×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Монтирахме видеонаблюдение в Община Камено, скоро започва ремонтът на Околовръстния път


Монтирахме видеонаблюдение в Община Камено, скоро започва ремонтът на Околовръстния път
Вече тече техническото проектиране на обходния път и до месец ще започнат същинските ремонтни дейности, разкри кметът на Камено Жельо Вардунски
28 Март 2019, Четвъртък, 22:02 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Спестихме 50 хил.лева от сметопочистващия камион, с тях закупихме машина и за селата, ще се борим да ликвидираме всички незаконни сметища в малките населени места

В началото на годината стана ясно, че Община Камено е заложила на няколко мащабни проекта, които да стартират през 2019. На днешната общинска сесия в Камено стана ясно, че градът вече разполага със солидно видеонаблюдение, а ремонтните дейности по околовръстния път, който беше болната тема на жителите на града, ще започнат съвсем скоро.Освен това ще започне и санирането на сградата на Общината, както и реконструкцията на площада и парка в центъра. Реконструкция и благоустрояване на площадното пространство, заключено между ул. „Освобождение”, ул. „Герги Кондолов” и ул. „Неделчо Камбов” е на стойност малко над 1 млн. лв. без ДДС, а санирането – чрез дарения от от нефтената компания „Лукойл Нефтохим Бургас”. В дъното на площада пред Общината ще бъде монтирана модерна стационарна сцена. Закупуване на алуминиево лесно сглобяемо съоръжение с нужните параметри ще струва на администрацията около 32-36 хил. лв.

Община Камено през 2019: Санират сградата на Общината, обновяват площада, асфалтират пътища

- Г-н Желъо Вардунски, се очаква да започне същинският ремонт на околовръстното шосе, за който толкова много се борихте в последните години?

- Процедурата за избор на изпълнител на околовръстния път вече завърши. Решението на Върховния административен съд(ВАС) излезе, отхвърлиха се жалбите и за победител бе обявена „Трейс Груп Холд” АД е спечелила. В момента фирмата извършва техническо проектиране на проблемното трасе от 2,2 км. Уверението, което ми дадоха е, че до месец ще започнат строителните дейности.

- Разбрахме, че ще монтирате и камери за видеонаблюдение, което похвално, но къде ще бъдат разположени те и достатъчно голям периметър ли ще обхванат? 

- Камерите вече са в завършен цикъл и са в експлоатация. 25 устройва са монтирани около входовете на града, централната част и по парковете. Скоро ще пуснем и безплатен Wi-Fi в двата парка, като финансирането е изцяло от Общината. Слава Богу, престъпленията в Камено не са много сериозни, имаме добра разкриваемост. Но сега с тези камери за видеонаблюдение ще бъде въведена още по-строга дисциплина сред разбойниците. Има още няколко настройки по техническата част да се довършват, но вече всички камери работят.

- Това е новина! От кога записват?

- От вчера вече работят всичките, в обща и интегрирана система, което ни позволява да обхванем голяма част от града. Спомняте си, че миналата година пуснахме първите камери, които обхващат една част от града. Имаше няколко вандалчета, които чупеха пейки и кошове, но веднага ги разкрихме и спряха разрушителните нападения.

- На днешната сесия стана ясно, че Общината се сдобила в нов камион за извозване на отпадъци. Разкажете повече подробности.

- Закупихме нов камион за извозване на отпадъците. Щастлив съм, защото Общината спести около 50 хил. лева от предвидените, които бяхме обявили. С тези пари имаме възможност да закупим и един камион за селата. Затова сме предвидили закупуването на още 1-2 такива камиона. Така хората ще оставят боклуците пред домовете си и камионите ще ги събират. Дори тази услуга да е безплатна, пак ще ни излезе по-евтино, отколкото всяка година да чистим незаконни сметища. Планираме и закупуването на един комбиниран багер – товарач, снабден с грайферни вилици и един специализиран автомобил за сметопочистване и сметоизвозване, който да вдига контейнерите със строителни отпадъци. 

- Колко незаконни сметища има в общината и как това се отразява на бюджета, г-н Желъо Вардунски?

- Има около всяко от селата, може би са над 50. Един да отиде да си хвръли ремаркето с отпадъци и имам чувството, че го дебнат още 5 човека, които веднага след него изхвърлят и своите отпадъци, и там започва да става сметище. Затова се караме на кметовете по населените места, защото една част от жителите си изхвърлят боклуците в покрайнините и създават дискомфорт на всички останали съвестни граждани. Това не е приятно за тях, а и ние получаваме постоянно глоби от РИОСВ. Затова правя постоянно забележки на кметовете, защото не санкционират нарушителите, няма нито един написан акт. А Общината плаща по 70-80 хил. лева годишно за почистване на незаконни сметища.

 


В категории: Камено


8
Коментара по темата
8.
А.Андонов
07.10.2019 02:40:58
0
0
Ремонтът все още е МИТ към днешна дата 07.10.2019
7.
coffe bobone
31.03.2019 21:20:26
0
0
За околовръстния път добре, ами кога ще започне " прословутия " ремонт на пътя с.Константиново - с.Тръстиково-с.Ливада . Да не остане само обещание.
6.
на слата дръжката
30.03.2019 10:01:00
0
4
правилно,требва по всяко време да знаем коя циганка къде се намире,кой я праска на момента,не може така без контол
5.
Жител на с. Полски извор, общ. Камено
29.03.2019 15:13:18
0
23
Изпотрошихме си колите, изпотрошихме си нервите - вече колко години! Само обещания ! ПЪТЯТ Е КАТО ЛУННА ПЪТЕКА! ИМАМ 30 МИН. ИЗЛИЗАНЕ НА ПЪТЯ ОТ СРЕДЕЦ! ТОВА СА 3 КМ. ОТСЕЧКА ДО С. ЧЕРНИ ВРЪХ И СЛЕД НЕГО ОЩЕ 3КМ. МАКСИМУМ!
ИНТЕРЕСУВА МЕ ОТСЕЧКАТА с.Черни връх - с.Полски извор КОГА ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНА?
4.
Мазут
29.03.2019 12:13:57
1
3
Г-н Вардунски, върнете Нефтохимик в Камено. Бургас не ни заслужава. Само ни плюят там, мазути, намкоси. Ние все пак произлизаме от Камено и искаме да се върнем там един светъл ден. Надяваме се на Вашата помощ.
3.
Внимание
29.03.2019 12:12:05
1
2
Честито, само внимавайте с изпълнението от Трейс, защото знаете какво стана в Своге. Фирмата има страхотен чадър над себе си, така че ще тегли един тънък асфалт, ще грабне парите и ще си остави ръцете. Следете за качеството до дупка!
2.
Стефан Бонев
29.03.2019 10:30:47
2
17
Идвам Жельо, чакай ме Септември.
1.
браво
29.03.2019 09:49:24
16
2
Браво!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори