×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти


Издадохме историята на тамплиерството в България, за да няма забрава и изопачени факти
Най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат, каза Великият Приор Румен Ралчев
29 Март 2019, Петък, 21:39 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Флагман.бг

 Велик Приорат-България не е тайна организация, а се развива пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в книга

- Ваше Превъзходителство, в цяла България се заговори за нещо, което в нашите езотерични общества досега не се е случвало. България има своята енциклопедия ,,Алманах на Велик Приорат България ( 2008-2018)”. Бихте ли ни казали кое наложи създаването на този сборник, на тези сведения?

- Като член на много организации аз забелязах доста пропуски в тази посока – за създаването на рицарската организация у нас, развитието и дейността й през годините, както и това, което са дали за нея нейните членове. Всичко това се забравя постепенно, а фактите се изопачават. И именно, за да избегнем забравата на това кой, кога и къде е създал, развил и осветил Велик Приорат-България, Върховният Съвет на Великия ни Приорат взе решение преди една година да се напише такава книга.

Представянето на Алманаха в зала “Силует” на хотел “Маринела” в столицата, 26 март 2019 г.


- Какъв период от време обхваща тази книга?

- Независимо, че на корицата е написано 2008 – 2018 г., на практика ние показваме развитието на тамплиерството още от 2004 г. до 2010 г. Тъй като обаче Великият Приорат е създаден през 2008 г., ние издаваме неговата история. Тук е моментът да подчертая, че не може да се подмине с лека ръка онзи инкубационен период, времето, в което ние още не бяхме Велик Приорат. Винаги съм горд да съобщя, че в България съществуваха две паралелни организации, два Приората – единият под менторството на Италия, другият – под това на Сърбия. И благодарение на голямото желание на рицарите и дамите в България, на самите ментори и желанието на Световната организация, през 2008 г. ние се обединихме и на база на това обединение създадохме Велик Приорат - България. Той беше признат от Световната организация.

- Как бяха събрани данните за книгата и как протече самата й подготовка?

-  Основно работехме аз, Великият Секретар Светозар Стефанов, подпомагани от издателката Мария Арабаджиева.  Голяма част от данните бяха подадени от всички командерии. Именно автентичността на материалите, които те са предоставили, не даде възможност да бъдат манипулирани историческите данни на която и да било командерия. Това дава увереността, че абсолютно всичко вътре изключва субективността, а има обективно оценяване на развитието и освещаването на тамплиерството в България.


Препълнената зала аплодира акад. Румен Ралчев на представянето на алманаха


- Доколкото разбираме, това е книга, в която е описан животът на рицарството в България и в отделните командерии по места. Тоест описва се тяхната дейност, освен историческите данни за създаването на тамплиерството в България?

- Проведох няколко срещи с командерите и им дадох указания. Така получихме материалите за дейността на тези командерии, подготвени и гласувани от техните членове. Това създава един колорит, но най-голямото богатство е не толкова написаното, колкото изключително големият обем на фотографии, които пресъздават живота и дейността на рицарите и дамите в целия Велик Приорат. Това още веднъж доказва пред обществото, че Велик Приорат-България, респективно тамплиерството не е някаква тайна организация. Ние се развиваме пред погледа на цялото общество и затова сме пресъздали нашата история в този алманах.

- Известно е, че българското тамплиерство заема доста авторитетно място в световен мащаб. Има ли възможност книгата да бъде преведена на английски език и българското тамплиерство да бъде популяризирано навън? Самият фотографски материал също е достатъчно сериозен документ за извършеното в тези 10 години, даже и от 2004 г. насам.

- Есента, в град Томар в Португалия, аз ще презентирам книгата пред ръководството на Ордена и при проявен интерес ще преведем книгата и ще я подарим на другите Велики Приорати. Желанието ни е да не пренавием гайката, както се казва, защото и без това ние сме най-големият и най-дейният Велик Приорат на територията на Европа и да не излезе като самохвалство. Основно книгата е създадена с цел да се запознаят всички рицари и дами с реалната история и състояние на Великия Приорат. И за всички, които идват като кандидати в Ордена – да имат представа от неговата дейност. Искам да подчертая, че освен историята на командериите, ние имаме първа част в алманаха с философията на тамплиерството. Там са задълженията на рицарите, там е езотеричното съдържание на аколадата, седемте рицарски норми за поведение. Всичко това дава широк спектър от познание за тези, които искат да развиват себе си. Не на последно място във втората част е дейността на Великия Приорат.


В третата част са включени всички по-големи дейности на Великия Приорат. Това са националните конкурси за детска рисунка, за литература, нашият великденски хоров фестивал, нашият молитвен дом, нашата църква и естествено всичко онова, което сме създали за отделни рицари като пощенски марки, медали и монети.

- Всеки търсач на духовно учение къде може да открие книгата и да си я закупи?

- Книгата не се предвижда да бъде продавана в мрежата. Всеки може да се обади на телефона на Великия Приорат и при възможност ще му бъде предоставена.Книгата започва с една българска молитва и с благословиите на нашия духовен покровител от Йерусалим Аталлах Ханна с православното име Теодосий и нашия дългогодишен поддръжник Старозагорския митрополит Галактион, който преди повече от 10 години издаде благословията на Великия Приорат на няколко страници. Той ни следваше до момента, в който не стана митрополит.
В категории: Животът


13
Коментара по темата
13.
Крал Арматур
30.03.2019 19:16:24
0
2
" Браво " ! Мега смешна организация + по нашите земи никога не е имало такива наистина уникални хора ! Интересна е историята на тамплиерите .
12.
Наско Ментата
30.03.2019 14:03:45
0
2
Абе стига сте изопачавали историята бе! Тука са най-истиНските тамплиери.Тука и в Македония, всичките други са фалшива работа.
11.
до 7
30.03.2019 13:29:47
1
1
НЕ си прав монасите в АТОН са изгорени от каталунци марокански чифути -сефаради пирати от близкия до БАРСЕЛОНА ТАРАГОНА /1 от центровете на сефарадите/които под предлог че изпьлняват заповеди на испанския крал да присьединнят монасите кьм КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЬРКВА грабили и убивали православните монаси
ИНКВИЗИЦИЯТА е гигантска средновековна конспирация
главния испански инквизиитор ТАРКЕМАДА е маран/покрьстен наужким евреин марокански сефарад / .
ТАРКЕМАДА е бил глвен инквизитор на КАТОЛИЧЕСКАТА цьрква
но е бил орьдие на СИДЕРИОНА /с центьр ВЕНЕЦИЯ/ които са дали много злато в дукати на ,краля и католиците да изиграят театьра с лошата инквизиция.
Даже името ТОРКЕМАДА с правилно произношение ТАРКЕДАМА е сбор от 2 евреиски думи ТАР-на сефарадски иврит ИЗСЛЕДВАМ ,разузнавам,проучвам
КЕДаМА-на иврит КРЬВ ,КЬРВАВО,проливане на пьрва крьв ,дефлориране
РАЗДУХВАНЕ на МИТА за ЗЛОВЕЩАТА ИНКВИЗИЦИЯ Служи на СИДЕРИОНА за прикритие и повод на голямо РАЗСЕЛВАНЕ на сефарадите евреи 1496 год из цяла ЕВРОПА и наи-вече в пределите на ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ ,по сьщия сценарии 5столетия по кьсно се разиграва сьщия сценарии с ХОЛОКОСТА които е предлог за заселване на големи компактни групи евреи в ПАЛЕСТИНските земи /купени от богатите банкери фамили с началник Ротшилд/ около Иерусалим
ПО СЬЩИЯ сценарии с повод 2011год воината в СИРИЯ се дислоцираха и прехвьрлиха над 3 МИЛИОНА араби ,муслита и негри в ХРистиянска Европа
10.
АйФон, АйСектир...
30.03.2019 11:15:29
0
2
Тези "тамплиери", нямат нищо общо с онези истинските... Най-срамното е че са се изтипосали като новите феодали, а отзад диван чапраз им стои православен свещеник, като че ли им е роб.
9.
*********
30.03.2019 10:32:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
koko
30.03.2019 10:15:20
0
3
чак пък ваше превъзходителство хайде-с какво ни превъзхождат тези общества масони тамплиери все превъзхождащи обикновения човек
7.
Аман
30.03.2019 07:21:10
0
4
от секти и ереси, кичещи се с грандомански имена, които разчитат на невежеството на българина.. Още от времето а Людмила Живкова заразата на окултизма плъзна в определени среди на обществото ни, свързани с ДС. Какво ни навират някакви рицарски "достойнства", след като от 1054 г. католиците отпаднаха от Христовата Църква и точно техните папи провеждаха Инквизицията им през тяхното мракобесно Средновековие, стремейки се да унищожат православието. Нека си спомним както точно тези изгориха нашите монаси от Зографския манастир в Атон.
6.
Invader
30.03.2019 01:09:56
0
5
Ще даря 1 милион лева на тази организация, ако докаже, че има поне 1% родство сьс славния орден, сьздаден от Юг де Пайен.
Чудя се на тези, които му се врьзват - не са ли чели, че Орденьт е бил монашески и само за мьже?!
При Румен е пьлно с дами, пьк и той бе рькоположен от гьркиня.... Срамота!
5.
*********
29.03.2019 22:41:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Smith
29.03.2019 22:36:18
1
19
Ама какво превъзходителство бе, флегми? Става въпрос за една постсъветска организация от треторазрядни ДС ченгета, които си играят на рицари с мечове и си мислят, че могат да преодолеят аграрния си произход и проруския си болшевизъм с ролеви игри по написан сценарий. Айде стига, че е смешно за младите.
3.
редакция "Хумор, сатира и забава"
29.03.2019 22:34:01
0
17
Велик приорат, велик секретар, ваше превъзходителство...
Флагман, дайте по-сериозно, моля ви.
Няма нужда от страници с хуморески.
Какви са тези смешници и с какво са велики? Калоян им е показал какво са и колко струват!
И какво прави там православен свещеник?!
2.
Kojcho
29.03.2019 22:32:05
1
15
Ченге (милиционер) рицар ръкополагащ в нещо хора със съмнителни морални качества
1.
Цар Калоян
29.03.2019 21:53:16
0
19
Победата на българите над тамлиери смятаната дотогава за непобедима западноевропейска рицарска войска е впечатляващо събитие за тогавашния свят. Вестта за разгрома на рицарите се разнася бързо в цяла Европа. Само една година след нейното създаване на Латинската империя е нанесен съкрушителен удар, който поставя началото на нейния край. Балканските земи са спасени от по-нататъшно латинско завладяване. В същото време успехът при Адрианопол води до окончателното укрепване на Второто българско царство, което е главна заслуга на цар Калоян като владетел. България се утвърждава като авторитетна политическа и военна сила в Югоизточна Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Експерт с нови разкрития за авиокатастрофата в Оризари Експерт с нови разкрития за авиокатастрофата в Оризари

Пилотът е бил изключително опитен, любител, но с всички необходими курсове и дори имал документ за инструктор 

Монтираха еко хранилки за птици в Бургас, вижте къде Монтираха еко хранилки за птици в Бургас, вижте къде

Акцията е посветена на Световния ден Земята – 22 април – и организирана от ГЕРБ

Йеховистите „честват смъртта на Иисус” в подла нелегалност в Бургас Йеховистите „честват смъртта на Иисус” в подла нелегалност в Бургас

Анонимни покани, с призиви за събитието в залата на Царството заливат входните врати на хората

Изправиха пред съда шефа на баретите, спипан с откуп за джип в центъра на София Изправиха пред съда шефа на баретите, спипан с откуп за джип в центъра на София

Командосът остана в ареста, пред съда заяви, че е набеден

Умираме по пътищата: Ето кога стават най-честите тежки ПТП-та Умираме по пътищата: Ето кога стават най-честите тежки ПТП-та

Най-голям брой на тежки катастрофи - около 17.00 часа 

С грандиозен фолклорен концерт Бургас посреща Цветница С грандиозен фолклорен концерт Бургас посреща Цветница

В 12 часа на сцената на пл. Св. Св. „Кирил и Методий” излязоха фолклорните ансамбли „Странджа” и „Сливен”

Прецакаха Гери-Никол за поредна година! Певицата се размина с номинации за музикалните награди Прецакаха Гери-Никол за поредна година! Певицата се размина с номинации за музикалните награди

Гери била обидена, но вече е приключила темата

Чудо невиждано! Цветница се превърна в общоградско поклонение за Бургас (ОБНОВЕНА) Чудо невиждано! Цветница се превърна в общоградско поклонение за Бургас (ОБНОВЕНА)

Пред малкия храм Св. „Йоан Рилски” опашката се извива още от тротоара покрай БСУ

Днес е финалът на мъжкото първенство по водна топка в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" в Бургас Днес е финалът на мъжкото първенство по водна топка в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" в Бургас

В събота и неделя (20-21 април) в басейн "Парк Арeна ОЗК" са двубоите от финалната четворка в шампионата.

Британски разузнавателен кораб навлезе в Черно море Британски разузнавателен кораб навлезе в Черно море

Плавателният съд се е отправил на север, сочи информацията

Ето откъде е тръгнал пожарът в „Нотр Дам“ Ето откъде е тръгнал пожарът в „Нотр Дам“

Работи се по версията, че някои от датчиците не са били в изправност

В Северна Македония днес гласуват за президент В Северна Македония днес гласуват за президент

Това са шестите президентски избори от обявяването на независимостта през 1991 г.

Бебе се роди с 4 промила алкохол в кръвта Бебе се роди с 4 промила алкохол в кръвта

При раждането майката била пияна

Назоваха основния признак за ранна смърт Назоваха основния признак за ранна смърт

Проучването, в което са участвали около 800 души на възраст 50 години, започнало през 1993 година

Цял свят говори за чудото с тези близнаци Цял свят говори за чудото с тези близнаци

 Удивителният случай на тези бебета се оказа едновременно медицинско чудо и сериозен административен проблем

Завод за шоколад за €50 милиона се появява в Сърбия Завод за шоколад за €50 милиона се появява в Сърбия

Oчaĸвa ce зaвoдът дa зapaбoти дo 2021 г.

Сняг през април шокира Турция Сняг през април шокира Турция

Местни жители споделиха, че за първи път виждат да вали сняг през този месец

Ужасът в "Нотр Дам" продължава, нови срутвания разтърсиха катедралата Ужасът в "Нотр Дам" продължава, нови срутвания разтърсиха катедралата
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg:
https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html

Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Христо Проданов покори Еверест преди 35 години със снимка на Васил Левски и остана на върха Христо Проданов покори Еверест преди 35 години със снимка на Васил Левски и остана на върха

Сам, без помощта на шерп и без кислородна бутилка и по „жестокия западен път” първият българин, стъпил на „покрива на света“, се нарежда всред световноизвестните алпинисти

Кълбовиден НЛО летя над Тексас Кълбовиден НЛО летя над Тексас

Според уфолога Педро Рамирес няма никакво съмнение, че мистериозният обект е на извънземните

Мартин Карбовски, тв водещ Мартин Карбовски, тв водещ Пожарникаря е отрицание на всичко, което някога бе СДС Виц на деня Виц на деня Нека този годежен пръстен символизира факта, че още не искам да се женя за теб, но се налага да оставя капаро. Виц на деня Виц на деня Когато шефът е в настроение, можеш да го объркаш с човек. Огромна грешка е на другия ден да общуваш с него, изхождайки от тази илюзия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Прочетох "Кама сутра". Разплаках се... те така и не се ожениха!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter