×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-мистериозното дело в Бургас пред финал: Изправят пред съда бизнесмен за кървава касапница в центъра


Най-мистериозното дело в Бургас пред финал: Изправят пред съда бизнесмен за кървава касапница в центъра
Вече близо 7 години нападателят Божидар Каракашев успяваше да се изплъзне от правосъдието
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Март 2019, Вторник, 15:45 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман.бг

Бургазлията получи 7 обвинения за кървавия трилър на ул. „Цар Калоян“

Бургаският бизнесмен Божидар Каракашев най-после ще отговаря в съдебната зала за кървавата касапница от 11 август 2012 г., когато въоръжен с 3 ножа и счупена бутилка, наръга в корема Тони Узунов, рани майка му и още двама души. Кървавият трилър се разигра в разгара на лятото и посред бял ден в центъра на Бургас след скандал за паркиране.

Въпреки многото свидетели, делото не може да влезе в съдебна фаза вече близо 7 години.

Веднага след касапницата са извършени очни ставки, направени са 2 съдебно-химични експертизи, които твърдо показали 1,9 промила алкохол и наличието на метадон в кръвта на Божидар. Противоречиви обаче се оказват становищата на специалистите по четирите съдебно-медицински експертизи, които са назначавани и които трябва да покажат дали Каракашев е вменяем и може ли да носи отговорност за постъпките си. Първите две комисии казват, че е невменяем, но третата – че е вменяем!

Противоречията забавят разследването цели 4 години. През лятото на 2016 г. наблюдаващият прокурор назначава комплексна седморна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да реши окончателно дали обвиняемият може да носи отговорност за действията си, но резултат от нея няма.

Изгубили надежда, че ще получат някаква справедливост най-тежко пострадалите в този ужасяващ августовски следобед се обърнаха за помощ към Флагман.бг в края на 2017 г. След наша проверка се оказа, че това е

първият случай в историята на бургаската съдебна система, при който изчезва цяло досъдебно производство!

Документите буквално се изпаряват на път за Варна, където местни специалисти трябва да направят ключовата експертиза за старта на процеса. Те обаче така и не успяват да се запознаят с материалите по делото, които са „изгубени“ от куриерска фирма „Стар пост“.

Каракашев продължава да си живее живота, а жертвие му още чакат справеливост

Тези всички меко казано странни обстоятелства до момента спасяваха от съдебна отговорност бизнесмена Каракашев. Въпреки неадекватната си постъпка, той е човек с много добри финансови възможности, който ръководи успешен бизнес, показа репортерска проверка на Флагман.бг. Бургазлията е освободен от ареста почти веднага след касапницата и продължава да си живее живота.

Докато най-тежко пострадалият от действията му – Тони Узунов все още се възстановява в болницата, Божидар напуска страната и отива на екзотична екскурзия със семейството си.

Въпреки че се радва на луксозни придобивки като яхтата „Калина“, бързи мотори и скъпи коли, Каракашев не прави никакви опити да помогне за лечението на младия бургазлия. Той дори не се свърза със семейството, за да се извини на Тони.

Във въпросния ден пострадалият е в разцвета на силите си, на 21 години. Той и майка му тъкмо се връщат от гробищния парк, където са посетили гроба на наскоро починалия баща на Тони. Само на няколко метра от дома им обаче, те са пресрещнати от побеснелия Божидар. Агресивният мъж се насочва към тях, крещейки и държейки в ръце ножовете.

Тони избутва майка си, за да я предпази, но тогава нападателят забива 10-сантиметрово острие в корема му.

Настава суматоха и младият бургазлия се свлича на земята. Към него и майка му се приближават мъж и жена, които опитват да усмирят развилнелия се бизнесмен. Някак си успяват да го направят и Божидар се скрива във входа на блока си. Преди това обаче успява да пореже още майката на Тони и хората, дошли на помощ. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Всички пострадали в тази касапница ще видят Каракашев в съдебната зала до месец, научи Флагман.бг. След намесата на административния ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас Любомир Петров и шефа на ОДМВР ст. комисар Калоян Калоянов разследването е възстановено. Готова е и чаканата вече близо 2 години седморна съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Според становището на специалистите Каракашев е вменяем и може да носи отговорност за действията си.

Срещу него вече са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, 3 леки телесни повреди и 2 закани за убийство.

Ако бъде признат за виновен за средна телесна повреда, бизнесменът може да получи от 2 до 10 години затвор, за лека – до 3, а за закана за убийство – до 6. Той обаче е с чисто съдебно минало и най-вероятно ще се отърве с условна присъда.

Припомняме, че до зловещия екшън се стигна заради наглед безобиден инцидент. Прибирайки се у дома, Божидар паркирал своя „Опел Зафира“ пред входа на кооперацията на ул. „Раковска“. Тогава обаче закачил леко друг автомобил, чийто собственик видял инцидента и започнал да го обижда.

Най-тежко пострадалият Тони Узунов няма търпение "ходенето по мъките да приключи"

Ядосаният Каракашев се качил в апартамента си на 4-ия етаж и след няколко минути започнал да мята предмети от терасата, включително ютия, по другата кола. Не след дълго той отново излязъл навън, но вече сериозно въоръжен, явно търсейки саморазправа със съседите си. Малко след това на ул. „Цар Калоян“ се появили Тони и неговата майка, върху които се нахвърлил Божидар.

Животът на младия бургазлия е спасен от лекарите в УМБАЛ-Бургас след 6-часова операция.

Тони е на системи в болницата близо 3 месеца, докато в този момент нападателят му обикаля света. Пострадалият споделя, че никога няма да се възстанови от тежката травма, в следствие на която има деформации на тялото. Той обаче разкрива, че няма търпение да се изправи пред Каракашев в съда.

Тони иска вече всичко да свърши след „близо 10 години ходене по мъките“. Бургазлията сподели още, че вярва в родното правосъдие въпреки дългото протакане на случая.


В категории: Крими


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Петър
20.03.2019 06:54:34
0
2
Успешен бизнес в България? Хайде глупости да не си говорим! Самият факт, че бизнесменът убиец е на свобода говори ясно за успешния му бизнес! Ми, дайте да се избиваме помежду си, щом това е модела за "успешен бизнес"!!!
Въобще, знаете ли какво е редакция, Флагман? Още малко ще го изкарате ангел този убиец!
10.
Бай Чур
19.03.2019 21:46:43
1
8
тоя , дето жена му го храни от аптека Пулс ли ?
9.
Д. Г.
19.03.2019 20:40:22
3
6
„Изгубили надежда, че ще получат..... се обърнаха към Флагман” . Интересен
пасаж почвам да си мисля, че Флагман са някакъв фактор в правораздаването.
8.
Свидетел
19.03.2019 19:51:20
1
11
Тоя педе.аст мръсен където намушка момичето !! Трепане!!
7.
1
19.03.2019 18:42:44
1
15
Присъда с натрупване на всички обвинения. Без условни. Той вече има условна за сбиване, ама е минала отдавна и може и са се води реабилитиран. Ама това е вече рецидив.
Флагман - проверете тази информация, моля
6.
Оръжие
19.03.2019 17:45:44
0
16
За това всеки с лично оръжие. Тоя като тръгне да ръга с ножа два куршума в главата и един в гърдите. Ще бъде луд силно озъбен и надупчен труп.
5.
Алиса
19.03.2019 16:45:38
0
37
Това не е ли опит за убийство!?!?
Пълно е с психопати, неразличими в социума - богати и брутални!!!
4.
?
19.03.2019 16:27:26
2
28
Тони Узунов изглежда мъжко момче,интересно как не е предприел още нещо за да "възнагради" оня малоумник?! Или може би изчаква да види каква ще е присъдата?
3.
Еее
19.03.2019 16:11:53
1
92
Защо на стар пост не се отнеме лиценза,щом губи съдебни документи?
2.
Пипи Чорапчето
19.03.2019 16:10:56
4
110
Е, след като е имал пари за луксозен живот и скъпи круизи, лесно е да се обясни и "мистериозното" изгубване на документите!
Помня този случай много добре - помня как звънях на МВР и им описвах какво виждам от терасата, как някакъв луд гони хората по улицата и ръга наред, а те ми отговаряха "спокойно, госпожо, вече сме информирани"! И така - 20 минути наблюдавах как "информираните" ги няма все още, а хората се щураха по тротоара, влизаха в паниката си в магазините, а собствениците им заключваха вратите - както по-късно ми обясниха комшиите-собственици на магазина под нашата кооперация!
1.
Васил Найденов
19.03.2019 16:10:24
18
1
А дали е така, кой, кой ще ни каже?! Аз вървя под дъжда и подсвирквам си даже!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори