×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева: Не е вярно, че цената на жилището ми е 4 пъти по-ниска от пазарната


Цецка Цачева: Не е вярно, че цената на жилището ми е 4 пъти по-ниска от пазарната
Тема в развитие
Рокадите на върха: Шест оставки в кабинета Борисов 3 Зам.-министърът на спорта Ваня Колева също подаде оставка Артекс: Не сме продали евтино апартамента на Цветанов, плати по 1280 евро на кв.м. Мълния от МС! Цецка Цачева подава оставка заради скандала с апартамента Лобист ли е ГЕРБ на строителя „Артекс”? Цецка Цачева настоява да я разследват за корупция, отказва да коментира апартамента от „Артекс” Нено Димов: Скандалът с апартаментите на Цветанов и Цачева е заради изборите #Апартаментгейт или как властта си закупи апартаменти на безбожно ниски цени Собственикът на „Артекс” лично предложил на Цветанов изгодната оферта за луксозния апартамент Менда Стоянова: Имотите на Цветанов и на Цачева не ме интересуват, всеки има право да си купи жилище Цецка Цачева: Не е вярно, че цената на жилището ми е 4 пъти по-ниска от пазарната
виж още
скрий
20 Март 2019, Сряда, 18:34 ч.

За мен имотът не е евтин, тъй като цената е над четирицифрена, заяви Цецка Цачева

 

Цената, на която съм закупила имота си не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение. Това каза в предаването „Лице в лице” Цецка Цачева. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16. На въпрос как се е свързала с фирмата, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е фирмата и няма допирни точки в работата с тази фирма.

„Отговорих още миналата седмица на Антикорупционния фонд на зададените към мен въпроси. Нотариалният акт, вписан в документите, с които са публични в имотния регистър и се разполага с тях, е придобит имот в груб строеж, т.е. преди акт 16. Така е по нотариалния акт и в никакъв случай не е вярна цената, която излиза в публичното пространство.

С фирмата имам подписан предварителен договор от 2017 г., за плащане на зелено, сумите са превеждани изцяло по банков път с начислените данъци, като единствената отстъпка, която получих от страна на фирмата като разбиране е, да ме изчакат да продам личния си апартамент в Плевен, за да довърша и да платя строителството между грубия строеж, както е Нотариалният акт и акт 16, който по-късно беше приет за тази сграда.

Разполагам с всички документи, обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната декларация, която предстои да подам в сроковете за това, подробно ще видят какви имоти съм продала, как съм придобила и какви задължения имам към фирмата”.

За мен имотът не е евтин, тъй като цената е над четирицифрена, каза още Цецка Цачева.

„Това е цена на имот в груб строеж, изрично е записано в нотариалния акт, това не е завършен обект, той все още е негоден за живеене, не се обитава този апартамент.

Подписала съм нотариалния акт в цена с груб строеж, ако трябва да направя окончателен нотариален акт след като платя и другите задължения, които имам към фирмата с подробен договор, изписан с падеж и т.н., няма пречка да се случи това, но да се спекулира, че фирма, в която нямам никакъв конфликт на интереси, това е едно търговско дружество, което извършва строителство на такива недвижими имоти.

По никакъв начин то не е свързано с работата ми преди, работата ми сега, не ми е известно да е ползвало средства по обществени поръчки, така че категорично няма конфликт на интереси, това са едни чисто договорни отношения, които има между мен и съсобственика на жилището, сестра ми”, каза още Цачева.

Тя обясни, че в това жилище са три поколения и то е единственият имот на три поколения, след като са разпродали съществуващите до момента, за да могат да се снабдят с този имот в София.

„Над 600 евро на квадрат е сумата, това е грубият строеж, незавършен имот, без акт 16. Аз имам по предварителен договор една част от сумите са изплатени, друга част имам да платя, фирмата ми направи отстъпка да ме изчака да продам, тъй като към момента на нотариалния акт нямах възможност да платя цялата сума. Нека да се извърши проверка, да стане публично ясно.

Дължа с падеж в края на месец май сума за довършване между вида, в който е бил имота към момента на нотариалния акт и това, което е след акт 16. Минали са няколко месеца след това и това е нещо, което съществува в документа и обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко това ще бъде обяснено”.

Няма личен асансьор, има асансьор на етажа, поясни Цачева.

По думите й тя не е знаела, че Цветан Цветанов има жилище там.

„Живея в този квартал в момента, видях изкопа, поинтересувах се коя е фирмата, нямам допирни точки в работа с тази фирма, това са чисто търговски отношения между дружество и клиент”. Това отговори Цецка Цачева на въпроса как се е свързала с фирмата.

„Аз потърсих фирмата след като видях къде е седалището, брокер не съм ползвала. Лично съм се свързала с тях. Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата.

От думите й стана ясно, че е успяла да продаде късно есента миналата година имота си в Плевен и ще декларира тези неща в годишната си декларация.

Цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение, категорична е Цачева.




3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Marinero
21.03.2019 07:59:53
0
5
Лапайте мухи по форумите, а тези изроди се налапаха с апартаменти за милиони за без пари. Няма друга такава корумпирана държава.
2.
Бойчев
21.03.2019 06:59:26
0
8
Естествено, че не е 4 пъти по-ниска!! Поне 6 пъти по-ниска е!! И изобщо не е знаела че цв.цв има апартамент там. Ама изобщо!! Идват избори, гласувайте за нас, за да си купим по още 1-2-3-4 апартамента, пък вие блейте баирите!!
1.
Дядо Добри
21.03.2019 06:13:21
1
8
Тези хора ни взимат за балъци явно. За панелка, в Меден Рудник, цената е 900 евро на квадрат, пък тая пача лъжлива си го купила за 600 евро, ама на зелено. Е да де, ама в най-атрактивната част на София. Даже я ожалих, като разбрах че си р продала за 2о-на бона апартамента в Плевен, че да си плати масрафа. Само дето пропусна да каже 300 квадрата ли ще е или по голям от на Цецко. Но пък си няма личен асансьор от гаража.
Тези хора не са за затвора, а за директен растрел!
И пак да гласувате за ГЕРБ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори