×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Как Сорос използва циганите като подривна сила и печели милиарди като техен "защитник"


Как Сорос използва циганите като подривна сила и печели милиарди като техен "защитник"
До 90% от ромските младежи в Европа са официално безработни. Повече от половината деца в училищна възраст не получават систематично образование
26 Юни 2019, Сряда, 19:31 ч.
Автор: ВЗГЛЯД, Русия

Ромските общности остават една от най-криминализираните социални групи в съвременна Европа

Един от основните защитници на циганите в Европа беше и остава Джордж Сорос. Инвестициите на скандалния олигарх обаче не доведоха до просперитета на номадските диаспори - те все още са маргинализирани и предизвикват опасно раздразнение сред местните жители. Имайки предвид конфликта в Чемодановка (Русия - бел.прев.), е време да се запитате как точно Сорос планира да използва ромите под негово настойничество? 

По правило такива истории не попадат във водещите новини, но това не отрича тяхната реалност. Неотдавна Европа преживя редица безредици, причинени от конфликти на местното население с циганските диаспори. 

През април тази година римляните се събраха, за да попречат на десетки цигански семейства да се преместят в един от местните социални жилищни центрове. Стотици жители излязоха на улиците и построиха барикади, за да не пропуснат циганина до входа на сградата. Полицията разпръсна протестиращите и циганските семейства бяха отведени в жилищен комплекс в източната част на Рим. 

Преди година, а също и със скандал, полицията евакуирала от Рим незаконен цигански лагер, в който живели няколкостотин души. Това действие бе критикувано от Брюксел и Европейския съд по правата на човека, но италианските власти показаха упоритост. Друго нещо е, че специалната операция на служителите по сигурността нямаше голямо значение - стотици цигани безопасно се преместиха в покрайнините на Рим. 

Само според най-скромните официални изчисления около 130 хиляди роми живеят нелегално около Вечния град. Реалните цифри, според експерти, са много по-високи. 

Седмица след римските протести избухна конфронтация в българския град Габрово, известен преди това с анекдоти за скъперничетвото на местните жители. Там трима цигани, които вече са били осъдени,  нанесли побой на служител в магазин, след което хиляди хора от града излязоха на улиците и поискаха изгонването на цялата циганска общност от града. В продължение на четири дни жителите хвърляли камъни върху циганските къщи, опитвали се да ги запалят и викали обидни лозунги. Полицията не се справи със ситуацията. Местните власти посъветваха ромите да си тръгнат тихо, което те направиха. 

През януари подобни безредици настъпиха и в българското село Войводиново. Започват с факта, че тълпа цигани бият местен военнослужещ. В резултат на конфронтацията ромските семейства напуснаха Войводиново. Четири месеца по-късно в Унгария се проведе протест срещу ромската престъпност, на 130 км от Будапеща. 

На Международния ден на ромите Европейската комисия беше буквално принудена да издаде специално предупреждение за растежа на антициганския дух в ЕС. В Брюксел са се надявали на обратното? 

От началото на 90-те години ромската диаспора се подхранва от множество граждански и неправителствени организации. Правата им като етническо малцинство са въпрос от особено значение за Брюксел. Структурата на Европейския съюз ежегодно отпуска многомилионни безвъзмездни средства за различни проекти, свързани с образованието и заетостта на имигрантите от циганската диаспора. 

Въпреки това ромските общности остават една от най-криминализираните социални групи в съвременна Европа. Всеки случай на протести на местните жители е причинен от натрупаните противоречия между циганите и закона. В Рим това е джебчийство, в България - плячкосване, в Румъния - постоянни сблъсъци с местните, във всички страни - разпространение на наркотици и създаване на национални организирани престъпни групи. 

До 90% от ромските младежи в Европа са официално безработни. Повече от половината деца в училищна възраст не получават систематично образование. Сериозен проблем е самостоятелното завземане на чужди къщи и апартаменти от циганските семейства. След като са се заселили там, е почти невъзможно да бъдат извадени по закон. 

Депортирането и разрушаването на запустелите жилища, където често живеят ромите, са единственият реален отговор на властите към циганския проблем. Миналата година диаспората се притесняваше за разрушаването на жилищни сгради в Сен Жак, най-мрачната зона на проспериращия френски град Перпинян. А през 2011 г. президентът Никола Саркози започна масово депортиране на роми от Франция в Източна Европа. 

Колкото и странно да изглежда, не се виждат по-цивилизовани начини за асимилиране на този номадски народ в ЕС. И това е въпреки факта, че един от най-големите "филантропи" в света, Джордж Сорос, се бори за правата на циганското етническо малцинство вече 30 години. Въпреки това, неговата подкрепа по странен начин продължава да вкарва ромите в гетото на бедността и престъпността. 

Официално „Отворено общество“ на Сорос и НПО-тата, които контролира от средата на 80-те години, спонсорират различни инициативи за подобряване на живота на ромската диаспора. През това време милиардерът е инвестирал повече от 150 милиона евро в тези проекти, отвори Европейския цигански университет и Службата за цигански инициативи, създал е цяла хуманитарна индустрия. Въпреки това, със собственото му признание, което Сорос направи в статия от 2013 г., „след присъединяването на страните от Източна Европа към ЕС, положението на ромите там значително се влоши“. 

Сорос има предвид предимно България, Румъния, Словакия и Унгария. Тези страни са лидери по брой цигани: от 750 хил. в България до 1.8 млн. в Румъния. 

Привържениците на Отвореното общество лобират за инжекции от бюджета на ЕС за циганските диаспори. И ако самият милиардер през последните години е инвестирал около 10 милиона евро в ромите, Европейската комисия отпусна 28 милиарда евро на Испания, на Италия - 32, на Словакия - 14, и на Румъния - 23. Всички тези невероятни пари се разпределят локално от структурите на Сорос. 

Изглежда, че ромите в Европа отдавна трябва да са забогатели. Но повечето от тях продължават да живеят в условия, които са немислими по съвременните стандарти и произвеждат повече или по-малко открита престъпност. Какво става? 

Първо, управлението на множество фондации и НПО се състои изцяло от американски адвокати. Именно в техните заплати отиват средствата от бюджета на ЕС и благодетелите. 

Второ, истинските ромски активисти никога не могат да разпределят средства и да вземат решения. Съдбата на милиардните траншове на ЕС, за която се предполага, че е насочена към подобряване на живота на циганите, е обвита в мистерия. 

Единствените цигани, на които фондациите на Сорос наистина са осигурили богатство, са малка прослойка от „официални представители“. Тяхната заплата, която е много по-голяма от доходите на обикновените роми, надеждно ги изолира от техните хора и ги прави обикновени мениджъри, старателно спазвайки указанията на донора. Всичко това само влошава крещящото икономическо разслоение в диаспората. 

За самия Сорос, циганският проблем не е нищо повече от претекст за налагане на благоприятни решения на правителствата на европейските страни - на първо място, на страните от Източна Европа. Темата за борбата за правата на малцинствата дава възможност за организиране на информационни атаки срещу нежелателни политици и „спонтанни” бунтове. 

През 2005 г., когато говори на Десетилетието на включването на циганите, Сорос изрично заяви, че незачитането на правата на циганското малцинство може да провокира подобни бунтове, които по онова време бяха организирани от арабската младеж във Франция. 

Днес, с помощта на неговите НПО, циганската тема дава възможност да се затопли положението и да се ограничат държавните институции на властта почти толкова успешно, колкото и по време на неотдавнашното нахлуване на мигранти в Европа. За милионите бежанци от Афганистан, Африка, Близкия изток, както е известно, се погрижиха и структурите на Сорос. 


В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Елхата на Поморие грейна (ВИДЕО) Елхата на Поморие грейна (ВИДЕО) 04/12/2020, Петък 18:09 0
10
Коментара по темата
10.
Хекешмекеш
27.06.2019 11:12:16
1
1
СОРОС на еврейски иврит КАСТРАТОР,обезмускулител-СКОПЯВАЩ,топко резач,хирург със скалпел оставяш без поколение
Истинската му фамилия е ШВАРЦ (известна еврейскохазарска фамилия занимаваща с черна магия,сатанизъм,гоетия)
Баща му е виден комунист-интернационалист с ЛЕВИ убеждения заедно с 1хазарин еврейн измислят изкуствен език ЕСПЕРАНТО на който да говорят всички комунисти,колхознички,работнички и трудещи се с ЛЕВИ убеждения
9.
Арена Арменец
27.06.2019 10:54:16
2
1
Не СОРОС а гербавиите ченгета Цветанов и Бай Бой захранват периодично с милиардни кешове и подаръци под формата на БЕЗ платен ток и вода милион роми
СОРОС е дясната ръка на РОТШИЛД(негови с подставени лица-бушони а Софийска вода,ЧЕЗ,ЛУКойл,и много бг банки-клонове като БАКБ, БНПарибас,ОББ,КВС,ЕБВР,ОТР,и др)
8.
ХХ
27.06.2019 01:26:35
1
8
Не само сорос, а и проксито на ес - съвета на европа насърчава всякакви беззакония и разпада на държавите.
7.
baihui до№5
26.06.2019 22:44:30
1
10
Просто е мазен хитрец , т.е. "мутра-рекетьор"!
6.
baihui
26.06.2019 22:37:52
3
9
Да умре от рак дъртият чифут !
5.
Бай Хой
26.06.2019 22:34:18
5
10
Абе тоя Сорос бил голяма работа.Ако и половината което се пише и говори за него е вярно това значи че слага разни КГБ ета,ЦРУ та и сума ти разузнавателни служби в малкия си джоб !
4.
baihui
26.06.2019 21:55:50
1
18
Този хитрец Шорош се е родил три дни преди Дявола! Когато хитлеристите нахлуват в Унгария той е бил 10-11 годишен, но това не му пречи да върви със спец-командосите и да посочва къде живеят богатите евреи и да бъдат ограбени и пратени в концлагери !
3.
bgman
26.06.2019 21:55:20
16
2
Флагман, това ли са ви достоверните източници на информация - Взгляд, Россия...
2.
Delev
26.06.2019 20:09:10
1
12
Nie go pozvolihme
1.
Ромата
26.06.2019 19:40:44
2
4
Това са известни хора
Барут Али , айшето Мечото , Асан Фикарата и прочие
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В битката срещу Ковид 19: Пълна дезинфекция на улиците в Созопол В битката срещу Ковид 19: Пълна дезинфекция на улиците в Созопол

Днес, с подкрепата на Пожарната служба в града, започна пръскането със специален препарат, утвърден от здравните власти в Стария град

 

Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него? Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него?

Партията на шоумена стои на дистанция от политическите процеси, не показва лицата си, не дава визия за страната

Значителна част от нашите съграждани не спазват мерките, вирусът се разпространява дифузно Значителна част от нашите съграждани не спазват мерките, вирусът се разпространява дифузно

Ако сами не се защитим, няма кой да ни предпази, заради това призовавам карнобатлии: "Пазете се!"

 

Майката, убила двете си деца в Сандански, не помнела случилото се Майката, убила двете си деца в Сандански, не помнела случилото се

Районният съд отложи делото за домашно насилие, заведено от Кристина Дунчева срещу Георги Трайков

Купете благотворително уникален календар с картини на маестро Климент Атанасов Купете благотворително уникален календар с картини на маестро Климент Атанасов

Събраните парични средства ще бъдат дарени на Община Царево и Община Бургас, които от своя страна целево ще закупят тестове за наркотични вещества

Живко Табаков: Водата от яз.”Порой” и яз.”Ахелой” ще стигне за няколко месеца, а ще ни струва 70 млн.лева Живко Табаков: Водата от яз.”Порой” и яз.”Ахелой” ще стигне за няколко месеца, а ще ни струва 70 млн.лева

Общинският съветник става областен координатор на „Изправи се.бг” за Бургас

 

Почина проф.Николай Маджуров Почина проф.Николай Маджуров

Той е роден в бургаското село Извор

 

 

Ето как изпратиха 35-годишния полицай Тодор Тодоров, прегазен от пиян джигит с БМВ Ето как изпратиха 35-годишния полицай Тодор Тодоров, прегазен от пиян джигит с БМВ

Днес той е погребан, а колегите му все още са в шок

Спасяват айтоското с. Карагеоргиево от наводнения с 650 хил.лв. Спасяват айтоското с. Карагеоргиево от наводнения с 650 хил.лв.

Проектът е финансиран с постановление от Министерски съвет, обявена е обществена поръчка

Ковид-19 порази и Стефан Софиянски, бившият кмет е в тежко състояние Ковид-19 порази и Стефан Софиянски, бившият кмет е в тежко състояние

69-годишният политик е отказал да бъде приет в болница, наел е лекар и медицинска сестра да се грижат за него и съпругата му

 

Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19 Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19

Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън се надяват това тяхно решение да отправи мощно послание към нацията

 

Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия

Като дете смятах, че е напълно нормално име. Едва когато пораснах, разбрах, че този човек е бил злодей, признава новият Хитлер и обещава, че няма да "иска да подчини целия свят"

 

Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя

Подготвен съм много добре и абсолютно правилно, уверява Кубрат Пулев

Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери

Около 10 процента от американците вярват, че ваксините са по-опасни от болестите

Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете

Специалният режим ще е в сила от 21 декември до 6 януари

Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО) Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО)

Имотът бе определен като "къща на ужасите", тъй като не притежава никакви удобства за пациент с мозъчна операция

В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 През близките седмици списъкът на получателите ще бъде разширен Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените

Спасителни екипи в момента са на място и търсят още пострадали, в акцията се включи и хеликоптер

По-строги мерки срещу заради COVID-19 в Сърбия По-строги мерки срещу заради COVID-19 в Сърбия

Една от тях предвижда заведенията за хранене и фирмите за услуги да работят само до 17:00 ч

СЗО: В близките 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу COVID-19 СЗО: В близките 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу COVID-19

Възможно е да има нова вълна от коронавируса преди появата на ваксината

Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Ние сме като пони на конно състезание. Виц на деня Виц на деня - Вие с компютрите на "ти" ли сте, или на "вие"?
- На "твойта мама" съм!
Виц на деня Виц на деня - Тате, един в училище ме нарече гей.
- И преби ли го?
- Не можах, толкова е сладък...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знам вас какви аромати ви възбуждат, ама мен кисело зеле със свинско направо ме побърква!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори