×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жълта жилетка се разхожда на последния етаж на „Нотр Дам“ минути след началото на пожара?


Жълта жилетка се разхожда на последния етаж на „Нотр Дам“ минути след началото на пожара?
Изтече запис от камера за видеонаблюдение, който хвърля нова светлина върху създалата се ситуация
16 Април 2019, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Вече се говори за умишлен палеж, но кой би спечелил, ако извършителят е от движението против аристокрацията?

Огънят, опустошил емблематичната катедрала „Нотр Дам“ в Париж, безспорно е една от най-големите национални катастрофи за Франция. Ново видео от фаталните за паметника на културата моменти обаче, хвърля нова светлина върху цялата ситуация.

На кадрите се вижда как мъж, облечен в черно и носещ светлоотразителна жилетка, се разхожда необезпокоявано по терасата на последния етаж в църквата минути след началото на огнената стихия. Жълта жилетка.

Спекулациите веднага тръгнаха из цялото интернет пространство - като добре смазана машина за пропаганда – „Жълтите жилетки запалиха катедралата „Нотр Дам“. И това е очаквано. А може би дори манипулирано.

Движението на „Жълтите жилетки“, което за пети пореден месец не сприра да иска оставката на правителството и в частност на президента Еманюел Макрон, се разраства с всяка изминала седмица на протест по улиците на Париж. Макар на моменти участниците в шествията да са прекалено агресивни, техните искания всъщност са логични, а самото движение постепенно ескалира в проявата на първото в модерната история гражданско движение против аристокрацията. Такова, каквото де факто би могло да промени статуквото. И това определено плаши мнозина. 

На този етап не бива да правим сравнения с палежа на Райхстага в Германия, чрез която операция под фалшив флаг Хитлер се бетонира на власт до смъртта си и края на най-кървавата в историята на човечеството война през 1945 г. Но определено в кадрите нещо изглежда подозрително.

Най-важно в случая е да си зададем прост върпрос. Ако наистина някой привърженик на „жълтите жилетки“ е извършил палеж, то би ли той нахлузил светлоотразителна жилетка, докато го прави? Би ли рискувал цялата кауза, която толкова много обича, за едното показно. Защото ако записът е автентичен, то той буквално погребва „жълтите жилетки“

Отговорите на тези въпроси и заключенията от тях оставяме на читателите. Но е факт, че дори и в този ранен етап от разследването, има сведения, че пожарът в катедралата Нотр Дам в действителност е следствие на умишлен палеж. 

Въпросът, разбира се, е кой би спечелил най-много от подобно деяние? Жълтите жилетки или техните противници?
 


В категории: Животът


14
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
14
Коментара по темата
14.
dada
17.04.2019 14:04:35
0
0
Това е доста след началото на пожара.
13.
Axaxa
17.04.2019 11:33:07
0
5
Минимум трябва да си пълен малоумник за да сложиш светлоотразителна жилетка, след като отиваш да вършиш престъпление. То е ясно, че всичко е умишлено, защото по катедралата работят най-добрите специалисти и не биха допуснали да стане пожар поради небрежност. Когато мафията е заплашена организира винаги етнически конфронтации, тероризъм, икономически сривове, войни, аварии и така нататък
12.
Петър
17.04.2019 08:53:22
1
12
Винаги при такива статии автор е сайта, а не журналист! Изводите са излишни.
11.
Спиди Гонзалез
17.04.2019 07:38:42
1
15
Айде пак спекулации. На кадрите се вижда преминаващ строителен работник, даже и каска има. А по самата катедрала има строителна дейност. Флагман пак търси новина там където такава няма. Типично за този сайт!
10.
Smith
16.04.2019 23:48:41
12
8
Българските комунисти взривиха църква, пълна с хора. Френските фенове на путлер и крепостното му царство на орки поне като я запалиха не пострадаха невинни.
9.
стефчооо, стефчо
16.04.2019 23:13:56
3
25
от цялото ти писание разбрах че и ти си от простите хора.
8.
xaxo
16.04.2019 23:09:41
4
27
Тая жълта жилетка е с чалма ми се струва.
7.
Mafia
16.04.2019 23:02:09
69
58
Напълно разбираемо е защо кукловодите са облекли подпалвача в жълта жилетка... за да се самразправят с тях.
Активно мероприятие на политическата ислямизираща върхушка.
Тези сценаристи добре са се учили на диктатура от Хитлер... Запаления Райхстаг и лов на вещици, Нотр дам и лов на християни... жълти жилетки. Важни са само дженърите, педер@сите и ислемистите!
6.
Стефчу
16.04.2019 23:01:02
21
11
Ясно е флагман на кого симпатизират и как умело си прокарват фашистките идейки :-)

В момента това си е една инсинуация. Дали е провокация или не не се знае и всякакви такива подмятания само вдигат излишно напрежението сред простите хора, на които и без това малко им трябва.

Не забравяйте, че това е строителен обект, на който се е работило по време на възникване на пожара, а там повечето са с каски и жилетки.

От друга страна имах честта да се запозная лично с няколко от т.нар. "жълти жилетки". Чисти малоумници, които са напълно способни на подобна простотия. Изобщо не са по-различни от футболните хулигани. Изобщо не знаят какво искат и как да се случи. Див популизъм.

Но докато не мине разследването всякакви такива подмятания са си долни опити за манипулиране.
5.
Даааа
16.04.2019 22:41:48
67
55
От тук нататук, който не е съгласен с ислямизацията на Европа, ще бъде обяван за жълта жилетка.
ЛОвът на вещици в Европа започва!
4.
1204
16.04.2019 22:41:04
0
26
Прилича ми на строителен работник - бяла каска, жълта жилетка.
3.
християнин
16.04.2019 22:24:28
13
33
аз пък си мисля, че това е дело на някой мюсюлманин. всичко може да се очаква от тях. много добре знаят, че този палеж ще заболи много.
2.
значи
16.04.2019 22:24:21
32
23
умишлено е запалена от властта за да спрат протестите
1.
Аналлибераст
16.04.2019 22:10:49
37
30
100% провокация да се дискредитират жълтите жилетки......толкова е елементарно,че няма смисъл да се коментира даже
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори