×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нищо не печелим от „Турски поток“, Русия ще избере кой да строи тръбата през България?


Нищо не печелим от „Турски поток“, Русия ще избере кой да строи тръбата през България?
И приходите, и разходите за построяването на „Турски поток“ през България са за около 2 млрд. лева, но не се отчитат лихвите, каза Иван Хиновски
04 Март 2019, Понеделник, 08:34 ч.

 Можехме да реализираме проекта за 300 милиона, вместо да даваме над 2 млрд. лева, каза Иван Хиновски

И приходите, и разходите за построяването на „Турски поток“ през България са за около 2 млрд. лева, но не се отчитат лихвите и те ще направят проекта негативен. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски.
„Защо трябваше да бъде избран най-скъпият участък за този проект? Според нашите експерти през Димитровград - Дупница ние можем да го реализираме много по-евтино. Защо е избран по-скъпият проект? Щеше да ни излезе не повече от 250-300 млн. лева, а сме избрали такъв, който струва над 2 млрд. лева“, заяви експертът. 
„В началото на март предстои да бъдат обявени участниците в търга за изграждането на българския участък от „Турски поток“. Най-вероятно вече са ясни страните участници. Сигурен съм, че на срещата с руския премиер Дмитрий Медведев ще бъдат обсъждани отделните кандидати и ще се получи благословията на Русия кой да бъде избран“, добави Хиновски.
„За нас трябва да е ясно как ще се реализира „Турски поток“. Очаквам Медведев да предложи и експортен кредит за АЕЦ „Белене“, тъй като проектът влиза в задънена улица, в която очевидно няма никой инвеститор да се навие да строи без държавна гаранция. Ще се окаже, че единствената възможност е проектът да е държавен“, коментира той.
„Всеки енергиен проект има две проекции: вътрешнополитическа и външнополитическа. Едната дава работни места, стандарт на българина, възможност за развитие на кадри.  Външнополитическа пък е свързана с това, че като член на ЕС и НАТО сме длъжни да се съобразяваме с общите политики“, каза още Хиновски.
 




19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
МАЛИИИИИИИИИИИИИ
04.03.2019 18:35:16
0
2
ТО ТУКА БЪКА ОТ "ШЕСТАЦИ"МИЛИЦИОНЕРИ ЧУДЯТ СЕ САК ДА ИЗЛЪЖАТ НАРОДА И ВСЕ ДА СА НА "КОКАЛА""БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ!
18.
не щем
04.03.2019 15:10:24
1
2
не щем газ
не щем ток и въглища
не щем малки заплати
не щем да сме благодарни
не щем да плашаме данъци
не щем да се учим
не щем да си чистим боклуците
не щем да има ред и закон
Ами, да се приватизира тогава държавата и да спрат празните приказки за общите, държавни пари. Тогава ще дойде някоя американска фирма, ще си стиснат ръцете с руснаците, ще положи тръбата за 5 месеца и няма да се чудим дали е изгодно, а само ще викаме аферим - капитализъма работи здраво.
17.
Дядо Вазов заплю немилите и неканени гости
04.03.2019 14:44:40
1
8
О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?

О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви лґкът поставях
във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно пµ любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!
1916
16.
Дядо Вазов....
04.03.2019 14:26:29
3
3
— Мамо, мамо, я ги виж!
— Що е? — Идат, погледни ги.
С пушки, с саби… — Що стоиш?
Скоро, чедо, поздрави ги!
Тях ги бог прати насам,
да помагат, чедо, нам. —
И детето дава крушки
на солдатите без страх
и крещи на тях:
здравствуйте, братушки!

Генералът кат орел
ескадроните повежда,
а орачът се запрел
и омаян ги изглежда:
чини му се, че е сън…
Изведнъж с туптенье, с звън
приближават кат вихрушки.
Той си шапката свали
и ги поздрави:
здравствуйте, братушки!

Шипка! Шипка! Гръм се чуй.
Гурко мина планините!
Радост, чудо беше туй!
И на Тракия момите
срещат храбрите борци
и покриват със венци
техни глави, коне, пушки…
И кат стискат им ръце,
викат от сърце:
здравствуйте, братушки!

Как са горди тез момци!
Един казак варди, гони
хиляди злодей, крадци —
цели турски легиони.
И народа с лик засмен,
като гледа вече в плен
тия полкове хайдушки,
на казаците добри
тъй благодари:
здравствуйте, братушки!
15.
до 14 БИВШИЯ ""шестак""ОТ ДЪРЖ
04.03.2019 14:16:24
3
8
ОПИТВАЩ СЕ ПО ТИПИЧНО МИЛИЦИОНЕРСКА СХЕМА ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ВЪПРОСА.АЛО ИДИОТ ТЕМАТА Е ИМАТ ЛИ ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ///а не задкулисни интереси нА "няКОЙ"///ОТ ГАЗОПРОВОДА .ХАЙДЕ ИДИОТО ДЕТО СЕ ""ПЕНИШ""ДАЙ ЕДНА ПРОСТА АРИТМЕТИКА КОЛКО ЩЕ СТРУВА НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН //предварителните разчети са за ГЛУПАЦИТЕ–ПОСЛЕ СТАВАТ ДВОИНИ тези филми ги играем непрекъснато ///А ОФИЦИАЛНО СЕ ГОВОРИ ЧЕ СПОРЕД ТЕЗИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ –ЛЪЖЛИВИ РАЗЧЕТИ ПАРИТЕ С ЛИХВИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ СЛЕД 25 !!25!!ЧЕТЕШ ЛИ ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ !!!!!ДОКАТО ТЕЗИ СЕГА КОИТО СА НА ВЛАСТ ЩЕ ГИ """УСВОЯТ""ЗА ЕДНА ГОДИНА ""куче влачи диря няма"""БЪРЗАТ ДА "УСВОЯВАТ""НО НЯМА ДА ИМ СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА ТОЗИ ПЪТ!!
14.
КОМУНИСТ до демократ
04.03.2019 13:35:45
6
8
Тъъъъп, тъп до безобазие ! Я ми кажи демократе с розови прашки и пухен сутиен, какво означава КОМУНИЗЪМ ? И ако не знаеш как определяш някой като такъв ? Още няколко въпроса олигофренче ! ЕВН, ЧЕЗ, ДЪнди Прешън, австрийската Юлен която заграби Банско, Райфайзен банк, Булбанк, всички чужди банки , Била , Карфур, Кауфланд, Мтел, която е австрийска пак Виваком, Кока Кола която заграби и минералните ни води, Хайникен коато взе бираните ни фабрики, Американските тецове и вецове ВСИКИ ТЕЗИ КОМУНИСТИ ЛИ СА ? ЗАЩОТО ТЕ НИ ИЗПИХА КРЪВЧИЦАТА, ТЕ НИ ОГРАБИХА И ИБИХА. А АНГЛИЧАНИТЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ, АВСТРИЙЦИТЕ, НЕМЦИТЕ КОМУНИСТИ ЛИ СА И БЕХА ЛИ РАБОТИЛИ С КОМУНИСТИ ? ХААА ХА ЕГА ТИ ТЪПИТЕ ЗАЛЪГВАНИЯ, ТОЛКОВА СТЕ СМЕШ НИ ВЕЧЕ С ТОВА КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ. ПОСОЧИ МИ ЕДИН КОЙТО Е НАПРАВИЛ НЕЩО КОМУНИСТИЧЕСКО ! ЕГА ТИ ФАШИСТКИТЕ МАЛОУМНИ НЕЩАСТНИЦИ КЪДЕТО СТЕ
13.
демократ
04.03.2019 12:42:45
4
12
Най-добре е да я караме на бутиковият ток от американската "Марица". До тук им дължим няколко милиярда ама пък всички деца на колониалният елит учат зад океана. А щерката на Цвъко и на прекрасна заплата в банка почна. Навярно таз банка ще даде на бг. Правителството заем за техните самолети. Обратни Комунисти са сегашните уж демократи !
12.
R
04.03.2019 11:53:59
8
15
Ако не бяха обикновените руски войни, умрели заедно с нашите доброволци още щяхме да носим фесове, англофоби.
11.
!!!!!!!!!!!!!!
04.03.2019 11:23:22
8
13
Какъв е тоя мръсен педал пак където се изказва, Иван Хиновски ега ти наглия нвещастен " професор " Къде ги намирате такива " експерти от американскто консулство все. АЕЦ БЕЛЕНЕ ТРЯБВА ДА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ДЪРЖАВНО ! НЕ ИСКАМЕ ЧАСТНИК ТУК КОЙТО ДА НИ ПРОДАВА СКЪПА ЕЛЕНИРГИЯ И ДА НАПРАВИ ВТОРИ ЧЕРНОБИЛ. ВСИЧКО ДРУГА ЩЕ Е ПРЕДАТЕЛСТВО. ТУРСКИ ПОТОК С РУСКО УЧАСТИЕ И БЪЛГАРСКО ДЪРЖАВНО ! МААМ ВИ И ЧАСТНИ ИЗРОДИ
10.
ХХ
04.03.2019 11:19:38
15
12
Комунистите са проклятието на България Няма друга страна в света която на поробителите да вика освободители
9.
До 8
04.03.2019 11:03:14
9
8
Жалко, че при този умствен дефицит си хабил средства да четеш учебници. Съжалявам, че малоумниците, които си нареди са те довели до фаза безсилна истерия. Постарай се да не навираш необрозоваността си в очите на хората, може и да ти стане по-добре.
8.
баба Мара от пазара
04.03.2019 10:40:05
16
17
Учебникарска истина е, че българите нищо добро не са видели от Русия. Нито от т.нар. "освобождение" (пропагандирано най-вече от комунисти и русофили т.е. от небългари), което "освобождение" всъщност е следствие от поредната руско-турска война, целяща да заграби Цариград, Босфора и Дарданелите, а в завладените земи с българско население да се направи васална на Русия държавица - маша в руските ръце. Ето това празнуваха вчера патрЕотичните другарЕ. И когато Русия видя, че им се изплъзваме от ръцете, както се казва - разплакаха ни майката. Преврати, заговори, Стамболов заклаха, организираха погром над България през 1913 г. и наливаха огромни пари за русофилска агентура т.е. за небългарите. После ни обявиха война, бомбардираха Варна и ни нападаха на два фронта - Добруджански и Македонски. До тук - нищо добро - само подлости и мръсотии. След това ни пращаха диверсанти - подводничари и парашутисти, поддържаха небългарските шумкари и накрая окупираха страната. Оглозгаха я, взеха златния резерв и превърнаха страната в комунистическа кочина. И през този период - нищо добро - само подлости и мръсотии. След краха на комунизма продължиха мръсната война срещу България - този път чрез хибридна война. Опитаха да ни натресат скапаната АЕЦ Белене и скапания Южен поток - тогава се разминахме на косъм, но сега явно ще успеят.
А заглавието на статията си е много точно! Колко наивен, глупав или недобронамерен трябва да е човек, че да смята, че сега ще потекат реки от мед и масло от Русия, след като през цялата си история сме видели само подлости и мръсотии от руснаците, познати още и като "бели цигани".
7.
4i4o kype
04.03.2019 10:26:56
7
14
кой отказа потока за да го вземе турция а сега сме 2ра цигулка - деца това е чист пример за държавна измяна
6.
ДО 1 ЕЙ НАГЪЛ ХИТРЕЦ
04.03.2019 09:28:37
1
15
КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА НАРИЧАШ Българските ГРАЖДАНИ ""СКАПАНЯЦИ""ЗАЩОТО НЕ ТИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ГИ КРАДЕШ???????????
5.
ФЛАГМАН ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!
04.03.2019 09:23:41
0
18
ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ ВОТА .ПРИ КЛИКВАНЕ НА МИНУС №1 ИЗЛЯЗОХА И ДВА ПЛЮСА.В ЧИИ ИНТЕРЕС ГО МАНИПУЛИРАТЕ??????????ЯВНО НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ А НА ОЛИГАРСИТЕ!!!
4.
до 1 ЛЪЖАТА
04.03.2019 09:18:06
7
12
АЛО ЛЪЖЕЦА БЪЛГАРИЯ //Българския гражданин///Е НА ЗАГУБА ЗАЩОТО ПО ПРЕДВАРИТЕЛНИ ОФИЦИАЛНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ ЗАЕМА ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩА ОКОЛО 25 ГОДИНИ.НО КОЙ ПЕЧЕЛИ ТОГАВА ?????????????АМИ ""СТРОИТЕЛИТЕ–ОЛИГАРСИ """КОИТО ЩЕ ""УСВОЯТ""3.2 МИЛИЯРДА ЗА ИМА НЯМА ЕДНА ГОДИНА И СЪОТВЕТНО ТЕЗИ ПО ""КОРУПЦИОННАТА""ВЕРИГА.ВЕРОЯТНО ТИ ""ПИСАТЕЛЮ""СИ ОТ ТЯХ И ВНУШАВАШ НА ГРАЖДАНИТЕ СВОИТЕ ""ИЗГОДНИ""ЛЪЖИ.ТОЙ И Г–Н Симеонов КАЗА СЪЩОТО ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.
Мафията ГЕРБ
04.03.2019 09:09:39
3
21
Нищо няма да печелим от „Турски поток, защото боко и ГЕрП ще крадат всичко....
2.
Smith
04.03.2019 08:58:35
13
17
Ще им построим на руснаците газопровод за 2 милиарда. Дори не ние ще го строим, а тяхна фирма ще го строи за 2 милиарда, ние ще ги платим. И после ще им се молим да ни продадат най-скъпата газ в Европа, както е и в момента. Затова руснаците плащат на продажни политици тук, за да могат да си въртят такива схеми, а народа е прост - 80% са русофилите, затова и бъдещето му е такова.
1.
Истината
04.03.2019 08:57:02
17
26
Скапаняци скапани,мотайте се още да мине тръбата и през Гърция! Колкото по-близо до извора, по-добре,само нашите чугунени кратуни не го разбраха. Чичо Сам ни размаха пръстче и Турция се УРЕДИ да е първа по тръбата,а това са най-големи количества и най-високи такси. Меркел дублира Северен поток,а ние лапаме мухите и блеем като овцИ. И през цялото това време тръбите бяха на пристанище Бургас,не сме народ,а мърша,както беше казал поетът
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори