×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цвета Караянчева съветва деца в парламента: Скачайте в дълбокото, защото ще изплувате!


Цвета Караянчева съветва деца в парламента: Скачайте в дълбокото, защото ще изплувате!
„Ще се радвам, ако някой от Кърджали заеме моето място като председател на НС. Но никога не се отказвайте от предизвикателствата. Скачайте в дълбокото, защото ще изплувате."
07 Юни 2019, Петък, 21:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

България е много качествен член на Европейския съюз. Затова учете, защото вие сте нашето бъдеще, каза още шефката на Народното събрание

Скачайте в дълбокото, защото ще изплувате!“ Такъв съвет даде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева към деца – посетители на парламента. Караянчева оглави най-висшата държавна и политическа институция по стечение на обстоятелствата в края на 2017 г.

В петък там първо пристигнаха ученици, а след това бяха връчени и дипломите на завършили студенти по право от Софийския университет.

Те бяха допуснати и в самата пленарна зала.

Пред децата Караянчева държа кратка лекция.

Ще се радвам, ако някой от Кърджали заеме моето място като председател на Народното събрание. Но никога не се отказвайте от предизвикателствата. Скачайте в дълбокото, защото ще изплувате. Защото вашите родители и преподаватели ще ви подготвят много добре и аз съм убедена“, посъветва Цвета Караянчева.

Тя обясни и че когато отиваш с делегация в чужбина, трябва да четеш много за съответната страна.

Трябва да се знае политиката, която тази страна има към България; отношението, което има към България и какво можем да поискаме ние от страната, в която отиваме. Разбира се, ние сме членове на Европейския съюз. Ние трябва да заявяваме винаги ясна и категорична позиция – така, както го правиме навсякъде. Миналата година бяхме председатели на Съвета на Европейския съюз. Там се представихме много добре и всички държави от Европейския съюз казаха браво на България. България е един изключително добър член, много качествен член на Европейския съюз. Затова, мили деца, учете, защото вие сте нашето бъдеще“, даде поредния си съвет шефката на парламента.

Цвета Караянчева с учениците в пленарната зала

По-късно пред абсолвентите-юристи тя пак призова да не се страхуват да рискуват: „Бъдете честити, превземайте върховете, скачайте в дълбокото, защото съм убедена, че сте подготвени и ще изплувате!“

Цвета Караянчева стана шеф на парламента след скандал в Народното събрание (НС), когато предшественикът й Димитър Главчев изгони от залата лидера на БСП Корнелия Нинова заради критика към премиера Бойко Борисов.

Тогава соцформацията обяви, че напуска парламента в знак на протест.

Впоследствие изненадващо в НС пристигна лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. След кратък разговор с Главчев той си подаде оставката, а на поста бе сложена светкавично Цвета Караянчева, която е инженер и е работела в завод в Кърджали.

Сред депутатите на ГЕРБ просто няма много опции на хора с капацитет, които да желаят да станат председатели на парламента.

Караянчева пък до този момент все пак бе заместник-председател на НС, а и, както изглежда, е решила, че не следва „да откаже предизвикателството“ и че трябва да „скочи в дълбокото“.

Коментарите тогава общо взето бяха, че не е подходяща.

При председател на парламента Цвета Караянчева Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“, обяви цветисто след избора бившата депутатка Татяна Дончева и настоящ лидер на партия „Движение 21“.

Караянчева обаче понатрупа самочувствие.

Година след като зае поста, тя дори гостува в светско предаване по Nova, където обяви: Вече мина една година и аз осъзнах, че съм председател на парламента... Понеже ми се завъртя животът на 360 градуса – не, а на 720 градуса. Шегувам се понякога вкъщи, че чета повече, отколко чете една студентка на изпит, защото когато отидеш някъде, можеш да сътвориш дипломатически гаф. Трябва да си много подготвен. Ти представляваш не Цвета Караянчева, ти представляваш държавата България.“

Караянчева тогава призна: „Първите шест месеца ми беше чудовищно трудно, защото аз съм много емоционален човек. Знаете, че в предни издания на парламента имам много емоционални изказвания, много остри изказвания към опозицията.

Пред водещия Мариян Станков-Мон Дьо Цвета Караянчева неколкократно се просълзи и заяви, че сърцето й е в завода, където работела, преди да стане депутат.


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
*********
09.06.2019 13:10:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Пак чула-недочула
08.06.2019 12:38:46
0
4
Приказката е да те пуснат в дълбокото и ако изплуваш, значи ставаш...
Цецито кви ги плещи?
А ако някое дете разбере думите буквално и скочи в дълбока вода и не изплува?
3.
Адвокат Потеров
08.06.2019 08:10:23
1
0
Защо Петър Попчев е единственият грамотен човек в България, на когото първоначалните обяснения в полицията, са написани на компютър, а не както би трябвало да бъдат - собственоръчно написни от него?
Най-вероятно целта на полицая Антон от Първо районно управление е била да бъдат фалшифицирани показанията.
Защо, когато двама униформени полицаи са намерили Тихомир да се разхожда по улиците, целият в кръв от краката до раменете, дознателят Москов от Първо районно управление, не му е взел дрехите за веществено доказателство и не му е направил снимки, докато е бил целият в кръв?
Защо след това, когато Тихомир си е признал, че е ритал убития Николай, което е било потвърдено от свидетеля Георги, дознателят Москов не го е задържал в ареста и го е освободил като свидетел?
Защо няколко дни по-късно дознателят Москов се е отказал от делото?
Защо 3 години след случилото се не е намерен, за да бъде разпитан, Осман, който, заедно с убития Николай, няколко дни преди това са били Тихомир?
В случая Тихомир единствен има мотив да бие Николай.
Защо при направените очни ставки всички свидетели са казали, че Попчев не е удрял Николай, а само Тихомир го е бил, ритал по главата и скачал върху главата му. Въпреки това Тихомир не е подведен като обвиняем, а само като свидетел и съдът няма право да го осъди.
При направената очна ставка между Попчев и Тихомир, без мое присъствие, което е абсолютно незаконно, Тихомир е потвърдил думите на свидетелите, че Попчев не е удрял Николай, а си е признал, че единствено и само той го е удрял, ритал по главата и скачал върху главата му. Въпреки това пак не е бил подведен като обвиняем, а е бил освободен като свидетел.
Защо, когато поискахме от прокурор Тиха Стоянова да бъде повторена очната ставка между Попчев и Тихомир, защото е била фалшифицирана от полицията, като някои от думите на Тихомир са били променени, защо ни беше отказано и защо прокуратурата вкара делото в съда по този начин?
Ако смятате, че Попчев е толкова опасен за колкото го представяте и че във всяка една минута, в която е на свобода, има опасност някой да загуби живота си, мисля, че е крайно време полицията и прокуратурата да си признаят, че са освободили Тихомир, който е извършил убийство. Да си вземат Тихомирчо заедно с тях и да се вкарат в затвора. Тогава съм сигурен на 100 %, че Попчев ще се предаде, за да им прави компания.
2.
Малчуган
07.06.2019 21:44:51
1
10
Каравиетнамчева е много боса по добре да НЕ се обажда IQто и и е по малко от това на пекинска патица ,куха е като поцинкована кофа от кърджалийски цех
1.
квк
07.06.2019 21:25:08
1
5
Ще изплувате разбира се щом сави кухи главите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори