×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти


Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти
Най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат, каза Великият Приор Румен Ралчев
29 Март 2019, Петък, 21:39 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Флагман.бг

 Велик Приорат-България не е тайна организация, а се развива пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в книга

- Ваше Превъзходителство, в цяла България се заговори за нещо, което в нашите езотерични общества досега не се е случвало. България има своята енциклопедия ,,Алманах на Велик Приорат България ( 2008-2018)”. Бихте ли ни казали кое наложи създаването на този сборник, на тези сведения?

- Като член на много организации аз забелязах доста пропуски в тази посока – за създаването на рицарската организация у нас, развитието и дейността й през годините, както и това, което са дали за нея нейните членове. Всичко това се забравя постепенно, а фактите се изопачават. И именно, за да избегнем забравата на това кой, кога и къде е създал, развил и осветил Велик Приорат-България, Върховният Съвет на Великия ни Приорат взе решение преди една година да се напише такава книга.

Представянето на Алманаха в зала “Силует” на хотел “Маринела” в столицата, 26 март 2019 г.


- Какъв период от време обхваща тази книга?

- Независимо, че на корицата е написано 2008 – 2018 г., на практика ние показваме развитието на тамплиерството още от 2004 г. до 2010 г. Тъй като обаче Великият Приорат е създаден през 2008 г., ние издаваме неговата история. Тук е моментът да подчертая, че не може да се подмине с лека ръка онзи инкубационен период, времето, в което ние още не бяхме Велик Приорат. Винаги съм горд да съобщя, че в България съществуваха две паралелни организации, два Приората – единият под менторството на Италия, другият – под това на Сърбия. И благодарение на голямото желание на рицарите и дамите в България, на самите ментори и желанието на Световната организация, през 2008 г. ние се обединихме и на база на това обединение създадохме Велик Приорат - България. Той беше признат от Световната организация.

- Как бяха събрани данните за книгата и как протече самата й подготовка?

-  Основно работехме аз, Великият Секретар Светозар Стефанов, подпомагани от издателката Мария Арабаджиева.  Голяма част от данните бяха подадени от всички командерии. Именно автентичността на материалите, които те са предоставили, не даде възможност да бъдат манипулирани историческите данни на която и да било командерия. Това дава увереността, че абсолютно всичко вътре изключва субективността, а има обективно оценяване на развитието и освещаването на тамплиерството в България.


Препълнената зала аплодира акад. Румен Ралчев на представянето на алманаха


- Доколкото разбираме, това е книга, в която е описан животът на рицарството в България и в отделните командерии по места. Тоест описва се тяхната дейност, освен историческите данни за създаването на тамплиерството в България?

- Проведох няколко срещи с командерите и им дадох указания. Така получихме материалите за дейността на тези командерии, подготвени и гласувани от техните членове. Това създава един колорит, но най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат. Това още веднъж доказва пред обществото, че Велик Приорат-България, респективно тамплиерството не е някаква тайна организация. Ние се развиваме пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в този алманах.

- Известно е, че българското тамплиерство заема доста авторитетно място в световен мащаб. Има ли възможност книгата да бъде преведена на английски език и българското тамплиерство да бъде популяризирано навън? Самият фотографски материал също е достатъчно сериозен документ за извършеното в тези 10 години, даже и от 2004 г. насам.

- Есента, в град Томар в Португалия, аз ще презентирам книгата пред ръководството на Ордена и при проявен интерес ще преведем книгата и ще я подарим на другите Велики Приорати. Желанието ни е да не пренавием гайката, както се казва, защото и без това ние сме най-големият и най-дейният Велик Приорат на територията на Европа и да не излезе като самохвалство. Основно книгата е създадена с цел да се запознаят всички рицари и дами с реалната история и състояние на Великия Приорат. И за всички, които идват като кандидати в Ордена – да имат представа от неговата дейност. Искам да подчертая, че освен историята на командериите, ние имаме първа част в алманаха с философията на тамплиерството. Там са задълженията на рицарите, там е езотеричното съдържание на аколадата, седемте рицарски норми за поведение. Всичко това дава широк спектър от познание за тези, които искат да развиват себе си. Не на последно място във втората част е дейността на Великия Приорат.


В третата част са включени всички по-големи дейности на Великия Приорат. Това са националните конкурси за детска рисунка, за литература, нашият великденски хоров фестивал, нашият молитвен дом, нашата църква и естествено всичко онова, което сме създали за отделни рицари като пощенски марки, медали и монети.

- Всеки търсач на духовно учение къде може да открие книгата и да си я закупи?

- Книгата не се предвижда да бъде продавана в мрежата. Всеки може да се обади на телефона на Великия Приорат и при възможност ще му бъде предоставена.Книгата започва с една българска молитва и с благословиите на нашия духовен покровител от Йерусалим Аталлах Ханна с православното име Теодосий и нашия дългогодишен поддръжник Старозагорския митрополит Галактион, който преди повече от 10 години издаде благословията на Великия Приорат на няколко страници. Той ни следваше до момента, в който не стана митрополит.




В категории: Животът


13
Коментара по темата
13.
Крал Арматур
30.03.2019 19:16:24
0
2
" Браво " ! Мега смешна организация + по нашите земи никога не е имало такива наистина уникални хора ! Интересна е историята на тамплиерите .
12.
Наско Ментата
30.03.2019 14:03:45
0
2
Абе стига сте изопачавали историята бе! Тука са най-истиНските тамплиери.Тука и в Македония, всичките други са фалшива работа.
11.
до 7
30.03.2019 13:29:47
1
1
НЕ си прав монасите в АТОН са изгорени от каталунци марокански чифути -сефаради пирати от близкия до БАРСЕЛОНА ТАРАГОНА /1 от центровете на сефарадите/които под предлог че изпьлняват заповеди на испанския крал да присьединнят монасите кьм КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЬРКВА грабили и убивали православните монаси
ИНКВИЗИЦИЯТА е гигантска средновековна конспирация
главния испански инквизиитор ТАРКЕМАДА е маран/покрьстен наужким евреин марокански сефарад / .
ТАРКЕМАДА е бил глвен инквизитор на КАТОЛИЧЕСКАТА цьрква
но е бил орьдие на СИДЕРИОНА /с центьр ВЕНЕЦИЯ/ които са дали много злато в дукати на ,краля и католиците да изиграят театьра с лошата инквизиция.
Даже името ТОРКЕМАДА с правилно произношение ТАРКЕДАМА е сбор от 2 евреиски думи ТАР-на сефарадски иврит ИЗСЛЕДВАМ ,разузнавам,проучвам
КЕДаМА-на иврит КРЬВ ,КЬРВАВО,проливане на пьрва крьв ,дефлориране
РАЗДУХВАНЕ на МИТА за ЗЛОВЕЩАТА ИНКВИЗИЦИЯ Служи на СИДЕРИОНА за прикритие и повод на голямо РАЗСЕЛВАНЕ на сефарадите евреи 1496 год из цяла ЕВРОПА и наи-вече в пределите на ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ ,по сьщия сценарии 5столетия по кьсно се разиграва сьщия сценарии с ХОЛОКОСТА които е предлог за заселване на големи компактни групи евреи в ПАЛЕСТИНските земи /купени от богатите банкери фамили с началник Ротшилд/ около Иерусалим
ПО СЬЩИЯ сценарии с повод 2011год воината в СИРИЯ се дислоцираха и прехвьрлиха над 3 МИЛИОНА араби ,муслита и негри в ХРистиянска Европа
10.
АйФон, АйСектир...
30.03.2019 11:15:29
0
2
Тези "тамплиери", нямат нищо общо с онези истинските... Най-срамното е че са се изтипосали като новите феодали, а отзад диван чапраз им стои православен свещеник, като че ли им е роб.
9.
*********
30.03.2019 10:32:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
koko
30.03.2019 10:15:20
0
3
чак пък ваше превъзходителство хайде-с какво ни превъзхождат тези общества масони тамплиери все превъзхождащи обикновения човек
7.
Аман
30.03.2019 07:21:10
0
4
от секти и ереси, кичещи се с грандомански имена, които разчитат на невежеството на българина.. Още от времето а Людмила Живкова заразата на окултизма плъзна в определени среди на обществото ни, свързани с ДС. Какво ни навират някакви рицарски "достойнства", след като от 1054 г. католиците отпаднаха от Христовата Църква и точно техните папи провеждаха Инквизицията им през тяхното мракобесно Средновековие, стремейки се да унищожат православието. Нека си спомним както точно тези изгориха нашите монаси от Зографския манастир в Атон.
6.
Invader
30.03.2019 01:09:56
0
5
Ще даря 1 милион лева на тази организация, ако докаже, че има поне 1% родство сьс славния орден, сьздаден от Юг де Пайен.
Чудя се на тези, които му се врьзват - не са ли чели, че Орденьт е бил монашески и само за мьже?!
При Румен е пьлно с дами, пьк и той бе рькоположен от гьркиня.... Срамота!
5.
*********
29.03.2019 22:41:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Smith
29.03.2019 22:36:18
1
19
Ама какво превъзходителство бе, флегми? Става въпрос за една постсъветска организация от треторазрядни ДС ченгета, които си играят на рицари с мечове и си мислят, че могат да преодолеят аграрния си произход и проруския си болшевизъм с ролеви игри по написан сценарий. Айде стига, че е смешно за младите.
3.
редакция "Хумор, сатира и забава"
29.03.2019 22:34:01
0
17
Велик приорат, велик секретар, ваше превъзходителство...
Флагман, дайте по-сериозно, моля ви.
Няма нужда от страници с хуморески.
Какви са тези смешници и с какво са велики? Калоян им е показал какво са и колко струват!
И какво прави там православен свещеник?!
2.
Kojcho
29.03.2019 22:32:05
1
15
Ченге (милиционер) рицар ръкополагащ в нещо хора със съмнителни морални качества
1.
Цар Калоян
29.03.2019 21:53:16
0
19
Победата на българите над тамлиери смятаната дотогава за непобедима западноевропейска рицарска войска е впечатляващо събитие за тогавашния свят. Вестта за разгрома на рицарите се разнася бързо в цяла Европа. Само една година след нейното създаване на Латинската империя е нанесен съкрушителен удар, който поставя началото на нейния край. Балканските земи са спасени от по-нататъшно латинско завладяване. В същото време успехът при Адрианопол води до окончателното укрепване на Второто българско царство, което е главна заслуга на цар Калоян като владетел. България се утвърждава като авторитетна политическа и военна сила в Югоизточна Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори