×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Първанов: Оставката ми не е под натиск, не съм давал пари на ръка за апартамента


Красимир Първанов: Оставката ми не е под натиск, не съм давал пари на ръка за апартамента
Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов сподели, че не е обсъждал с никого дали да си подаде оставката
27 Март 2019, Сряда, 09:25 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Имотната ми сделка с „Артекс“ няма нищо общо с поста, който заемах досега, уверява бившият заместник-министър на енергетиката 

С никого не съм говорил, преди да вляза в деловодството на Министерския съвет и да си подам оставката. Това каза в интервю за бТВ бившият вече заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов. 
Доведох ви да се убедите, че няма нищо неморално, каза той на водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян, който му задаваше въпроси за сделката пред луксозната сграда. Бившият заместник-министър на енергетиката показа и стаите в просторния си апартамент, купен за 240 000 лева. 
Той е с три спални, родителска стая, трапезария с кухня и е с площ 150 квадрата, уточни Първанов. 

И зам.-министър на НФСБ подаде оставка заради „апартаментгейт“
След като водещият го пита дали са го принудили да подаде оставка, бившият заместник-министър каза, че това е лично негово решение. 
„Не съм имал разговор нито с премиера Бойко Борисов, нито с лидера НФСБ Валери Симеонов. Не съм обсъждал с никого дали да подам оставка“, подчерта той.
„Точно преди 10 години съм закупил жилище от същата фирма. Всеки ден, отивайки на работа, минавах през този строеж. Имам наблюдение върху това, което извършва този строител. Това ме наведе на мисълта да инвестирам в още едно жилище“, разказва Първанов.
Отидох в офиса на фирмата и разговарях с управителя, но за преференциални цени не сме говорили и все пак купувам второ жилище и е нормално да поискам някакви отстъпки, добави той.
Това е лично моя сделка и няма нищо общо с поста, който заемах досега, уверява бившият заместник-министър.
Той допълни, че няма скрити данъци заради цената на имота и не е давал пари на ръка за сделката.
Водещият обаче изтъкна, че около 275 000 евро е цената на зелено за други подобни апартаменти в сградата. Не мога да коментирам тази таблица, защото никога не съм я виждал, отговори Първанов.
Той сподели, че сградата е на столичен булевард и има денонощен шум. „Купих апартамента, защото е в непосредствена близост до моето жилище. Той ще е за децата ми. Час и половина пътувам да видя майка ми, която е в квартал „Надежда“ и не искам и те да пътуват по толкова“, добави бившият заместник на Теменужка Петкова.
„Твърдението, че съм сключил неизгоден договор за АЕЦ „Белене“ с руска компания без да уважа решение на Трайчо Трайков, категорично не отговаря на истината. Смятате ли, че ако това би направил който и да било гражданин, нямаше да е в затвора?“, попита той.
„Нямам никаква вина в това, че България трябваше да плати 600 млн. евро след Арбитража. Единственото споразумение, за което бях упрекнат, ще ви го предоставя, за да видите какво пише в него. След него се подписаха още 4-5. Моето бе за отлагане на срока с три месеца“, добави Първанов.

 




Коментари
Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 1
Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива И цената на кафето скача сериозно И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Трафикът на хероин през България остава активен, отбелязва  началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агениция "Митици" Стефан Бакалов Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла BRAVE Combat Federation е най-глобалната ММА организация, стъпила в най-много точки по цял свят, която е трамплин за всички свои бойци към елитния ММА Какво да правим с останалите козунаци от Великден Какво да правим с останалите козунаци от Великден Вижте някои вскуни идеи Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Миинистър Малинов проведе видеоконферентен разговор с украинския си колега Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика  Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Детето се е родило на 10 април и носи името Калоян Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата  
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори