×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новата звезда на Нефтохимик: Нашата публика бе много по-добра от тази на Черноморец, помогна ни за успеха


27 Февруари 2019, Сряда, 16:47 ч.
Автор: Флагман.бг

Бургас е страхотно място за живот, свикнах с града и го обикнах, признава новата звезда на Нафтата

 

Боримир Карамфилов е сред новите попълнения в отбора на Нефтохимик. Халфът е роден през 1995 г., като първите години от живота си е прекарал в родопското село Змейца. Началните си стъпки във футбола прави в школата на Ботев /Пловдив/, където се развива като футболист. С „канарчетата“ Боби подписва и първия си професионален договор, едва на 18 години. След това преминава през отборите на Лудогорец II, Оборище /Панагюрище/ и Несебър.

Карамфилов се присъедини към Нефтохимик в началото на януари и впечатли треньорския щаб още по време на зимната подготовка. Той записа много добри контролни мачове, а дебютът му в официалните двубои се превърна в сензация. В дербито с Черноморец Боби стана играч на мача. Със завидна техника и самоотверженост, той реализира второто и третото попадение във вратата на градския съперник и даде сериозен принос за победата на Нефтохимик.

Ето какво сподели пред клубния сайт Боримир Карамфилов за работата си до момента, впечатленията си от дербито и очакванията си занапред.

-Вече повече от месец си в отбора на Нефтохимик. Как се чувстваш като част от тима?

-Чувствам се прекрасно. Колективът е добър и мисля, че тепърва ще ставаме все по-сплотени. Треньорите също ме приеха много добре. Помагат ми много още от първия ден. Аз от своя страна, се старая да изпълнявам всичко, което те изискват от мен и мисля така продължавам.

Тренираме здраво, работим върху цялостното ни представяне до края на сезона и дано да постигнем целите, които са поставени пред отбора.

-Какво знаеше за Нефтохимик преди да дойдеш и лесно ли взе решението?

-Знаех, че Нефтохимик е отбор с богата история и е бил сред най-силните в страната, макар, че тогава съм  бил доста малък. Новата история също ми е позната, понеже в последните години се състезавах за Несебър и виждах случващото се около отбора. Когато спортният директор Недялко Москов ме покани, не се замислих изобщо. Той е ръководител, с който съм работил и на когото имам доверие, затова  когато ме увери, че главната цел е промоция за Втора лига, с удоволствие приех да помогна на отбора.

-Досега не си живял в Бургас.Свикна ли вече с града?

-Да, свикнах. Вече се ориентирам добре в града. Смятам, че е наистина добро място живеене, особено за един млад човек, защото има доста възможности за запълване на свободното време.

-Роден си в малко родопско село - Змейца. Как премина детството ти там и как се запали по футбола?

-Да, до първи клас живеех там с родителите си, след това се преместихме в Пловдив. Там се запалих по футбола още от съвсем малък. Не знам как стана, нямаше човек, който да ме насочи, по-скоро сам проявих интерес. Със съседските деца ритахме топка на улицата, вечер гледах мачове по телевизията, възхищавах се на големите футболисти, на препълнените стадиони и така заобичах футбола и ми стана мечта да се развивам в този спорт.

-Започнал си да тренираш в школата на Ботев. Какво си спомняш от тогава?

-Да, бях на 10 години когато влязох в школата на Ботев. Там преминаха десет години от живота ми. Ботев ми е помогнал най-много за развитието ми като футболист, защото там съм израснал и те са ме отгледали, както се казва. На 18 г. подписах първия си професионален договор с Ботев, при Станимир Стоилов. Тогава получих възможност да се докосна до много големи професионалисти, които ми помогнаха много.

-Кои са хората, които през годините са били за теб пример за подражание и мотивация?

-Много са. Помня с добро всичките си треньори, защото всеки от тях ми е дал по нещо. От футболистите, с които съм работил, бях много впечатлен от Иван Цветков. Когато влязох в първия отбор, той беше сред опитните футболисти и беше за мен пример за истински професионалист.

-Бил си в Ботев три години, а след това в Лудогорец една година. Как преминаха тези начални етапи от кариерата ти?

-В Ботев тренирах с първия отбор и попадах в групата на някои от мачовете, но основно играх за втория отбор. Бях преотстъпен за една година  в Раковски. Там се обигравахме повечето юноши. Трупахме опит в Б група. В Лудогорец по същия начин, но тази една година за мен също беше много важна, защото надградих нивото си и придобих много ценен опит.

-Направи сензация в дербито с Черноморец миналата събота. Как изглеждаше този мач през твоя поглед?

-За първи път присъствах на бургаското дерби. Може би и затова не бях притеснен преди него. Радвам се, че можах и да помогна да се получи добър мач. Опитвах се да изпълнявам указанията на треньора и да си върша работата. Головете ми бяха резултат от труда на целия отбор. Аз просто завърших атаките. Искам да благодаря на феновете, защото много ни подкрепяха през целия мач. Ако трябва да съм откровен, се изненадах, че дойдоха толкова много хора, особено в това студено време. Нашата публика определено беше по-добра от тази на домакините, много ни помагаха. Особено при 2:2 мисля, че основно публиката ни помогна отново да излезем напред.

-Какви са очакванията ти за развитието на отбора?

-Очакванията ми са да си изпълним първата цел - да влезем във Втора лига. Засега всичко върви по план, ще работим, за да продължаваме така до края. След това вече дано отборът да има добра позиция и във Втора лига и да върви само нагоре. Това вече зависи от много фактори, но вярвам, че ще се случи и че сме на прав път.

-Имаш ли впечатления от конкурентите в групата?

-Имам някои наблюдения. Те не са много, защото за пръв път играя в Трета лига. Треньорите ни са професионалисти и те са хората, които разузнават съперниците и в зависимост от всеки съперник ни поставят изискванията си в тактическо отношение. Нашата работа е да изпълняваме.

-Как се виждаш след 5 години? Какви са амбициите ти?

-Виждам се като футболист с по-богат опит. Надявам се да играя в отбор на по-високо ниво. Надявам се и това да е Нефтохимик. Времето ще покаже, важното е да сме здрави.

-В събота предстои първото домакинство за тази година - отборът посреща Сокол /Марково/. Как върви подготовката?

Готвим се здраво, страстите от дербито вече отшумяха и сме фокусирани върху следващия мач. Излизаме за победа, както във всеки един мач, и дано всичко да мине гладко.Искам да поканя феновете, които бяха на стадиона на Черноморец да дойдат в събота и на Лазур, защото, както се видя, тяхната подкрепа е определяща за развоя на един мач.

 


В категории: Спорт


24
Коментара
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
24
Коментара по темата
24.
Гб
02.03.2019 16:49:08
0
0
http://sport.burgas24.bg/852384.html
23.
Някой знае ли
28.02.2019 15:29:08
2
8
Някой РОЗОВ файтър може ли да каже:
1.какво означава името нефтохимик?
2.какво означава емблемата,какво е изобразено на нея?
3.защо и от кога цветът е зелен,какво символизира този цвят?
4.къде и как и от кого е създаден заводския отбор?
Или това не е по вашата"специалност"
22.
Лазур
28.02.2019 15:18:10
1
9
"Особено при 2:2 мисля, че основно публиката ни помогна отново да излезем напред."

Това сериозно ли го е казал. При 2:2 утайките им мълчаха като риби, но тогава пък съдията се намеси много здраво.
21.
Розовото ми е зИленУ
28.02.2019 15:16:43
0
5
Розовото ми е зИлено
20.
Атлетик ми е нефтохимик
28.02.2019 15:08:42
0
4
Атлетик ми е нефтохимик
19.
Мастер ми е нефтохимик
28.02.2019 14:49:06
0
5
Фк.Мастер ми е Нафтекс
18.
морски
28.02.2019 13:19:20
0
5
Мазут е кофти диагноза. Отиде момчето.
17.
Друг
28.02.2019 11:42:46
0
6
Де'ба помака ти де'ба!
16.
Нидялку Москуф
28.02.2019 02:40:48
1
11
Шърани не им съ сардети на нашити фиенуве.Ся няма да излезнът и да каят,чи си уреждами мачоете.Некъ си мислат, чи имъми гулям утбор и дубри фотбулисти и трениори да не стаат прублеми,чи на кметчиту за избурити глъвътъ ши гу забули да съ разправя,а и ас трябва пари да праа някъди.Инъчи на сички е ясну,чи с сузопулскуту Крейзи си мерим садиите секи мач.Ма ся нестаа да съ изказвъми на джурналятъ за теа ништа.Зътуй да пишаат за звиздити и трениорити
15.
Розов отенък
28.02.2019 01:40:46
0
6
Това на снимката резервното екипче ли е?Райетата много розовеят нещо.Човек би го объркал с този на Нафтекс,но само от щампираната реклама на железарията спонсор се разбира,че е екипчето е на Мастер
14.
бургазлия
28.02.2019 01:28:48
0
10
Ей заради такова мислене цял Бургас ги мрази. Затова "за" тях ще са само тези, които взимат заплатки от там, далавераджиите в общината и още 50-ина боклука, а останалите си ги слагат на оная работа
13.
До5
28.02.2019 00:57:14
0
8
Т'ва с циганите вече се изтърка,измеслете нещо друго,че ставате банални както винаги.По-големи цигани от вас розовелки няма,не стига,че крадете и лъжете,а и на външен вид сте като тях
12.
С.к.
28.02.2019 00:26:42
1
5
МРЪСЕН ПОМАК ОТ ДИВО РОДОПСКО СЕЛО ....
11.
1Х2 do 7
27.02.2019 21:36:03
1
10
Без тези съдии, не излизайте на терен, че първия който ви хване жалката пасмина и ще ви товари, като киче в дувар.
10.
AZ
27.02.2019 21:31:11
1
11
Москов ли му е написал "интервюто" на това момче ? Иначе, ако не помни, не публиката, а съдиите им извадиха мача. Тоя хлъзгав и мазен мазут с номер 5 по-долу може да си положи тази победа в отверстието от което не само екскременти изкарва, но явно и с него мисли.
Що се касае за това момче. Не го помня, гледах, че имаше едни на терена с цветовете на Камено, но не ги виждах. Ако някой от противниците ми правеше впечатление, това бяха съдиите.
ПС: Очаквам Флагман да качат скоро интервю на играч от Черноморец.
9.
Ицо Хазртния
27.02.2019 21:25:53
1
7
Дай една цигара ше те *ба у звездата!
Леле, к’во стана, кажи к’во стана?
Копеле к’во стана, е кажи к’во стана.
Нема кинти, нема нема кинти,
Скоро няма да си зимам Бентли!
8.
Фен
27.02.2019 21:08:00
1
11
Добре де за какви цигани говорите непрекъснато. Няма ни един циганин по снимките. Какво бълнувате или ще повтаряте една лъжа докато стане истина.
7.
До куцата таранка
27.02.2019 20:55:11
19
3
Ей тарнка колко си прозрачен. Резултата е 3:4.Таранките са посърнали. Всяко дерби взимате гъбата.
6.
Куцата медуза
27.02.2019 20:45:42
2
18
Няма спор, момчето има качества. Също така е вярно, че в Нефтохимик има много по-опитни играчи. Факт е обаче, че ентусиазираните домакини им обърнаха мача от 0-2 до 2-2 и се наложи съдийската бригада да им спасява мача,като изгони двама черноморци. Публиката им по това време мълчаха като мушнати гайди. Дръпнаха с още два гола аванс, но накрая Черноморец с 9 човека им изравни. И да е имало неутрални зрители в началото на мача, в края овациите за мъжката игра бе само за синия отбор. За пръв път виждам треньор, който вместо да си води отбора, да провокира публиката в 2/3 от мача. Този трябва голямо "мерси" да направи и на тримата рефери, че му изкараха мача. п.п. Не съм много сигурен, че това момче е дало интервюто. Това е по-скоро кризисен ПР. Личи почерка на виден местен ТВ журналист.
5.
100 години срам.
27.02.2019 20:28:10
14
3
Еййййй шарани. Как е да сте на едно място с циганите. Те убиват и изнасилват българи , а вие сте рамо до рамо с тях на мач и си бъркате по дупките . Отборът от индустриалната зона трябва да бъде закрит. Колко повече да излага Бургас. За 100 години нищо , само срам и позор.
НЕФТОХИМИК 57 ГОДИНИ ЧЕСТ , БОРБА , ЛЮБОВ И ГОРДОСТ НА БУРГАС.
Браво на Боримир , добре ви го сложи в анусите. Усещате ли го още целия?
4.
Бургазь
27.02.2019 19:59:11
0
11
Момче,напълно си неясно какво е Бургас.Ти си някъде в съседните селища.Гледай да си получаваш редовно заплатата и се ослушвай за друг отбор,щото имаш качества!
3.
Мислещ
27.02.2019 19:57:40
3
13
Тоя селяк Ко са прай.много добре знае че съдията им извоюва победата.
2.
Карамфилката до 1
27.02.2019 19:20:48
13
4
Важното е че ви нашарих сините дупета пък... Ко'т такоа!
1.
Бургазлия
27.02.2019 17:37:44
6
21
На този кой му написа интервюто?той знае ли че е дал интервю?колко глупости в това малко изказване.нищо общо с действителността.първо Бургас освен един мол нищо друго не предлага за развлечение на младите.второ,когато навремето Нефтохимик беше добър отбор,ти и халхабер си нямал че ще играеш футбол.тъкмо си се родил,а не си бил малък .трето този отбор в който сега играеш е ФК.мастер и няма абсолютно никаква история.четвърто,не феновете са ви помогнали в дербито,а тримата съдии.пето,на домакински мач от две години повече от 130човека не са ходили.шесто,ако искаш да играеш на високо ниво,то това с настоящия ти клуб никога няма да стане.там се играе тото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори