×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До лятото приключваме с големите проекти, ще посрещнем туристи с обновена инфраструктура


До лятото приключваме с големите проекти, ще посрещнем туристи с обновена инфраструктура
В старата част на Приморско не беше инвестирано десетилетия. От две години работим активно, за да разрешим проблемите там, казва кметът д-р Димитър Германов
31 Март 2019, Неделя, 17:32 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Ако успеем да приключим с процедурата по избор на изпълнител навреме, започваме и реконструкцията на кръстовището на „Перла-Стамополу“ за 1,6 млн. лв.

На последната сесия на местния парламент в Приморско съветниците обединиха за доброто на общината. Всички единодушно гласуваха декларация против изграждане на миденаферма в близост до Китен, за да запазят туризма и района от замърсяване. (ВИЖ ТУК) Освен това важно решение, на сесията стана ясно още, че в момента ключови проекти са на финала. Кои са те и какво още предстои през настоящата година в Приморско - отговаря кметът на общината д-р Димитър Германов:

- Г-н Германов, по време на заседанието на Общинския съвет разбрахме, че в момента тече ремонт на старата част на Приморско. Може ли подробности за проекта?

- Община Приморско продължава сериозно да инвестира в различни дейности. Първото и основно е инфраструктурата - чрез собствени средства и чрез такива, осигурявани по различни програми. Най-тежкият проект безспорно е този за пречиствателната станция. Работи се на високи обороти. Дейностите се правят в състояние на работеща станция, което затруднява работата. Но към настоящия момент нешата вървят в срок. 

Относно старата част на Приморско - ние сме почти на финала на този проект. Той е за подмяна на ВиК и изграждане на нови съоръжения. След финализирането му ще сложим край на дългогодишен проблем - наводненията при всеки дъжд. Това е много добра инвестиция, защото в старата част на Приморско десетилетия не са вложени средства. Ние, с моя екип, втора поредна година обръщаме внимание на тази част на града.

- На каква стойност е проектът и кога се очаква да приключи?

- Около 1 млн. лв. е инвестицията, като 80 хил. лв. е финансираната част от Общината. До края на месеца трябва да е готов. След това администрацията има ангажимента за изграждане на самата инфраструктура. Три институции работят по този проект - ВиК, ЕВН и Община. 

- Разбрахме, че в момента се тече ремонт на важни улици в града.

- Да, вторият голям инфраструктурен проект, който в момента се извършва, е реконструкцията на ул. "Сирена". Там също изграждаме ВиК инфраструктура заедно с дъждовна канализация, ремонт на пътя, както и изграждане на тротоари. Стойността е около 500 хил. лв., като финансирането е от Община Приморско и ВиК-Бургас. Очакванията са да приключим преди активния туристически сезон, за да посрещнем гости с обновени улици. Имаме и идея да изградим кръгово движение на мястото на светофара - на входа на Приморско. Финансирането обаче през различните програми е по-трудно, тъй като конкуренцията е голяма. Всяка Община кандидатства с различни проекти и битката за средствата е голяма. 

- Наскоро обявихте обществена поръчка за кръстовището „Перла-Стамополу“. Докъде стигна реализацията й?

- Все още сме в процедура по избор на изпълнител. Ако успеем да приключим в срок, ще стартираме основната подземна инфраструктура още преди началото на сезона и есента ще продължим. Ако не - ще започнем през септември-октомври. Този проект бе финансиран с решение на постановление на МС и на стойност 1,6 млн. лв. 

- Какъв е казусът с ОП Чистота? По време на заседанието казахте, че дейността си остава към Общината, с което може би отговорихте на слухове...

- Да, няма никакви концесии. Дейността изцяло си остава към Общината - за мен като кмет това е най-правилното! Когато е общинско, даваме възможност на голяма част от жителите на Приморско да бъдат ангажирани в тази дейност. Съответно това означава работа, пари, контрол и т.нат. Обвързани са нещата - донякъде е социална политика с добър ефект. Модернизираме и услугата. 

- Купувате нови четири сметосъбиращи камиона - два по-големи и два по-малки. Какво друго предстои?

- Новото е, че преди дни ни бе доставена една иновативна вакуумна почистваща машина. Тя елиминира нацяло вредните емисии и вдигането на прах при ръчно почистване през сухите сезони, не вдига и шум. По-приятен и екологичен начин. (ПОДРОБНОСТИ ЗА ИНОВАТИВНАТА МАШИНА ВИЖ ТУК)

- Какво друго ново предстои в Приморско през 2018 г.?

- Имаме един проект, с който надявам се ще привлечем много туристи в село Ново Паничарево. Спечелихме финансиране по трансграничното сутруничество, предстои в рамките на месец да подпишем и договор. Става въпрос за изграждане на Къща-музей. Имотът е собсвеност на Община Приморско, закупихме го преди четири години. Със средствата ще го превърнем в автентична стара българска къща. 

Предстои ни ремонт и обзавеждане и на детската градина в Приморско. Ние преди години извършихме външно саниране и подмяна на отоплителната система, а сега вече правим вътрешна инвестиция. 


В категории: Приморско


10
Коментара по темата
10.
Янко Томов
03.04.2019 09:55:36
2
2
Спешно !! търси се лебеда, няма го на кея ,давам награда за неговото издирване .
9.
свъртян
03.04.2019 08:47:56
2
3
Хубаво е Приморско. Обичам този град.
8.
китен
02.04.2019 09:32:58
3
4
Другарю с многото никове - лягай да спиш малко, че от три деня не си излизал от тук и пишеш само простотии!
7.
Мара JIaTeca Tupe
02.04.2019 09:07:47
1
2
Не се връзвайте , това са писателски бълвочи ...Който вдява,му е ясно за какво иде реч.
6.
Директора
01.04.2019 12:14:13
1
4
Защо изтрихте първоаприлската лъжа ,че кмета подаде оставка .
5.
*********
01.04.2019 10:37:05
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
од до
01.04.2019 10:29:57
1
8
Защо лидъл ще отваря магазин в мичурин,а тука при нас не,така не може,магазина на лидъл трябва да е тук,а в мичурин да си гледът болерото,стига им .Само те да са.Пак се опитват да ни правят на маймуни.Също така ни баламосват с обещания и лъжи.
3.
*********
01.04.2019 08:12:39
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
А1
31.03.2019 20:10:31
0
9
Какво друго ново предстои в Приморско през 2018 г.?
големци сте Флагман
1.
Куку
31.03.2019 19:53:00
0
15
А стария път м/у Китен и Приморско кога?
Казват че Кмета щял да прави сервиз там за да оправял счупените авомобили! По предварителни прогнози на Кмета оборота за 3 месеца сезон - 1 млн...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори