×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеонов към Бойко Борисов: Неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка


Симеонов към Бойко Борисов: Неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка
"Аз мисля, че се прекалява с тази кампания по разчистване на кадърни хора", казва Валери Симеонов
10 Април 2019, Сряда, 10:44 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Лидерът на НФСБ е притеснен, че отстраняването на представители на парламента и правителството води до обезкървяване на органите на властта

Валери Симеонов и народните представители от неговата партия НФСБ са гласували против оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Симеонов обясни, че върви процес на болшевизация на обществото и изниква въпросът дали и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да подаде оставка.

След питане не приема ли аргументите на Борисов за морала в ГЕРБ, водачът на НФСБ каза: „Не ми дърпайте езика – ще кажа нещо, дето не трябва да го казвам… Аз мисля, че се прекалява с тази кампания по разчистване на кадърни хора. И мисля, че в крайна сметка, ей сега ще ви го кажа – в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, да подават оставки, в крайна сметка неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка. Защото, какво означава това? Това означава, че тая партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Еми тогава? Няколко оставки – да, разбирам. Обаче хора, които без всякаква причина са принуждавани да си подават оставките поради това, че техни роднини имали някакви имоти… Ми това е болшевизъм. Това е връщане на времената от първите дни след Девети септември, когато хората са убивани, убивани с изстрели в слепоочието по улиците за това, че са били просто по-богати от другите, или че просто са били народни представители.”

Според Валери Симеонов трябва да се прояви здрав разум. Както е тръгнало, в следващия парламент нямало да влизат хора с апартаменти, а предимство ще имат клошарите.

 „Свидетели сме на едно опростачване в политиката с активното съдействие на така наречени, даже не мога да ги нарека, че са опозиция; но за съжаление, със съдействие и на медиите. Това опростачване експлоатира и спекулира с най-низките чувства на българския наред – със злобата, завистта и неудовлетвореността от живота. Всичко това се насочва към определени хора”, коментира лидерът на НФСБ.

Това водело до обезкървяване на Народното събрание и на изпълнителната власт.

„Няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят. А честито сега! И това го пуснете”, отсече Валери Симеонов.

Случващото се с каскадата от оставки ни приближавало към времето на Мао Цзедун, когато той разчиствал политическия елит в Китай.

След въпрос защо Бойко Борисов има заслуга за това, лидерът на НФСБ отговори: „Защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и изпълнителната власт. Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България имат неизчерпаем източник някакъв?”

 Това не е така, отсече Валери Симеонов.

„Делян Добрев е кадърен човек, отговорен човек, изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката”, каза още той.

Според Симеонов оставката на Добрев по-скоро е, защото му е писнало. Всеки си имал предел на търпението, освен помиярите.

„Помиярите нямат предел на търпението”, обяви Валери Симеонов.


В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
безпартиен до 13 и 14
10.04.2019 22:47:33
1
0
зад коментарите Ви (ти) прозира единствено липсата на елементарно икономическо образование... Симеон Дянков удържа ли инфлацията??? Не съм му фен, ама на гол кръст чифте пищови и да трупаш благинки върху пицата, които не можеш да си позволиш...само да не казвам кои го правят. А как да се държат данъчните, като почти всеки втори се скатава??? Факт е, че българите не сме свикнали да си плащаме данъците!!! Колкото до тол таксите...преди седмица пътувах до Италия. За един ден и никакви километри си платих колкото за годишна винетка в Бг! А не усетих магистралите им да са в някакво супер състояние. Даже бих казал, че са по-зле, поне на ширина на платното. Управлението...какъвто ни е народа, такова и управлението. Нали сме в свободна държава - ние си ги избираме.
23.
*********
10.04.2019 19:37:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
Свинаря
10.04.2019 17:09:52
0
1
На прасетата!!!
21.
Gerber
10.04.2019 15:52:46
0
7
Борисов е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА !!! Toй е ГЕНИЙ..На специална, СЕКРЕТНА сбирка на групировката ни ГЕРБ, ТОЙ каза : " ВСЕКИ ОТ BАС, (без мен, защото съм безгрешен) МОЖЕ ДА КРАДЕ И БЕЗЧИНСТВА, КОЛКОТО МУ ПОЗВОЛЯВА ПОЛОЖЕНИЕТО, НО КОЙТО СЕ ИЗДЪНИ ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИЧНО ПОРИЦАН И ИЗХВЪРЛЕН ОТ ГРУПИРОВКАТА, БЕЗ ПРАВО ДА ПОЛУЧИ ОБРАТНО ПЛАТЕНИЯ РУШВЕТ
20.
Naroda na Bg.
10.04.2019 14:43:47
1
11
Шайката ГЕрП трябва да си плати за престъпленията и кражбите. 2019 е годината на ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА и Съдбата е на страната на малките хора, на честните, справедливите и морални Личности, а не на Крадливите, Лъжливите и Престъпни Индивиди от Групировката_Шайка герб.
19.
https: avantage.bg
10.04.2019 14:39:23
0
8
Тъжен ден ( 09.4.19) за ГЕРБ и вожда Бойко Борисов, защото Софийският градски съд не се смели над него и го осъди да плати 5000 лева на другарката Елена Йончева.
18.
https: avantage.bg
10.04.2019 14:38:08
0
12
ГЕРБ тръгна към урвата като НДСВ. Европа ни чува е слоганът на ГЕРБ , но какво чува ? Управляващите в България се тресат от скандали и кражби.
17.
*********
10.04.2019 14:12:40
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТРИЕТЕ!
10.04.2019 13:39:14
0
17
ЗАЩО го няма този коментар, който беше във форума преди малко?
" Цирк, а не парламент! С 8 %доверие на вероятни глухи и слепи българи! И седнал сега В. Симеонов да се грижи да не се "обезлюди" тази скапана отвсякъде институция! Че принуждавали "невинни" да плащат за имотите на роднините си! Да, ама техните роднини се уреждат за такива имоти на смешни цени, не нашите...И не ,това не е болшевизъм, това би било морал, ако не го практикуваха нагазилите до шия в далавери управници." Що за медия сте, като задушавате дори най-беглата критика?
15.
*********
10.04.2019 13:31:57
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
До 12
10.04.2019 13:31:40
1
18
Коментирай действията на НАП запечатване на обекти това е абсурдна практика. Актове за 3000 лв. за глупости и без предписание и предупреждение. Тормоза е тотален. Данъците са огромни за нашия малък и беден пазар. А как ще коментирате тол таксите ... безумие цените ще скочат с поне 20 процента. Глупаво и неадекватно управление това е. А сивата икономика ще нарасне.
13.
до 12
10.04.2019 13:23:49
3
20
Отворко, малкия и среден бизнес не са микрокономика. И недей да делиш икономиката на микро и макро. Щото видяхме този дето раздаваше постните пици, по силата на макроикономическите си възгледи-докъде я докара и в личен план/стана обвиняем/ и в служебен такъв. Истина е, казаното от коментатор 7. Първо:чрез поощряването на малкия и среден бизнес намалява натиска върху бюджета от безработицата и социалното осигуряване и второ- действително данъчните се изживяват като шерифи и се държат като дерибеи, защото очевидно увеличението на правомощията им не съответства на личната им култура и възпитание, а най вероятно черпят пример по наглост от по-висшите представители на властта.
12.
безпартиен
10.04.2019 13:03:33
7
4
До 7. Аз казах
Колега, като пишеш подобни неща, вземи преди това да прочетеш малко икономическа литература... От кога микроикономиката е гръбнака??? Задай си и друг въпрос - като подскачаш срещу осветляването на скритите доходи в малкия бизнес... колко пъти не си получавал касови бележки в кварталните магазинчета, колко пъти като си сменял гуми са ти давали касови ордери... Защо по цял свят един пакет цигари може да си купиш с дебитна/кредитна карта, а тук - не??? Икономиката на една държава трябва, според съответното й геополитическо положение, трябва да е балансирана! Квартални кръчми, магазинчета, сервизчета и т.н. масово крият обороти и докато не ги вкарат в правия път.... няма оправия! Друг въпрос е дали има държавна воля да се действа адекватно и спрямо едрия бизнес, но той е много по-лесен за проверка.
11.
Бс
10.04.2019 12:49:19
5
15
Валеркаааа,изкара им душите оня ден на твоите служители от "Скат",да ти мъкнат плочките в хотела.Всички под строй и пеша нагоре.
10.
Памперс червен
10.04.2019 11:53:13
8
7
Корнелия Нинова се договори с "Демократична България" за коалиционен кабинет след свалянето на Бойко Борисов, заяви депутат от ПГ на ГЕРБ.

Христо Иванов отново ще е вицепремиер и министър на правосъдието. Министърът на икономиката също ще е от квотата на "Демократична България".

Според социолози, гравитиращи около "Позитано"20, БСП и "Демократична България" могат да направят мнозинство.

БСП има потенциал за 90-100 депутати след провал на ГЕРБ и предсрочни парламентарни избори, а "Демократична България" ще вземе 300 000 гласа, което означава 25-30 депутати, след поглъщането на СДС от ГЕРБ, коментира източник от "Позитано"20.
9.
Гарван
10.04.2019 11:52:41
2
23
Гарван , гарвану ….. това е поговорка, но важи и за Валери и цялата кохорта от 240 депутати, които взаимно се пазят . Сякаш е срамно да докажеш произхода на средства и да изкараш бизнеса си на светло . Тия 240 са се самозабравили . Има много политици по света , които не получават заплати и не са станали такива , за да се облажат . При нас е точно обратното -чрез политика към бързо забогатяване. Бай Ганьо прави избори -2019 година , както през 1895 година .
"Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия — и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец. "
8.
Не бъркайте Ленин с ЛенЪн
10.04.2019 11:34:18
2
20
Ааааа ха ха ха ха ха ха !
Аве , Валерка ,
Ами ти с такива хора като Другарката Цецка , Другарят Цецко и Другарят Бойко КАК искаш да няма болшевизация бе ???
Нали и ти самият си питомец на БКП !
И като такъв , отлично знаеш , че бившш убиец , бивш негър, бивш хомосексуалист и бивш комунист НЯМА !
7.
Аз казах
10.04.2019 11:22:26
3
41
Тези гробаджии убиха всичко работещо.Гръбнака на една икономика малкия бизнес зече е съсипан. Постоянните проверки за какво ли не , данъчни които се изживяват като шерифи влизат в обектите и те гледат все едно ще те разстрелват просто няма мира.Защо не правят проверките в зимните и летните курорти преди сезона кому е нужно да мерят кръчми и стаи каква квадратура са в разгара на сезона.Кому е нужно да се правят на маймуни а не те оставят да работиш спокойно.Затова вън.Писна ни
6.
Чао
10.04.2019 11:00:11
4
40
Вече много замириса. Данъчните промени доубиха малкия бизнес в България. ГЕРБ дерат по три кожи от хората и контролират всички. Страх има във всички сектори. Чао стига ...
5.
петър
10.04.2019 10:59:49
2
20
трябва да е като в щатите - две партии . 4 години мандат на управляващите . За да не забогатяват . и понеже умряха минъорите да вдигат бунтове и революции ,има само джендъри сред младите а останалите са навън ,а мутрите искат пари за революции . тогава на 4 години самите богаташи от партиите ще се сменят и ще си отмъщават един на друг - те знаят как и така обществото ще се придвижва към по добро защото самите партии които са по 4 години мандат няма да забогатяват и няма да има апатаментгейт и бойковци от село без английски език в политиката . иначе ако тръгнеш сам или решиш с някой - ще те хвани нсбоб или данс и ще те тръшне и язък че си бил светец и мислиш доброто - а и може някое психично състояние да ти изкарат
4.
*********
10.04.2019 10:55:10
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Оставете Валерито да свърши
10.04.2019 10:52:40
4
15
с пролетното почистване ,много хубаво почиства ,давай мой.
2.
Депесар
10.04.2019 10:52:37
1
10
Интересно и факт ние от ДПС мисли същото като Валери Симеонов
1.
*********
10.04.2019 10:50:55
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори