×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цялата истина за апартамента на сем. Лозан и Елисавета Панови*


Цялата истина за апартамента на сем. Лозан и Елисавета Панови*
Придобиването на апартамента от Елисавета Панова(вдясно) е класическа схема за укриване на данъци и такси, с плащане на част от реалната цена "на ръка" или чрез други услуги
27 Март 2019, Сряда, 17:58 ч.
Автор: Стоян ИВАНОВ

Имотът е купен от фирмата на съпругата, а пък съпрузите Панови плащали, за да живеят в него - колко несъстоятелно обяснение!

Понеже се повтаря постоянно една мантра, че г-жа (Лозан) Панова била отстъпила някакво изначално нейно право на строеж върху едва ли не нейна земя (една гугутка дори усърдно пише и други големи бели птици повтарят където сварят, че това била нейна реституирана земя), да ви разкажа някои факти, видни от самия нотариален акт. Който уважаемият в. "Капитал"(ВИЖТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА ТУК) бе така добър да разпространи в опита си да изкара сделката чиста като сълза:

Въобще не става дума за "преотстъпено право на строеж срещу обезщетение", както са Ви го пробутали в паническия си опит да замажат фактите.  Става дума за класически трик за избягване на данъци и такси.

Какви са фактите?

Правото на строеж върху този парцел принадлежи на "Артекс Инженеринг". И сега внимавайте... "Артекс Инженеринг" ПРОДАВА на "Ганева 2000" ЕООД (фирмата на Елисавета Панова, тогава още Ганева) част от въпросното право на строеж, а именно отстъпеното право на строеж върху общо 211 кв. м. разгъната площ. Да поясня - това не е право на строеж върху терен с такава площ, а... върху "въздух". Така се нарича на жаргон в тези среди. Тоест право на строеж някъде във въздуха в бъдеща сграда, която ще се издигне върху парцела. Но не върху цялата сграда, а само за 211 кв. м. от нея.

Още повече внимавайте: Това право на строеж е "продадено" от "Артекс Инженеринг" на "Ганева 2000" ЕООД за... 1000 (хиляда) евро. (Да обяснявам ли колко е нелепо това и да доказвам ли, че е поне 40-50 ПЪТИ по-ниско от реалната цена на такова право на строеж?!)

И тук следва най-интересното. "Ганева 2000" ЕООД наема кого мислите... познахте - "Артекс Инженеринг" - да изпълни вече нейното (на фирмата на бъдещата Панова) право на строеж, т.е. наема ги уж като някакъв най-обикновен строител. Срещу което трябва да заплати на два пъти общо 80 000 евро "Артекс Инженеринг", както е описано в нотариалния акт. Ерго 221 кв.м. за 80 хиляди евро.

362 евро на квадратен метър, при положение, че в същия период отново "на зелено" квадратен метър в същия район и подобна площ вървеше над 900 - 1000 евро. Не е лошо, нали?! Да ме прощава г-жа Панова, но дори фактът, че е платила веднага над половината от сумата няма как да намали толкова цената.

И така, за какво става дума най-вероятно?

За класическа схема за укриване на данъци и такси и плащане на част от реалната цена "на ръка". Или чрез други услуги.

Впрочем не същата, но подобна, е врътката с апартамента на Цветанов, с тази разлика, че той все пак е дал реално два свои апартамента като замяна. Но изводът пак е същият. Укриване на данъци и такси, плюс евентуално доплащане "чрез услуга"...

Освен, ако купувачът на вече заменените бивши апартаменти на Цветанов не се окаже наистина подставено лице на самия Цветанов, тогава вече има и пране на пари и прочее. При Цачева почти със сигурност става дума точно за "спестяване на данъци и такси", тя, милата, има глупостта сама да изтърси нещо от сорта "нотариалният ми акт е неокончателен" - т.е. има и друг документ, според който доплаща до някаква цена, по-близо до реалната. Най-вероятно така ще се окажа и за зам.-министъра на енергетиката. Та така...

*Анализът е на известния български журналист и публицист Стоян Иванов, автор на предавания и водещ в СКАТ тв, заглавието е на Флагман.бг




В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
*********
28.03.2019 13:09:35
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
16.
Geshov
28.03.2019 12:33:31
0
2
за тези може да видим истината, но за цвъковите, цацевите, цачевите, кумичините, КНПОНПИ - вите, не щете да покажете истината! Флегманска му работа : аз, докато се наведа, докато го хвана и той избяга - охлювът и флегмата! Та и с вас така, докато захапете реалността, ще ви е избягала, не охлювът!
15.
Божидаров
28.03.2019 10:59:49
1
5
Господин Иванов ни върна във времето на Отечествения фронт! Ама нали сега крепят неокомунистите на ГЕРБ, а хората казват : С какъвто се събереш-такъв ставаш"! Стояне, ако ти се ожениш за една жена, носиш ли отговорност какъв, от къде и за колко пари си е купила апартамент в годините, когато не си я познавал? А заглавието на Флагман е подвеждащо, разбира се не случайно и угоднически! Ама айде да не говоря за Мулен Руж, че някои пак, ще ми се разсърдят!
14.
Ra4
28.03.2019 08:12:30
1
5
Явно и СКАТ минаха на хранилка към ДеПе.Жалко за голямата им битка за справедливост... Само че,първи Капитал писаха за подарената дупка във Варна на Гергов,за фалирането на Булгартабак,студения резерв на Доги и т.н. Иванов,в която и сделка да си потопиш носа през последните 15 години,схемата на изповядване е една и съща и не е в нарушение на ЗАКОНА !!! Не се прави на голям борец. Ако се върнем назад,значи да запълним затворите с много българи,англичани,руснаци и прочее купувачи. Ти лично как изповяда сделката си за последния си имот? Колко плати?
13.
Smith
27.03.2019 23:05:33
4
9
Всички медии на Свинята Пеевски квичат за апартамента на съдия Панов (единствения, който се опитва да промени нашата гнила съдебна система, ръководена от кукловодите на същото Прасе) и то при положение, че когато се е случила покупката на апартамента дори не е познавал бъдещата си жена и второ, въпросната Ганева е била в много близки приятелски отношения със собствениците на строителната фирма и ако искат са можели и да и подарят апартамента - не е била във властта, че от това да произтече корупционна зависимост, какъвто е случая с цвъки, цачка и шефчето на кпконпи.
12.
Marinero
27.03.2019 22:54:53
1
7
Да започнем разжалването с цвъчко, после и останалите.
11.
ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ
27.03.2019 20:58:49
1
6
ТИП ВСИЧКИ СА МАСКАРИ //ЧЕНГЕДЖИИСКИ НОМЕРА ТИП ДА ""ИЗМЕСТИМ ФОКУСА""/
10.
*********
27.03.2019 20:35:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
hi
27.03.2019 20:34:32
4
8
Няма по-крадлива паплач от БСП+деривати! Радев, ако иска да се бори за справедливост, а не само да писука срещу Бойко, да инициира отмяна на амнистията на престъпниците от БСП-Станишев и премахване давност за престъпления по приватизацията! Ама за това се иска мъжка сила и чест, нещо което е дефицит у Радев и фамилия! Радевите вълнения са свързани само с отменени посещения на опера на генерал Деска! относно шибането и плащане с държавни пари втора заплата на шибаната, специалист е Радев, той ще те светне за финансовата врътка!
8.
Елена Йончева
27.03.2019 20:32:32
6
10
- обвинена в пране на пари в особено големи размери
- получила шестцифрени суми от продажбата на рекламно време на БНТ на фирми с държавно участие в момент, когато е живеела с днешния си конкурент за водаческото място Станишев. Нима това не е конфликт на интереси
- получила шестцифрена сума от офшорка, която е разкрита като част от офшорните схеми на Цветан Василев за източване на КТБ. Парите, които са получени във фирмата на Йончева и офшорката на Василев "Офроуд" са Вашите пари, на онези, които бяхте измамени от пирамидата КТБ. Днес Ви се предлага да гласувате за Милиончева, която от тези пари си е гласувала сама на себе си като едноличен управител на "Офроуд" сумата от 12 710 лева МЕСЕЧНА заплата!!!!!
Днес Елена Милиончева притежва имущество за милиони /апартаменти, къщи, магазини, гори, а Вие лапайте мухите!
7.
Naroda
27.03.2019 19:52:33
5
16
За последните 10 години ГЕРБ се превърна в стройна полувоенизирана Групировка Шайка за Манипулиране на избори, koлосални кражби и злоупотреба с власт.
6.
Mafiata GERB
27.03.2019 19:51:14
4
11
Шайката ГЕрП трябва да си плати за престъпленията и кражбите. 2019 е годината на ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА и Съдбата е на страната на малките хора, на честните, справедливите и морални Личности, а не на Крадливите, Лъжливите и Престъпни Индивиди от Групировката_Шайка герб.
5.
svobodnaevropa.bg
27.03.2019 19:49:53
4
10
„Свободна Европа”, която се издържа от американското правителство заработи отново след 15 години прекъсване за да защитава свободата на словото, демократичните ценности и норми, които боко и Герберунгите ОТНЕХА на България и целта и е да ce бори с МУТРИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КРАДЦИТЕ и МАФИОТИТЕ от Групировката ГЕРБ
4.
me
27.03.2019 19:36:13
11
14
Лъжете, мажете, ама Ганева нищо не е направила. Освен това съм согурен, че е продала нещо дебело, за да доплати. Например предното си жилище. А когато това се е случвало, даже не са се познавали с Панов. Аде, де го чукаш, де се пука. Колкото и да се мъчите да ги омърсите с лайняни опорки, няма как да стане.
3.
лайняна статия
27.03.2019 19:31:17
5
12
Ами нали затова е Ганева, а не Панова защото още не му е била жена. Той какво е виновен за сделки на фирмата на жена от времето преди да и е съпруг??????
2.
МилиЙончева
27.03.2019 19:06:08
10
11
Имоти за 2 млн. лева притежава депутатката Елена Йончева, която бе издигната за водач на евролистата на БСП.
Йончева има няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София. Общата квадратура на притежаваните от нея имоти, декларирани пред Сметната палата, е 756 кв. м., което по пазарна оценка от средно по 1000 евро на квадрат 756 хил. евро, което се равнява на 1,5 млн. лева, става ясно в статията.
Отделно притежава и 7 декара гори на обща стойност 451 хил. лева, които също е декларирала, че е платила официално. Така например председателят на БСП Корнелия Нинова е успяла да закупи апартамент от близо 90 квадрата на столичната улица „Боряна“ в квартал "Овча Купел" на цена от 241 лева на квадратен метър. Общата цена, която Нинова и съпругът ѝ Митко са платили е 21 514 лева според имотната декларация на лидерът социалистите. Покупката е извършена през 2004 г., по времето когато Нинова все още е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Според официалната статистика на НСИ за 2004 г. средната цена на имотите в София през годината е била 1095 лв. или четири пъти по-висока от платената от Корнелия Нинова.
През 2004 г. друг червен депутат – Валери Жаблянов, се сдобива с апартамент с квадратура от 96 квадрата. Обявената в имотната му декларация цена на придобиване е точно 31 000 лева или 322 лева на квадрат. Цената е малко по-висока от тази на Нинова, но все пак близо четири пъти по ниска от средната за София. Жаблянов също така е собственик на луксозна къща със застроена площ от 300 квадратни метра в столичния квартал Драгалевци, придобита през 2013 г. на стойност 360 000 лв.
Не по-малка е разликата между средната пазарна цена на имотите в София и апартаментът на друг виден социалист – депутатът Жельо Бойчев. През 2006 г. Жельо и съпругата му Зорница придобиват апартамент с внушителна квадратура от 175 квадрата. Цената, която семейство Бойчеви плаща е 57 100 лева или цена от 326 лева на квадратен метър. Отново по данни на НСИ за първото тримесечие на 2006 г. средната цена на квадратен метър в София е била 1313 или четири пъти по-ниска цена.
1.
висок
27.03.2019 18:59:38
3
16
Авторе, сметни и обясни... Цвъчко е дал два апартамента с площ 190 квадрата, завършени с лукс обзавеждане. Те колко струват ХХХ €, вдоплаща 50 х € за още 40 квадрата. Та колко общо е платил? УУУ €. Ха сега раздели УУУ на 240 квадрата на нов на тапа и замазка апартамент. Колко се получава! Аман от лъжи и манипулации!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори