×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британски студенти шокирани, платиха 700 паунда на седмица за вила на ужасите в Свети Влас


29 Юни 2019, Събота, 08:35 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Флагман.бг

Сградата се оказала пълна развалина, с мръсен басейн и заключени прозорци

Група студенти, които са резервирали луксозна вила в България, за да отпразнуват завършването на университета, с ужас откриват, че тя е изоставена сграда с празен плувен басейн. Абсолвентите са дали 700 паунда за вила с четири спални, собствен басейн, зона за барбекю и зашеметяваща гледка към морето.

Тяхната почивка бързо се влошава, когато пристигат, за да открият счупена пералня на открито, заключени прозорци и празен зеленясал басейн. Вилата също така не се намирала в селото, в което са мислели, че са резервирали, а на отдалечено място на осем мили от обявения в интернет адрес, гърмят британски медии.

Студентите, които завършват университета в Портсмут, казват, че са били принудени да платят за хотел, след като сайтът за резервации предложил лоши алтернативи. Те обвиняват Booking.com – сайта, на който са направили своите резервации – и за бавния им отговор, който твърдят, че ги е оставил в продължение на 13 часа без място, където да отидат.

22-годишната Рейчъл казва, че групата била уверена, че всичко ще е наред, преди да излязат на 9 юни за шест дни. Студентът по криминология споделя: „Бяхме много развълнувани за пътуването и го резервирахме през март. Но когато пристигнахме във „Вила Вероника” в България, открихме, че е изоставена и в ужасно състояние. Беше Ужасно.” 

Студентите избрали да отседнат в тази вила заради близостта й до древния български град Стария Несебър, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Когато обаче пристигнали на летище Бургас в 5 часа сутринта, им казали, че адресът, даден на сайта, не съществува.

Истинската вила всъщност се намирала в крайбрежното село Свети Влас, на кален хълм без магазини, плаж или ресторанти в близост. Рейчъл обяснява: „Когато пристигнахме, изглеждаше абсолютно ужасно, бяхме шокирани. Басейнът беше празен и зеленясал, прозорците бяха заключени, а в градината имаше инструменти и пералня. Входната врата беше препречена от кабел и дърво, а съоръженията за барбекю бяха отвратителни.”

Групата незабавно се обърнала към Booking.com и помолила да им бъде предоставена алтернатива. Въпреки това обаче се наложило да прекарат първия ден от почивката си с куфарите на плаж, пълен с туристи. Рейчъл допълва: „Платихме за такси и стояхме наблизо в калта и дъжда, за да го открием мястото в същото състояние, което не ни изненада. „Но когато отново се обадихме, те просто казаха, че ще започнат да търсят алтернативно настаняване, което ги бяхме помолили да направят десет часа по-рано.” „И след като ни изпратиха някои опции един час по-късно, всичките от които бяха ужасни, ни казаха, че трябва да платим цената предварително.

Студентите в крайна сметка взимат нещата в свои ръце и си резервират хотел, оставяйки общо 1 110 паунда. Кошмарът им не свършва с това, тъй като се помъчили да получат обезщетение от вилата. Рейчъл посочва: „След като няколко пъти поискахме да говорим с ръководител, един се съгласи да ни изпрати имейл, потвърждаващ, че ще бъдем обезщетени и ще получим 266 паунда като компенсация. „Когато обаче писмото пристигна в писмен вид, то гласеше, че парите ще бъдат изплатени в местна валута, така че всъщност бяха около 120 паунда." 

В крайна сметка студентите резервирали новото си място за настаняване в 8 часа същата вечер, но то нямало частен басейн или съоръжения за самостоятелно приготвяне на храна. Рейчъл пояснява: „Трябваше да плащаме за скъпа хотелска храна, когато си мислехме, че ще можем да се готвим сами. „Направихме така, че все пак да си изкараме по възможно най-добрия начин, но това хвърли сянка върху почивката ни и останахме с празни джобове. „Ние подчертахме нашите опасения още преди да тръгнем и не бяхме взети на сериозно, нито преди да отидем, нито когато стигнахме там.”

След това студентите са получили пълно възстановяване на сумата. Говорител на Booking.com каза: „Нашата основна цел е да улесним гладкото протичане на пътуването и приятните преживявания за нашите клиенти, като им даваме възможност да изживеят света навсякъде и когато пожелаят. “За целта, ние сме на разположение 24/7, за да отговорим на всички въпроси или притеснения, които нашите клиенти могат да имат, особено в много редките случаи, когато може да се случи нещо неочаквано в имота. „Тъй като сме много съпричастни към трудностите, с които се сблъска тази група, предложихме пълно възстановяване на първоначалната им резервация, както и покриване на всички разходи за преместване, което направихме като жест на добра воля. „Нашият екип също проучва този имот, тъй като това, очакванията на клиентите да бъдат изпълнени, е един от нашите приоритети", посочили още от Booking. 

Ето как изглеждал басейнът, когато група студенти пристига в „луксозна“ вила в България
Групата открива и счупена пералня във вътрешния двор на вилата за 700 паунда [на вечер]
Студентите от университета в Портсмут откриват тези кабели,
препречващи входната врата на вилата
Това е обявеното на Booking.com – с пълен и чист басейн
Прозорците на вилата били заключени - не можели да се отварят
 
Вилата също била обявена с барбекю зона, която се оказала в този ъгъл
Групата била принудена да похарчи допълнително 1 100 паунда
за хотел до края на почивката си


 
Вилата също така била рекламирана със зашеметяваща
гледка към морето, но студентите открили, че
се намирала на кално нагорнище


 
Ето как изглеждала част от вътрешния двор
Групата се бори, за да получи обезщетение
Ето какво е било обещано, че ще има във вилата
 и какво студентите мислели, че ще получат при пристигането си
Местоположението на вилата е на 0,7 мили от Стария Несебър,
което се оказало много по-далеч

 


В категории: Несебър


24
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
24
Коментара по темата
24.
Аз
01.07.2019 23:41:52
0
1
намирам за по-коректно, вместо да публикувате статия със заглавие: "Британски студенти шокирани, платиха 700 паунда на седмица за вила на ужасите в Свети Влас"......
..., а статия с заглавие (примерно):"Български граждани шокирани , дадоха последните си налични пари, за поредната седмица на ужасите в родината си страна България, която е поредната Британска колония".......
......
23.
XX
01.07.2019 14:26:54
1
0
@20
"Ма в нормалния свят има ясни и разписани правила..."

пич, май и ти спадаш в категорията функционално неграмотни - четеш, ама не разбираш... но много знаеш
booking.com си е американски точно колкото и amazon.com.
разликата е, че единият сайт е регистриран в щатите, а другият в централата на мошениците - амстердам.
22.
Gosho
29.06.2019 17:03:52
1
6
Затова черноморието е празно.
21.
"бизнес"
29.06.2019 15:09:17
0
6
сайта опъва 15%, по-нататък кой гарантира? Данък печалба кой плаща, къде? За договор по- добре да не се пита? Кой контролира изобщо качеството у нас? БДС що няма вече?
20.
Да вземат пример от големите
29.06.2019 14:15:59
0
4
В Амазон, ако решиш да върнеш стока по каквато и да е причина, веднага от самия Амазон ти връщат парите. Без никакви, ма сега ще говорим с търговеца, ма ся ши видим. Връщат и точка. После те се разправят с търговеца. Ако пък връщането на стоката от твоя страна е неоснователно, ти се таксуват т.н. "манунги". т.е. едни пари които трябва да платиш за гяволъка си. Ако не искаш - моля на Инкасо, по бързата процедура. Така постъпват и с некоректните търговци.
Ма в нормалния свят има ясни и разписани правила за търговия и всичко. Тук е джунгла.
Те и за това Амазон са номер едно.
19.
до 10
29.06.2019 13:07:40
1
5
Ами имам си бе, само че е на балкан. Малка, китна и уютна за мен и моето семейство и не ми обяснявай как стават нещатат, това че не можеш да си обслужваш кредитите си е твой проблем. Ако си мислиш че заради борчовете е причината да си махнеш наториите и изчистиш басейна дълбоко се лъжеш.
18.
дядо
29.06.2019 11:49:33
12
7
Ха,че те за келявите 700 пандура какво искат Шератон ли!
17.
VALERIAN
29.06.2019 11:43:53
1
5
Хахах .... тук само Мошеници, Сблъска ли са се с БГ действителността :)
16.
Евстати
29.06.2019 11:11:17
11
9
Ами те английските шопари това и заслужават.Ако не е в това състояние, като си тръгват ще е в такова.Че и в по-лошо.
15.
НЕА
29.06.2019 10:41:41
3
7
Вината е в двете страни . Вчера ме срещат 2 рускини . Питаха за аквапарк Сънсет в Бургас ? Обясних ,че няма такъв . Сънсет е в Поморие . На тях на гугъл мапса им излизал в Бургас ..( област Бургас )... облост ама и Карнобат е в тази област . Така че хубаво да се проверяват информацията преди да хукнат на някъде ...
14.
старият Бук
29.06.2019 10:40:04
2
9
Букинг да вземе пример от иБей и да стане гарант м/у клиент и търговец както тях. Когато клиент плати, парите трябва да се задържат в Букинг докато не освободи имота. Ако има основателни претенции, Букинг да му връща парите и хотелиерите ще се научат на ред. Били платили на добра воля... WTF?! Ако нямат механизъм да си ги вземат от търговеца, значи са много зле
13.
Джи Пи Еса
29.06.2019 10:35:06
0
9
Няма начин която и да е вила в Свети Влас да е на 0,7 мили от Стария Несебър
12.
Да
29.06.2019 10:16:42
0
7
Тази вила се намира във вилната зона Инцараки на Св.Влас и ако не се лъжа е на българка женена за италианец. Явно не са в България и за това е кочина
11.
Do Flagman
29.06.2019 10:03:46
2
21
Защо не проверите снощи колко човека са се обадили на дежурния с оплакване от шумни заведения по плажа ? Това са изроди !!!!!!Точно двама човека печелят за сметка на спокойствието на хиляди хора от зорница та чак до живущите в центъра по Булаир !!!!!
10.
До Калин
29.06.2019 09:53:32
1
11
Имай бе Калине, кой ти пречи да имаш? Обаче освен поддръжка първо трябва да си купиш място после да построиш къща, че чак тогава да я поддържаш. И като се окаже че си се затрупал със заеми за да я построиш и ходиш да бачкаш в чужбина за да изплащаш заемите, че клиенти за къщата има само такива за по 20лв на вечер и то понякога.
9.
Реалист
29.06.2019 09:47:59
9
19
"платиха 700 паунда на седмица" те са 10 човека, това означава по 20лв на човек на вечер, какво са очаквали да получат? Кое му е луксозното на 20лв на човек на вечер?
Още на първите снимки в боокинга се вижда освен морето и черният път пред вилата.
Ако разгледате снимките ще видите че кабелите и осб плочата са в дясно зад къщата във ниско вкопано място и никакъв вход за туристи не препречват. Единствения проблем, който виждам на снимките и в оплакванията им е празния мръсен басейн.
8.
питанка
29.06.2019 09:37:19
20
13
ГолЕм праз ! Навсякъде по света има некоректни търговци ! Хайде сега да оплюем българите без дори да знаем какъв е собственика на тази вила. На снимката са 10 парчета, значи са платили по 10 паунда на вечер на човек и са очаквали нещо повече ? Басейн със спасител и камериерка за всяка стая да си доплатят по още 3 паунда. Хайде, хайде писания за наивници ! Ама защо българите обичаме да се сомоизяждаме ?
7.
Калин
29.06.2019 09:36:37
2
21
Ей тва е направена вила, басейн всичко, а е в оставена в окаяно състояние. Кои са тези малоумници, ако имах такава вила там щеше да е кукличка и да си я давям за лятото. А то ще кажеш че я изоставили като преди война.
Много прости хора имаме в нашата държава
6.
Ангелкова
29.06.2019 09:33:46
1
19
Прекратяване на туристическия лиценз на тази кочина и глоба до 10 Хил лв е по закон, но нали събота и неделя държавата спи ще го глоби друг път
5.
ХХ
29.06.2019 09:26:40
13
18
Добре, че не са се оплакали и от лошото време на домакините, както някои правят.
4.
Байо
29.06.2019 09:17:37
4
37
Поредния епизод на "Бай Ганьо хотелиер"
3.
Фанта-Бамбуча
29.06.2019 09:00:04
2
26
По-стара българска традиция:
С трици маймуни да ловим!
Всички ненужни неща за изхвърляне,на вилата.
Красота.Обичам българите и тяхното мислене.
2.
*********
29.06.2019 08:53:48
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Dick
29.06.2019 08:52:29
2
47
Бай Ганьо нема се научи на бизнес,все андрешковски неща у главата му. После рев,сезона бил слаб... и що туристите предпочитат Турция,Гърция и т.н.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори