×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас ще има национална морска асоциация, Дойчин Дойчинов - председател


07 Август 2019, Сряда, 12:28 ч.
Автор: Флагман.бг

Сдружението с нестопанска цел обедини водещи личности в бранша, които са решени да запазят, надградят и предадат добрите традиции и практики в морското дело на следващите поколения

Национална морска асоциация "Свети Николай Чудотворец" бе учредена в Бургас. Сдружението с нестопанска цел обедини водещи личности в бранша, които са решени да запазят, надградят и предадат добрите традиции и практики в морското дело на следващите поколения.

"Няколко души заедно с представители на Община Бургас и ръководството на Морското училище, участвайки в учебния процес, стигнахме да извода, че не само образованието, но и морските традиции са разрушени", заяви к.д.п. Дойчин Дойчев, който бе председател на Учредителното събрание.

"Критериите в световен мащаб са завишени. При посещението ни във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна, флотилен адмирал Боян Медникаров ни каза: Защо не мислите за колеж в Бургас, в световен мащаб се търсят офицери", допълни кап. Дойчев.

Учредителното събрание на Национална морска асоциация "Свети Николай Чудотворец" се проведе веднага, след като стана ясно, че Министерството на образованието и науката предава на Община Бургас Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола". Кметът Димитър Николов вече пое ангажимент усилията на Общината да бъдат насочени към това Морското училище да стане модерно и да предлага още по-качествено обучение.

Новоучредената морска асоциация ще осъществява своите функции по следните направления: традиции и история; морска култура и спортове, права на моряците и гражданството; образование, интеграция и личностна реализация; екология и устойчиво развитие; законодателство.

Сдружението ще обедини представителите на морските професии и бизнес, ще създаде иновативна среда за образование, съчетана с обмяна на опит между поколенията.

За председател на Управителния съвет бе избран контраадмирал Симеон Цеков, секретар-касиер е инж. Христина Жабова - директор на Морското училище, и членове - к.д.п. Стоян Пантов, к.д.п. Дойчин Дойчев, к.д.п. Даниел Канчев, адв. Рубен Николов, кап. Пламен Симеонов

В контролния съвет влизат Светозар Милушев, Николай Стоянов и Георги Николов.


В категории: Бургас


17
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 0
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
17
Коментара по темата
17.
До Флагман
10.08.2019 22:22:57
0
1
Еххх Флегмани,Флегмани , долни интриганти, какво целите с това заглавие ? Или нещо се объркахте ?
16.
До хейтърите
09.08.2019 13:40:06
0
1
Хейтърите по-долу, не прочели добре статията или от неграмотност, бързат да си излеят злобата. Председател на УС на Асоциацията е не Дойчев, а КОНТРААДМИРАЛ СИМЕОН ЦЕКОВ. Явно не правите разлика какво е председател на учредително събрание И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА АСОЦИАЦИЯТА МИШОЦИ....
15.
Старшината Хаджийски
09.08.2019 09:40:42
0
1
Прочетох устава и подкрепям тово начинание. Но съм изненадан от реакцията и злобата срещу него. Някои не искат да се случват нещата в нашата гилдия. А тя е морска гилдия въобще. Какви правоспособности, "какви 5 лева"? В устава не видях да се изискват такива за членство. Опонентите явно не са го чели и много им се ще да командват. Военните ще излезе, че не са моряци. С Цекича напред! Давай адмрале!
14.
Капитан Маринов
08.08.2019 17:55:02
1
2
Ех, бургаска посредственост! Нещо хубаво ще стане и ще го опорочим. Ван дер Дернев го нарекохме Наско Дернев, който крадеше от моряшкия рабат, на името на известния Ван дер Линден. Същия толкова се страхуваше да не го изместят от шеф на ДИКа, че се заяде с Дойчин, да не вземе да си вкара конкуренция. Вижте в какво се превърна Бургаска морска асоциая. Ами в милиционерска. Сегашният председател Пламен Русев е такъв. От три години не ни е събирал, или се събират само тези, които са удобни на БСП .
13.
Друг ССУМОРЕЦ
08.08.2019 13:06:47
0
3
Като чета простотиите на набедения за ССУМОРЕЦ, не издържам и му казвам, че ако беше от нашето училище щеше да види механиците Димитър Георгиев, Петко Василев и Владо Скендерски, защото аз ги виждам по снимките. А относно Дойчин, това е един от най-стойностните мъже, които познавам. Виждам него, Заро, Рубен и Пламен в ръководството. Ето това са СеСеуморци... Напред момчета!
12.
ссуморец
08.08.2019 10:33:23
2
1
Асоциацията ще осъществява дейности в направление "Права на моряците и образование". Председателят Дойчин Дойчев ще се грижи за правата на моряците. Представете си каква трагикомедия. Тоз, който разби толкова моряшки семейства, има наглостта да излезе с името си пред моряците. Това е нечувана наглост и безочие. По отношение на морското образование трябва да кажем следното: основно има две специалности - корабоводене и корабни машини и механизми. Но тук трябва да подчертаем, че става въпрос за гражданско корабоводене и КММ, не за военни, затова буди недоумение фактът какво търсят Управителният съвет, колегите военни и аз бих ги запитал какви конвенционални сертификати те притежават. Да не би във военния флот да са се занимавали с граждански въпроси? Другото, което прави впечатление е, че в Управителния съвет няма нито един механик за кадем. Къде са плавали тези капитани, на гребни галерии ли, на ветроходни кораби и те не знаят ли, че да върви корабът - трябва да има механик. Така като гледам състава, ми се струва, че най-читавият човек, сравнително млад и компетентен капитан, това е капитан Канчев и той трябваше да оглави асоциацията. И последен въпрос: защо не беше оповестено в медиите - живеем в ерата на интернет, учредяването на Морска асоциация? Или Дойчин Дойчев като председател е подходил избирателно към морски и неморски кадри. Това по-скоро прилича на учредяване на таен революционен комитет като тези на българските емигранти в Румъния едно време. Що се отнася до това ще има ли ефект от тази асоциация - ще видим колко морски кадри ще поискат да бъдат членове. Дано не си остане само с Управителния съвет. В заключение - струва ми се, че всички морски кадри трябва да поздравим г-н Николов - кмета за това, което направи за морското училище, както и за Ченгене скеле.
11.
Наско Ментата
08.08.2019 00:01:53
0
13
Аре спрете се ! Човекът не може да чартира малко бикърбонат.От вашите глупости не стига материал за Слънчака.После плачете че не идват туристи!Как да дойдат без бикърбонат :
https://youtu.be/FjGsiFuNBCI
10.
моряк
07.08.2019 21:57:07
1
5
Учредителите на новата асоциация, хора с "висок" морал и "име" в морския бранш. Да започнем с председателя Дойчин Дойчев. Навремето, когато работеше в ДИК, кап.Дернев откри измама с неговя плавателен стаж и искаше да обяви сертификатат му за невалиден, но уволниха Дернев и Дойчин се размина с това. През 2009 г. корабът "Ванеса" потъна в Азовско море в резултат на много "ефективно" управление от фирмата на Дойчев. Резултатът - 10 човека в ковчези, целият Бургас заедно с кмета г-н Николов, в храма да отдадат последна почит на загиналите. Продължаваме с "ефективното" управление на кап.Дойчев: 20-30 човека капитани, механици, обикновени моряци - не са получили своите заплати, а имат сключени контракти с Дойчин. Според длъжността и ранга имат да получават 10,15, 20, 30 хиляди долара. Дойчин се крие в миша дупка, хората го търсят, него го няма. В последствие научават, че имат сключени договори с някаква куха фирма, която се намира в някакъв американски щат. Вижте какъв "висок" морал, каква "честност". И накрая черешката на тортата - неговият кораб хванат с три тона наркотик в Испания. Разбира се, Дойчин Дойчев нищо не знае. Екипажът е арестуван, в испански затвор, разследване, семействата изнемогват без пари. Ето това е "високият" морал на този кадър, който мисли, че със запалване на едва свещ в църквата си е изкупил вината, но нека Бог да го съди. Можем да направим една асоциация с изказването на премиера г-н Борисов, който заяви: "Проверките, които държавните органи извършиха по отношение на апартамент-гейт, показаха, че няма закононарушение", но моралната страна на въпроса ме кара и действително той се освободи от най-близките си сътрудници и то по морални причини, и това му прави чест. Ръководството на ГЕРБ би следвало да проучи хората, на които залага и колко висок морал имат те.
9.
Чочо
07.08.2019 19:18:10
1
2
Поредната куха и безмислена структура.
8.
Моряко,
07.08.2019 18:52:30
1
2
Не прехвърляй безотговорността на предишното ръководство върху настоящото. И кои сте Вие, които кого? няма да оставите. Или си забравил корупцията, която се ширеше при Жечков. Да, някои си купувахте и дипломите, и сертификатите, и сега Ви е криво. Но толкова и моряци сте станали както личи от поста Ви.
7.
моряк
07.08.2019 17:45:08
2
3
Касиер Жабова да си събере наемите от Даляна и да прекрати договора.Стане ли училището общинско това първо ще лъсне.Ще я разкъсат за безотговорноста.НЯМА ДА Я ОСТАВИМ.
6.
секретар
07.08.2019 17:19:30
2
2
Най лошият избор Жабова.ТЯ за половин година потроши всичко което получи в наследство от Жечков. Сега ще рови за пари от всякъде. Безсрамница.
5.
ССУМОР
07.08.2019 17:06:15
0
2
Пълен напред! ССУМОРА е бранд!

Дернев, ти изврати Бургаска морска, вкарвайки в нея "роднина, милиционер...".
4.
Вв
07.08.2019 14:46:01
2
2
А, Дойчин не е ли в кауша? Или се е разплатил....ха ха ха. Пълен цирк
3.
Ni
07.08.2019 13:47:33
1
3
Къде са младите морски лица на града? Защо няма свежи попълнения и идеи?
2.
?
07.08.2019 13:44:44
1
3
Новоучредената морска асоциация ще осъществява своите функции по следните направления: традиции и история. Достатъчно беше само това да напишете,защото няма с какво ново да се похвалите за един морски град,остана само историята. Учредителите много добре знаят за какво става въпрос, много добре помнят. Жалко,че не предприеха някакви действия,когато морското училище западаше,когато Пристанище Бургас се унищожаваше.
1.
Дернев
07.08.2019 12:50:10
1
3
Значи затрихте Бургаска Морска Асоциация. А целта на това, най-вероятно, е след време да се каже, че такава е нямало изобщо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори