×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов и Медведев уреждат ферибот между Бургас и Новоросийск и повече защита за руските туристи


04 Март 2019, Понеделник, 17:31 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Министерски съвет

За по-нататъшни стъпки по "Турски поток" може да се говори при надеждни гаранции от Европейската комисия, че няма да има никакви прегради, коментира руският премиер

Темата туризъм бе сред засегнатите на днешната среща между премиерите на България и Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев.

В Министерския съвет имаше и пленарна среща между делегациите на двете страни.

На изявление в правителствената сграда Бойко Борисов след това обяви: „По темата туризъм ще говориме утре – за ферибот „Бургас – Новоросийск“ и за полицейското сътрудничество във връзка с голямата численост на руски туристи; хора от Руската федерация, които имат жилища тука, така че да имаме в чисто битово отношение тези възможности. С колегата Медведев говорихме и за засилването на взаимодействието между правоохранителните ни органи и максимален обмен на информация при необходимост.“

Утре министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Основна тема очаквано са били енергийните проекти.

Дмитрий Медведев обясни, че енергийното сътрудничество било флагман във взаимоотношенията между двете държави.

По думите му трябвало да се отчете опитът от последните години, който не бил от най-приятните, и по-точно ситуацията около „Южен поток“.

И обясни за "Турски поток": „Затова за по-нататъшните конкретни стъпки ще можем да говорим, след като ни бъдат дадени съответни гаранции. Имам предвид не само от страна на правителството на България; имам предвид – когато Европейската комисия ни даде надеждна гаранция за това, че в бъдеще този проект няма да бъде счупен, няма да имаме никакви прегради. Надявам се, че българските ни колеги го разбират и водят съответната работа. Обсъждахме го с моя колега."

Изказването на Медведев като че ли потвърждава някои спекулации, че Русия не е сигурна в участието си в „Турски поток“ и може да се откаже от продължението на проекта.

Руският премиер обясни, че са разговаряли и за АЕЦ „Белене“, като държавната руска корпорация „Росатом“ била готова да се включи в изграждането на ядрената централа.

Бойко Борисов отговори, че руската страна може да участва в конкурсната процедура.

Българският премиер каза и че сме претърпели големи щети от спирането на „Южен поток“. Той изрази категорична подкрепа и за АЕЦ „Белене“, понеже след десетина-петнайсет години сме щели да останем без ядрени мощности.

Борисов благодари, че Русия удължава гаранциите за работа на настоящите блокове в АЕЦ „Козлодуй“.

Според българския министър-председател не било приемливо да се говори за зависимост от Русия, понеже „Турски поток“ щял да е с капацитет само 15 млрд. куб. м., докато спреният „Южен поток“ бил с 60 милиарда.

„Колегата изобщо не се съмнява колко лоялен член е България на НАТО и Европейския съюз, но това е интересът на България – да си запазим поне капацитета, който имаме в момента. И това много ясно и Брюксел го знае, и нашите партньори“, коментира Борисов.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер казал, че е о'кей за газовия хъб у нас.

"Просто искаме да останеме толкова, колкото сме сега. И ако има национални предатели, те са тези, които искат инвестициите ни в тази сфера да останат закопани под земята и да ги правиме на скрап вероятно след време. Аз съм убеден, че когато увеличим капацитета на тръбите и си направиме газопровода, газ ще има все повече и повече. Така че в тази сфера мисля, че правителството много ясно сме заявили своята позиция. Да, публичен търг – максимално прозрачен, за да няма никакви упреци нито към нас, нито към който и да било", коментира Бойко Борисов

Според българския премиер надпреварата във въоръжението наподобявала тази от Студената война. Ситуацията предполагала да се седне на масата за преговори, защото един военен конфликт сега щял да е пагубен за света.

Черно море трябвало да е „зона на туризъм, зона на газопроводи, зона на фериботи, зона на приятелство“. То било прекрасно море, но било „тясно за военни действия“.

Затова той приканвал руската страна и партньорите от НАТО да седнат на преговори, колкото и да са трудни.

„Поне още няколко години трябва да поддържаме руските самолети, които са в изтребителната авиация... докат' дойдат новите. Няма да се плашите, нали, това... сме сила голяма“, засмя се Бойко Борисов и стисна за ръката Дмитрий Медведев, който повдигна вежди и също се подсмихна.




В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Боко Тъпото
05.03.2019 11:53:48
1
3
БСП успява да удържа позицията си на лидер с 23,6 но подкрепата за ГЕРБ преминава под психологическата граница от 20% - проучване проведено от 22-28 февруари сред 1010 лица
14.
Учиме да играеме
05.03.2019 09:34:21
0
3
Смешник където трябва да е сериозен. Имитация на Тато , но Леонид го няма. Времената са други.Т.Дончев му е казал как да играе....но,като си без талант?
13.
Най-новия виц
05.03.2019 03:35:16
0
2
Няма да се плашите, нали, това... сме сила голяма“, засмя се Бойко Борисов и стисна за ръката Дмитрий Медведев...
12.
Gordon Shumway
05.03.2019 00:22:29
5
2
Ще дадем няколко милиарда на руснаците за да може техни фирми да си построят техен газопровод на нашата земя и евентуално ако слушат продажните ни политици може да ни продадат газ на най-високата цена в Европа, както е и към момента. От Мордор само гнус ни очаква, паразитират върху цялата ни политическа система орките, няма една партия в парламента, която да не е на конци от Кремъл, и не само - прокуратура, ДАНС, олигарси, медии - всичките русофилски плужеци са на руската хранилка.
11.
300
04.03.2019 21:11:53
7
16
Пуснете им банките и им махнете визите и не тормозете руските граждани глупаци!
Някой да е виждал американски турист?
10.
мръсен продажник
04.03.2019 20:20:16
3
16
Ей боклук долен - слуга на чужди държави , измет . Направи нещо за народа бе урод .
Руснаци ,американци ,турци ??? Ние купуваме най-скъпия газ в Европа бе говедо . Кога ще построиш газопроводите с Гърция и Румъния ?
Продажник и предател ...на България
9.
Абе Бойко
04.03.2019 20:01:53
3
19
Бойкоооо ти за 10 години във власта Не можа да построиш една тръба до Солун и да свържеш нашата газопреносна мрежа с газа от Азербайджан - тука си седнал да строиш руски тръбопроводи ???????
8.
ДО Бойко
04.03.2019 19:58:56
1
15
Една баба миела прозореца на кухнята си - минал Бойко и казал : Гледате ли ааааа вече ми махат
от блоковете хахахаха
7.
търчи лъжите на Бойко Вентилатора
04.03.2019 19:56:28
2
13
Хахахаха търчи лъжите на Бойко Вентилатора хахахаха Американците вече договориха нов пренос на Руски газ през Украйна след 2020г.
Обаче търчи Лъжеца Бойко ще строй за 3 миларда лева от данъците на Ганя газопровод хахахахаха
Обаче миналата година сам подписа и се отказа от 2 миларда лева гарантирани такси от пренос на Газ по стария договор ,който беше валиден до 2030г.
Така Бойко лиши България от 2 милиарда лева и сега иска да даде нови 3 милиарда подарък на Ватенките хахахаха
Само дето Путин го изрита от Москва и се договори директно с Американците хахаха
6.
Alois
04.03.2019 19:06:39
2
17
МИ ЗАЩО продължавате да го избирате "тази пълна трагедия" Борисов бре ??????!! Да продължава да си потъва България ли ?? А Мълчи като крадец на разпит по темата за нефтените сонджи на АМОКО край Шабла и Каварна !!!
5.
Иван
04.03.2019 19:05:24
0
25
Абе, флагмани ..... Колко ви платиха за да ЗАБРАНИТЕ коментарите под статията - "Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря" ??????
4.
Уфффф
04.03.2019 18:56:12
4
21
Пълна трагедия е нашият премиер!!! На такива важни срещи се отива след предварителна ДОБРЕ РАЗЧЕТЕНА подготовка, с конкретни теми и въпроси, варианти....Общите приказки не вършат никаква работа! Пак такъв нулев резултат имаше и предишното му посещение в Москва!
3.
Българин
04.03.2019 18:56:05
0
15
Ужас! СИК продаде държавата!
2.
До 1
04.03.2019 18:24:44
6
16
Е,тука се договарят принципни неща,после министерствата конкретезират.Това с фериботната линия е хубаво.Имаме нужда от още туристи .
1.
?????
04.03.2019 17:51:12
6
24
Ужас,пълен Ужас,никаква конкретика спрямо туризма...ОТМЕНИ ВИЗИТЕ,ФИКСИРАЙ САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ ДОМОДЕДОВО-БУРГАС НА 50 €,ФИКСИРАЙ ОСНОВНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ НА 1.50 € (кафе,вода,сандвич) както направиха наши съседни държави,и тогава говори КОНКРЕТНО за ТУРИЗЪМ и,че си НАПРАВИЛ нещо за същия !!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори