×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на туризма Николина Ангелкова с голяма новина за развитието на бранша


Министърът на туризма Николина Ангелкова с голяма новина за развитието на бранша
Ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта на здравния и балнеотуризма в България
06 Май 2019, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ведомството разработва стратегия за балнео и СПА туризма, подготвят договор за лечение с немски здравни каси

Разработваме продуктова стратегия за развитие на балнео и СПА туризма. Поставяме акцент и върху здравния туризъм, защото потенциалът на България в тази област е огромен. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на дискусионна кръгла маса „Туристически район „Родопи“ – балнеология и екотуризъм“ в с. Баните. Форумът се организира съвместно от община Баните и Министерството на туризма. Акцент в работата на ведомството е популяризирането на създадените 7 балнео- и СПА дестинации. Вече е налична дигитална карта на дестинациите, предстои да бъдат направени брошури, които да допринесат за популяризирането на дестинациите и за привличането на инвестиции в този специализиран туристически продукт.

Министерството на туризма стартира изпълнение по проект ЕДЕН, с който ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта на здравния и балнеотуризма в България, информира министър Ангелкова. До 30 юни 2019 г. в министерството се приемат документи за кандидатстване.

През февруари стартирахме инициативата „Естествено в България” и обявихме 2019-а за година на вътрешния туризъм, заяви министърът. Чрез нея целим да привлечем вниманието към по-малко познати, но много атрактивни места. Родопският регион предлага изключителни възможности за разнообразни видове туризъм-СПА, планински, еко, кулинарен и др. Пампорово е с най-висок ръст на туристите тази зима, илюстрира министърът. 60 на сто от посетителите в курорта са българи, 40% са- чужденците. Хилядите гости на Пампорово трябва да видят уникалните места, които са в близост като  община Баните, коментира министър Ангелкова. И уточни, че комбинацията на СПА и планинския туризъм с 8-те културно-исторически дестинации, които ведомството разработи, се надгражда и допълва цялостната туристическа услуга. В момента подготвяме нова инициатива, която предвижда в един ден през летния сезон музеите да бъдат с вход свободен, информира министърът и прикани кметовете от Родопския регион да се включат.

Важно за развитието на здравния туризъм е предстоящото посещения на представители на германските здравни каси и възможностите за подписване на споразумения с тях, заяви министър Ангелкова. Родопският регион ще бъде включен сред възможните места за лечение у нас. Министърът посочи още, че има интерес към инвестиции в комплекс в Баните от Якутския регион.

Благодаря на премиера Бойко Борисов за издигането на туризма в национален приоритет и създаването на самостоятелно министерство, заяви министърът на туризма. В последните 3 години - от 2015 година до 2018 година, ръстът на приходите от международен туризъм е 34%, а увеличението при посещенията на чуждестранните туристи е 31 на сто. Имаме рекорд в броя на реализираните нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла, като през миналата година са близо 27 млн., посочи министър Ангелкова.

В Закона за туризма сме предвидили създаване на специален статут за националните курорти, който се отнася не само за основните морски и зимни, а и тези обявени от Министерство на здравеопазването, каза министър Ангелкова. По този начин те ще станат двигател за развитие на туризма в региона и на местната икономика. Надявам се с ваша подкрепа да го реализираме до края на годината, уточни министърът.

Важни за напредъка на регионите са събитията, които привличат множество туристи и ние ще подкрепяме всяка подобна инициатива. В Регистъра на туристическите фестивали и събития, който постоянно се надгражда, в момента са включени над 1800 фестивали и събития от цялата страна. И използвам случая да Ви призова да ни информирате за ваши инициативи, които може да добавяме. Акцент в работата ни е и привличането на инвестиции, като министерството разработи инвестиционна карта, каза министър Ангелкова. 

Тя информира, че предстои второ нейно издание и призова кметовете да дадат предложения на проекти за инвестиции.

Друг вариант за инвестиции в регионалните проекти са двустранните форуми. Министър Ангелкова информира, че съвместно с посолството на 14 май се организира среща с американски компании и инвеститори, планираме подобен форум с Германия, вече имаше такъв с Русия. В края на този месец в Слънчев бряг ще се проведе Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма. Каня Ви да присъствате и активно да участвате с проекти и идеи за инвестиции, каза министърът.

На дебата и на празника в Баните освен домакинът Милен Белчев, кмет на общината, участваха областният управител на Смолян Недялко Славов, кметовете на Смолян Николай Мелемов, на Велинград д-р Костадин Коев, на Чепеларе Славка Чакърова, заместник- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и др. Кметовете изразиха признателност за подкрепата за региона към министър Ангелкова и екипа на министерството, както и за разработените СПА дестинации, които са платформа за популяризиране на този вид туризъм. 


В категории: Бизнес


9
Коментара по темата
9.
Предизборно
07.05.2019 11:04:58
0
3
Бре, ГЕРБ ги задуха вятъра на промяната, и започнаха предизборните лъжи и манипулации: 5 нови паркинка, пътя за Ветрен, "страхотна" новина за СПА туризма, сега остава да кажат, че заплатите ще скочат двойно........
8.
Пампоровец
07.05.2019 00:39:53
0
7
A БУРГАСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ кога ще станат пак отново БАНИ и водещ СПАКУРОРТ,
В село Баните Смолянско намират на кадьните и помаците поминЪк а българските села унищожава от глад и безработица стоеики никому НЕНУЖНИ ПАМЕТНИЦИ на султан Сюлеиман толерирки каменни кариери на приближения до герб зам.кмет по финанси
И как е вьзможно хотели в шибания Велинград да са по СКЪПИ от хотели в световно известните СПА минерални ИТАЛИАНСКИ курорти краи Падуа и тези в ТОСКАНА на запад и юг от Флоренция ,кой бьлгарин ше може да си позволи хотелите вьвВЕЛИНГРАД ,ПО ЕВТИНО Е ДА ОТИДЕШ Виталия на минерани СПА ОТКОЛКОТО ДА СПИШ във Велинград
7.
Goldy Nikolov
06.05.2019 22:49:40
0
5
Голяма новина.
Мисля си за някоя малка каква ли ще е?
6.
Smith
06.05.2019 21:45:48
1
6
С помощта на ГЕРБ дъртите ДС боклуци добетонираха черноморието, сега някакви калинки мислят схеми как да напълнят гетата на приятелчетата си мутри. Жалко е, че оставихме шепа прости селяндури да разрушат това, което природата ни беше дарила.
5.
Герб-оставка
06.05.2019 21:00:21
2
12
Да си подготвяте оставките гербаджии крадливи,туризма го оставете на нас младите.Визия трябва,визия,а не стъкмистика и заучени фрази спуснати от тиквата и разни хрантутници(експерти,съветници).Изгонихте българите с пари да посещават,купуват и развиват туризма в Гърция,Турция,Испания,циганосахте най-големия курорт Слънчев Бряг с китайска стока,зарязахте ифраструктурата,оставихте качествените кадри да заминат и бачкат в чужбина и още много мога да говоря.Хайде сега флагманите да ми изтрият коментара,че са големи слагачи и инако мислещите не са на почит.Че и паричките трябва да оправдат.
4.
ехааа
06.05.2019 19:59:42
0
7
сега всичкото сиган дето работи в Германия ще идва на здравен туризъм тука. нали се осигуряват там, а и са все болни. да му мислят балнео и спа комплексите как ще ги посрещат.
3.
Петко схемата
06.05.2019 19:35:25
0
14
То няма да говорят за вдигане на заплатите в сектора разбира се... Нови дестинации ама с какъв персонал?!
2.
*********
06.05.2019 19:35:14
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Днеско
06.05.2019 19:13:42
0
17
То и болниците ни, и здравната ни каса са мафиотски структури. Ние тях не можем да контролираме. Налетите там пари се крадат със скоростта на светлината. До обикновените работещи лекари и сестри нищо не достига. Затова бягат навън. Шайка феодали във всяка болница са завзели властта и грабят като невидели. Пък сега като заработим и със чужди зравни каси и гледай чудеса! Ако можем и тях да ограбим!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
29 000 медицински сестри липсват, системата ще се срине, алармира известен лекар 29 000 медицински сестри липсват, системата ще се срине, алармира известен лекар Мутафчийски открои и друг проблем, а именно, че на година около 170 лекари напускат системата Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Днес е все по-трудно за учителите и все по-лесно за учениците Готова ли е България за еврозоната - очерта се основен проблем Готова ли е България за еврозоната - очерта се основен проблем Инфлацията се оказва основната пречка, политическата криза също ни спъва Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков 
Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори