×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социолог: Борисов си взе партията от Цветанов, а Доган е вече свободен заради катастрофата на Местан


Социолог: Борисов си взе партията от Цветанов, а Доган е вече свободен заради катастрофата на Местан
Бойко Борисов си взе партията от Цветанов и стана по-силен, а катастрофата на Местан освободи Доган, каза Андрей Райчев
29 Април 2019, Понеделник, 09:48 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Трудно е да се предвиди дали БСП или ГЕРБ ще спечелят изборите, защото не се знае колко хора ще гласуват, каза Андрей Райчев

Бойко Борисов и Ахмед Доган са вече свободни и непредвидими играчи на политическата сцена и затова са възможни всякакви варианти за управлението на страната. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Андрей Райчев.
„Борисов винаги е бил роб на собствения си календар. Той гледа на президентството като на свое бъдеще, но това вече го няма и го освобождава да прави маневри. Всякакви варианти са възможни. Ако стане президент, то ще е случайно. Той си възстанови партията, взе си я от Цветанов и силата му е много голяма“, коментира социологът. 
„Вторият освободен човек заради една трагична случайност, за която не искам да говоря, се казва Ахмед Доган. Досега му трябваха добри отношения с властта, защото той водеше борба на живот и смърт с Местан и с Турция. Те му взеха партията“, добави Райчев.
„На Доган са му правили пет или шест преврата. Досега играчите имаха задължителни ходове, а вече ще имат право на избор. Възможни са всякакви комбинации. Може ГЕРБ да смени коалиционния си партньор. Партията загуби няколко процента, но може да спечели изборите. Цветанов загуби със сигурност“, заяви социологът.
„БСП стапяше една преднина от 5-6%. За първи път през миналия месец водещите социологически агенции казаха, че опозиционната и управляващата партия са си разменили позициите“, добави той.
“Моите колеги казват, че с около 1% води БСП и има реален шанс да победи на изборите, но това зависи от броя на хората, които ще гласуват. Тъй както той не може да се предвиди, всички прогнози са условни“, призна Райчев.
Ако партиите с евродепутати са само 3, БСП и ГЕРБ може да имат по 7, прогнозира той.
„ГЕРБ с всички сили се опитват да правят европейски избори, защото политиката им в Европа бе успешна. БСП пък не искат дебат за това, а искат да обсъждат какво е да е ГЕРБ на власт, т.е. тръгнали са да свалят Борисов“, коментира социологът.
„Има две много силни неща в листата на БСП. Едното се казва Елена Йончева. Много хора извън партията я харесват. Второто е Иво Христов. БСП и ГЕРБ обаче нямат общ електорат. Няма да срещнете човек, който да се чуди дали за едната или за другата партия да гласува. ГЕРБ има общ електорат с десните“, добави той.
„Да обвиняваш опозицията в корупция и че правела пълзяща диктатура е абсурдно. Не може и да се каже, че Борисов е диктатор. Това е мек политик, който отстъпва пред всеки натиск“, каза още Андрей Райчев.


 


В категории: Политика


7
Коментара
Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 0
7
Коментара по темата
7.
Фффффф
30.04.2019 09:23:08
1
2
"Мек политик" бил боко.... Направо безгръбначен !!! Допусна глобални грешки, лиши държавата ни от енергийни източници- "Южен поток", Белене, в Черно море се разхождат чужди военни кораби, пакетът " Макрон" е в ущърб за страната ни, самолетите F-16, за милиарди- също...некачествени пътища, невиждани кражби.......
6.
baihui
29.04.2019 20:58:34
1
4
Само че, ГРОБ не е партия на Боко, а е узурпирана от него! ГРОБ е протестантско-юдейска партийка финансирана от мръсникът-жид Шорош! Да умре от рак !
5.
Турчин
29.04.2019 17:30:11
1
1
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от говурското дс дпс
4.
Дернев
29.04.2019 13:02:59
0
6
3
Трябва да се набие в дебелите европейски глави. Две световни войни понесоха и пак говорят за Европа на нациите, силни нации и т.н. това е минало. Сегя трябва да сме европейци първо и единни зад сигурността на континента ни.. Той е нашата държава и сигурност сега в гкобализацията и напред за да оцелеем заедно с руснаците. А и на света ше помогнем когато Европа е единна и силна.
3.
Ххх
29.04.2019 12:23:29
6
4
Стига бе, дернев, все СЕЩ бълнуваш, нямаш коментар без да ги споменеш...
2.
българин
29.04.2019 10:50:04
2
21
ей това не могат да разберат заблудените фенове на БСП. че партията не й пука за народа и държавата, а иска да държи властта. докато герберите поне се опитват да бъдат европейци, но има много сволоч при тях, която трябва да се изчисти.
1.
Дернев
29.04.2019 10:13:30
0
6
Долни сметки и пазарлъци в които държавата отсъства. Няма никакво значение кой ще управлява. Спасението е само СЕЩ. Но с тази пасивност в Брюксел, както върви китайците ще ни отнемат и този шанс.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори