×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти


Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти
Най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат, каза Великият Приор Румен Ралчев
29 Март 2019, Петък, 21:39 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Флагман.бг

 Велик Приорат-България не е тайна организация, а се развива пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в книга

- Ваше Превъзходителство, в цяла България се заговори за нещо, което в нашите езотерични общества досега не се е случвало. България има своята енциклопедия ,,Алманах на Велик Приорат България ( 2008-2018)”. Бихте ли ни казали кое наложи създаването на този сборник, на тези сведения?

- Като член на много организации аз забелязах доста пропуски в тази посока – за създаването на рицарската организация у нас, развитието и дейността й през годините, както и това, което са дали за нея нейните членове. Всичко това се забравя постепенно, а фактите се изопачават. И именно, за да избегнем забравата на това кой, кога и къде е създал, развил и осветил Велик Приорат-България, Върховният Съвет на Великия ни Приорат взе решение преди една година да се напише такава книга.

Представянето на Алманаха в зала “Силует” на хотел “Маринела” в столицата, 26 март 2019 г.


- Какъв период от време обхваща тази книга?

- Независимо, че на корицата е написано 2008 – 2018 г., на практика ние показваме развитието на тамплиерството още от 2004 г. до 2010 г. Тъй като обаче Великият Приорат е създаден през 2008 г., ние издаваме неговата история. Тук е моментът да подчертая, че не може да се подмине с лека ръка онзи инкубационен период, времето, в което ние още не бяхме Велик Приорат. Винаги съм горд да съобщя, че в България съществуваха две паралелни организации, два Приората – единият под менторството на Италия, другият – под това на Сърбия. И благодарение на голямото желание на рицарите и дамите в България, на самите ментори и желанието на Световната организация, през 2008 г. ние се обединихме и на база на това обединение създадохме Велик Приорат - България. Той беше признат от Световната организация.

- Как бяха събрани данните за книгата и как протече самата й подготовка?

-  Основно работехме аз, Великият Секретар Светозар Стефанов, подпомагани от издателката Мария Арабаджиева.  Голяма част от данните бяха подадени от всички командерии. Именно автентичността на материалите, които те са предоставили, не даде възможност да бъдат манипулирани историческите данни на която и да било командерия. Това дава увереността, че абсолютно всичко вътре изключва субективността, а има обективно оценяване на развитието и освещаването на тамплиерството в България.


Препълнената зала аплодира акад. Румен Ралчев на представянето на алманаха


- Доколкото разбираме, това е книга, в която е описан животът на рицарството в България и в отделните командерии по места. Тоест описва се тяхната дейност, освен историческите данни за създаването на тамплиерството в България?

- Проведох няколко срещи с командерите и им дадох указания. Така получихме материалите за дейността на тези командерии, подготвени и гласувани от техните членове. Това създава един колорит, но най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат. Това още веднъж доказва пред обществото, че Велик Приорат-България, респективно тамплиерството не е някаква тайна организация. Ние се развиваме пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в този алманах.

- Известно е, че българското тамплиерство заема доста авторитетно място в световен мащаб. Има ли възможност книгата да бъде преведена на английски език и българското тамплиерство да бъде популяризирано навън? Самият фотографски материал също е достатъчно сериозен документ за извършеното в тези 10 години, даже и от 2004 г. насам.

- Есента, в град Томар в Португалия, аз ще презентирам книгата пред ръководството на Ордена и при проявен интерес ще преведем книгата и ще я подарим на другите Велики Приорати. Желанието ни е да не пренавием гайката, както се казва, защото и без това ние сме най-големият и най-дейният Велик Приорат на територията на Европа и да не излезе като самохвалство. Основно книгата е създадена с цел да се запознаят всички рицари и дами с реалната история и състояние на Великия Приорат. И за всички, които идват като кандидати в Ордена – да имат представа от неговата дейност. Искам да подчертая, че освен историята на командериите, ние имаме първа част в алманаха с философията на тамплиерството. Там са задълженията на рицарите, там е езотеричното съдържание на аколадата, седемте рицарски норми за поведение. Всичко това дава широк спектър от познание за тези, които искат да развиват себе си. Не на последно място във втората част е дейността на Великия Приорат.


В третата част са включени всички по-големи дейности на Великия Приорат. Това са националните конкурси за детска рисунка, за литература, нашият великденски хоров фестивал, нашият молитвен дом, нашата църква и естествено всичко онова, което сме създали за отделни рицари като пощенски марки, медали и монети.

- Всеки търсач на духовно учение къде може да открие книгата и да си я закупи?

- Книгата не се предвижда да бъде продавана в мрежата. Всеки може да се обади на телефона на Великия Приорат и при възможност ще му бъде предоставена.Книгата започва с една българска молитва и с благословиите на нашия духовен покровител от Йерусалим Аталлах Ханна с православното име Теодосий и нашия дългогодишен поддръжник Старозагорския митрополит Галактион, който преди повече от 10 години издаде благословията на Великия Приорат на няколко страници. Той ни следваше до момента, в който не стана митрополит.
В категории: Животът


20 мъдри мисли за аналния секс
20 мъдри мисли за аналния секс 19/08/2019, Понеделник 22:00 2
7 причини да забиваш омъжени жени
7 причини да забиваш омъжени жени 19/08/2019, Понеделник 21:45 1
13
Коментара по темата
13.
Крал Арматур
30.03.2019 19:16:24
0
2
" Браво " ! Мега смешна организация + по нашите земи никога не е имало такива наистина уникални хора ! Интересна е историята на тамплиерите .
12.
Наско Ментата
30.03.2019 14:03:45
0
2
Абе стига сте изопачавали историята бе! Тука са най-истиНските тамплиери.Тука и в Македония, всичките други са фалшива работа.
11.
до 7
30.03.2019 13:29:47
1
1
НЕ си прав монасите в АТОН са изгорени от каталунци марокански чифути -сефаради пирати от близкия до БАРСЕЛОНА ТАРАГОНА /1 от центровете на сефарадите/които под предлог че изпьлняват заповеди на испанския крал да присьединнят монасите кьм КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЬРКВА грабили и убивали православните монаси
ИНКВИЗИЦИЯТА е гигантска средновековна конспирация
главния испански инквизиитор ТАРКЕМАДА е маран/покрьстен наужким евреин марокански сефарад / .
ТАРКЕМАДА е бил глвен инквизитор на КАТОЛИЧЕСКАТА цьрква
но е бил орьдие на СИДЕРИОНА /с центьр ВЕНЕЦИЯ/ които са дали много злато в дукати на ,краля и католиците да изиграят театьра с лошата инквизиция.
Даже името ТОРКЕМАДА с правилно произношение ТАРКЕДАМА е сбор от 2 евреиски думи ТАР-на сефарадски иврит ИЗСЛЕДВАМ ,разузнавам,проучвам
КЕДаМА-на иврит КРЬВ ,КЬРВАВО,проливане на пьрва крьв ,дефлориране
РАЗДУХВАНЕ на МИТА за ЗЛОВЕЩАТА ИНКВИЗИЦИЯ Служи на СИДЕРИОНА за прикритие и повод на голямо РАЗСЕЛВАНЕ на сефарадите евреи 1496 год из цяла ЕВРОПА и наи-вече в пределите на ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ ,по сьщия сценарии 5столетия по кьсно се разиграва сьщия сценарии с ХОЛОКОСТА които е предлог за заселване на големи компактни групи евреи в ПАЛЕСТИНските земи /купени от богатите банкери фамили с началник Ротшилд/ около Иерусалим
ПО СЬЩИЯ сценарии с повод 2011год воината в СИРИЯ се дислоцираха и прехвьрлиха над 3 МИЛИОНА араби ,муслита и негри в ХРистиянска Европа
10.
АйФон, АйСектир...
30.03.2019 11:15:29
0
2
Тези "тамплиери", нямат нищо общо с онези истинските... Най-срамното е че са се изтипосали като новите феодали, а отзад диван чапраз им стои православен свещеник, като че ли им е роб.
9.
*********
30.03.2019 10:32:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
koko
30.03.2019 10:15:20
0
3
чак пък ваше превъзходителство хайде-с какво ни превъзхождат тези общества масони тамплиери все превъзхождащи обикновения човек
7.
Аман
30.03.2019 07:21:10
0
4
от секти и ереси, кичещи се с грандомански имена, които разчитат на невежеството на българина.. Още от времето а Людмила Живкова заразата на окултизма плъзна в определени среди на обществото ни, свързани с ДС. Какво ни навират някакви рицарски "достойнства", след като от 1054 г. католиците отпаднаха от Христовата Църква и точно техните папи провеждаха Инквизицията им през тяхното мракобесно Средновековие, стремейки се да унищожат православието. Нека си спомним както точно тези изгориха нашите монаси от Зографския манастир в Атон.
6.
Invader
30.03.2019 01:09:56
0
5
Ще даря 1 милион лева на тази организация, ако докаже, че има поне 1% родство сьс славния орден, сьздаден от Юг де Пайен.
Чудя се на тези, които му се врьзват - не са ли чели, че Орденьт е бил монашески и само за мьже?!
При Румен е пьлно с дами, пьк и той бе рькоположен от гьркиня.... Срамота!
5.
*********
29.03.2019 22:41:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Smith
29.03.2019 22:36:18
1
19
Ама какво превъзходителство бе, флегми? Става въпрос за една постсъветска организация от треторазрядни ДС ченгета, които си играят на рицари с мечове и си мислят, че могат да преодолеят аграрния си произход и проруския си болшевизъм с ролеви игри по написан сценарий. Айде стига, че е смешно за младите.
3.
редакция "Хумор, сатира и забава"
29.03.2019 22:34:01
0
17
Велик приорат, велик секретар, ваше превъзходителство...
Флагман, дайте по-сериозно, моля ви.
Няма нужда от страници с хуморески.
Какви са тези смешници и с какво са велики? Калоян им е показал какво са и колко струват!
И какво прави там православен свещеник?!
2.
Kojcho
29.03.2019 22:32:05
1
15
Ченге (милиционер) рицар ръкополагащ в нещо хора със съмнителни морални качества
1.
Цар Калоян
29.03.2019 21:53:16
0
19
Победата на българите над тамлиери смятаната дотогава за непобедима западноевропейска рицарска войска е впечатляващо събитие за тогавашния свят. Вестта за разгрома на рицарите се разнася бързо в цяла Европа. Само една година след нейното създаване на Латинската империя е нанесен съкрушителен удар, който поставя началото на нейния край. Балканските земи са спасени от по-нататъшно латинско завладяване. В същото време успехът при Адрианопол води до окончателното укрепване на Второто българско царство, което е главна заслуга на цар Калоян като владетел. България се утвърждава като авторитетна политическа и военна сила в Югоизточна Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+) Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+)

Нападнали го след скандал с продавачка чието малко име е Галя

20 мъдри мисли за аналния секс 20 мъдри мисли за аналния секс

Разкриваме мъдрите мисли на хора, опитали точно това във времето и пожелали да опознаят тъмната страна на Луната

7 причини да забиваш омъжени жени 7 причини да забиваш омъжени жени Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро

Шестият задържан излиза на свобода срещу парична гаранция

Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели

В Румъния, където депутатите разсъждават над тази идея, преди 4 години подобна идея се провали

Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда

2 катастрофи в петък и 3 сблъсъка в неделя – от полицията зоват за прекратяване на „сраженията“

Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година

Износът падна с 2,5% на годишна база, а вносът намалява с 11,2%, показва банковата статистика

Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го

Димитър Ганев започва филмовата си кариера на 4 години

Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г

Техен наставник ще е младият и перспективен треньор Васил Цветанов

Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач

Началната цена на лятната хасиенда е 562 хил.лева

Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята

Сара Нетаняху била в лошо настроение още при излизането

Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви.. Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви..

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители

Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната

 Според експерти загубата на човешки капитал вече е национален проблем

Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo

Гepмaнcĸитe тypиcти, зa ĸoитo Гъpция e любимa дecтинaция, изглeждa тъpcят paзнooбpaзиe нa фoнa нa възcтaнoвeния интepec ĸъм Eгипeт и Typция

Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства

"Дупката" позволява на хакерите да прихващат информацията, която се изпраща чрез безжичната технология

Паника в Южна Корея заради извънземни Паника в Южна Корея заради извънземни

Огромен НЛО надвисна над град Теагу, а корейците вярват, че целта на пришълците била да изпият енергията им

Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването

Лютивото кимчи води до сгъстяване на скалпа

Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро

Дал подкуп, за да влезе в моргата в Ел Ей

Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия

Нападателят е 38-годишен безработен мъж, който бил приет доброволно в лечебното заведение в четвъртък с алкохолна абстиненция

Пороят в Истанбул наводни Желязната църква Пороят в Истанбул наводни Желязната църква

За щастие няма сериозни щети в храма

Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Преходът свърши. Повече хора са разочаровани, защото очакваха по-хубави резултати, но те са такива, каквито си ги направихме Виц на деня Виц на деня Мъж в напреднала възраст се хвали:
- Голям късметлия съм. Ще се женя за една 28-годишна. Завиждаш ми нали? Как ме виждаш до тази жена?
- Ами, като ухо на крава.
- Това пък какво ще рече?
- Ами, далече от с*кса и близо до рогата...
Виц на деня Виц на деня - Татеее, глътнах вода от басейна!
- Пий, пий... Ол-инклузив сме! Всичко е платено!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Евреите не използват социални мрежи. Плаши ги бутона "Споделяне".
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори