×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Как Сорос използва циганите като подривна сила и печели милиарди като техен "защитник"


Как Сорос използва циганите като подривна сила и печели милиарди като техен "защитник"
До 90% от ромските младежи в Европа са официално безработни. Повече от половината деца в училищна възраст не получават систематично образование
26 Юни 2019, Сряда, 19:31 ч.
Автор: ВЗГЛЯД, Русия

Ромските общности остават една от най-криминализираните социални групи в съвременна Европа

Един от основните защитници на циганите в Европа беше и остава Джордж Сорос. Инвестициите на скандалния олигарх обаче не доведоха до просперитета на номадските диаспори - те все още са маргинализирани и предизвикват опасно раздразнение сред местните жители. Имайки предвид конфликта в Чемодановка (Русия - бел.прев.), е време да се запитате как точно Сорос планира да използва ромите под негово настойничество? 

По правило такива истории не попадат във водещите новини, но това не отрича тяхната реалност. Неотдавна Европа преживя редица безредици, причинени от конфликти на местното население с циганските диаспори. 

През април тази година римляните се събраха, за да попречат на десетки цигански семейства да се преместят в един от местните социални жилищни центрове. Стотици жители излязоха на улиците и построиха барикади, за да не пропуснат циганина до входа на сградата. Полицията разпръсна протестиращите и циганските семейства бяха отведени в жилищен комплекс в източната част на Рим. 

Преди година, а също и със скандал, полицията евакуирала от Рим незаконен цигански лагер, в който живели няколкостотин души. Това действие бе критикувано от Брюксел и Европейския съд по правата на човека, но италианските власти показаха упоритост. Друго нещо е, че специалната операция на служителите по сигурността нямаше голямо значение - стотици цигани безопасно се преместиха в покрайнините на Рим. 

Само според най-скромните официални изчисления около 130 хиляди роми живеят нелегално около Вечния град. Реалните цифри, според експерти, са много по-високи. 

Седмица след римските протести избухна конфронтация в българския град Габрово, известен преди това с анекдоти за скъперничетвото на местните жители. Там трима цигани, които вече са били осъдени,  нанесли побой на служител в магазин, след което хиляди хора от града излязоха на улиците и поискаха изгонването на цялата циганска общност от града. В продължение на четири дни жителите хвърляли камъни върху циганските къщи, опитвали се да ги запалят и викали обидни лозунги. Полицията не се справи със ситуацията. Местните власти посъветваха ромите да си тръгнат тихо, което те направиха. 

През януари подобни безредици настъпиха и в българското село Войводиново. Започват с факта, че тълпа цигани бият местен военнослужещ. В резултат на конфронтацията ромските семейства напуснаха Войводиново. Четири месеца по-късно в Унгария се проведе протест срещу ромската престъпност, на 130 км от Будапеща. 

На Международния ден на ромите Европейската комисия беше буквално принудена да издаде специално предупреждение за растежа на антициганския дух в ЕС. В Брюксел са се надявали на обратното? 

От началото на 90-те години ромската диаспора се подхранва от множество граждански и неправителствени организации. Правата им като етническо малцинство са въпрос от особено значение за Брюксел. Структурата на Европейския съюз ежегодно отпуска многомилионни безвъзмездни средства за различни проекти, свързани с образованието и заетостта на имигрантите от циганската диаспора. 

Въпреки това ромските общности остават една от най-криминализираните социални групи в съвременна Европа. Всеки случай на протести на местните жители е причинен от натрупаните противоречия между циганите и закона. В Рим това е джебчийство, в България - плячкосване, в Румъния - постоянни сблъсъци с местните, във всички страни - разпространение на наркотици и създаване на национални организирани престъпни групи. 

До 90% от ромските младежи в Европа са официално безработни. Повече от половината деца в училищна възраст не получават систематично образование. Сериозен проблем е самостоятелното завземане на чужди къщи и апартаменти от циганските семейства. След като са се заселили там, е почти невъзможно да бъдат извадени по закон. 

Депортирането и разрушаването на запустелите жилища, където често живеят ромите, са единственият реален отговор на властите към циганския проблем. Миналата година диаспората се притесняваше за разрушаването на жилищни сгради в Сен Жак, най-мрачната зона на проспериращия френски град Перпинян. А през 2011 г. президентът Никола Саркози започна масово депортиране на роми от Франция в Източна Европа. 

Колкото и странно да изглежда, не се виждат по-цивилизовани начини за асимилиране на този номадски народ в ЕС. И това е въпреки факта, че един от най-големите "филантропи" в света, Джордж Сорос, се бори за правата на циганското етническо малцинство вече 30 години. Въпреки това, неговата подкрепа по странен начин продължава да вкарва ромите в гетото на бедността и престъпността. 

Официално „Отворено общество“ на Сорос и НПО-тата, които контролира от средата на 80-те години, спонсорират различни инициативи за подобряване на живота на ромската диаспора. През това време милиардерът е инвестирал повече от 150 милиона евро в тези проекти, отвори Европейския цигански университет и Службата за цигански инициативи, създал е цяла хуманитарна индустрия. Въпреки това, със собственото му признание, което Сорос направи в статия от 2013 г., „след присъединяването на страните от Източна Европа към ЕС, положението на ромите там значително се влоши“. 

Сорос има предвид предимно България, Румъния, Словакия и Унгария. Тези страни са лидери по брой цигани: от 750 хил. в България до 1.8 млн. в Румъния. 

Привържениците на Отвореното общество лобират за инжекции от бюджета на ЕС за циганските диаспори. И ако самият милиардер през последните години е инвестирал около 10 милиона евро в ромите, Европейската комисия отпусна 28 милиарда евро на Испания, на Италия - 32, на Словакия - 14, и на Румъния - 23. Всички тези невероятни пари се разпределят локално от структурите на Сорос. 

Изглежда, че ромите в Европа отдавна трябва да са забогатели. Но повечето от тях продължават да живеят в условия, които са немислими по съвременните стандарти и произвеждат повече или по-малко открита престъпност. Какво става? 

Първо, управлението на множество фондации и НПО се състои изцяло от американски адвокати. Именно в техните заплати отиват средствата от бюджета на ЕС и благодетелите. 

Второ, истинските ромски активисти никога не могат да разпределят средства и да вземат решения. Съдбата на милиардните траншове на ЕС, за която се предполага, че е насочена към подобряване на живота на циганите, е обвита в мистерия. 

Единствените цигани, на които фондациите на Сорос наистина са осигурили богатство, са малка прослойка от „официални представители“. Тяхната заплата, която е много по-голяма от доходите на обикновените роми, надеждно ги изолира от техните хора и ги прави обикновени мениджъри, старателно спазвайки указанията на донора. Всичко това само влошава крещящото икономическо разслоение в диаспората. 

За самия Сорос, циганският проблем не е нищо повече от претекст за налагане на благоприятни решения на правителствата на европейските страни - на първо място, на страните от Източна Европа. Темата за борбата за правата на малцинствата дава възможност за организиране на информационни атаки срещу нежелателни политици и „спонтанни” бунтове. 

През 2005 г., когато говори на Десетилетието на включването на циганите, Сорос изрично заяви, че незачитането на правата на циганското малцинство може да провокира подобни бунтове, които по онова време бяха организирани от арабската младеж във Франция. 

Днес, с помощта на неговите НПО, циганската тема дава възможност да се затопли положението и да се ограничат държавните институции на властта почти толкова успешно, колкото и по време на неотдавнашното нахлуване на мигранти в Европа. За милионите бежанци от Афганистан, Африка, Близкия изток, както е известно, се погрижиха и структурите на Сорос. 


В категории: Политика


10
Коментара
Ужас! Лесбо секс във "Фермата"
Ужас! Лесбо секс във "Фермата" 14/11/2019, Четвъртък 20:00 0
ДесиСлава най-после отслабна
ДесиСлава най-после отслабна 14/11/2019, Четвъртък 19:20 0
10
Коментара по темата
10.
Хекешмекеш
27.06.2019 11:12:16
1
1
СОРОС на еврейски иврит КАСТРАТОР,обезмускулител-СКОПЯВАЩ,топко резач,хирург със скалпел оставяш без поколение
Истинската му фамилия е ШВАРЦ (известна еврейскохазарска фамилия занимаваща с черна магия,сатанизъм,гоетия)
Баща му е виден комунист-интернационалист с ЛЕВИ убеждения заедно с 1хазарин еврейн измислят изкуствен език ЕСПЕРАНТО на който да говорят всички комунисти,колхознички,работнички и трудещи се с ЛЕВИ убеждения
9.
Арена Арменец
27.06.2019 10:54:16
2
1
Не СОРОС а гербавиите ченгета Цветанов и Бай Бой захранват периодично с милиардни кешове и подаръци под формата на БЕЗ платен ток и вода милион роми
СОРОС е дясната ръка на РОТШИЛД(негови с подставени лица-бушони а Софийска вода,ЧЕЗ,ЛУКойл,и много бг банки-клонове като БАКБ, БНПарибас,ОББ,КВС,ЕБВР,ОТР,и др)
8.
ХХ
27.06.2019 01:26:35
1
8
Не само сорос, а и проксито на ес - съвета на европа насърчава всякакви беззакония и разпада на държавите.
7.
baihui до№5
26.06.2019 22:44:30
1
10
Просто е мазен хитрец , т.е. "мутра-рекетьор"!
6.
baihui
26.06.2019 22:37:52
3
9
Да умре от рак дъртият чифут !
5.
Бай Хой
26.06.2019 22:34:18
5
10
Абе тоя Сорос бил голяма работа.Ако и половината което се пише и говори за него е вярно това значи че слага разни КГБ ета,ЦРУ та и сума ти разузнавателни служби в малкия си джоб !
4.
baihui
26.06.2019 21:55:50
1
18
Този хитрец Шорош се е родил три дни преди Дявола! Когато хитлеристите нахлуват в Унгария той е бил 10-11 годишен, но това не му пречи да върви със спец-командосите и да посочва къде живеят богатите евреи и да бъдат ограбени и пратени в концлагери !
3.
bgman
26.06.2019 21:55:20
16
2
Флагман, това ли са ви достоверните източници на информация - Взгляд, Россия...
2.
Delev
26.06.2019 20:09:10
1
12
Nie go pozvolihme
1.
Ромата
26.06.2019 19:40:44
2
4
Това са известни хора
Барут Али , айшето Мечото , Асан Фикарата и прочие
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дами, не правете тези 5 неща с пениса на мъжа Дами, не правете тези 5 неща с пениса на мъжа

Вaжнo e жeнитe дa бъдaт внимaтeлни c мъжкoтo дocтoйнcтвo

15 знака, че не сте забравили бившия 15 знака, че не сте забравили бившия

Все още преглеждате тайно профила му във Фейсбук

Само във Флагман.бг! Колко са харесвани общинските съветници на Бургас Само във Флагман.бг! Колко са харесвани общинските съветници на Бургас

Или кой колко поработи, за да получи доверието на избирателя

Бомба във Флагман! Секс скандал тресе Затвора в Бургас! Главен надзирател скачал на колежки Бомба във Флагман! Секс скандал тресе Затвора в Бургас! Главен надзирател скачал на колежки

Трите жалби са изпратени до Министерството на правосъдието

Полицията запозна бургаски ученици с опасностите, дебнещи младите шофьори Полицията запозна бургаски ученици с опасностите, дебнещи младите шофьори

Подрастващите се вълнуваха от отговорността, носена от пияните или дрогирани водачи

Баба катастрофира с електрическа триколка и издъхна Баба катастрофира с електрическа триколка и издъхна

Инцидентът е станал в Сливо поле

Царево блесва с ново модерно спортно бижу Царево блесва с ново модерно спортно бижу

Има идея част от новите игрищата да се превърнат в ледена пързалка

Борисов стои зад Банов – министърът не подава оставка, обвинява подчинени в подъл заговор Борисов стои зад Банов – министърът не подава оставка, обвинява подчинени в подъл заговор

Чиновниците нарочно провалили делото за Ларгото, за да му падне главата

Бъдещи екскурзоводи от Колежа по туризъм се запознаха с тънкостите на офроуд преживяванията Бъдещи екскурзоводи от Колежа по туризъм се запознаха с тънкостите на офроуд преживяванията

Студентите се срещнаха със създателя на първата екскурзоводска беседа за Бегликташ Тонка Вълчева

Валери Симеонов: Минималната пенсия става 250 лв., до края на мандата работим за 300 лв. Валери Симеонов: Минималната пенсия става 250 лв., до края на мандата работим за 300 лв.

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че няма да спрат с днешната първа победна стъпка на патриотите: „Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“

Охранител изнасили 4 ученички след кражба в магазин Охранител изнасили 4 ученички след кражба в магазин

Решил да накаже виновничките по свой начин

Йон Кику е новият премиер на Молдова Йон Кику е новият премиер на Молдова

Предишното правителство на прозападния премиер Мая Санду бе свалено от власт във вторник

Куче се роди с опашка на челото (ВИДЕО) Куче се роди с опашка на челото (ВИДЕО)

Много хора вече са заявили желанието си да осиновят симпатичното кутре

Сензация! 63-годишна стана фитнес икона Сензация! 63-годишна стана фитнес икона

Преди да се пенсионира Лесли е работила като гримьор

Вижте ужаса във Венеция, кметът: Градът е на колене! (СНИМКИ) Вижте ужаса във Венеция, кметът: Градът е на колене! (СНИМКИ)

Правителството на страната ще мобилизира средства за спасяване на града от потопа

Три деца и две жени убити при въздушни удари в Газа Три деца и две жени убити при въздушни удари в Газа

Шестчленно семейство загина, 12 души са ранени при атаката

Парламентът на Нова Зеландия узакони евтаназията Парламентът на Нова Зеландия узакони евтаназията

Предстои законът да бъде гласуван и на референдум

10-годишна откри, че е бременна, след като брат ѝ я изнасилил 10-годишна откри, че е бременна, след като брат ѝ я изнасилил

Тя разбрала, че носи дете след преглед в болница заради стомашни и гръбначни болки

Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си

Първа жертва на кръвосмешението паднал 13-годишният Тристан, а после и 14-годишният Блейк

7 убити и 10 ранени в атентат 7 убити и 10 ранени в атентат

Никой не е поел отговорност за нападението

Мая Манолова Мая Манолова Шунката в бюджет 2020 е за приятелските кръгове, не за гражданите Виц на деня Виц на деня - Митко, пушенето вредно ли е?
- Да, госпожо, вредно е за здравето!
- Браво, а защо?
- Щото тати казва "Ако те видя да пушиш, ще ти счупя главата!"
Виц на деня Виц на деня - Пепи, защо те би баща ти?
- Ами накара ме да изхвърля боклука, ама аз го оставих на стълбището и звъннах на 112 за съмнителен пакет.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само пет минути се познават, а вече се карат, като съпрузи с 10-годишен стаж...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори