдите, че оригиналните артисти са сменени. Друг е въпросът,че има заместители според мястото на изпълнение (Maxx), а в България често се пробутват копия.И заслужено -част от зрителите бяха дошли на разходка, да подишат морски въздух или най-вече заради "Ъпсурт" и Deep Zone, но не и от страст към евроденса, съотв.нямаха заинтересованост кой точно е на крака пред тях.Тук всичко може да мине.
Накрая ще добавя, че преди появата на East17 десетки зрители около мен напуснаха фестивала.
47.
Баш Аз до 46
13.08.2019 19:53:52
1
1
Браво, за коментара. Огромен, като обем ,и като съдържание. Благородно завиждам за притежаването на търпението, необходимо за написването му. Рядкост са такива коментари и коментиращи, обхващащи 99% от цялата картина.
Адмирации
46.
До 45
13.08.2019 17:56:46
0
7
Доста дълъг коментар, но няма как да не попитам - след като си толкова върл фен, как така не разбираш, че имената на групите са проекти на продуценти, които в даден момент се разделят с един или друг изпълнител и взимат нов. Как точно очакваш някой да кани артисти, които вече нямат нищо общо с дадена група? Едни правят соло кариери, други вероятно вече и не пеят.
45.
Eurodance maniac
12.08.2019 20:18:42
4
2
Нека и аз напиша нещо. Само да спомена предварително, че за първи път пиша във форум, което показва достатъчно колко ме вълнува проведеното събитие. На 37г. съм, от Пловдив. Евроденс музиката от 90-те години е почти ежеседмично част от живота ми - пускам си я редовно от края на същото десетилетие, горе-долу от '98-99г.(1 год. след официалния и край), на касети(вкл. до ден днешен на уредба с отделение за касети, каквато не съм срещал от доста време по магазините) и, разбира се, в Интернет от 2002-2003г.Доволен съм като цяло от изпълненията и самите вокалисти. Не смятам, че 66-77лв.е много за билет за 12 групи, независимо че имаше недопустимо дубльорство. Ако всички изпълнители бяха оригиналните, смятам, че и 100лв. не би била висока цена. Сравнението с Лени Кравиц и Малума е неприемливо, защото качеството в музикалното изкуство не се измерва с актуалността на певеца, дали е "ретро" или съвременен, нито с рекламите за него, а просто с това дали песента е хубава. Да не говорим дали след 30г. някой ще си спомня за тази Малума, а и много важен показател за качество е от какви и колко социални групи, общности и нации се приема с удоволствие съответният стил или песен. При цялото ми уважение, някои от днешните(а и от миналите) певци се слушат от хора, които биха слушали всякаква музика,без да се замислят, хора, неразбиращи това изкуство и нямащи никакви критерии, нито ценности, духовност, камо ли морална система. Поради по-ниския си интелект те не са в състояние да вникнат и почувстват мелодията. Често това са и поклонници на циганската музика с хвърляне на салфетки,както някои са написали тук - жест, цивилизационно различен от танцуването и идеалите на нас, недеградиралите хора, почитатели на евроденса. В този смисъл не мога да разбера и тези, които се радват и скачат еднакво и на евроденс музиката, и на "Ъпсурт", както правеха някои "фенове". Може би за тях е било скъпо, не знам. Впрочем, не съм сигурен дали Мадонна или Уитни Хюстън, ако бе жива, биха събрали толкова зрители дори с билет от 50лв.Само да спомена, че допреди няколко години най-посещаваното културно събитие или най-голямото събиране на хора на едно място в Европа(не помня кое от двете точно) е бил концерта на Scattman john в Краков '96г.,събрал близо 350 000 души. Виж,45-60лв. са малко в повече само за трима, вече обявени за догодина изпълнители-DJ Bobo, C. C. Catch и Jenny от Ace of Base. За да довърша, явно за мнозина не е скъпо да си купуват през 2-3 дена уискита за 50лв. бутилката, да си сменят смартфона за 300лв. през два месеца или да почиват в Гърция/Турция няколко пъти годишно, но е скъпо да платят 60-70лв. за музиканти с класически песни.
Имаше и отрицателни неща. Цените на храната бяха безумно високи, дълбоко некоректно е да се опитваш да печелиш по тоя начин. Друг е въпросът, че при гражданско общество никой не би заредил карта при тези условия, поддържайки подобна алчност.Слагането на гривна също бе глупост и палячовщина, т. к. за целта е издаден билет и той е допускът. Свалих гривната в събота и за да ме допуснат на втората вечер ми зададоха няколко въпроса да се убедят, че съм бил предната вечер.Както и да е, това се забравя.
От всички групи не съм бил почитател само на East17-харесвам донякъде" It's alright" и "House of love", а Sonique няма песен, която да ми допада въобще(дано преодолее болестта, сега научавам за нея). Другите заместители ги бях видял по афишите по-рано и не бях изненадан на фестивала.Моето най-голямо разочарование още от предните месеци са Cappella-подигравка с интелекта на публиката и гавра със спомените и веселите емоции на детството. Не мога да си представя що за човек се е навил да замества Rodney Bishop, Kelly Overett и A. Jordan и откъде тези двама клоуни имат това самочувствие. Все едно мен да ме викнат да пея арии на Хосе Карерас, като в афиша обявят неговото име, макар и с моето лице. Пълен идиотизъм. Забелязах, че повечето зрители им се радваха и това отново повдига въпроса за безкритичността и невзискателността на част от публиката, която щеше да аплодира и Хасан от"Столипиново". Аз демонстративно застанах неподвижно, когато излязоха на сцената и нито един миг не им плясках. Исках да извикам "къде са оригиналите", но се отказах. Доколкото знам оригиналите не са изнасяли концерти още от средата или края на 90-те,четох даже, че Rodney и Kelly са със сменена самоличност заради славата. Впрочем, тук трябва да добавя, че и E-rotic, по-точно Liam Leigh пя песен на втората вокалистка(от '96г.) Джанет Кристенсен, а именно "Help me, Dr. Dick", но това е нормално до голяма степен, т. к. и двете могат да минат за едно цяло -и двете са изпълнявали значими и любими до днес "авторски" песни. Бихме могли да коментираме и въпроса чии гласове са стоели някога зад лицата на "вокалистите", но това е вече друга тема. Не приемам твърденията във форума, че било нормално една група след 20г. да има други лица, щом тя фактически не функционира, а пее старите, вече създадени песни. Поне сем. Биркс(съдя по фамилиите им), наричащи се Cappella, да бяха сътворили световен хит след златното време до '97г. на оригиналната формация, точно както и преди Rodney, Kelly и Alison да изпълнят "U/me", "Move it up", "Turn it up and down" и пр. е имало други, забравени още през' 95г. вокалисти, които все пак са пели песни. Нищо нямаше да стане на продуцентите, държащи авторските права, да поканят всички оригинални рапъри, заслужаващи и да получат хонорарите вместо дубльорите. Нали освен за бизнес говорим и за културна естетика и коректност, които се предполагат у тях, а и у почитателите, като хора с по-високо ниво на интелигентност? Ако са в недобри отношения или разнобой със старите изпълнители, можеха поне да поканят авторите на музиката -почти винаги са различни от самите изпълнители, понякога са самите продуценти, но не винаги. Щяха да се справят по-добре, напр. в случая с Бен от Snap!, който компенсираше недостижимостта на Turbo B с енергия и движения, но не бе достатъчно. Самите организатори можеха да го изискат от продуцентите/организациите за авторски права - и Anita, и оригиналните East17,и Turbo B са идвали в България, значи не е трудно. Поне да ги бяха извикали да стоят до тонколоните като наказани, за да ги видим на живо. Много от тях не е сигурно дали ще пеят повече.
Бих отправил лека забележка към Haddaway и ICE MC, че предпочетоха шоуто пред самите изпълнения. Съгласен съм с коментара, че E-rotic можеха да минат без " fuck" дори да нямаше деца на фестивала. Можеше да дойде и Anita Doth, която, за разлика от Snap!, където в активните години се смениха няколко вокалисти със завръщания и нови раздели, винаги е била фронтлейди и символ и всяка тананикана песен на 2Unlimited е била с нейно участие.
Не е вярно, че има изпълнители с "4 песни на кръст",като изключим Dr. Alban и Rednex. Haddaway и особено Ice Mc са с десетки песни, повечето непознати, освен на малкото страстни любители на този стил у нас.
С две думи, фестивалът си заслужаваше определено, надявам се догодина да дойдат Mc Sar/Real McQoy, Loft(колкото са останали), Captain Hollywood, Magic Affair. Не бих обаче дал дори 5лв., ако "участват" само Scattman John, Mo-Do, Goddess("Spirits in the night"), Captain Jack с нова вокалистка и др. починали звезди, бог да ги прости.
44.
дрън дрън
12.08.2019 15:32:06
29
3
Фестове местове
Елати да видити как цели глутници от бездомни котки се разхождат из града
ИМА И БОЛНИ МОЗЪЦИ ДЕТО ГИ ХРАНЯТ ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН
ПОМООООЩЩЩЩЩ ши на издът бълхити
43.
*********
12.08.2019 14:37:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
42.
*********
12.08.2019 14:02:47
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
41.
Някой
12.08.2019 12:21:38
2
12
Феста си беше супер. Бургас отдавна не е оживявал така. Хората се забавляваха, бяха щастливи и нямаше никакво напрежение. Групите си бяха добри и се раздадоха. Snap и 2 unlimited бяха невероятни и много запалиха публиката. Не пишете глупости и празни неща за групите и състава им. Минали са толкова години и е нормално да се сменят участниците.
40.
Да го д.ухате
12.08.2019 09:59:57
19
4
Шибан треторазряден фест ... върнете SPIRIT OF BURGAS !!!!
39.
Дарт Мол
12.08.2019 00:44:15
3
23
Автора, с тоз талант в плюенето, какъв го държиш в регионален сайт? Че ти си бил направо за Прокопиевите медии, бе? С тоз талант, пари ще направиш. Знаеш ли колко убавци, като теб, кешираха здраво от оплюването на Българското черноморие? Няма кво да се чудиш, пък случайно ако си гей или веган - удряш джакпота.
38.
До 32
11.08.2019 23:55:54
5
7
Г-Н СПАС!
Вие май май не сте от Бургас.....Ако е така, моля никога не се връщайте в Бургас.... Моля Ви от сърце
37.
Аз
11.08.2019 23:52:51
3
8
В сайта на фестивала си пише информация за артистите, защо пишете глупости?
Отделно вероятно се броят на пръсти групи, които са на сцена над 20 години и да са в оригинален състав.
Цената на билета трябваше да е по-висока, че да де откажат пишман феновете, а и останалите да се чувстват по-комфортно, защото наистина мястото не беше за повече от 6000 души. Явно е подценен потенциала на фестивала.
36.
Spas до Кръстев
11.08.2019 23:45:13
1
1
Sonique е болна от рак. Състоянието и се е влошило. Затова не дойде и никой няма вина.
35.
Кръстев
11.08.2019 22:50:59
6
0
Купих билет предварително, за да видя и чуя Sonique. Обаче тя не дойде и ми я замениха с някакви E-rotic. Кофти.
34.
Фен
11.08.2019 22:08:41
3
19
Г-н журналист, ще си позволя да цитирам един певец от spice-a "БРАВО, БРАВО ГОСПОДИНЕ, ХУБАВО ЛИ ТИ Е, ХА ДАНО ТИ МИНЕ". Защо не направихте анкета на всички след фестивала ? Защото нямаше да покрие изискването за "Оплюването".
33.
Ми то
11.08.2019 21:34:53
3
15
И Аксел Роуз в момента е част от AC/DC,ама авторчето 90+ набор де да знае такива подробности.
32.
spas
11.08.2019 21:24:59
20
15
Още няколко глупави детайла от страна на огранизация.
Пътят за събитието водеше през грозен и грамаден строеж - някаква поредна кражба на общината и презастрояване отново - този път буквално в морето.
Нямаше осигурен Free WiFi достъп за гостите на фестивала и чужденците е вероятно да са се чувствали некомфортно. Не беше осигурена и мобилна клетка която да поеме толкова хора и като резултат на доста от зрителите се губеше тотално връзката - особено първата вечер и то с конкретен оператор. Зоната за хранене беше в стил "Burgas Mezzi", а цените доста солени. E-rotic крещяха Fuck Me на фона на махащи деца от публиката. Повечето групи с по 4 хита на кръст се чудеха с какво да си уплътнят 40те минути та пееха чужди песни или като ДР Албан изпяха хита си 2 пъти за повтаряне на знанията. Песните не стигнаха и на новата вокалистка на Дийп Зоун, която по подобие на фолк дива крещеше - "Ръцете горе" "Не ви виждам" .. Явно заради права не успяхме да чуем доста от успешните им хитове та се задоволихме с кавъри на други групи.
Като цяло - загубени на вятъра пари .. не бих повторил.
31.
До lavender
11.08.2019 21:23:14
5
12
Знаете ли приказката”Кеф цена няма “ Още от самото начало,когато пуснаха билетите обявиха,че цените им ще поскъпват и всеки можеше да си прецени от колко пари да си закупи билет. Феста си беше супер и си заслужаваше парите.
Факт е,че билетите се продадоха независимо от цената им. Дори в денят на фестивала без значение,че само за един ден билета струваше 50 лв. бяха спряни от организаторите,защото имаше прекалено много хора
30.
До LAVENDER
11.08.2019 21:11:37
3
14
Според мен 55 лв. за две вечери е свъвсем нормална цена. Все пак беше обявено още от самото начало,че цените ще се покачват и всеки можеше да си направи сметката кога да си закупи билет.
И само за информация да Ви кажа,че дори и в последния момент,когато пуснаха билети на входа по 50 лв за вечер се изкупиха и спряха продажбите,защото нямаше накъде повече да се събират хора. По този повод само мога да кажа един лаф, който един мой близък често използва “Кеф цена няма”
29.
Dd
11.08.2019 21:00:14
1
17
Голям хейт, голямо нещо. Сигурно господин Русков за пръв път в разбрал за групата east17 покрай фестивала. Какво си мисли, че дори Браян и другите да бяха дошли, самите те щяха да са на по 50 и също толкова неразпознаваеми и имайки в предвид, че имат участия от дъжд на вятър щеше да звучат също толкова ужасно. Една Марая Кери се е излагала не веднъж през последните години. Иатината е, че събитие от беше със перфектна организаьия, озвучаване и пироефекти, 90процента от участниците направиха яко шоу и публиката се забавляваше.
28.
Lavender до 25
11.08.2019 19:27:04
10
4
Не ходя по чалготеки и съответно не знам колко е входа за такова "събитие". Но ако цените на билетите бяха колкото на Burgas Jam (18 лв./вечер) сигурно щеше да има още повече хора. Дадох примера с най-евтините билети, които бяха пуснати през март, иначе 77 лв., 120 лв, 50 лв./вечер, да не би да са нормални цени за ретро парти?
27.
Таня иванова
11.08.2019 19:23:26
2
34
Статията Ви е изключително негативна. Може би е по- лесно да намирате недостатъците отколкото преимуществата, но е така за повечето хора , които не творят, а са само потребители. Може би някъде в статията трябваше да отбележите щастието, усмивките и освобождаването от стреса на всички гости на фестивала, както и това, че всички изпълнители дадоха всичко от себе си, за да направят двата дни от фестивала незабравими. Опитайте да кажете нещо хубаво следващия път, все пак езикът ни е богат и вярвам ще намерите думи, които са малко по- градивни.
26.
*********
11.08.2019 18:48:34
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
До 22
11.08.2019 18:32:53
2
39
Според вас колко трябва да е цената на билета? 55 лв за двудневен фестивал не мисля че е много при наличието на толкова много групи. Бургас имаше нужда от такова събитие,за да се забавляват хората и цената според мен си беше съвсем нормална. Само се замислете колко пари струва вход в дискотека в която пее никому неизвестна фолкаджийка и колко пари трябва да пръснете там за фалшив алкохол. Феста си беше супер и парите си заслужаваха. Дано занапред има повече такива събития в нашия град
24.
Добре
11.08.2019 18:06:55
5
18
Всичко хубаво , но защо общината субсидира феста с 150 000 ?
23.
*********
11.08.2019 18:03:10
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
Lavender
11.08.2019 17:57:35
13
74
Следващата година организаторите да помислят по-голямо място и по-нормални цени на билетите. Все пак звездите не са от най-актуалните и както някой от по-долу коментиращите каза, че същите тези изпълнители пеят за скромни хонорари, няма защо да се надуват толкова цените на билетите. Дори и да си се сдобил с двудневен билет за 55 лв., ако решиш да отидеш с половинката си, 110 лв. не са никак малко. Отделно храна, биричка...отиде месечната сметка за тока и водата. Заплатите в Бургас не са високи.
21.
,jmmn.
11.08.2019 17:54:20
2
23
D2 също не са с оригинални си вокал, но пак са D2.
20.
бухам милфки
11.08.2019 17:52:48
8
60
Къде бяха House of Pain да разклатят цялото пристанище с Jump и да потопят чичо кмет....
19.
*********
11.08.2019 17:34:59
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
Грудово
11.08.2019 17:12:33
0
49
Мятайте салфетки, мятайте гюбеци и не коментирайте материя която никога няма да докоснете...Фестивалът беше перфектен и направи хиляди хора отново щастливи !!!
Забележка-догодина намерете по голямо място за фестивала, защото много хора не можаха да влязат, това да искаш да си дадеш парите и да не ти ги вземат е меко казано глупаво!!!
17.
бай Ставри
11.08.2019 17:12:02
0
45
Във Флагман май си мислят, че групите като се създадат докато смъртта ги раздели не си променят състава. Аз жена си два пъти я сменявам, че те ли няма...Важното е, че хедлайнера е налице;)
16.
Аз
11.08.2019 16:57:38
1
39
Авторът на статията, ако се беше фен на East 17 щеше да знае, че Тони и Браян отдавна не са част от групата. Ако беше посетил I Love The 90's преди пет години даже щеше да му пее и Джон от групата. Тогава представиха и Крег.

Ако човек търси кусури, винаги ще намери. Фестивалът беше супер. Организацията - също. Само храната беше скъпа.
15.
През 90-те когато още никой не бе чувал за Интерне
11.08.2019 16:56:51
1
6
През 82 година попитах отговорен шведски шеф,-:кога в шведските библиотеки ще има Интернет подобен на този в Нюйорк?Категорично ми отговори че е невъзможно и мн скъпо.Май и те не бяха чували за Интернет?.Тъй не се ивавайте с българите др,журналисте!
14.
Росица
11.08.2019 16:52:15
4
37
Нормално и да има недоволни селяндури, но който не му харесва да не ходи.
13.
Фен
11.08.2019 16:32:33
6
53
Фестивалът беше повече от страхотен ! Глупава статия на "журналиста" Георги Русчев. Това, че той сега разбира тези неща си е негов проблем. Нормално е след 20-30 години някои членове на групите да са ги напуснали. Tова изобщо не е фатално. Snap от 15 години са с този рапър, No Mercy от 10-на години са само с фронтмена си и даже се пишат No Mercy (Marty). Единствено East 17 се представиха слабо.
И догодина Жорко, ако поканят Captain Jack, да знаеш, че оригиналният им рапър е починал отдавна и видиш ли няма как да пее. Да не се изненадваш отново.
12.
Валентина
11.08.2019 16:22:19
2
89
Не знам за учстниците, но организаторите се оказаха тарикати. Разплащането във фестивалната зона ставаше с карти. Вкарваш пари в тях и се разплащаш навсякъде. Снощи срел края на вечерта, моя приятелка от Пловдив, отиде на една от касите, за да й върнат останалите пари. Казаха й: "Утре". Утре, ама тя днес си тръгна със сутрешния влак и изгоря точно с 63 лева. И сега тя винаги ще помни какво й се е случило в Бургас. Повтарям - в Бургас. Организаторите, хайде кажете как да ви наричам?
11.
Гларус
11.08.2019 16:10:53
5
32
Фестивалът беше в пъти по-добър от онази двудневна кукерса селяния на кандидатът Табаков.
10.
Хм
11.08.2019 16:06:10
1
24
Е Хадауей и Доктор Албън поне със сигурност са били оригинал.Израснах с тези звезди.За 2 Ънлимитед знам, че Анита е сменена.....
9.
Spice
11.08.2019 15:45:37
4
20
Имаше забележки, но събитието беше доста добро
8.
Младеж
11.08.2019 15:42:02
3
46
Важно е, че групата на Флагман е в пълен състав, начело с вокалистката. А фестивала си беше супер!
7.
Мнение
11.08.2019 15:35:35
6
22
Фестивалът щеше да е перфектен, ако тези участници бяха пълнеш на един хедлайнер, който е на ниво и продължава кариерата си. SEAL, например. Или още много други. Но и това, което видяхме последните два дни си беше ОК. На Бургас му отива такъв фестивал.
6.
Петър
11.08.2019 15:31:43
3
18
Феновете не знаят?!
Значи не са фенове.
По онтересен ще е отговора на организаторите, а не на журналисти, които постфактум споделят знаещото се от самото начало!
Другото е, как очаквате властта да споделя с робите си, каквото и да било?
5.
prrrr
11.08.2019 15:25:22
51
36
Организирайте свежи младежки събития с актуални изпълнители. Да се понапълни спрелия ни град с младежи, с хора който да харчат кинти, а не дядо да си закара внучето за да му покаже на какви песни е куфял едно време и после обратно вкъщи. Стига с тея вкиснали звезди от 90-тте, вече почти забравени.
4.
Стадо
11.08.2019 15:24:44
7
25
Елате пак другата година на 2pac и Уитни Хюстън. Вие какво очаквахте ????
3.
мда
11.08.2019 15:19:59
6
14
Ами не е тъп тоя дето яде баницата.
2.
Поправка към 1
11.08.2019 15:18:45
1
18
Пропуснал си една нула. 80лв беше билета.
1.
DJ
11.08.2019 15:11:42
10
59
Много точно написано. Само едно нещо е пропуснал Георги Русчев. В монета тези "звезди" пят за по 200-300 евро в клубове. Интересно колко ли е чистата печалба за организаторите? Я да видим - 8000 души, при средна цена на билета 8 лева - колко се получава? SPICE фестивалът дотиран ли е с общински средства?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори