×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутат хвали Компютърната гимназия в Бургас - пита министъра прилага ли се този модел другаде


Депутат хвали Компютърната гимназия в Бургас - пита министъра прилага ли се този модел другаде
Димитър Бойчев (вляво) чака отговори от министрите на образованието и на енергетиката
16 Април 2019, Вторник, 21:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

Училището е иновативно за България не само като база и като прилагани методи и форми на обучение, но и като подход към самите ученици, сочи Димитър Бойчев

Бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев е задал въпроси към двама министри, на които очаква устен отговор по реда на парламентарния контрол, показа справка на „Флагман“.

Бойчев се интересува дали някъде другаде в страната се прилага моделът на обучение от най-новото училище в морския град.

Във въпрос към просветния министър Красимир Вълчев народният представител посочва: „През есента на 2018 г. в Бургас отвори врати най-новото и модерно учебно заведение Гимназията по компютърно програмиране и иновации. Тя е технологично ориентирано професионално училище, което ще обучава ИТ специалисти с висока добавена стойност.“

Според Бойчев гимназията е иновативна за България не само като база и като прилагани методи и форми на обучение, но и като подход към самите ученици с оглед тяхната бъдеща професионална реализация.

„Тя си сътрудничи с едни от най-големите фирми в сферата на информационните технологии, както и поставя акцент върху реалната практика и контакти с бизнеса.

В началото на тази година стартира и проект за нова специализирана електронна платформа, която ще свързва училището с бизнеса. Като краен резултат всеки ученик ще може да открие на едно място актуална информация за професионални стажове, изисквания и обявления на свободни места в Бургас. Същевременно предприемачите ще виждат, къде какви кадри се подготвят, възможности за контакт с потенциални свои бъдещи служители, както и всякаква полезна информация по темата за регионалния пазар на труда“, пише още депутатът Бойчев до министър Вълчев.

Народният представител задава два конкретни въпроса: „Осъществява ли Министерството на образованието модела на обучение в Гимназията по компютърно програмиране и иновации в други градове и учебни заведения?

Какви са възможностите за по-тясна ангажираност на бизнеса с образователната система в България с цел реализирането на практики по време на обучението на учениците и последващата им професионална реализация?“

Димитър Бойчев има парламентарен въпрос и към министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„В какви срокове се очаква стартирането на новата програма за енергийна ефективност и ясни ли са нейните параметри – какъв ще бъде нейният финансов ресурс, кои ще бъдат потенциални бенефициенти – ще могат ли българските общини отново да се възползват от възможностите на програмата“, пита народният представител.

Бойчев дава за пример град Бургас, в който през изминалия програмен период бил реализиран най-големият проект по т.нар. Норвежка програма.

„В рамките на програмата беше финансиран проект на стойност 835 хиляди лева за цялостна модернизация на Районната отоплителна централа в бургаския квартал „Меден рудник“. Новото съоръжение е с голяма мощност за изгаряне на биомаса и благодарение на него днес се отопляват две детски градини и едно училище“, посочва Димитър Бойчев в писмото си до министърката.

 


В категории: Меден Рудник


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 1
10
Коментара по темата
10.
брях,брях
17.04.2019 00:39:02
0
4
Като краен резултат на това ли са ги научили,да си търсят работа по интернет?Аз пък чух друго-геймъри щели да стават.Нема лошо.
9.
Кънчо
17.04.2019 00:14:52
1
4
С каква добавена стойност не разбрах, но още по-чудно ми е другите професионални училища що имат прием? А какво общо има насиргането на фасадите и бенефициенгите, вече видяхме. Да отидат да видят 62 отвън, това е еталон за некачествена работа, лошото е, че се вижда с просто око. Тая същата да провери с колко слоя покриха горящата изолация, дето се объркали да я купят. ГеЙберащината е повсеместна.
8.
Абе.
16.04.2019 23:35:41
0
5
Аз предлагам да се избират депутати министри и всички с обяви. Не може, сега разни глупаци записали, се, в някаква партия да, са, депутати. Трябва с обява. Носи, си СВ и то, се слага под компютъра, да го, разчете. Компютъра, с, вграден софтуер ще избере най, добрите. После пак ще, се, явят пред компютър за одобрение. Изкуственият интелект е безгрешен. Сега парламента е пълен с хора които, даже не знаят какво правят, там. И резултата е очеваден.
7.
*********
16.04.2019 23:07:56
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
До 5
16.04.2019 22:32:36
4
5
Голяма ми, по цял ден пърдите....те за тва ви изгониха хората, нали ви казах да не си надигате главата да не я настъпи някой камион.
5.
Милена
16.04.2019 22:25:38
1
4
Брей впечатлена съм,голяма работа е станала
4.
Do 1
16.04.2019 22:04:00
8
3
Имаш право до известна степен, но това не те изключва от шкафа на тъжните подлоги на Орешарски и Станишев ;)
Спокойно бе, тва че имате целогодишно платени тролове не означава, че ние не следим и не виждаме това. Не надигай глава толкова високо.
3.
2
16.04.2019 21:39:16
0
9
Защитава работното място на сестра си.Но вече не останаха хора,който да им вярват.Само рекламата ще им остане и може би придобитите имоти.
2.
*********
16.04.2019 21:38:26
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Ти да видиш
16.04.2019 21:24:45
4
14
Този въпрос освен рекламна дъвка нищо друго не е. Олрастният координатор на Герб Бургас прави реклама на кмета на Бургас, с който са от една и съща партия.
Кога го отвориха?
Кога се доказаха?
И кога започнаха да произвеждат специалисти с висока добавена стойност?
И за къде ги готвят тези специалисти?
В Бургас и да имат нужди от тях, заплатите са по 1000лв бруто.
Никой нормален няма да остане тук и да работи за тези пари
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори