×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Измамница от Пловдив завлича туристи, прибира им парите за почивка в Ахтопол


Измамница от Пловдив завлича туристи, прибира им парите за почивка в Ахтопол
Една от измамените разказа как със съпруга си са попаднали в капана на пловдивската измамница. Оказало се, че улицата в Ахтопол, на която ги изпратила, не съществува
09 Август 2019, Петък, 09:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Изпратихме й половината от сумата по банков път, а се оказа, че няма такава улица, каза един от 17-те измамени

Измамницата Елка Симеонова Николова от Пловдив завлече 17 семейства, прибрала им парите за почивка в Ахтопол. На адреса, който им давала, се оказало, че няма такава вила. Няма дори такава улица, каза един от измамените.

„Харесаха ни снимките и офертата и започнахме комуникацията по Фейсбук. Тази измамница ни каза да преведем половината от сумата по банков път. Направихме това и изпратихме 562 лева. Усъмних се и започнах да й се обаждам по-често, за да я питам къде се намира тази къща в Ахтопол. Улицата „Вита“, която ми каза, въобще я нямаше на картата в Интернет“, разказа потърпевшият пред Нова телевизия.

Измамените изпратили 562,50 лева по банков път за почивка в Ахтопол. Пловдивската измамница ги е изпратила на несъществуващ адрес

„Тогава тя започна да твърди, че била нова и нямало да има проблем. Обясних й, че съм с малки деца и за първи път тръгвам така на сляпо. Каза ми да й се обадим, когато отидем в Ахтопол. На 1 август пристигнахме. Започнах да звъня по телефоните, но единият беше изключен, а другият даваше свободно и никой не вдигаше“, споделя мъжът.

Хората ни казаха, че такава улица няма, добавя той.

„От полицията в Царево казаха, че преди една седмица още две семейства са се разправяли три часа в участъка. Издирвали са измамницата по същия начин като нас“, каза съпругата му.

Оказва се, че измамницата Елка Симеонова Николова се издирва от софийската, пернишката и варненската полиция. От бележката за преведената сума, издадена от банката, се вижда нейният IBAN. 

Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди, но е неоткриваема за служителите на реда.

Една от жертвите й, скри лицето си пред камерата, като сподели, че се страхува за близките си, защото престъпницата все още е на свобода. 

„На 20 юни видях обявата в „Море Димитрови“ в Интернет. Беше хубава обява и реших да се обадя. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона, ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето, можело да гледаме изгрева от терасата“, разказва измамената. 

„Преведох 289 лв., което е 50%, трябваше да бъде за 6-дневната ни почивка. Стигаме до оказаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. Имаше само една нива и можеше да си гледаме изгрева на слънцето. Морето си го виждахме, но къща няма”, разказва дамата, пожелала анонимност.

„Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя.

„Повечето хора били много разстроени, плакали. И на мен ми беше гадно“, споделя измамената.

Измамницата има много фалшиви профили във Фейсбук. Снимките, които показва, са откраднати от различни хотели. 

„Има много жалби и сведения за нея. Полицията работи по 17 случая“, разказва измамената жена.
 


В категории: Царево


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
*********
19.08.2019 14:59:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
катя
10.08.2019 14:08:29
0
0
Елка симеонова николова май е същата,има разследване срещу нея от 2009 Господари на ефира
5.
5.
09.08.2019 14:48:48
0
2
тея кара майни ,ако не се шиб. т ша крадат, че и грязно ва.
4.
помориец
09.08.2019 13:56:55
0
1
Свестните хазяи вземат не повече от два дена капаро /зависи от престоя/ ,който е луд да дава половината без поне малко да е проучил къде ще спи ....кьорав карти не играе са казали хората !
3.
Абе
09.08.2019 13:07:08
0
2
Абе, сметката и в банката, е, с адрес всичко. Нали се регистрира. Те изобщо не я търсят явно
2.
брях
09.08.2019 10:49:06
0
7
Ся икономическа полиция и НАП да не ми разправят,че чрез сметката в банката не моат я открият.
1.
Тая циркаджийка, ако ги е измамила...
09.08.2019 10:15:54
0
9
Квартира Димитрови откривам на ул. Чайка в Ахтопол. Ако аз пътувам с деца и някоя такава пача ме измами и разходи напразно я откривам и провесвам да виси вечерта с главата надолу на 10м от земята...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори