×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имаме големи очаквания Бургас да стане врата на корейската индустрия към пазарите на Централна и Югоизточна Европа


Имаме големи очаквания Бургас да стане врата на корейската индустрия към пазарите на Централна и Югоизточна Европа
Посланикът на Република Корея Джънг Джингю е очарован от Бургас. Дипломатът определя града за изключително перспективен
17 Юни 2019, Понеделник, 17:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

Градът има страхотен потенциал, може да си сътрудничи с корейския бизнес в ИТ сектора и автомобилната индустрия

Посланикът Джънг Джингю посети Бургас в края на миналата седмица. Той ръководи дипломатическата мисия на Република Корея в България от една година. Посланикът е изключително активен и работи усърдно за подобряване на връзките между двете страни. Какъв е потенциалът – вижте в нашето интервю.

-Посланик Джънг Джингю, добре дошли в Бургас. Каква е целта на вашето посещение?

-Поканиха ме на рождения ден на Свободната безмитна зона в Бургас. Дойдохме тук, за да уважим г-н Василий Скрипка и неговите колеги, защото корейският бизнес има трайни отношения със СБЗ Бургас. Това е първият партньор на корейска фирма. През началото на 90-те години хиляди автомобили на „Хюндай“ бяха доставени в Бургас, а след това тръгнаха към континента.

-Как се развиват българо-корейските отношения и кога да очакваме засилване на сътрудничеството между Бургас и град Улсан, с когото активно се обсъжда първото побратимяване между Български и Корейски градове?

-В последните години има голям напредък в отношенията между България и Република Корея. Преди две години корейският министър-председател И Нак-йон посети България, а сега ние силно се надяваме министър-председателят Бойко Борисов да посети Република Корея. Радвам се, че вашият кмет – г-н Димитър Николов е отворен за сътрудничество с Република Корея. Г-н Николов се срещна с колегата си от град Улсан, където са заводите на Хюндай, за да обсъдят побратимяване и бъдещи взаимоотношения. Имахме посещение на улсанска работна делегация в Бургас и Общинският съвет на гр. Улсан вече е одобри процедурата по побратимяването на двата града. Улсан освен, че е седалище на заводите на „Хюндай мотор“ на огромната корабостроителницата на Хюндай, на цялата група други заводи на компанията, които са около голямото пристанище, както  и  център на много други големи  производства на различни корпорации.   

Посланикът на Република Корея Джънг Джингю(вдясно), председателят на Търговската индустриална камара Република България-Република Корея Калин Дамянов(до него) и директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" Ивелина Стратева обсъждат бъдещи сфери на сътрудничество

-В каква сфера може да си сътрудничи Бургас и Улсан?

-В момента заедно с председателя на Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея,  г-н Калин Дамянов обсъждаме потенциалните цели на сътрудничеството. Имаме много възможности. През 2018 година нашият износ бе повече от 1 трлн. долара – на седмо място в света. Бургас е подходяща възможност за Република Корея, защото има едно от най-големите пристанища в черноморския регион комбинирано с отлична транспортна логистика и може да бъдете нашата врата към Балканския полуостров, Централна и Източна Европа. В Бургас може да се произвеждат автомобилни компоненти за заводите на Хюндай  – една потенциална сфера за сътрудничество. Корейските фирми търсят своя пазар, в Западна Европа и Скандинавските страни вече са влезли и сега търсят атрактивен пазар и на изток. На Балканския полуостров корейски фирми все още не са активни, но виждаме, че има голям потенциал, а и много възможности. Друга потенциална сфера е ИТ сектора. Тук има страхотни специалисти, казвам го не просто от уважение към домакините. Впечатлен съм от подхода, който е реализиран във вашия град.

Посланикът Джънг Джингю и изп.директор на Свободна безмитна зона Бургас Василий Скрипка(вдясно)

-В тази връзка какви са вашите впечатления от Бургас?

-Посланик съм на Република Корея в България от една година и съм идвал в Бургас седем пъти. Няма друг български град, който да съм посещавал толкова често. Всеки път, когато идвам тук откривам нещо ново. Това е един красив град със страхотни хора. Има страхотни възможности за развитие. Общината е готова с инфраструктурата, налице са пристанища, летище, жп и пътна мрежа има свободна и индустриални зони. Вярвам, че Бургас ще играе много важна роля за икономиката и сътрудничеството между Република  България и Република  Корея. Имаме активен почетен консул – г-н Йосиф Спиридонов, който много помага в тази насока. Самият аз също съм пленен от този град, а и от Черноморието. Миналата година моята ваканция премина тук, бях в Созопол и района около Бургас със семейството си.

-Смятате ли отново да организирате Дни на корейската култура? Последното издание премина при феноменален успех – няколко хиляди бургазлии опитаха традиционни корейския ястия, слушаха музика и се запознаха с вашата култура.

-Мисля, че постигнахме голям успех и се радвам, че Бургас хареса корейската култура. Специално искам да отлича една българска група Тосик, която се справи впечатляващо с изпълнение на Кpop танци. В града има активни курсове за изучаване на корейски език сред учениците както и голям интерес от гражданите към Корея.  След нашето събитие проведохме разговор с кмета г-н Николов. И двете страни се съгласиха, че това събитие е възможност да се задълбочи сътрудничеството между Република Корея и гр.Бургас и г-н Николов предложи да бъдат организирани подобни мероприятия всяка година.


В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
11
Коментара по темата
11.
*********
18.06.2019 06:48:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
бре
17.06.2019 22:52:17
0
1
Тоя Скрипка още ли е шеф на безмитната зона? Над 20г е шеф май.
Може и да е кадърен, не знам...
9.
joyride
17.06.2019 21:24:59
0
2
Дернев пак за СЕЩ бълнува....
8.
Ss
17.06.2019 20:57:24
0
4
Тоз пък... Карнобат ще развива САЩ... Хахаххаха
7.
Дернев
17.06.2019 20:01:42
2
3
От преди 40год.,ако не и повече, японци и холандци го знаеха това и се опитаха да активират нещата. Но тъпата БГ политика да неглижира потенциала на Бс, да не казвам заради какво защото трябва да гледане напред, не оказа неибходимото съдействие. Сега вече Европа чертае пътейите и макар трудбо и бавно, пак заради БГ неограничен апетит, нещата започват да се задвижват. Добре дошли на корейците, но трябва да аи върнем япобците, холандците и руснаците. Бс и Вн, през Карнобат, ще са един от оснивните фактори за развитието на БГ, аи на СЕЩ.
6.
фенчо
17.06.2019 19:44:26
1
4
Що ли не се учудвам, като наближат местните избори и пак се започват с едни пазари между страните, едни инвестиции, че едни мнооого работни места. И като минат изборите - йок.
5.
faktolog
17.06.2019 19:13:21
3
3
До 1 : прав/а си! Те така предизборно "направиха" и отсечката Бургас - Ветрен.
4.
Обективен
17.06.2019 18:42:16
5
11
Периодично някой от Азия идва и веселяшки обяснява , колко перспективен е Бургас и как ще стане врата към Европа.Истината е че в Бургас останаха само неквалифицирани батки , всичко качествено се изнесе. Може и да обещаят и завод на Хюндай да направят. Кой ще работи? Татуирани тъпаци на поточна линия или в IT сектора?Хайде нЕма нужда.
3.
Милена
17.06.2019 18:32:23
2
5
Споко няма да стане
2.
Ив
17.06.2019 17:56:57
2
9
Ще си останеш с очакванията
1.
Gg
17.06.2019 17:41:23
2
14
Hahhahhaja..
Пак предизборни, азиатски инвестиции. Няма такива, една и съща програма всяка година. Ако не са китайци, японци, корейци.. Хах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори