×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ)


Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ)
Екзотични екскурзии и надпревара с луксозни яхти са само част от преживяванията на бургазлията 5 години след трилъра с 4-ма ранени в центъра
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Октомври 2017, Петък, 17:24 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Хората губят надежда, че случаят някога ще влезе в съдебна зала


Живот като на кино. Това изтъркано клише може би е най-подходящо за Божидар Диманов Каракашев. След кървавата касапница с три ножа и счупена бутилка, която предизвика през лятото на 2012 г., бургазлията вместо да понесе отговорността за деянието си, сменя една след друга екзотичните дестинации в чужбина.

Яхти, мотори и екскурзии по света и у нас

Само няколко месеца след кървавия екшън в центъра на Бургас, при който пострадаха четирима души, извършителят Каракашев язди камили със семейството си на приказно място. През това време най-тежко раненият при нападението се възстановява на легло и дори не може да се грижи сам за себе си.

Каракашев е освободен под гаранция само 2 дни след бруталната атака на ул. „Цар Калоян”, докато жертвата му Тони Узунов е в хирургията на УМБАЛ-Бургас дълго време. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Божидар няма забрана да напуска страната. Всъщност, за тези 5 години, въпреки 5-те обвинения в умишлени престъпления, Каракашев многократно излиза извън България. Най-често е на почивка, като сред дестинациите са страни като Великобритания, Израел и Украйна.


3 януари 2013 г.: Божидар много бързо е забравил за неприятната случка и се весели със семейството си на екзотична дестинация 

Сред любимите "играчки" на вече 43-годишния бургазлия е и лъскавата му яхта „Калина”. Плавателният съд е кръстен на съпругата на Божидар. Само преди няколко месеца Каракашев получи купа от градските големци за второто място в регатата „Кор Кароли”. Той явно е любител на екстремните преживявания, тъй като във Фейсбук профила си има доста фотоси след скокове с парашут и върху пистови мотори.

По нищо обаче не изглежда Каракашев да е невменяем, какъвто се опитват да го изкарат адвокатите му.

От кадрите, които публикува в социалната мрежа, личи, че води доста скъп и охолен живот.


Каракашев е любител на екстремните преживявания

И след случилото се семейството продължава да живее на ул. „Г. С. Раковски” в бургаския ж.к."Възраждане", където са регистрирани всички фирми на фамилията. Интересното обаче е, че съседите им не желаят да говорят за тях. Дори и тези, които живеят врата до врата с Каракашеви, твърдят, че не ги познават добре. Единствено възрастен бургазлия, които изрично пожела да остане анонимен, определи Божидар като „сприхав и скандалджия, опасен човек”.


Божидар получава купа за второто място на "Кор Кароли". Изглежда напълно адекватен и способен мъж

Източници на Флагман.бг разкриха, че съседите на Каракашев не пожелали да свидетелстват, защото се страхували от него. Повечето са видели с очите си ужаса на 11 август 2012 г., след като буквално били мобилизирани заради данданията около буйствата на пияния и дрогиран Божидар.

Никой обаче не смята, че той може да е невменяем. На такова мнение са и останалите свидетели на екшъна. Голяма част от тях работят в магазинчетата на ул. „Цар Калоян” и са хукнали да помагат на наръгания Тони и майка му.


Фамилията продължава да живее на 4-ия етаж в тази кооперация, която се намира само на няколко метра от кървавия трилър

Уж невменяем, а със сериозен бизнес

Изкараният невменяем от 2 вещи лица Каракашев ръководи сериозен бизнес. Репортерска проверка на Флагман.бг показа, че на името на бургазлията са фирмите „Уейв нет” ЕООД и „Трансбилд” ЕООД. И в двете той е едноличен собственик на капитала. „Уейв нет” се занимава с продажба и поддръжка на компютри, интернет мрежи и видеонаблюдение.

През 2013 г. Каракашев купува за 113 хил. лв. имот на ул. „Сливница” и „Гладстон”, който превръща в офис на фирмата. Там се помещава и „Трансбилд”. Търговското дружество функционира като агенция за недвижими имоти. Бургаски брокери заявиха пред Флагман.бг, че фирмата никога не е била сред основните играчи на пазара, въпреки че в момента на сайта й има над 5 000 обяви на имоти.


В този офис между Пожарната и Младежкия дом се помещават фирмите на Каракашев

Съпругата на Божидар – Калина също ръководи солиден бизнес. Дамата е собственик на 2 денонощни аптеки. Започва с една в жк „Изгрев”, но преди няколко години отваря и втора – в „Славейков”.

Отвод на вещи лица и неиззета важна улика

Припомняме, че преди дни прокурор №1 на Бургас Любомир Петров обяви пред Флагман.бг, че започва възстановяване на досъдебното производство, тъй като всички материали по него мистериозно се изпариха на път за Варна. Това се случи, точно преди експертите от Медицинския университет в морската ни столица да дадат становището си по назначената седморна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която трябва да определи дали Каракашев някога ще влезе в съдебната зала.


Семейство Каракашеви явно разполага с много добри финансови възможности

Сега предстои всички участници и свидетели да бъдат разпитани отново – над 5 години след касапницата на ул . „Цар Калоян”. Тези от тях, с които репортер на Флагман.бг успя да разговаря, обаче не са особено обнадеждени от възобновяването на разследването.

„5 години нищо не се направи. Не вярвам, че ще има справедливост”, каза близка на един от ранените.

Източници на Флагман.бг разкриха, че преди първите 2 съдебно-медицински експертизи да обявят Божидар за невменяем, няколко вещи лица са си направили отводи по случая. Важна улика пък изобщо не е иззета от разследващите. Това може да се окаже добра новина, тъй като вещественото доказателство, което репортер на Флагман.бг видя с очите си, не се е „изпарило”, както останалите материали по делото.


Бургазлията обича да полива вечерите си със сериозно количество алкохол

Необяснимо е и поведението на Божидар Каракашев след нападението. Той не прави никакви опити да се извини на жертвите си или да заплати лечението на най-тежко пострадалия в кървавия екшън.

Според източници на Флагман.бг първото обвинение срещу него било за опит за убийство. То обаче е преквалифицирано почти веднага в средна телесна повреда.

Самият Каракашев дал абсурдни обяснения за екшъна. Той твърдял, че след като се прибрал в тях, преди да излезе да коли наред с 3-те ножа, изпил една бутилка джин.  Бургазлията явно опитвал донякъде да оправдае действията си и същевременно да се спаси от обвинението за шофиране в нетрезво състояние. Разследващите обаче изчислили, че това на практика е невъзможно, тъй като Божидар трябвало да погълне цяла бутилка концентрат за 4 минути.

Флагман.бг се опита да открие Божидар, но не успя. Готови сме да му осигурим право на отговор, ако желае.

ОЧАКВАЙТЕ САМО ВЪВ ФЛАГМАН.БГ ИНТЕРВЮ С НАЙ-ТЕЖКО ПОСТРАДАЛИЯ ПРИ КАСАПНИЦАТА ТОНИ УЗУНОВ И КАКВА Е ВАЖНАТА УЛИКА, КОЯТО НЕ Е ИЗЗЕТА!

В категории: Разследване


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
21
Коментара по темата
21.
Кнайф
23.10.2017 18:19:42
0
3
Ами като е толкова уравновесен , добър , интелигентен и к'ъв ли още не ...що е ккал ка'т прасе човека.
20.
Смешници
15.10.2017 12:19:34
4
7
Сега започнаха да трият коментари, които не са им угодни уж че не са по темата, ама те хората ги прочетоха вече. По-лъжлив и жълт (направо кафяв) сайт не съм виждал!
19.
*********
14.10.2017 17:47:45
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Бургазлия
14.10.2017 13:15:31
3
10
Не мога да разбера! Уж спокоен, тих човек, а пък тръгнал да ръга наред след спор за паркиране. Бил диабетик, не пиел алкохол, а го съдят, че карал пиян с 1,9 промила или и прокуратурата лъже. Спечелил Кор Кароли, където са най-бързите и скъпи яхти, ама неговата била много стара и струвала колкото 1 кола. Невинен бил, а прави всичко възможно делото му да не влезе в съда. Божидаре, май сам си пишеш коментарите, защото трудно някой би те защитил след това което направи!
17.
*********
14.10.2017 10:56:36
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Пояснение.
14.10.2017 10:47:55
8
7
До Флагман.
Проверявайте си информацията.
Божидар е диабетик, алкохол пие много рядко и малко. И в кръвта му р открит „Медформин”, а не „Метадон”, това е лекарство за диабета.
15.
Фен
14.10.2017 10:44:14
9
4
Божидар е супер спокоен, уравновесен и интелигентен. В тази статия няма нищо вярно. И с тези платени статии няма как да изкривите истината.
14.
*********
14.10.2017 10:17:23
5
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
6 заплати
14.10.2017 08:39:11
0
6
Нали толкова гласуваха депутатите за годишен бонус на ВСС. ай честито. Няма такава Държава.
12.
*********
14.10.2017 00:22:00
7
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
бургас
14.10.2017 00:17:54
12
6
Божидар си е си е много точен пич, това са пълни глупости.
10.
*********
13.10.2017 23:36:38
7
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Hshdjd
13.10.2017 22:54:56
2
7
Ами да. Прокурор Ангел Георгиев вместо да е в затвора за корупция продължава да в на свобода и да "работи"
8.
patoka
13.10.2017 22:47:01
2
8
Тоя е мангал от класа !
7.
Селтаци гурливи
13.10.2017 21:37:55
2
16
И той и жена му са изключително неприятни субекти
6.
Бенчовците
13.10.2017 21:05:05
1
14
Типияния селски бек бай ганьо с анцуга.. Грудовски селянин от Факия.
5.
Познавам го
13.10.2017 20:29:23
0
13
Божко не е добре и най вероятно е шизофреник ли незнам там каквое. Но ту е ок ту не е. Лечение му трябва ама може и да е късно вече.
4.
Пенчев
13.10.2017 20:11:32
0
17
Божо,ела да вилнееш пред нас и да ми трошиш колата,спрял съм пред аптеката,чакам те няма проблеми
3.
митю
13.10.2017 20:02:31
1
17
Какъв е този паляк?
2.
бургазлия
13.10.2017 19:57:47
2
15
ОТ коле време си е традиция в най добрия град за живеене който си плаща на прокуратура съд полиция е недосегаем .
1.
ГРЕБ
13.10.2017 19:44:39
1
15
Нали ви казахме, че е наше момче!!! Какво още ровите? Гейт ли искате да ви направим
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори