×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скъпа ли е демокрацията? Над 1,3 млн.лева ще ни струва, за да има Бургас районни кметства


Скъпа ли е демокрацията? Над 1,3 млн.лева ще ни струва, за да има Бургас районни кметства
Божидар Кънчев уточни, че всеки районен кмет трябва да има своя администрация - със заместници, директори на дирекции, архитект и прочие
26 Февруари 2019, Вторник, 12:51 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Администрацията ще трябва да се увеличи двойно, дори тройно, защото такива са изискванията на Закона, подчерта Божидар Кънчев

Над 1,1 млн.лева на година ще се повиши издръжката на администрацията, ако съществуващите сега териториални дирекции бъдат трансформирани в районни кметства. Това съобщи главният секретар на Община Бургас Божидар Кънчев, който отговори на питането на общински съветници от ГЕРБ.

Божидар Кънчев цитира разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), които ясно посочват каква обща и специализирана администрация трябва да има всяко едно кметство. 

Въведе ли се райониране всеки кмет трябва да има своя собствена администрация. В момента в Центровете за административни услуги, т.нар.Териториални дирекции работят общо 70 служители. Ако има районни кметства администрацията трябвало да се увеличи сериозно - двойно или дори тройно, подчерта Божидар Кънчев. Структурата на практика дублира тази на голямата община, уточни той.

При увеличаване на общата численост на администрацията ще са необходими над 1,1 млн.лева на година. Ще трябва да се оборудва работни места, както и да се мисли за нови административни сгради, 140 хил.лева ще са необходими за оборудването на новите работни места, както и неизвестна сума за евентуално построяване на нови сгради или реконструкцията на подходящи такива.

Иначе Бургас изпълнява изискванията за районни кметства - отделените райони да са с минимум 25 хил.души и да има налична инфраструктура. Въпросът е скъпа ли е демокрацията ни, защото реално ще излезе, че първата година ще са необходими поне 1,3-1,4 млн.лева, а оттам нататък всяка година ще се залага минимум по 1 млн.лева за заплати на администрацията.

Очаквайте мнението и на Живко Табаков, инициатор на предложението за райониране. Какво каза той, след като чу справката на Божидар Кънчев - след малко във Флагман.бг.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
Така де
26.02.2019 19:04:04
1
5
Искаме и улични кметства - на всяка улица КМЕТ да има!!!
15.
До 14
26.02.2019 18:09:34
0
5
Въобще не става въпрос за завист. Като виден рентиер, които е наследил къща, част от архитектурния ансамбъл в централната градска част на Бургас, трябва да си ремонтира фасадата ,Община Бургас налага солени глоби, но със сигурност на сем Кънчеви-няма
14.
До 3 от имащ
26.02.2019 16:34:21
4
3
СЛЕД КАТО СИ ТОЛКОВА ЗАПОЗНАТ ДА ТЕ ПИТАМ: КАКВО ОБЩО ИМА ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ СЪС СТРУКТУРАТА НА ОБЩИНАТА???? АКО АДВ КЪНЧЕВ РЕАЛИЗИРА СОБСТВЕНОСТТА СИ, ЩЕ ИЗРЕВЕТЕ: КОРУПЦИЯ! АКО НЕ ГО НАПРАВИ ПАК РЕВЕТЕ! АБЕ КОГА НАЙ СЕТНЕ ЩЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА СМЕСВАТЕ ЛИЧНИТЕ РАБОТИ С ДЪРЖАВНИТЕ? ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ДА ИМА ТОЛКОВА! ОБАЧЕ АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ПАРИТЕ ВАЛЯТ С ЧУВАЛИ, ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ!! НАЙ ГРАДИВНАТА СИЛА В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ЗАВИСТТА, В СМИСЪЛ ЧЕ РАЗРУШАВА!! ДОКАЗАН ФАКТ!!!?
13.
До Бай Иван
26.02.2019 16:16:03
2
2
Малоумен си ти бай Иване, ако вярваш на глупостите на ГЕРБ!
12.
Божидаров
26.02.2019 16:12:52
4
10
С цялото ми уважение към Божидар Кънчев, но в случая говори абсолютни глупости. Числения състав и щатното разписание на Общинската администрация се одобряват и гласуват от Общинския съвет. Ще гласуваме три пъти по-голям щат на куково лято.
11.
давиго
26.02.2019 16:08:00
2
6
тъпанари с тъпанари. районни кметове. следваща стъпка жителството върнете. тъпанари с тъпанари!
10.
Боби Перу
26.02.2019 15:16:36
0
1
Празните работи миришат ли? Май да, защото като чета и ми понамирисва. А не идва от мен...
Имам повече от чувството, че каквото и да се случи.., пак няма да е правилното нещо. И няма значение - кой или коя (партия) стои зад това. Май самата дума “партия” вече ми идва в повече, а за пълнежа й (т.е. хората вътре в партиите) за тях “нямам думи” - все едно една майка ги е раждала - хем скучни, хем нагли, напористи, вчесани, пробивни... Хем знаещи. Винаги подготвени. Баси, добре, че не съм партиец, да, защото когато удари сетния ми час (и животът тръгне на филмовата лента, но назад) няма да премина през купища от грозни лъжи, мазни мутри, сухи приказки изказани под плющящ байряк...
9.
малоумно
26.02.2019 14:54:03
4
3
това по онова малоумно питане на общинските от герб ли е? дето не знаеха закона, ковачите на наредби. по-добре за избираеми кметове от колкото за комисионни на познати фирми и скъпо струващи безмислици.
8.
лъжа
26.02.2019 14:50:10
4
7
Гнусна лъжа поредната. Само си представете общината за какви безумия харчи пари без да пита, но когато стане въпрос, че може да им се развали рахатлъка гледат да настроят обществеността. герб са диктатори не демократи - не разбрахте ли
7.
Advokat
26.02.2019 14:35:10
1
8
GERB не са луди да подкрепят тази простотия
6.
!!!!!!
26.02.2019 14:33:38
0
7
По добре една нова детска градина !!!!!
5.
Бай Иван
26.02.2019 14:32:47
3
8
Един милион на година за нови чиновници. Не , благодаря! Живко Табаков и Иво Баев да прощават, но идеята е малоумна
4.
каква е връзката
26.02.2019 14:26:45
0
3
между демокрация и районни кметсктва?Сигурно увеличаването на броя на заетите в администрацията ще гарантира да ни управлява най-демократичната партия-ГЕРБ.Ами много по-лесно е да се върне чл.1 в Конституцията.
3.
запознат
26.02.2019 13:48:25
0
6
Г- н Кънчев и ние четем същия Закон и там ясно е казано:Кметът на общината, съответно кметът на района, назначава заместник-кметове в съответствие с одобрената численост и структура на общинската администрация и определя техните функции.
та въпросът ми е кога ще се погрижете и за наследствения ви имот в супер центъра.
2.
Админ
26.02.2019 13:39:48
3
5
ИСТИНАТА Е, ЧЕ АКО ЗАПОЧНАТ ДА ВЪВЕЖДАТ КАКТО ТРЯБВА Е- ПРАВИТЕЛСТВО, НА БОРСАТА ЩЕ ОТИДАТ НАД 100.000 ЧОВЕКА! ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА ЩЕ ГРЪМНЕ! СПОРЕД СПРАВКА ИЗНЕСЕНА ОТ РАДОСВЕТ РАДЕВ ДЪРЖ СЛУЖИТЕЛИ В МОМЕНТА СА ОКОЛО 420.000!!!! КЪМ 2005 Г. БЯХА ОКОЛО 150.000 ПОЧТИ 3 КРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА 14 Г. ГОДИШНО КАТО ЗАПЛАТИ СЕ ОТДЕЛЯТ ОКОЛО 3.5 МЛРД. ЛЕВА. ПРИ 35 МЛРД ЛЕВА ГОД БЮДЖЕТ ТОВА Е 10% САМО ЗА ЗАПЛАТИ! ДРУГАРЯТ ЖИВКО ТАБАКОВ ЯВНО Е ДАЛЕЧ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНАТА МАТЕМАТИКА, ТАКА ЧЕ ЯВНО НЕ СИ ДАВА СМЕТКА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА БРЪТВЕЖИТЕ МУ!!!!
1.
Ую
26.02.2019 13:21:27
1
11
В цял свят налагат електрони услуги за намаляване на администрацията, само у нас ще назначаваме още хора.....кой изпържен мозък го измисли това?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори