×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тези 6 хормона убиват женската красота и ни състаряват преждевременно


Тези 6 хормона убиват женската красота и ни състаряват преждевременно
Ключови думи: хормони, жени, здраве
13 Март 2019, Сряда, 20:34 ч.

След внимателно проучване, специалистите разкриха как можем да поддържаме оптималното ниво на хормоните си

Учените твърдят, че тялото ни синтезира около сто хормона. Шест от тях обаче са изключително важни за женската красота. Те "следят" за еластичността на кожата ни, съхраняват младостта и отговарят за доброто ни настроение.

Въпреки това, поради ред причини, нещо се прецаква и тялото ни започва да старее преждевременно. Добрата новина е, че съществуват няколко надеждни начина, с които да възстановим баланса на хормоните.

След внимателно проучване, специалистите разкриха как можем да поддържаме оптималното ниво на хормоните си. И всичко това, за да може кожата ни да заблести отново, а ноктите и косата ни да изглеждат повече от перфектно!  

Естроген

Естрогенът кара клетките фибробласти да произвеждат колаген и еластин. Когато нивото на този хормон е понижено, се появяват бръчки, гърдите увисват, а лицето се раздува. Вредите, за жалост, не се ограничават само с кожата. Колкото по-ниско е нивото на естрогена, толкова по-бързо се износва организмът ни. 

Нивото на естрогена може да се повиши с помощта на храната, която приемаме. Соевото сирене тофу, соевото мляко, кафявият ориз, лененото семе, както и пресните зеленчуци и плодове ще са ви от голяма полза. Учените казват, че месните продукти възпрепятстват производството на естроген, така че най-добре е да намалите консумацията на животински протеин.

Ако ви липсва естроген, можете да използвате козметика, богата на фитоестрогени. Например, в корена на растението женско биле се съдържа ликритин - антиоксидант, който стимулира производството на колаген. Серумите и кремовете с този компонент успешно се борят със стареенето.

Хормон на растежа (соматотропин)

С годините при хората започва соматопауза - състояние, при което хормонът на растежа в кръвта започва да намалява. С понижаването на соматотропина, започва да намалява и мускулната маса, появяват се излишни мазнини и бръчки, настроението се влошава, а издържливостта намалява.

В желанието да съхранят младостта си, много холивудски звезди си инжектират хормон на растежа. Този метод обаче има много неприятни странични ефекти: подуване, главоболие и дори неконтролиран растеж на костите и вътрешните органи. 

Нивото на хормона на растежа може да бъде повишено по естествен път. На първо място - чрез физическо натоварване, ходене със скорост 4–6 км /ч, упражнения с тежести. В идеалния случай силовите тренировки трябва да са предшествани от аеробни упражнения.  

Резките температурни разлики също стимулират изработката на този хормон. Посещението на сауна или взимането на контрастен душ ще са ви много полезни в тази насока.  

Дехидроепиандростерон (ДХЕА)  

ДХЕА е хормон с успокояващ и анти-стареещ ефект. За съжаление, организмът ни го произвежда в достатъчни количества само до 30-годишна възраст. След това мускулният тонус започва да пада, кръвоносните съдове стават крехки, кожата губи своята еластичност и всичко това се дължи на ДХЕА.

Нивото на този хормон също може да бъде повишено по естествен път. Само добавете към дневното си меню полезни мазнини, от които организмът ви да го произвежда. Ядки, семки, мазна риба, авокадо - всички те са богати на незаменимите полиненаситени мастни киселини.

За закуска яжте протеинови храни - те помагат в борбата срещу промените в настроението и стабилизират нервната система в самото начало на деня.

Мелатонин 

Мелатонинът регулира ежедневните ни ритми или казано с по-прости думи - информира тялото, че е време за почивка. Всички процеси на обновяване на клетките се случват докато спим, а когато този процес е нарушен, хората започват да стареят преждевременно. Заради липсата на мелатонин се образуват бръчки, косата започва да пада, а по кожата започват да се появяват  пигментни петна.

Нивото на мелатонин в организма може да се повиши чрез храната, която консумираме - банани, домати, ориз и царевица. Ако искате повече мелатонин, е добре да се откажете от алкохола, тютюнопушенето и кофеина. При употребата им производството на този хормон просто се преустановява. Подобен ефект може да окаже и приемът на някои лекарства - бета-блокери, сънотворни и противовъзпалителни препарати. 

Мелатонинът може да се приема и под формата на таблетки, които се продават в аптеката. Някои специалисти твърдят, че след 35-годишна възраст е добре липсата му да се запълни изкуствено. Преди да го направите обаче, задължително се консултирайте с вашия лекар! 

Кортизол

Високото ниво на хормона на стреса кортизол води до преждевременно стареене. В зависимост от вида на кожата, негативният ефект на кортизола се проявява по различни начини: сив тен, сухота, дълбоки бръчки, повишено омазняване или акне. Този хормон разгражда колагеновите влакна и прави кожата отпусната. 

За да понижите нивото на кортизол и стреса, пийте достатъчно количество вода. И малкото обезводняване понижава нивото на този хормон. Дори и да не ви се вярва, една чаша вода ще ви помогне да се отпуснете. 

Хранителните добавки с розов златовръх понижават нивото на тревожност и на кортизола. Слушайте хубава музика, защото музикалната терапия също е в състояние да намали стреса, поне така казват учените. Можете и да медитирате. Медитацията буквално кара организма ви да понижи нивото на кортизола без никакви медицински препарати. 

Инсулин 

Инсулинът повишава нивото на глюкоза в кръвта и когато излезе извън контрол, по кожата се появяват първите признаци на ранно стареене. Високите нива на захар причиняват бръчки и увиснала кожа.

Заради глюкозата процесът, наречен гликация (слепване на молекулите на захарта и протеините) протича по-бързо от нормалното за възрастта, унищожава колагена и еластина, а кожата става крехка и дехидратирана.

За да защитите кожата си, първо трябва да се обърнете към лекаря си, за да разберете какво е нивото на захарта в кръвта ви. А след консултацията със специалист можете да започнете с прилагането на помощни методи.

Можете да използвате кремове и козметика с ретиноиди (витамин А и неговите производни), които стимулират производството на колаген. В козметиката ви задължително трябва да има витамини С и Е и дори зелен чай, които работят като антиоксиданти.

Използвайте слънцезащитни кремове всеки ден, дори и през зимата. Слънчевите лъчи разрушават влакната на еластина и допринасят за бързото състаряване на кожата. /jenata.blitz.bg




1
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
1
Коментара по темата
1.
az f
14.03.2019 09:48:20
0
3
Каквито и глупости да пишем и да си говорим, природата е по-силна от препоръките. Ако автора си прочете статията отново ще разбере, че естествените начини на живот и хранене, работят ЗА един хормон и ПРОТИВ няколко други. Така че мили ми читатели и хора - живейте си живота и търсете красотата във всяка възраст. Несъвършенствата във физиката след 40-тата година ще стават все повече. Всяка възраст си има своя чар. От старостта се плашат само тези, чиято духовност е застинала на ниво физическо развитие. Когато пък станете на 50 - ще разберете, че може да гледате на живота от друга камбанария, само и единствено тогава, когато сте духовно обогатен. Не е нужно да бъдете перфектни с гладка и изпъната кожа, с правилни пропорции и симетрии за да бъдете истински красиви. Оставете суетата за външността на по-младите. Като стана реч за по-младите, че да ги посъветвам точно под тази статия: Живейте си живота момчета и момичета СЕГА, любете се, бъдете красиви, не мислете за бъдеще, живейте за сега. Има време да подреждате живота си. Знайте, че по-хубаво нещо от младостта няма. Каквито и илачи, каквито и средства да използвате след 45, можете само да замажете ситуацията, но не и природната истина, че физическото тяло на човек е само обвивка на душата му. Или с две думи - до 30 използвайте телата си, след това живейте с душите си. Бъдете живи и здрави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори