×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Зад кулисите на местната опозиция в Средец има личен интерес и работа на парче за себе си


Зад кулисите на местната опозиция в Средец има личен интерес и работа на парче за себе си
Аз постоянно съм на улицата и говоря със съгражданите си, познавам проблемите и настроенията им, затова съм спокоен за събитията през есента, казва Иван Жабов
24 Април 2019, Сряда, 21:40 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка Георги РУСЧЕВ

Ако има новорегистрирани за изборите  3 000 души в нашата малка община, това означава огромен проблем за този, който е поел риска да го направи

- Г-н Жабов, изглежда кампанията за местните избори в Средец  започна. Има ли в крайна сметка регистрирани  от януари до този момент потенциални избиратели? Ваши ли са? Как ще се установи кой ги е вербувал?

-Ще  дадем справка на общинските съветници за това колко точно хора има регистрирани от януари 2019 до днес. Мисля, че цифрата няма да е стряскаща. Имам представа какво се случва в общината, която ръководя два мандата.

- Говори се за около 3000 души, това са много хора, те биха повлияли да приключи вотът още на първи тур? 

-Това са фалшиви новини, число от 3 000 специално за нашата община е просто нереално. Имаме по избирателни списъци около 12 000 избиратели. От тях не гласуват почти 70%! Ако някой ръководи кампания за регистрация на 3 000 души, това е нещо много сериозно.

-Чухме реакция от кмет, който беше на задните редици по време на сесията. Каза, че са тръгнали на проверка полицаи и всъщност новорегистрирани в едно село имало само трима. Кое е това село?

-Село Светлина.

-Прави впечатление, че на последната сесия, а може би и на други сесии, общински имоти се продават  с пълно единодушие. Какви са тези имоти?

-Това са земедлески земи, които, за да ги продадем, е имало входиран инвеститорски интерес. След това подготвяме съответната документация, имаме сключен договор с Бургаска търговско-промишлена палата за целта. От там назначават независим оценител, който дава оценка на имота според критериите и му определя базисна цена. Не е проблем, в хода на сесията, тази цена да се промени от всеки един съветник. За мен е нечестно да се прави изявление, че имотът в едно населено място бил по-скъп от друг - в друго населено място, защото единият  е много близо до регулация , а другия е земеделска земя, далеч от селото, където евентуално ще се използва за трайни насаждения. 

-Бяха приети единодушно отчетите на дейността на МБАЛ-Средец и Медицинския център? Нямаше сблъсък на мнения, нервност поради недостиг на средства за възнаграждения и заради дългове. Имате ли проблеми със здравеопазването в тази бедна странджанска община?

-Имаме не само със здравеопазването. Имаме с образованието, със социалните дейности. Общината като население е огромна, не ни достигат финансите. Но така или иначе засега се справяме. Болницата е в добро състояние. Двете отделения, които са регламентирани – вътрешно и детско, работят. Не сме върнали нито един човек.

-Притеснявате ли се от конкурентите за кметското кресло  Живко Гърков и Янко Германов, ако те се явят на местните избори?

-Нямам от какво да се притеснявам, тъй като аз имам програма, която се изпълнява. Следвам си стъпките, които съм набелязал и населението е информирано за това. Виждат, че се работи и виждат, че за 8 години градът се променя. Един път, през 2015 г.,  съм бил вече с двамата на избори и нямам нищо против пак да се изправя срещу тях. 

-Много граждани проявяват интерес към работата на Общинския съвет в Средец. Няма дргуг такъв град в Бургаска област, където да присъстват толкова много граждани по време на сесия. На какво се дължи това?

-В нашия местен парламент текат интересни за слушане дебати. Винаги някой от нашите общински съветници със задаваните си въпроси ще предизвика смях в публиката, може би в това се крие интересът на гражданите.  Аз не се шегувам. Днес се разиграваха спектакли. Отказал съм се да споря и да се аргументирам по теми, по които няма как на висок тон да се постигне консенсус. Теми, които касаят експертно мнение и спор по същество.  Но така или иначе гражданите  са пряко заинтересовани от това, което решаваме.  Аз постоянно съм на улицата с тях, разговораям, наясно съм с проблемите на всяко семейство, те знаят нашите намерения и са доволни от свършената работа от моята администрация.

-Факт е, че градът е превърнат в Ивицата Газа – навсякъде, на всяка улица буквално, се извършва някакъв ремонт. Имаха ли основание общинските съветници днес да ви атакуват за некачествен ремонт? 

-Никакво основание нямат.

-Ще извикате ли фирмите по поддръжката на уличната мрежа, за да им кажете какво мислят хората за работата им? Заговори се за смесен чакъл с пръст, който струва близо три пъти по-евтино от материала, който трябвало да се влага, за подмяната на качествен асфалт с некачествен.

-Няма как да се случи това,  както каза една общинска съветничка, разликата в цената къде отивала? Просто трябва да са наясно, че нашата каменна кариера е спряла да работи и се налага да се взимат материали от с. Каменец. Там самата фракция е по-червена и затова тръгват небивалици в изказванията - вече започнаха политическите изводи. В крайна сметка има строителен надзор, който стои над главите на работниците.

-Има ли необезопасени шахти и неосветени места? Има ли опасност деца да паднат вътре, дори автомобили, заради създаден хаос поради ремонтите.

-Няма такава вероятност, тъй като на определените места, които са в ремонт, са сложени табели. Има и знаци, но тъй като ние по принцип тук не спазваме особено стриктно правилата от закона за движение по пътищата, всеки си минава откъдето и както си иска. Ако е имало инциденти, те са станали точно заради това. Но едва ли са сериозни - иначе щях да знам. За момента аз мисля, че няма нито една отворена шахта, тъй като първият слой асфалт е положен и сега трябва всички те да се изведат отгоре, за да може, когато се сложи вторият слой, всичко да е изравнено.

-Има много неприбрана смет из целия град...

-Това е национален проблем. Не е само при нас. Много трудно можем да се справим. Правим всичко възможно да държим града и околностите чисти, но почти всеки ден получаваме нови и нови сигнали за нерегламентирани сметища.

-Коя е фирмата, която отговаря в община Средец за чистотата?

-Не става въпрос за града. Това е извън него. В самия Средец сметището е затворено от година и половина и много хора изхвърлят своя боклук край старите казарми. На официалното сметище пък му предстои рекултивация. Нашата смет се извозва на регионалното депо в с. Братово и тъй като всеки  жител на града, при натрупване на по-голям обем смет, трябва да я транспортира сам до регионалното сметище, а това не се случва, защото ние още за това не сме пораснали, виждате резултата. Всякакъв вид отпадъци - от Великденски ремонти, от градини, от строителство, пръст... След като всичко в града и около града се натрупа, сега вече започнаха да изхвърлят извън рамките на Средец, в посока селата.

-Харесва ли ви Общинският съвет в този си състав. Бихте ли работили с тези хора, ако спечелите изборите отново за трети път наесен?

-Да ви кажа, ако трябва да направя аналог с мандат 2011-2015, Общинският съвет тогава бе по-конструктивен. Опозицията беше по-подготвена, това ме амбицираше да отговарям на ниво, да се държа отговорно и сериозно, защото реално се поставяха проблеми за решаване. Търсеше се диалог. В настоящия състав в местният парламент и специално някои представители от опозицията, работят на парче, за себе си., което е жалко.

-Не сте удовлетворили май всички интереси на опозицията?

-Няма и как да го направя. Всеки има личен интерес, а иска и да се хареса на хората, да се представи като добър политик. Но аз знам зад кулисите каква е реалната картина.
 


В категории: Средец


25
Коментара
25
Коментара по темата
25.
*********
29.05.2019 00:53:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
24.
Литератора
10.05.2019 17:52:24
1
3
Уважаеми модератори от Флагман. Коленопреклонно Ви моля вместо да триете коментариите, които не са угодни Вам и на шефката ви....вземете да изтривате тези с правописни и стилистични грешки! Че направо се потрисам от неграмотността на част от коментиращите!
23.
Пишман журналист
09.05.2019 10:53:03
1
4
Госпожо Касабова що за въпрос е последният от това интервю? Кметът не бил удовлетворил всички интереси на опозицията май? Що му задавате отговор на Жабов? Откога кмета трябва да удовлетворява опозицията? Не че той го прави! А би трябвало да се вслуша в думите им. Нали точно опозицията е коректив на всяка власт.
22.
*********
06.05.2019 09:29:51
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
Потресен
03.05.2019 09:42:46
1
8
Значи местната опозиция имала личен интерес? !?! А кмета да не би да няма? Или той е чист като сълза? Ами що направо не го канонизират за светец! Това неговото е безподобна наглост и безочие! И държа да отбележа, че не нападам никого! Само изказвам лично мнение. Пък модераторите нека ме изтрият!
20.
Асен
02.05.2019 18:50:27
0
11
Ах тези мераклии Ами то един няма за свяс...вземи единия удари другия на стари лаври ще лежим от татковците нямат шанс откажете се да не ставате за резил
19.
До избирателя
27.04.2019 14:36:24
3
9
Голям наивник си. Как да вземе интервю Флагман от Германов или Гърков? Че те не плащат! А бащицата кмет плащааааа! И ще го интервюират до премаляване. Е, плаща с общински пари, демек с нашите пари. Но на кой му пука за това.
18.
*********
27.04.2019 13:24:05
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
123
26.04.2019 19:13:04
1
8
Защо не попитате Кмета ,кои фирми печелят търговете за ремонта на улиците?Това,което се носи в пространството е стряскащо.Другият въпрос е кой си построи къщи за гости с евро пари и ще има ли проверка и да тях.
16.
до 15
25.04.2019 20:50:20
1
9
а браво! а защо Жабов отговаря на "обвиненията" на общинските съветници в интервю, а не пред тях самите? той кмет на общината ли е или медийна звезда? по- голяма недомислие от твоето писание не бях чувал скоро!
15.
До 13 избирател
25.04.2019 16:54:39
3
0
ами нали вчера преди това интервю с Жабов Касабова напоително описа в голяма статия какво са говорили на сесията Германов и Гърков. Всичко беше описано. Нали Жабов отговаря тука на техните обвинения, или на вас това не ви стига?
14.
избирател
25.04.2019 13:27:03
1
11
Госпожо Касабова, виждам, че лично вие сте писали статията! И предполагам, че пак лично вие сте взели интервюто от Жабов! Каква чест е това за нашия малък и жалък градец! ЛИЧНО шефът на Флагман да ни обърне внимание! Голяяяяяма чест е това! Но защо, уважаема госпожо само от Жабов взимате интервю? Защо не интервюирахте и Германов? Или Гърков? Или някой друг общински съветник? Да разберем и техните виждания! Нали така процедира безпристрастната журналистика? Като дава трибуна на всяка от страните?!?! Или....?!?! А сега кажете, че това не е по темата и ме изтрийте!
13.
Факт
25.04.2019 10:31:22
1
8
Абе гледам тука и са чудя. 50% от коментарите изтрити!!!
И не мога да разбера - какви са изтритите гоментари: дето го хвалят жабов, или дето го плюят!!!
12.
*********
25.04.2019 08:51:04
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Колчо
25.04.2019 08:16:27
1
13
За затвора си кмете
10.
Ценко
25.04.2019 08:12:57
1
10
Кмете тая земя не е ваша собствена или на общинските съветници че да я дарявате на ангел Ангелов за 650лева на декар и как може и ние да си купим на таз цена
9.
Ico
25.04.2019 08:07:49
0
13
Доло мафията герб
8.
Ценко
25.04.2019 08:06:45
1
20
До кога ще подарявате общинска земя на ангел Ангелов за без пари
7.
анкуту катъра
25.04.2019 06:14:55
0
0
бат ване ,нии разбрахми че ши ремонтираш сичките плочки и улици в циганската маала и ши има работа за сички нас ниване,унес изедници ко искати бе като нищо ни давате и сме си с тебе бате ване
6.
Хахаха
25.04.2019 02:37:20
0
12
И то в село Дюлево където на дребно земята върви 850-900лева за Декър при положение че е цял масив цената му може да надхвърли 1300лева
5.
Хахаха
25.04.2019 02:30:45
0
6
А кои взе решение да подарите на ангел Ангелов 750декара земя за 650 лева за декар
4.
At
25.04.2019 01:20:23
0
46
Тез регистрации са от няколко години.Жабата ако го метнат ДАНС,....по -богат е от Рейзито. Що Европари,що гори,що проекти.
3.
Ненаяден
24.04.2019 23:26:59
0
33
Кмете ,оправи си околовръстния, ударно, че дупките са до колене, иначе Гърков ще ти изяде хляба!
2.
От селата
24.04.2019 23:09:13
43
7
Гърков и Германов не могат да се при мерят от загубата преди 4 г. Селски бекове. Самочувствие до откаченост на единия и самивлюбеност до ленивост за другия. Не знам само що се пънат като нищо не зависи от тях. Единия еднодневка в съвета другия по род кумунист. Никой не ги отразява.
1.
Грудовски кукер
24.04.2019 21:53:24
4
17
Жена му е превъртяла играта !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Наш играч разкрил на Англия, че расистките обиди били планирани Наш играч разкрил на Англия, че расистките обиди били планирани

Почувствал, че трябва да се извини и да обясни това, което е знаел

Софка набута Гринго в чалгата, айтоският мачо тръгна по участия Софка набута Гринго в чалгата, айтоският мачо тръгна по участия

Гринго от години мечтае за голямата сцена

Борисов за мекия тон към Ердоган: Много демократи говорят, но ако в Странджа влязат стотици хиляди мигранти… Борисов за мекия тон към Ердоган: Много демократи говорят, но ако в Странджа влязат стотици хиляди мигранти… София 19-а в света по скъпи жилища София 19-а в света по скъпи жилища

Това поставя столицата ни след Утрехт в Холандия и преди френския град Лион

"Фолксваген" реши да изчака за завода в Турция, нов шанс за България? "Фолксваген" реши да изчака за завода в Турция, нов шанс за България?

Действията в Сирия отлагат решението на концерна

Меденруднишка ревност! Бургазлия стреля срещу свой съсед, коментирал мацката му Меденруднишка ревност! Бургазлия стреля срещу свой съсед, коментирал мацката му

42-годишният мъж гръмнал няколко пъти с оръжието си, за щастие не бил точен

Георги Ангелов, МК ССД: Призовавам младите да разгърнем заедно потенциала на Несебър Георги Ангелов, МК ССД: Призовавам младите да разгърнем заедно потенциала на Несебър

Призива ми към младите е да се заемем заедно да разгърнем потенциала на Несебър

Хлапета крадат капачките на гумите на коли, играта е опасна Хлапета крадат капачките на гумите на коли, играта е опасна

Шофьорите пропищяха, заварват колите си с изпуснати гуми

Асен Агов: Достлукът на Борисов с Ердоган ни спасява от бежанците, но диктаторът губи властта Асен Агов: Достлукът на Борисов с Ердоган ни спасява от бежанците, но диктаторът губи властта

 Тази олелия в Сирия е последния шанс на турския президент да съхрани властта си, коментира експертът по международни отношения 

След позора с Англия: Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов След позора с Англия: Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

Това не е нарушение на правилата на УЕФА, твърди спортният министър Красен Кралев

Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца

Фoтoгрaфът Ричaрд Хъкъл, пoлучил 22 дoживoтни приcъди, e бил намушкан в затвора

Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС? Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС?

Париж е против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Македония

Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Опозицията спечели вота и 10 големи града, между които Печ, Миклош, Сегед и Егер CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC

Вашингтон настоява субсидиите за Аіrbuѕ да бъдат прекратени

Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия

Жертвите на 67-годишен поляк са вече пет. Убил ги със саморъчно направен пистолет

Извънземни кораби край Бермудския триъгълник Извънземни кораби край Бермудския триъгълник

Уфолози твърдят, че там имало порталът към други светове

7 неща, построени по-бързо от магистрала "Хемус" 7 неща, построени по-бързо от магистрала "Хемус"

Сред тях са Хеопсовата пирамида, небостъргачът Бурж Халида и 7500 км магистрални пътища в Германия

Завръщането на лошите бели мъже Завръщането на лошите бели мъже

Над 90% от кино и тв продуктите са контролирани от общ идеологически курс и редовно представят почти идентични сюжети за смели чернокожи жени, трансджендър герои и други мултикултурни агенти

Турското нахлуване в Сирия - възможност Путин да засили влиянието си в регион, откъдето Вашингтон се оттегля Турското нахлуване в Сирия - възможност Путин да засили влиянието си в регион, откъдето Вашингтон се оттегля За Русия сегашната обстановка изисква много сложно балансиране Путин посочи условията, при които Русия ще се изтегли от Сирия Путин посочи условията, при които Русия ще се изтегли от Сирия

Всеки, който нелегално се намира на територията на която и да е държава, трябва да напусне тази територия, категоричен бе той

Пламен Илиев, вратар на националния отбор Пламен Илиев, вратар на националния отбор Всеки може да победи всеки, но ние не можем да победим никой. Виц на деня Виц на деня - Миличка! Да се видим тая седмица?
- Не мога... Неразположена съм. Другата?
- Питах я вече. И тя е неразположена.
Виц на деня Виц на деня Обява:
Месечна заплата 200 лева, по 12 часа на ден, търсят се идиоти.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори