×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Докъде стигна идеята за новия градски стадион на Бургас


Докъде стигна идеята за новия градски стадион на Бургас
Това е избраното място за нов стадион на Бургас. Предвижда се съоръжение за около 5 хил.зрители
25 Юни 2019, Вторник, 14:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Колаж на E-Burgas

Проектът е почти готов, концепцията за спортното съоръжение в ж.к.Меден рудник скоро ще бъде представена на съветниците

Докъде стигна идеята за новия градски стадион на Бургас? Флагман.бг потърси отговора на този въпрос, след като вчера стана ясно, че ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ не може да се разбере с Митко Събев за наема на ст.“Лазур“ и ще домакинства през новото първенство в Созопол.

Припомняме, че преди година Община Бургас обяви планове да изгради 5 хил.стадион край ж.к.Меден рудник. Обявена бе и обществена поръчка за избор на архитект, който да проектира спортното съоръжение, процедурата бе спечелена от „Архитекти Бурулянови“ – автори на някои от най-впечатляващите проекти в града. Визитката им картичка е Експоцентър Флора.

В екипа, работещ по новия стадион влязоха талантливи архитекти-визионери, които изготвиха своето предложение и го представиха на общината. Проектът вече е готов и в последната половин година се уточняват детайлите и изчиства концепцията, показа нашата проверка.

Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник”

Преди няколко дни с колегите, които работят по проекта за нов стадион разговаряхме. Те ме увериха, че са готови и в момента тече последен анализ и КСС-а. Очакваме в най-скоро време да пристигнат анализите по оценката колко ще струва строителството, на какви етапи може да се реализира, за да може да запозная Общинския съвет и да се вземе решение кога ще започне изграждането на съоръжението“, каза пред Флагман.бг кметът Димитър Николов. Вероятно на някоя от следващите сесии ще бъде представен проектът и ще се обсъдят сроковете за евентуално строителство. Оптимистичният вариант е в началото на следващата година.

От думите на Димитър Николов стана ясно, че засега това е основната опция пред общината, защото евентуалното строителство на голям стадион, с който България да кандидатства за европейско или световно първенство, ще се отложи във времето.

„На няколко пъти имахме среща с министъра на спорта Красен Кралев. Бургас е един от одобрените градове-домакини на бъдещ европейски шампион и в момента ние сме предоставили на вниманието на държавата къде може да се изгради пободен стадион – имаме територия, имаме възможности, за да предоставим терен в полза на държавата, но това са дълбоко в годините задачи, които ще бъдат решавани“, допълни Димитър Николов.

Преди година идеята на администрацията бе новият стадион да се изгради с финансиране по линия на „Джесика“, както се направи най-модерният плувен басейн в България – „ОЗК Арена“.

 


В категории: Спорт


31
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
31
Коментара по темата
31.
do 17 Fifi.
26.06.2019 16:21:44
1
2
Папагал, каква миризма на НХК те гони в МР ? Точно там никога не мирише на НХК. И сега всеки е просветен. Има сайт, действащ в реално време, нека всеки го отвори и види за какво иде реч. Точно връх Шилото е причина миризмите на НХК да не засягат комплекса. Оня ден в центъра и Славейков не се дишаше, а вече ми прави впечатление, че хората така са свикнали с тази миризма, че вече и впечатление не им прави дори. Що се касае за стадиона - не мисля, че някъде другаде му е мястото, отделен въпрос е дали ни трябва нов при съществуващи два. За мен на Акации трябва да се строи, има земя, има простор. Лазур явно е бита карта, а и стадион там според новите изисквания на УЕФА за паркоместа на минимум 40% от капацитета му ( от 20 000 места за 8000 автомобила) не виждам къде може да се побере. А освен това тази желязна конструкция започва да става опасна след като ръжда я прояжда. Жалко, но кое в града ни не се баталяса, че стадионите ни да оцеляват.
30.
Цирк
26.06.2019 10:10:04
0
6
Ужас!
Голямо крадене ще падне. 3 стадиона в Бургас...
Как не ва е срам
29.
бургазлия
26.06.2019 04:47:46
0
12
Само не ми е ясно защо, когато става дума за нови спортни съоръжения, почти винаги се споменава Нефтохимик. Някои от уважаемите господа общински съветници дали е ходил през последните години на мач на този отбор и знае ли колко публика привлича?
А тази смешка в М. рудник изобщо няма смисъл да я правите. Бургас има истински стадиони. Вие сте ги докарали до това положение. Оправяйте ги.
Стига само сте мислили за нови начини да окрадете още пари.
28.
бскс
25.06.2019 23:58:19
0
15
стига сте лъгали хората с тея измислени проекти..върнете стадионите на нефтохимик и черноморец, няма нужда от 3ти стадион..за какво? За да е празен и той ли?..още повече в тази дупка, която сте очертали..кой ще ходи там? Бургас си има 2 хубави стадиона, върнете ги на отборите и им помогнете по пътя към елита за да гледат хората футбол, стига прахте пари с разни ненужни проекти! Върнете младите в града и направете така, че да не търсят развитие в другите градове, идиоти.
27.
монополи
25.06.2019 22:55:04
0
13
стадиона в батака,бах'ти плана да оберем едни пари...отново
26.
Хм...
25.06.2019 18:49:13
2
9
Ако ще правят стадион, няма по-добро място от пространството "5-ти километър" - Ветрен. При една голяма посещаемост на мач, всички ще се наврат в града за да стигнат до М. Рудник и кръговото! Познайте какви задръствания и реакции ще има тогава... Може пък все някога и да имаме футбол и посещаемост, затова е хубаво да се мисли занапред.
25.
Коко
25.06.2019 17:56:39
0
14
Що лъжете че ще е там стадиона бе ?Това не е мястото му,там е складовата база на Гранити.Стадиона е в дясно - долу в дерето на 500 метра от главния път, няма нищо общо със сградата на Севана и Килимите където сте го праснали. То е проектиран директно върху урвата и наистина много комари има там, добре че палят гуми от време на време да ги поизгонят.Голяма простотия са измислили-по добре в Твърдица или Маринка да го бяха напраили, повече хора ще могат да съберат отколкото тука. И да си опраите снимката щото лъжете всички.
24.
Данита
25.06.2019 17:46:19
2
17
Какъв е този глупав проект и на това забито място ? За да се отиде на голямо спортно мероприятие трябват 2 основни неща - удобен обществен транспорт /отпред , отзад и около стадиона/ и добра комуникация на стадиона с главен път . Кое от тези неща ги има на посоченото тъпо място . Живях в Лазур 15 години до стадиона /който не беше много натоварен в първите години/ , но когато дойдеше събота или неделя с мач ... поне 6 часа живяхме в ад и ужас къде да спрем , как да излезем или влезем във входа , независимо дали си с кола или без . Скоро пътувах на концерт до Уембли - 2 часа влизахме и 2 часа излизахме от метрото при положение че го бяха направили влаковете да пристигат на 90 секунди. Целият близо 70 000 души зрители бяха дошли без коли - просто се забавляват ! И как ще стане това на това забито място с 5 езера около него , без паркинг , без да можеш да влезеш и излезеш от него с кола /видяхте само какъв АД беше с един ремонт в Меден Рудник , а ако им тръснеш 5000 коли например за спортно състезание да влязат и излязат от Бриколажа , направо ще е красота/, а пък да не говорим за какви комари става въпрос - могат да пренесат бягащ футболист в движение . Пак някой мислил с някоя друга част на тялото си вместо с мозъка !
23.
Коко
25.06.2019 17:22:49
0
13
Аз предлагам два да построите та да не можете да преглътне те вече откраднатото измекяри алчни
22.
Пипи Чорапчето до 21
25.06.2019 17:04:52
2
15
Ами на кого, ако не на "Бащата на Бургас" мястото му е в центъра на града ни?!
Аз не съм чула друг да е направил толкова за този град, колкото Коджакафалията!
Стига сме робували на наложени символи - предлагам мястото на двата паметника да бъде разменено!
21.
до Пипито
25.06.2019 16:53:55
4
22
много си права. Аз откога искам на мястото на Альошата, да сложат паметник на Коджакафалията, ама пусто като ги е страх нашите от руснаците...
20.
до комлушкия
25.06.2019 16:52:07
12
15
базата в акациите да му върнели. абе аланкооооулу, в Лазур има такъв хубав стадион, те да му върнели оная дупка там в комлука. ей на заради такива като теб, на мястото на двата стадиона ще се направят едни молове, едни комплекси, а общината ще построй нов стадион, за да се ползва от всички.
19.
Пипи Чорапчето
25.06.2019 16:43:35
1
21
Оффф...
Много ми идва понякога... ще строим нов стадион, ще осиновяваме морското, ще разширяваме пристанището на острова, ще...
А паметника на "бащата на Бургас" е наврян на .. и барелефа е в окаяно състояние - ако съдим по снимката под статията, където ни приканвате към патриотично-граждански дела!
Общината няма пари ли , кмете, да го премести на достойно място в ЦЕНТЪРА или на прехвалените ни културни дейци не им се занимава да правят проект за паметника на най-достойния гражданин и радетел за доброто на града ни?!
18.
Часовникар
25.06.2019 16:36:50
9
18
Стадион на Бургас не му трябва. Топсерсеми няма, те стадион ще строят.
17.
Фифи
25.06.2019 15:38:02
6
9
Преди около 20 години когато нефтохима бачкаше на макс действително миризмата от него, вследствие на посоката на ветровете т. с. розата на ветровете, на картата м. рудник беше оцветен в кафяво, най замърсен заради височината си, не знам какви ще са тези платна, освен ако не са, няколко сто етажни небостъргача. Отделно, че лукойл вече няма такива производства.
16.
*********
25.06.2019 15:36:15
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
БЕ
25.06.2019 15:34:17
0
40
Какъв е този стадион , за 5000места???По добре изобщо да не правят стадион от колкото такова маломерно стадионче !!! Тя новата спортна зала ще събира повече зрители!!!!
14.
*********
25.06.2019 15:34:14
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
ХХ
25.06.2019 15:27:54
18
20
явно ценностите на втория в герб диктуват да се усвоят едни пари....
12.
Запознат
25.06.2019 15:26:42
1
29
Вие не разбрахте ли, че на мястото на стадион Лазур ще се строи затворен комплекс и затова наема се вдига.
11.
*********
25.06.2019 15:17:30
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
....
25.06.2019 15:16:07
3
37
Някой вярва ли му още на този??Питайте го какъв е този битак,който са спретнали на Тройката.Вярно,че вече се доближаваме до Димитровград по манталитет и жизнен стандарт,но тази селяндурщина вече ни идва в повече.
9.
Х
25.06.2019 15:14:44
19
15
абе стадиона се яде, влизате и пасете тревата, по-вкусно и от асфалт!
8.
Бургазлия
25.06.2019 15:14:01
2
49
Абсолютно сме против.Града има страхотни стадиони на страхотни места и заради простотията и продажността на някои сега не могат да се ползват.Тия стадиони на супа ли ще ги правим
7.
:-)
25.06.2019 15:13:39
1
24
"морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник”.. wow... розата на ветроветете… :-))) p.s. А какво означава морско платно?
6.
Селянина
25.06.2019 15:13:20
29
29
Всичката Мара втасала, а те на гол тумбак чифте пищови!
5.
Бургазлия
25.06.2019 15:10:33
39
38
Тъпациии.за какво ви е да хвърляте пари за ново стадионче?с тези пари се разплащате със Събев и общината си връща цялата база в акациите.или пък си му давате онези 14 дка общинска земя в Лазур и всичко е точно.да сте мислили преди време.нов стадион на Бургас не му трябва.има си база в кв.акациите
4.
*********
25.06.2019 15:09:39
4
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
адфа
25.06.2019 15:04:04
2
44
до на м...а ви у...а стига до там. Тъпанари 2 стадиона продадохте изроди. в коя държава се продават така стадини ве мърши погребахте бургаския футбол, бокс, колоездене. ТЪПАНАРИ С ТЪПАНАРИ!
2.
Хм
25.06.2019 15:04:03
1
56
При два стадиона в Бургас, да строят нов. Нещо не е наред. Къде е прокуратурата и съда да установят защо.
1.
Бошнака
25.06.2019 14:49:34
8
34
ЕЙ ОЧИЛАТ ИЗЧЕЗВАЙ МЪРШО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори