×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • До вторник тече регистрацията за участие в местния вот, а след това започва вписването на листите
  • Лидерът на Гергьовден Георги Маринчев се очертава да е на 7-мо място в листата на ГЕРБ за вота в Бургас
НА ЖИВО

Германците откриха топлата вода: Циганите не стават за интеграция!


Германците откриха топлата вода: Циганите не стават за интеграция!
Три от момчетата, които се смята, че са участвали в изнасилването. Те са второ поколение български цигани, живеещи в Германия. Редът не ги е променил, не спазват закони, предпочитат гетото и анархията
12 Юли 2019, Петък, 09:54 ч.
Автор: Флагман.бг

Те искат да живеят в Германия, но не се придържат към нейните правила. Защо? Вернер Йостмайер за проблемите на една особена група мигранти от България, които очевидно не желаят да се интегрират в Германия.

В Мюлхайм пет деца на 12 и 14 години изнасилиха 18-годишно момиче. Предполагаемите извършители са български граждани. По този повод Александър Андреев от "Дойче веле" разговаря с Вернер Йостмайер, почетен консул на България в Мюнстер и Северен Рейн-Вестфалия, който има богат опит с българските мигранти.

Г-н Йостмайер, част от българските мигранти в Германия принадлежат към турскоезичното и към други малцинства - точно както предполагаемите извършители на изнасилването в Мюлхайм. Встрани обаче от конкретния случай: какви проблеми имат тези хора в Германия?

Вернер Йостмайер: Според мен, основните проблеми са в това, че тези хора често попадат на недобронамерени посредници или на работодатели. Те им предлагат работа и жилища, но при много лоши условия и лошо заплащане. Тези хора често работят на много-много по-ниско възнаграждение от минималното. Понякога им прибират документите, а заплатите не се изплащат - под претекст, че те трябва да заплатят пътните си разноски до Германия. Тези мигранти имат големи трудности с интеграцията в Германия, много се затрудняват с немския език. Но те имат проблеми дори и с българския. В редица големи градове като Дортмунд, Гезлзенкирхен и Дуисбург те създават свои общности и прекалено много се изолират.

На какво се дължи това?

Вернер Йостмайер: Те предпочитат да живеят сред свои и така остават затворени само в своя кръг. Не желаят да бъдат контролирани от държавните органи, например от Службите за закрила на децата или дори от полицията. Не проявяват дори желание да общуват с германските си съседи и да се включват в живота на гражданското общество. Същото се отнася и до културата или спорта: не посещават курсове, не ходят на концерти или на черква.

Споменахте Службите за закрила на децата. Вчера от Мюлхайм съобщиха, че семейството на едно от заподозрените деца е отказало помощ от тази служба. Какви са впечатленията Ви от семействата, които се намират в подобно положение? Какво си помислихте, когато чухте тази новина от Мюлхайм?

Вернер Йостмайер: Такова нещо е неприемливо. Не знам дали Службата за закрила на децата може да предприема принудителни мерки. Ако има такива правомощия - аз бих го препоръчал. Ние не можем да връщаме тези хора в родината им. Те обикновено имат български паспорти и се ползват от свободата на придвижване вътре в ЕС. Но след като това е така - нека да имат добрината да се придържат към правилата, които важат тук. А когато влязат в конфликт със законите, тогава германските власти, включително и Службата за закрила на децата, трябва да имат правото да помагат или да санкционират.

Какво може да се направи за по-добрата интеграция на тези мигранти? Какви мерки са необходими?

Вернер Йостмайер: Когато става дума за тези турскоезични български граждани с български паспорти, трябва да призная, че нямам някаква магическа рецепта. Такива проблеми има в редица европейски страни. Ето защо вътре в ЕС е необходимо да се хармонизират правилата в държавите, от които идват тези хора, и държавите, в които те се заселват. Тук включвам и ценностите на обществото като равноправие между мъжа и жената, свобода на вероизповеданието, зачитане на човешкото достойнство, спазването на закона, монопола на държавата върху налагането на наказания. Всеки, който иска да живее тук, просто трябва да се придържа към тези правила.

Тези хора са една малка част от българските мигранти в Германия. Какви са общите Ви впечатления от българите в Германия, сред които има много успешни хора, включително и такива, завършили висше образование в страната?

Вернер Йостмайер: Разбира се, аз познавам много такива българи и дори бих казал, че те са мнозинството. Това мнозинство български граждани, живеещи в Германия, се справя отлично. Те създават свои културни дружества, помагат си взаимно, търсят контакт с другите хора. С тази група мигранти няма абсолютно никакви проблеми.


В категории: Животът


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
Asen Karamfilov
13.07.2019 07:19:21
0
1
От всички до тук коментари не схванах основната мисъл на коментиращите,което явно е от възможно най-калпавия превод на български език!-преди два месеца фейсбук ме блокира точно заради циганите,защото бях написал,че от циганите дори сапун не става,камо ли интегриран жител на България...От заглавието ясно се разбира,че тепърва всички страни от ЕС "ще им папкат попарата"...Ще бъде целесъобразно за в бъдеще журналисти,репортери и новинари да се съобразяват с правата на българските граждани(,какъвто съм и аз)да не ни поставят на един кантар с циганите.Още след първата публикация за груповото изнасилване на немското момиче не съобщиха действителните извършители-писаха "български граждани!?!"-"какви българи,какви пет лева"?!?.....Изобщо няма да Ви се разсърдя,ако напишете " български цигани" или "български роми от цигански произход"!!!- така човечеството,респективно страните от Евросъюза ще се дистанцират от Брюксел,заради тяхното прокламиране за "правата на човека",защото след като дават права,са длъжни да изискат съответните задължения!!!......
22.
Юли
12.07.2019 21:46:16
1
5
Циганите стават само за сапун това го е открил преди 100г татко Хитлир 33
21.
Алоооо
12.07.2019 17:51:00
1
8
има само един начин за интеграция! Много бой и насилствен труд
20.
Касапин
12.07.2019 17:38:56
0
9
Моментална кастрация след това може и набиване на кол
19.
Помащинна
12.07.2019 16:41:48
9
0
Булгаристан като пада под турско робство е с население 6 милиона души през първите 200 години от турското робство Булгаристан е с население 60000 души всичко друго е изкормено на площада остават 300 години и 60000 хиляди население дали са останали Бугари у Бугария
18.
До 16
12.07.2019 15:55:55
1
13
Преди това Хитлер ги беше интегрирал още по-добре!!! Всички цигани задружно в Индия! Без право да припарват тука никога повече. Не са бели и разумни хора които да живеят в ред и чистота
17.
Halli
12.07.2019 14:57:19
0
7
Guten Morgen Deutschland. Zu spät ist. Viel Spaß
16.
Българите
12.07.2019 13:06:35
3
27
Тодор Живков ги беше интегрирал много добре
15.
Ооо..просветна им на германците!
12.07.2019 13:01:47
1
7
Шукаритетно..казах.Шукар работа..
14.
Ооо..просветна им на германците!
12.07.2019 12:57:56
0
15
Честито!Много шукаритетно!Имаме още много от тез,които за 150 г не са мръднали напред освен в дрехите и прическите!Аааа...абе хора са....паразитиращи върху хора!Ха,да ви видим!:)
13.
XX
12.07.2019 12:44:19
0
14
@9
те и словаците слушаха проповедите на емисарите на съвета на европата и ес няколко години, докато вътрешният им министър на една конференция на която ес ги хока за циганите (и стените около гетата) не заяви, че словакия не може да се оправи, та ако ес иска да се пробва - да заповяда... оттогаз ес не е казал дума по темата.
12.
ХХ
12.07.2019 12:40:51
0
8
@8
което ясно показва колко хуманни и цивилизовани са били предците на емисарите от съвета на европа и ес, които идват да ни поучават с техните ценности
пп. тези които искат да внесем 100 000 000 имигранта нето в ес (програма европа 2030) и които плевнелиев и цветанов ни пробутваха усилено.
11.
той го е казал
12.07.2019 12:30:07
0
1
https://www.youtube.com/watch?v=QinpSN5JUII
10.
И аз до немеца
12.07.2019 12:21:52
1
14
Абе, другарю немец, те вашите хора са ги измислили мерките още преди столетия. Вземи се пообразовай, попрочети история или просто прочети поста на № 8 и действайте. Няма друг изход.
9.
До немеца
12.07.2019 12:15:43
0
20
Ха добър ден! То и ние знаем, че не се подлагат на интеграция, но нали трябва да се крадат едни пари за тяхната интеграция..
8.
Какви мерки са необходими?
12.07.2019 11:48:50
3
23
През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
7.
Адолф
12.07.2019 11:25:39
3
21
СМЪРТ!!!
6.
Абориген
12.07.2019 11:09:26
0
45
Точно за това в средновековието са били гонени и избивани ! Няма турскоезични, румънскоезични и т.н. цигани. Това просто цигани . Независимо на какъв език говорят и къде живеят си остават цигани. Племе желаещо да живее в чужди общества и същевременно не подлежащо на култивиране-паразит!
5.
ХХ
12.07.2019 11:03:26
3
34
сравнително обективно интервю с йостмайер...
но в интерес на обективната истина трябва да се добави, че ценностите като равноправие, свобода и законност ги имаше в комунистическа България в повече от германия в който и да е момент от нейното развитие.
именно немските говеда дойдоха и разбиха нашата ценноста система, за да създадат техния фалш и лицемерие.
пп. а ние сме си виновни, че наивно оставихме най мръсната пяна от стария режим да изплува отгоре.
4.
Ефенди
12.07.2019 10:57:20
4
21
,,турскоезични български граждани”,боже боже,като си завирате главата в пясъка,вие ганьовците какво ли си мислите,те хората в Германия трева пасат...,а нали уж нямаше,,турци в България “,сега и циганите изкарахте турци,ама това след време ще се върне като бумеранг,пак ще се чудите защо аджеба циганите гласуват за ДПС,а не за патриотите:):):)
3.
дан траката дан траката
12.07.2019 10:38:23
1
28
Как да се интегрират като им ги няма първите седем години, абсурд. Да ги водят при Меркел да и опрвят треперенето.
2.
Verner
12.07.2019 10:32:19
3
11
otrepkata verner shto ne gi zeme pri nego da im naprai dogovori za naem da gi integrira ili mai neiska neshto nali sa dobre doshli migrantite
1.
Бургазлия
12.07.2019 10:05:58
2
109
Това не са българи а изроди от племето цигани.
Да им се издават паспорти като цигани и да се екстрадират в родината им Индия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двете причини, заради които женените изневеряват Двете причини, заради които женените изневеряват

Специалистът Тами Нелсън, която работи в сайта за запознанства между женени лица Ashley Madison, които търсят приключения извън брака

Много държа на семейството си, но обожавам любовницата Много държа на семейството си, но обожавам любовницата Защо използваха хеликоптер за катастрофиралата Цвета Караянчева Защо използваха хеликоптер за катастрофиралата Цвета Караянчева

Директорът на болница "Лозенец" даде пълни обяснения

Брутален сърбин кани малолетна на среща в Лозенец, заплашва баща й, че ще го убие, ако не я пусне Брутален сърбин кани малолетна на среща в Лозенец, заплашва баща й, че ще го убие, ако не я пусне

Майката щял да прати да проституира в Сърбия, заканил се пияният турист

Оцелялата в катастрофа Кристин Илиева наду джуки Оцелялата в катастрофа Кристин Илиева наду джуки

Моделът разгневи благодетелите си с висок стандарт на живот и скъпи дрехи

Колко сън ни трябва, за да се наспим Колко сън ни трябва, за да се наспим

Ново мащабно проучване, което анализира навиците на над 1 млн. души в зряла възраст, открива, че не само малкото, но и прекаленото количество сън може да има дългосрочен отрицателен ефект върху тялото ни

Ники Кънчев е детектив в Маскираният певец Ники Кънчев е детектив в Маскираният певец

Същата задача в шоуто ще имат и Гала, Мария Илиева и Герасим Георгиев-Героэ

Бургазлийката Зейнеб е бременна Бургазлийката Зейнеб е бременна

Тя е в шестия месец

Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв

Медикът работи в областната болница в Пазарджик

Екшън в Бургас: Заплашват с нож заради спор на пътя инфлуенсъра Мартин Пенчев Екшън в Бургас: Заплашват с нож заради спор на пътя инфлуенсъра Мартин Пенчев

След кратък разговор си стиснахме ръцете и продължихме по пътя, призна известният общественик

Борис Джонсън: Великобритания ще се освободи от оковите на ЕС като Невероятния Хълк Борис Джонсън: Великобритания ще се освободи от оковите на ЕС като Невероятния Хълк

Ще излезем от ЕС на 31 октомври, категоричен е той

9 жертви и 21 ранени при тежка катастрофа 9 жертви и 21 ранени при тежка катастрофа Ударили са се пътнически автобус и камион Задигнаха 18-каратова златна тоалетна от английски дворец Задигнаха 18-каратова златна тоалетна от английски дворец

Кражбата е предизвикала наводнение, задържан е 66-годишен мъж

"Отчаяната съпруга" Фелисити Хъфман влиза в затвора "Отчаяната съпруга" Фелисити Хъфман влиза в затвора

Заради фалшифицирани документи ще лежи 14 дни

Силно земетресение удари Турция тази сутрин Силно земетресение удари Турция тази сутрин

Трусът е бил на 93 км от Анкара

Снимка на Google разкри какво се e случило с изчезнал преди 20 г. американец Снимка на Google разкри какво се e случило с изчезнал преди 20 г. американец

40-годишният Уилям Молдт не се върнал у дома, след като прекарал вечерта в нощен клуб

Пожар избухна в петролната компания "Арамко" Пожар избухна в петролната компания "Арамко"

Огънят бил предизвикан от нападения с дронове

Гонка между Toyota и BMW завърши с брутална катастрофа Гонка между Toyota и BMW завърши с брутална катастрофа

Това, което се е случило с двама водачи, е чудесен пример за безразсъдно шофиране

Втори сериал-предиостория на "Игра на тронове"? Втори сериал-предиостория на "Игра на тронове"?

HBO водят преговори за пилотния епизод

Джонсън довежда до отчаяние европейските преговарящи Джонсън довежда до отчаяние европейските преговарящи

 Brexit е училище за търпение и решителност, казва с ирония главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние

Соломон Паси Соломон Паси Само в руското посолство шпионите са 68. Виц на деня Виц на деня Знаете ли,че точно в този момент, осем от всеки десет души правят с*кс!? Другите двама сме аз, който пиша това, и ти,който го четеш!
Виц на деня Виц на деня Двама старци си говорят, единият:
- Жена ми вече не ме ядосва!
- И откога така?
- Утре ще станат 40 дни.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От работохолик до алкохолик разликата е 5 дена!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори