×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Идва революция! Детските градини без спални за малчуганите


Идва революция! Детските градини без спални за малчуганите
Спалните били отживелица от соца, сега щели да се наложат нови стандарти, които да променят системата
18 Март 2019, Понеделник, 15:22 ч.
Автор: Вестник СЕГА

Освен в някои страни от Източна Европа никъде другаде в ЕС и в САЩ няма изискване в тях да има спални

Кметът на София Йорданка Фандъкова възнамерява да иска промени в наредбата на регионалното министерство за проектирането и изпълнението на детските градини и яслите, с които да отпадне изискването в тях задължително да има кътове за спане. Това стана ясно по време на последното заседание на Столичния общински съвет. Мотивите са, че децата прекарват в тях сравнително малко време и че обособяването им струва доста пари на общината.

Изказването дойде в отговор на питане на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера как се спазват изискванията за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на градините и училищата. Фандъкова каза, че ще очаква от коалиционния партньор на ГЕРБ да подкрепи евентуално предложение на управляващите за премахване на спалните в детските центрове.

„Имаме най-консервативната наредба за строителството на детски градини и ясли в целия свят. Освен в някои страни от Източна Европа никъде другаде в ЕС и в САЩ няма изискване в тях да има спални. Ще ви бъда благодарна, ако подкрепите едно облекчение на тези изисквания. Разбира се, при спазване на всички условия за почивка на нашите деца. В тези кътове те прекарват по час, най-много час и половина. Би могло да се разположат подвижни легла в занималните”, предложи кметицата.

От писмения отговор на кметската администрация по питането става ясно, че в момента тя не е наясно каква площ за игра, почивка и хранене предлагат общинските детски заведения на децата. Самата Фандъкова признава, че отговорът на този въпрос ще отнеме време и ресурс на общината.

 


В категории: Животът


12
Коментара
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 0
12
Коментара по темата
12.
ГМ
11.02.2020 09:13:31
0
0
Това безумие със следобедното спане на децата трябва да спре!
Всички обратни твърдения са абсолютни изказвания на хора които нямат и идея от нуждите на децата си!
Дете на 4 и повече год. няма нужда да спи след обед!
Дете на 4 и повече има нужда да е в леглото в 20.00 часа и да се буди в 7., което е невъзможно да се случи със следобеден сън.
Няма нормална държава с детска градина в която се спи след обед!
Няма нормална държава в която децата не излизат да играят навън дори и през зимните месеци, когато е студено и дъждовно.
11.
Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо !
18.03.2019 22:08:58
1
11
Еееееееех...
видЕхте ли сега бе , уважаеми демократисти ДОКЪДЕ Ви доведе Вашата пазарна икономика ???
Посегнаха БЕЗ свян И НА СЪНЯ на невръстните ни дечица , щото видите ли - БИЛО СКЪПО ?!?!?!?!?
А да храните по затворите осъдени доживот престъпници е по-евтино , така ли ? Техните легла в килиите ЩО не ги вземете ? Или си викате ( може ПАК да дойде народния съд , знае ли човек ; в детската градина НИКОГА повече няма да попаднем , ама в затвора ??? Знае ли човек ??? ) Такива като ВАС навремето съвем правилно ГИ РАЗСТРЕЛВАХА ! А в най-добрия случай отиваха в разкошното от днешна гледна точка Белене !
10.
baj hoj
18.03.2019 20:05:09
0
10
Това не е революция, а деволюция но Вълшебното коляно слуша и изпълнява, Разбира се, че няма никаква представа каква площ имат децата за спане хранене и игра. При Стабилността никой от управляващите няма представа какво работят служителите му. Полицаите им трябва придружител да не пострадат докато пръскат някого с лютив спрей, вицепремиера Дончев след 10 години откри топлата вода за структурните проблеми в икономиката, първосигналната началническа реакция стана - Ама аз не знаех, и изобщо - детска градина. То затова детските градини минаха към ДАНС, КОНПИ ходи да разказва приказки за корупцията на децата по градините щото други няма да им се вържат на глупостите, а сега децата нямало и да спят защото било източноевропейско. Типично за държавната политика да се мачкат най-безащитните и бедните, за да може властта да се облекчи още повече откъм задължения и да остане само с права, а задълженията да са само за гражданите - да свикват с това още от детската градина
9.
Marinero
18.03.2019 19:04:16
0
14
Малоумници.
8.
AzotBurgas
18.03.2019 17:10:03
0
8
Fun-duck-ova?
Fuck-duck-ova!!
7.
Милена
18.03.2019 17:02:15
1
33
СРАМ!!! След като съсипаха образователната система с копиране на чужди "по-добри" модели, вече посяган и най - малките! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ НАРОДЕ???
6.
[;-]
18.03.2019 17:01:12
0
27
Страната с НАИ-ВИСОКА ПРОДЬЛЖИТЕЛНОСТ и качество на ЖИВОТ в ЕС е ИСПАНИЯ
страната на СИЕСТАТА-ОБЕДНОТО ПОСПИВАНЕ следобедна почивка която е м/у 1,5-2часа .Учени от СЗО са доказали че именно на СИЕСТАТА испанците дьлжат своето добро и крепко здраве и ДЬЛГОЛЕТИЕ
Именно ИСПАНИЯ/БАРСЕЛОНА/ е страната в която бг управници имат скьпи имоти и искат да живеят в лукс и охолство с орлите
Ми нека вземем ДОБРИЯ ОПИТ от тях
5.
Революционер
18.03.2019 16:24:16
14
44
Прави сте , идва революцията ама друга, тия тъпанари с камъни трябва да ги пребием...
4.
Тъпанарката
18.03.2019 16:20:34
6
30
Фъндъчката ще отива да им бърка в очите да не заспиват...
3.
Хм
18.03.2019 15:55:01
5
22
Да поръчат тогава "падащи" легла
Но ако премахнат възможността на децата да спят ще ядат хурката.
Кметът да провери защо държат децата само по стаите и не ги пускат да играят навън
2.
Наблюдател
18.03.2019 15:45:31
12
41
Много, ама много важно е да има и тоалетни за третия, четвъртия и така нататък полове! Олигофрени, защо съсипвате една доказала се във времето система на грижа и образование!?
1.
!!!!!!!!!!!!!!!!
18.03.2019 15:39:00
22
50
Изроди, децата по подовете ще заспиват мааам ви американска малоумна. В америка нямало спални и край и у нас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори