×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ)


Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ)
Екзотични екскурзии и надпревара с луксозни яхти са само част от преживяванията на бургазлията 5 години след трилъра с 4-ма ранени в центъра
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Октомври 2017, Петък, 17:24 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Хората губят надежда, че случаят някога ще влезе в съдебна зала


Живот като на кино. Това изтъркано клише може би е най-подходящо за Божидар Диманов Каракашев. След кървавата касапница с три ножа и счупена бутилка, която предизвика през лятото на 2012 г., бургазлията вместо да понесе отговорността за деянието си, сменя една след друга екзотичните дестинации в чужбина.

Яхти, мотори и екскурзии по света и у нас

Само няколко месеца след кървавия екшън в центъра на Бургас, при който пострадаха четирима души, извършителят Каракашев язди камили със семейството си на приказно място. През това време най-тежко раненият при нападението се възстановява на легло и дори не може да се грижи сам за себе си.

Каракашев е освободен под гаранция само 2 дни след бруталната атака на ул. „Цар Калоян”, докато жертвата му Тони Узунов е в хирургията на УМБАЛ-Бургас дълго време. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Божидар няма забрана да напуска страната. Всъщност, за тези 5 години, въпреки 5-те обвинения в умишлени престъпления, Каракашев многократно излиза извън България. Най-често е на почивка, като сред дестинациите са страни като Великобритания, Израел и Украйна.


3 януари 2013 г.: Божидар много бързо е забравил за неприятната случка и се весели със семейството си на екзотична дестинация 

Сред любимите "играчки" на вече 43-годишния бургазлия е и лъскавата му яхта „Калина”. Плавателният съд е кръстен на съпругата на Божидар. Само преди няколко месеца Каракашев получи купа от градските големци за второто място в регатата „Кор Кароли”. Той явно е любител на екстремните преживявания, тъй като във Фейсбук профила си има доста фотоси след скокове с парашут и върху пистови мотори.

По нищо обаче не изглежда Каракашев да е невменяем, какъвто се опитват да го изкарат адвокатите му.

От кадрите, които публикува в социалната мрежа, личи, че води доста скъп и охолен живот.


Каракашев е любител на екстремните преживявания

И след случилото се семейството продължава да живее на ул. „Г. С. Раковски” в бургаския ж.к."Възраждане", където са регистрирани всички фирми на фамилията. Интересното обаче е, че съседите им не желаят да говорят за тях. Дори и тези, които живеят врата до врата с Каракашеви, твърдят, че не ги познават добре. Единствено възрастен бургазлия, които изрично пожела да остане анонимен, определи Божидар като „сприхав и скандалджия, опасен човек”.


Божидар получава купа за второто място на "Кор Кароли". Изглежда напълно адекватен и способен мъж

Източници на Флагман.бг разкриха, че съседите на Каракашев не пожелали да свидетелстват, защото се страхували от него. Повечето са видели с очите си ужаса на 11 август 2012 г., след като буквално били мобилизирани заради данданията около буйствата на пияния и дрогиран Божидар.

Никой обаче не смята, че той може да е невменяем. На такова мнение са и останалите свидетели на екшъна. Голяма част от тях работят в магазинчетата на ул. „Цар Калоян” и са хукнали да помагат на наръгания Тони и майка му.


Фамилията продължава да живее на 4-ия етаж в тази кооперация, която се намира само на няколко метра от кървавия трилър

Уж невменяем, а със сериозен бизнес

Изкараният невменяем от 2 вещи лица Каракашев ръководи сериозен бизнес. Репортерска проверка на Флагман.бг показа, че на името на бургазлията са фирмите „Уейв нет” ЕООД и „Трансбилд” ЕООД. И в двете той е едноличен собственик на капитала. „Уейв нет” се занимава с продажба и поддръжка на компютри, интернет мрежи и видеонаблюдение.

През 2013 г. Каракашев купува за 113 хил. лв. имот на ул. „Сливница” и „Гладстон”, който превръща в офис на фирмата. Там се помещава и „Трансбилд”. Търговското дружество функционира като агенция за недвижими имоти. Бургаски брокери заявиха пред Флагман.бг, че фирмата никога не е била сред основните играчи на пазара, въпреки че в момента на сайта й има над 5 000 обяви на имоти.


В този офис между Пожарната и Младежкия дом се помещават фирмите на Каракашев

Съпругата на Божидар – Калина също ръководи солиден бизнес. Дамата е собственик на 2 денонощни аптеки. Започва с една в жк „Изгрев”, но преди няколко години отваря и втора – в „Славейков”.

Отвод на вещи лица и неиззета важна улика

Припомняме, че преди дни прокурор №1 на Бургас Любомир Петров обяви пред Флагман.бг, че започва възстановяване на досъдебното производство, тъй като всички материали по него мистериозно се изпариха на път за Варна. Това се случи, точно преди експертите от Медицинския университет в морската ни столица да дадат становището си по назначената седморна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която трябва да определи дали Каракашев някога ще влезе в съдебната зала.


Семейство Каракашеви явно разполага с много добри финансови възможности

Сега предстои всички участници и свидетели да бъдат разпитани отново – над 5 години след касапницата на ул . „Цар Калоян”. Тези от тях, с които репортер на Флагман.бг успя да разговаря, обаче не са особено обнадеждени от възобновяването на разследването.

„5 години нищо не се направи. Не вярвам, че ще има справедливост”, каза близка на един от ранените.

Източници на Флагман.бг разкриха, че преди първите 2 съдебно-медицински експертизи да обявят Божидар за невменяем, няколко вещи лица са си направили отводи по случая. Важна улика пък изобщо не е иззета от разследващите. Това може да се окаже добра новина, тъй като вещественото доказателство, което репортер на Флагман.бг видя с очите си, не се е „изпарило”, както останалите материали по делото.


Бургазлията обича да полива вечерите си със сериозно количество алкохол

Необяснимо е и поведението на Божидар Каракашев след нападението. Той не прави никакви опити да се извини на жертвите си или да заплати лечението на най-тежко пострадалия в кървавия екшън.

Според източници на Флагман.бг първото обвинение срещу него било за опит за убийство. То обаче е преквалифицирано почти веднага в средна телесна повреда.

Самият Каракашев дал абсурдни обяснения за екшъна. Той твърдял, че след като се прибрал в тях, преди да излезе да коли наред с 3-те ножа, изпил една бутилка джин.  Бургазлията явно опитвал донякъде да оправдае действията си и същевременно да се спаси от обвинението за шофиране в нетрезво състояние. Разследващите обаче изчислили, че това на практика е невъзможно, тъй като Божидар трябвало да погълне цяла бутилка концентрат за 4 минути.

Флагман.бг се опита да открие Божидар, но не успя. Готови сме да му осигурим право на отговор, ако желае.

ОЧАКВАЙТЕ САМО ВЪВ ФЛАГМАН.БГ ИНТЕРВЮ С НАЙ-ТЕЖКО ПОСТРАДАЛИЯ ПРИ КАСАПНИЦАТА ТОНИ УЗУНОВ И КАКВА Е ВАЖНАТА УЛИКА, КОЯТО НЕ Е ИЗЗЕТА!

В категории: Разследване


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
21
Коментара по темата
21.
Кнайф
23.10.2017 18:19:42
0
3
Ами като е толкова уравновесен , добър , интелигентен и к'ъв ли още не ...що е ккал ка'т прасе човека.
20.
Смешници
15.10.2017 12:19:34
4
7
Сега започнаха да трият коментари, които не са им угодни уж че не са по темата, ама те хората ги прочетоха вече. По-лъжлив и жълт (направо кафяв) сайт не съм виждал!
19.
*********
14.10.2017 17:47:45
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Бургазлия
14.10.2017 13:15:31
3
10
Не мога да разбера! Уж спокоен, тих човек, а пък тръгнал да ръга наред след спор за паркиране. Бил диабетик, не пиел алкохол, а го съдят, че карал пиян с 1,9 промила или и прокуратурата лъже. Спечелил Кор Кароли, където са най-бързите и скъпи яхти, ама неговата била много стара и струвала колкото 1 кола. Невинен бил, а прави всичко възможно делото му да не влезе в съда. Божидаре, май сам си пишеш коментарите, защото трудно някой би те защитил след това което направи!
17.
*********
14.10.2017 10:56:36
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Пояснение.
14.10.2017 10:47:55
8
7
До Флагман.
Проверявайте си информацията.
Божидар е диабетик, алкохол пие много рядко и малко. И в кръвта му р открит „Медформин”, а не „Метадон”, това е лекарство за диабета.
15.
Фен
14.10.2017 10:44:14
9
4
Божидар е супер спокоен, уравновесен и интелигентен. В тази статия няма нищо вярно. И с тези платени статии няма как да изкривите истината.
14.
*********
14.10.2017 10:17:23
5
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
6 заплати
14.10.2017 08:39:11
0
6
Нали толкова гласуваха депутатите за годишен бонус на ВСС. ай честито. Няма такава Държава.
12.
*********
14.10.2017 00:22:00
7
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
бургас
14.10.2017 00:17:54
12
6
Божидар си е си е много точен пич, това са пълни глупости.
10.
*********
13.10.2017 23:36:38
7
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Hshdjd
13.10.2017 22:54:56
2
7
Ами да. Прокурор Ангел Георгиев вместо да е в затвора за корупция продължава да в на свобода и да "работи"
8.
patoka
13.10.2017 22:47:01
2
8
Тоя е мангал от класа !
7.
Селтаци гурливи
13.10.2017 21:37:55
2
16
И той и жена му са изключително неприятни субекти
6.
Бенчовците
13.10.2017 21:05:05
1
14
Типияния селски бек бай ганьо с анцуга.. Грудовски селянин от Факия.
5.
Познавам го
13.10.2017 20:29:23
0
13
Божко не е добре и най вероятно е шизофреник ли незнам там каквое. Но ту е ок ту не е. Лечение му трябва ама може и да е късно вече.
4.
Пенчев
13.10.2017 20:11:32
0
17
Божо,ела да вилнееш пред нас и да ми трошиш колата,спрял съм пред аптеката,чакам те няма проблеми
3.
митю
13.10.2017 20:02:31
1
17
Какъв е този паляк?
2.
бургазлия
13.10.2017 19:57:47
2
15
ОТ коле време си е традиция в най добрия град за живеене който си плаща на прокуратура съд полиция е недосегаем .
1.
ГРЕБ
13.10.2017 19:44:39
1
15
Нали ви казахме, че е наше момче!!! Какво още ровите? Гейт ли искате да ви направим
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори