×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте вълнуващата история на кучето Мина от Бургас, която разплака цяла Германия


Вижте вълнуващата история на кучето Мина от Бургас, която разплака цяла Германия
Кучето Мина от Бургас умря докато се опитва да спаси стопанката си при пожар в град Бон, Германия
06 Март 2019, Сряда, 10:42 ч.

Животинчето е било малтретирано в България, намира нов дом в Бон, където с цената на живота си спасява стопанката си

В ранните часове на една февруарска събота в бонския квартал Холцлар избухва пожар. Къщата на 75-годишната Ирмгард Абу-Най е разрушена от пламъците. Германската пенсионерка оживява като по чудо. Спасява я кучето ѝ Мина. То обаче умира, пише "Дойче веле", цитирани от Блиц.

От Бургас до Бон

В Бон Мина се превърна в герой. Дни след трагичния инцидент местните медии обърнаха внимание на историята на кучето. Репортерът на бонския "Генерал Анцайгер" Николас Отерсбах, който отрази пожара в Холцлар, разказа пред Дойче Веле, че Мина е българско куче. Чаровното четириного с къса черна козина (смеска между лабрадор и друга порода) е било осиновено от 75-годишната пенсионерка преди три години.

Посредник в случая е било Бонското сдружение за защита на животните, под чийто покрив е приютът за бездомни животни "Алберт Швайцер". "Средно при нас пристигат по три кучета месечно от България", посочва в разговор с Дойче Веле Юлия Шрай от бонския приют.

На уебстраницата на приюта все още може да се види снимката на чаровната Мина, до която е публикуван следният текст: "Най-после чувствителната Мина може да напусне приюта за животни. Кучето, което в България многократно е било жертва на брутално насилие, вече има свой чудесен дом. Приемното семейство живее в Бон Холцлар и има богат опит в отглеждането на животни."

На уебстраницата на приюта посочват още, че там Минчето, както я наричат служителите на приюта, ще има възможност "да опознае света". Юлия Шрай разказва, че Мина е била открита в центъра на Бургас. Била още малко кутре. Имала е наранявания по цялото тяло, едното от задните ѝ крачето било счупено, а опашката ѝ била отрязана.  "В началото Мина беше много страхлива", споделят стопаните й.

Пред бонския "Генерал Анцайгер" съседка на Ирмгард Абу-Най разказва, че за 75-годишната пенсионерка Мина е била най-скъпото ѝ в живота. Жената е вдовица от дълги години, а синовете ѝ отдавна са поели по своя път.

"Нищо чудно, като се има предвид, че е било докарано в Бон от активисти, тъй като в България са се отнасяли зле с него", разказва съседка и добавя, че щом опознаела новите хора наоколо, Мина веднага ставала мила и добра. Когато избухнали пламъците, Мина събудила с лай стопанката си. Благодарение на кучето, 75-годишната германка успяла да излезе навреме от дома си. Кучето обаче останало вътре. Жената се опитала да се върне и да го изведе, но пожарникарите я възпрели. Вече било прекалено опасно. Те изнесли Мина на ръце. Опитали се да я съживят, ала тя издъхнала в ръцете им.

 




В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Piinyacite
06.03.2019 18:41:45
7
1
Ebal sum go v kucheto ! Moyata istoriya i tazi na milioni i miliardi hora bi razplakala i umryal chovek . . .
4.
Gotti
06.03.2019 12:19:50
0
10
Сега прочетох статията в Генерал Анцайгер и стигам до извода, че тук е спестена важна подробност: при избухването на пожара кучето с лай успява да алармира жената. Пламъците се разпростират много бързо. Жената успява да излезне от къщата, а отвън вече има съседи които са алармирали пожарната. Жената осъзнава че Мина е останала вътре и многократно се опитва да влезне в къщата за да я спаси, но съсед я възпира до идването на пожарникарите. Когато те са на място вече цялата къща гори и има опасност от срутване. В такива ситуации рядко влизат пожарникарите в сградата, освен ако там няма хора. Въпреки че вътре е имало куче, те решават да влезнат и бързо я намират и извеждат навън, където веднага и слагат кислородна маска и правят опити да я спасят. За жалост Мина умира в следствие на вредните газове и високата температура.
3.
КАЖЕТЕ. ...НЕ. ..НА. ЯДРЕНОТО. ОРЪЖИЕ. И. РАКЕТИ
06.03.2019 12:11:56
1
5
КАЖЕТЕ. НЕ. НА. ЯДРЕНОТО. ОРЪЖИЕ. И. РАКЕТИ. НА. САЩ. ДО. БУРГАС....КМЕТЕ. И. ВАЛЕРИ. И. КАСАБОВ. СПИТЕ. ЛИ....ВСЕ. ПАК. КАТО. КОЕНЯЦИ. БУРГАЗЛИИ. ЗАЩИТЕТЕ. ГРАЖДАНИТЕ. И. ГОСТИТЕ. НА. БУРГАС...А НЕ. ПЧЕЛОЯДИТЕ...
2.
Sapun Rom cigan Gerb
06.03.2019 11:39:18
5
1
Ti ako beshe i pechka s darva nqmashe da polzvash
1.
Г.А.К
06.03.2019 11:04:01
3
11
Аз ако бях щях да се сбия с пожарникарите , за да вляза и да си спася кучето. А грешката на пенсионерката е , че първо е излязла . а след това е тръгнала да се връща , трябвалото когато е тръгнала да излиза да вземе със себе си кучето.Тези пожарникари са страхливци да знаят , че вътре има живо същество и да не влязат на време , че и жената ще спират. Мане ако бях аз ... голям скандал щеше да има.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори