×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Ще защитаваме България и българския бизнес от тези, които го задушават


Валери Симеонов: Ще защитаваме България и българския бизнес от тези, които го задушават
Хората, които предлагаме за парламента на Европа, са се доказали със своите действия и те ще пазят най-добре националните ни интереси, каза Валери Симеонов
14 Май 2019, Вторник, 13:54 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Франция и Германия подготвят минимален размер на преките данъци, с което ще ударят върху интересите на българите, разкри кандидатът за евродепутат

В Еропейския парламент трябва да има представители на Националния фронт за спасение на България – Средна европейска класа, защото хората, които предлагаме, са се доказали с действия, а не с приказки и могат да защитават националните ни интереси, заяви Валери Симовмов. Тяхната мисия е да спасят българския дребен бизнес от тези, които се опитват да го задушат, каза в интервю за сутрешния блок на БНТ водачът на листата "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)".

„Формулата за повече действия и по-малко думи работи много по-добре, отколкото парадирането с възможности, без конкретното им упоменаване. Мисля, че това трябва да е мото в политиката, както аз съм приел за мое – честност. По същия начин тръгваме за изборите с „Вместо думи – действия“, добави той.

„По този начин искаме да се разграничим от останалите политици, които говорят в бъдеще време, обещават, но нямат зад себе си биография или доказателства, че ще свършат работа. Думите трябва да бъдат използвани конкретно и да бъдат като инструмент за конкретно въздействие, постигане на съгласие и даже натиск! Това съм показал през тези две години като вицепремиер и народен представител“, заяви кандидатът за евродепутат.

„Европейският депутат има правата за контрол, на информираност. Той има възможността да задава въпроси на чист български език и да настоява за вземане на решения, за справяне с проблемите. От лятото на 2014 г. в Европейската комисия престоява въпросът за това дали американските централи ТЕЦ Марица изток – 1 и 3 са обект на незаконно получаване на държавна помощ от българската държава в резултат на заробващите договори, сключени още по времето на Иван Костов“, заяви Симеонов.

„Европейската комисия можеше да отговори многократно досега. Обикновено тя дава отговор в рамките на 6-10 месеца. Няма го обаче българският депутат, т.е. натиск, за да отговорят. Отговорът може да е само един – тези централи продават ток, който не произвеждат и това противоречи на основните принципи на търговските взаимоотношения и трябва да бъде прекратено!“, подчерта той.

Странно защо вече пета година Еврокомисията мълчи, добави лидерът на НФСБ.

„По теми като двойните стандарти, пакета „Мобилност“, Истанбулската конвенция, пакта за миграция имаме ясно изградена позиция, но има и други, които са много интересни. Например при договарянето за следващия период, който е не директно задължение на европейския депутат, а на договорната комисия, но е важно какъв ще е процентът за самофинансиране по отношение за фондовете“,  заяви Валери Симеонов.

„Защо в други страни процентът е 5, а тук 15? Къде са нашите представители? Къде са нашите интереси?“, попита той.

Трябва да се отстоява позицията на България, подчерта кандидатът за евродепутат.

„Франция и Германия подготвят минимален размер на преките данъци – ДДС, данък печалба и за дивидент. В България те са съответно 20, 10, 5%. Германия и Франция подготвят решение, с което да се определи минимален размер на преките данъци и той да е около 15%, което автоматично удря върху българския данъкоплатец и върху възможностите на българския бизнес да бъде конкурентноспособен“, обясни лидерът на НФСБ.

„Пакетът „Мобилност“ се върти в европейските институции четири години, а Истанбулската конвенция – осем и точно когато влязат в залата, нашите евродепутати скачат. Това не е сериозно. Българският евродепутат трбява да следи тези процеси от самото създаване на работни групи, от обсъждането им по комисии, а не накрая да се блъскат по гърдите и да говорят, че били отложили пакета „Мобилност“, коментира патриотът.

„Затова настояваме да влязат представители на Националния фронт за спасение на България – Средна европейска класа, защото хората, които предлагаме, са се доказали с действия. Аз мога да кажа, че за тези две години, откакто съм в парламента и съм бил вицепремиер, има най-малкото една изградена ограда на границата с Турция, спрян мигрантски поток, има мост към българските общности в чужбина и отворен трудов пазар за украинците“, заяви Симеонов.

“Постигнахме дисциплина в курортния бранш, колкото и да ми се подиграваха за акции като „Тишина“. Те обаче вкараха няколкостотин милиона лева в бюджета на България. Имам самочувствието да съм съпричинител в българския парламент да няма втора турска партия ДОСТ. Искам да видя всички кандидати за евродепутати, които обикалят студията с лъскавите си костюми, какво са направили“, добави той.

„Аз не зная нашият депутат от ЕНП или от ПЕС каква позиция ще заема, дали на БСП, която е против Истанбулската конвенция, или на Партията на европейските социалисти, които са „за“. Ще има много сложно и непреодолимо раздвоение на съзнанието“, заяви Симеонов.

Може да бъдат отстоявани национални интереси, само когато няма пряко влияние на големите политически централи, подчерта той.
След като му бе зададен въпросът какво би искал да промени в Европа, той каза, че е за по-малко свръхрегулация. 

„Ако трябва да говоря като представител на бизнеса, не одобрявам от една страна тази регулация – прави краставици, щастливи кокошки и пр. изисквания, които често задушават българския дребен бизнес и от друга страна конкуренция, която води до това определени производства се изнасят извън Европа, когато могат да са съсредоточени на територията на континента. Големи автомобилни концерни изработват своите детайли в Китай и Турция. Защо“, попита Валери Симеонов.

„България е чудесно място за това. Имаме над 30% високотехнологичен износ, което показва, че страната ни не е това, за което ни внушават медиите от сутрин до вечер“, добави той.

„Когато питах германския посланик дали има чувството, че България е бедна държава, той се замисли и каза „Не“. Официално обаче сме най-бедни, защото има голям процент сив бизнес, който не е обхванат от статистиката. Прекалено много са дейностите, които заобикалят закона, които ползват протекциите на високите етажи на властта, за да не плащат данъци“, каза още патриотът. 

Коалицията "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) е с номер 1 в бюлетината за евровота.
 


В категории: Евроизбори


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори