×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да говориш за секс, без да умреш от неудобство


09 Юни 2019, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Cosmopolitan.bg

Да, обсъждаме пикантното с приятели, но що се отнася до разговор за секса с истинския си секс партньор, изненадващо голям брой от нас…просто не го правят. Защо така?

Първият път, когато Амелия, на 30, драматург от Бруклин изпитала оргазъм с приятел, било случайност. „Просто се случи. Не му бях казала какво да прави”, каза тя. Дотогава, Амелия, подобно на много жени в ранните етапи на сексуалната си история, не е държала на своето удовлетворение достатъчно, за да рискува неловкостта на разговора за секс с партньора си. Но оргазмът променил всичко: изпитала го, харесало й и сега искала да го повтори.

„Когато наближавах към финиша, започвах да ставам бясно ентусиазирана – спомня си тя. – „Да! Продължавай!”. Но вместо да дава напътствия, Амелия просто чакала той да започне да прави … каквото е решил да прави и се надявала, че ще свърши пак. Защото за Амелия и за много жени навсякъде по света разговорът за секс, дори и с доверен сексуален партньор е труден.

Гледаме филми за секс, слушаме музиканти, които пеят за секс и клюкарстваме с приятелите си, докато обядваме. И все пак има едно място, където сме изненадващо тихи по въпроса: спалнята.

Повечето от нас знаят, че комуникацията за секса е ключова към сексуалното удовлетворение. Това е затвореният кръг на обратната връзка. Казваш на партньора си какво харесваш, той или тя прави това и получаваш секса, който искаш. Но, шокиращо, средностатистическия възрастен е наясно само с 26% от нещата, които партньора й/му не харесва и не сме много по-добре информирани за нещата, които партньорите ни харесват, според изследване на професора по психология д-р Сандра Байърс.

„Съществува мит, че ако нашите партньори ни обичат или разбират, те трябва да могат да четат мислите ни и да знаят какво точни харесваме в леглото – обяснява Байърс. – Истината е, че само защото са го уцелили веднъж, това не означава, че винаги ще гарантират твоя оргазъм. Дори и твоят партньор да те разбира добре, той пак няма да как да знае какво искаш в този момент. Единственият човек, който знае това, си ти”.

И единственият начин партньорът ти да разбере какво искаш, е ти – да, именно ти– да му го кажеш. И все пак, независимо дали става въпрос за любовта на твоя живот или за човека, с когото си в момента, е малко неловко да кажеш на някого в началото, че е невероятен, но може ли да прави малко повече от онова и не толкова от това, и може би малко по-нежно/малко по-нагоре/с по-малко слюнка, особено ако имаме налице крехко его.

Но предимствата в голяма степен надвишават цената. Вземете примера с Чарли, от Ню Йорк, на 29, писателка и студентка в магистърска програма. Първата й връзка била, когато учела в колежа и сексът бил окей, но нищо особено. Тя обаче не казала и дума. „Страхувах се”, спомня си тя. Така че се примирила с рутина, която била съвсем вяла и продължавала да я търпи в продължение на години. Докато завършила (и се разделила с този приятел), вече била готова да не бъде толкова пасивна в секс живота си. Затова със следващия си приятел тя се настроила да поговори за секса. „Първият път, когато захванах темата, се притеснявах – разказва тя. – Но колкото повече говорехме за това заедно, толкова по-лесно ставаше. Осъзнах, че като му казвам предпочитаният си, имах силата да направя секса по-приятен за мен.” И новият й приятел бил повече от готов да получи малко напътствия. „Когато го прави така, че да ми харесва, това го възбужда! Това направо ме разби!”, смее се Чарли.

Комуникирането на сексуалните ти предпочитания и нещата, които не харесваш, е не по-малко важно, ако си необвързана и го правиш със случайни партньори. Постепенно Амелия, тази с изплъзващия се оргазъм, се уморила от лишения от вълнение секс живот. Първата стъпка била да се научи как сама да се накара да свърши. Втората стъпка била да предаде това знание на партньорите си. „Сега уверено мога да кажа: „Това има ефект, това не винаги, а това – никога”. Онзи дългоочакван оргазъм? Постигнат (и не само с един мъж).

КАК ДА НАПРАВИШ РАЗГОВОРА ЗА СЕКС НАИСТИНА СЕКСИ!

(И, да, възможно е!)

ОПИТАЙ ТАЗИ РЕПЛИКА

„Искам да бъда твоето най-добро сексуално преживяване и трябва да науча някои неща. Затова ми кажи: Какво те възбужда?”.

ПРЕВЪРНИ ГО В ИГРА НА ДА / НЕ/ МОЖЕ БИ

Докато лежите в леглото (по-лесно е в тъмното!), се редувайте да се сещате за сексуални предпочитания или сценарии (тройка, 69, секс на обществено място?) и нека другият да отговаря дали това е да/не/може би за тях. Това е игра, която всъщност е забавна, освен това е по-сдържан начин да обмените много информация.

ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ПРАВИТЕ СЕКС

Направете бърз постсекс-анализ като споделяте любимата част от това, което току-що сте направили. („Когато ме сграбчи за дупето!”, „Когато се движехме в ритъм към края!”). Пропусни всякаква критика на този етап, защото хората са доста чувствителни, след като са били толкова близки. Но подчертаването на хубавите неща винаги се оценява. Положителното потвърждаване означава, че има много по-голяма вероятност той да повтори действието. (И направо да премине на рунд две!)

Разбира се, има вероятност разговорът да не се получи така, както сте се надявали. Например Ан, на 25, от Ню Йорк, която пише рекламни слогани, веднъж предложила на тогавашния й приятел да гледат порно, защото я възбужда. Той отговорил с критичното „Ъм, защо? Аз не те ли възбуждам?”, Стресната от враждебния му тон, Ан приключила разговора. Неприятно е, когато разговорът за секс не се развие по план. Но когато твоят партньор не иска да води разговор за такава важна тема във връзката, каквато е секса, той вероятно не е добър в комуникацията и за други важни неща. „За мен откровеността е много важна, затова трябва да можеш да приемаш неща, когато твоят партньор е достатъчно уязвим да иска нещо такова – казва Ан. – Това е една от причините защо стана бивш”.

Марго, на 29, от Сан Диего, казва, че секс разговорите с нейния приятел са неразделна част от това, което поддържа връзката им. „След като веднъж си поговорихме открито, се оказа, че и двамата искаме повече, при това по-див секс – казва тя. – Сега е облекчение да знам, че мога да поискам това, което желая и да казвам, това, което мисля.” ■

КОГА ТРЯБВА ДА ПОВДИГНЕШ СЕКС ВЪПРОСА С ПАРТНЬОР?

АКО ИЗЛИЗАШ С НОВ ЧОВЕК (независимо дали става въпрос за неангажиращ секс или връзка с бъдеще), добър момент да обсъдите сека, е, ами, общо взето първият път, когато го правите.. и следващия път… и после след това. Няма нужда да е голяма дискусия, но като си обясните какво харесвате и какво не, си подготвяте един удовлетворяващ секс живот, в който ще е лесно да обсъдите и евентуален проблем по-натам.

АКО СИ ВЪВ ВРЪЗКА, може да изглежда малко по-стресиращо, тъй като не искаш партньорът ти да мисли, че през цялото време е правил нещата не както трябва. Започни отдалеч: започни разговора, като говориш за секс по принцип. „Например, кажи: „Ние не си казваме достатъчно какво обичаме и какво не – а ми се ще да правим повече от това. Какво ще кажеш?”, предлага Байърс. Няма нужда да сядате на кухненската маса за сексуален конгрес, но постепенно можеш да започнеш да повдигаш темата. Започни, като даваш положителна обратна връзка за нещо, което твоят партньор прави и ти харесва. След това говорете за други неща, които искате да правите повече. Запомни, това трябва да е закачлива дискусия, която се възобновява отново и отново, а не критика!

ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ, продължавай да говориш за това. Не мисли за този разговор като за сериозна среща, която трябва да проведеш с партньора си, да я задраскаш от списъка и никога повече да не повдигаш въпроса. Вместо това мисли за това като за началото на открит диалог. Важно е да бъдеш в състояние да изразяваш своите предпочитания и желания често, защото това, което ти харесва един ден, може да не е същото, което ти харесва следващата седмица или следващата година. „Не е по-различно от това да се събудиш и да кажеш на партньора си, че днес предпочиташ за пътуваш по различен маршрут – казва Байърс. – Няма нужда да се превръща в голям проблем”.

ТОВА, КОЕТО НАИСТИНА РАБОТИ…

ИМА ЕФЕКТ: Да му кажеш: „Докосвай ме тук”

НЯМА ЕФЕКТ: Бясно да стенеш по-силно, когато той е попаднал на ерогенна зона и да се надяваш, че той ще забележи разликата в силата на звуците, които издаваш.

ИМА ЕФЕКТ: Да кажеш „Искам да ме напляскаш, здраво.”

НЯМА ЕФЕКТ: Да оставяш наоколо копия от „Петдесет нюанса сива с подгънати листчета” и да се надяваш, че той ще схване намека.

ИМА ЕФЕКТ: „Какво ще кажеш за игра на роли?”

НЯМА ЕФЕКТ: Да започнеш да говориш с британски акцент и да го чакаш да се сети да ти представи най-добрата си имитация на Принц Хари.

ИМА ЕФЕКТ: Да признаеш: „Оралният секс никога не ми е действал особено.”

НЯМА ЕФЕКТ: Да зяпаш неловко тавана следващите пет години, докато на него му се схване челюстта.”




Коментари
Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори