×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Готви се масова екзекуция на малките аптеки!


Валери Симеонов: Готви се масова екзекуция на малките аптеки!
У нас разрешават до 30 л. домашна ракия при намален акциз, а в другите страни – до 60. Защо, пита лидерът на НФСБ
18 Май 2019, Събота, 13:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Съсипват бизнеса уж под формата на изпълнение на европейски директиви, посочи водачът на „Патриоти за Валери Симеонов"

 „В България е разрешено производството на до 30 л. домашна ракия от дестилационните казани при намален акциз, а във всички останали държави от Европейския съюз – до 60 л. България е ощетена. Защо? Защото така криво и превратно се прилага европейска директива. И никой не контролира и не изисква информация за това”.

Този пример за европейски директиви, които не са съгласувани с интересите на България, на българския среден и дребен бизнес даде водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)- Валери Симеонов пред Телевизия „Европа” тази сутрин. Той беше категоричен, че едно от първите неща, с които ще се заеме, е изискването на информация за директивите, които увреждат интересите и състоянието като цяло на българския среден и дребен бизнес.

Втори случай: лекарствените средства в хуманитарната медицина. Сега са подготвили, уж под формата на изпълнение на друга европейска директива, една масова разправа, една масова екзекуция на малките аптеки. Така че да останат само големите вериги”, каза още Валери Симеонов.  По думите му собствениците на аптеки са принудени да купуват допълнителни компютърни конфигурации за контрол върху фалшивите лекарства, които щели да се проверяват само по кутийките и бар кода. „Но, това означава допълнителен компютър, четец, допълнително ангажиране на хора – как ще се справи една малка аптека с това”, реагира лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов заяви, че се е кандидатирал за български представител в Европейския парламент, защото смята, че там трябва да има хора с биография, хора на действието – прагматични патриоти. А не патриоти политици само. „Смятам, че до момента съм доказал, че съм човек, който назовава нещата с истинските им имена, човек, който като поеме ангажимент - го изпълнява. Оставям зад себе си, за краткото време в изпълнителната власт реално свършени неща”, каза още Валери Симеонов.

По думите му докато национализмът и шовинизмът черпят самочувствие от историята на държавата, патриотизмът е едно ежедневно усилие, една непрекъсната работа. Така ще бъде и в Европейския парламент, категоричен беше водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа).

Говорейки за честността в политиката, което е негово лично мото, Валери Симеоново добави, че в НФСБ винаги казват това, което мислят и се борят със злоупотребите на властта – каквото е, например, обслужването на монополите. Правим го, независимо, че сме част от това управление, отговори Валери Симеонов на въпрос на водещата.

Като пример той даде защитата на малките собственици на бензиностанции и търговци на горива. „Миналата година, през юли никой не ни обърна внимание когато взехме присърце проблемите им. Направихме всичко възможно, за да попречим те да бъдат унищожени от големите вериги на Валентин Златев – Лукойл, от Шел и OMV. Поставихме въпроса в Народното събрание, пред Министерски съвет. Но в крайна сметка се прие един закон, съгласно който всички малки бензиностанции трябваше да бъдат ликвидирани. Но сега, под риск от улични протести законът беше отложен”, посочи Валери Симеонов.

Пред Диана Радева Валери Симеонов коментира и актуални политически въпроси. „Министерството на туризма е като министерство от 90-те години, когато повечето министри се изтрепваха да обслужват интересите на групировките”, заяви Валери Симеонов.

По думите му има и други министерства, които все още не са реформирани, а в тях се изсипват стотици милиони левове, които не водят до нищо друго, освен до преразход. Той даде пример с Министерството на вътрешните работи, на отбраната и здравното министерство. „А това са държавни средства. Мен ме боли и когато се изсипват милиони на всеки, който дойде с няколко плаката на жълтите павета. И веднага да му бъде удовлетворено искането. Без анализ на реалните нужди, на реалната ситуация в бранша”, посочи лидерът на НФСБ.

В отговор на въпрос на водещата Валери Симеонов заяви, че акциите на прокуратурата за изискването от ДАНС на информация за офшорни сметки трябва да бъдат не толкова като рекламни кампании, а да бъдат такива, че да убедят обществото, че има реална борба с корупцията. „Главният прокурор можеше просто по оперативен начин да изиска информацията от ДАНС, защо е тази шумотевица”, реагира той.

Валери Симеонов беше категоричен, че единна европейска армия трябва да има, защото тя може да бъде единствената сериозна възпираща сила спрямо една агресия от страна на Турция.


В категории: Евроизбори


9
Коментара по темата
9.
*********
19.05.2019 08:43:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
*********
19.05.2019 04:47:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
Кина
18.05.2019 17:32:12
2
4
Забрави ти, забравиииииииииии......... Тръгнал си към Брюксел :) Сега ще получиш същото отношение, което имаше ти към хората.
6.
Партиот
18.05.2019 15:45:13
0
7
Из предизборните обещания на "патриотите":
- Спираме новините на турски
- Връщаме наборната служба
- Минимална пенсия - 300 лв. и преизчисляване на всички останали пенсии.
- Разваляме концесията на златодобива
- По-ниско ДДС за лекарства, храни, учебници
- Въвеждане на учебен час по Патриотизъм
- Национализация на енергийни и добивни компании
5.
брадата
18.05.2019 14:54:48
0
13
Валерка голям си популист и демагог-ракията, лекарствата, горивата , все модерни теми преди избори, видяхме те с инвалидите , на такъв човек ли да се доверя че ще мисли за нас, ужас!
4.
ценко
18.05.2019 14:42:42
0
15
Лъжата и измамата се е разпространила в държавата ни като раково образование в напреднал стадий. Същото се отнася и за европарламента. Подготвя се пътя за антихрист - който е запознат ще разбере
3.
*********
18.05.2019 14:21:11
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
*********
18.05.2019 14:19:31
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Валка
18.05.2019 13:57:26
0
26
На 26 ти ще разбереш точно колко те обичат и ти вярват хората. И след като оплю всички министерства, какво правиш в управлението бе патреоте?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори