×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинските съветници с ключови решения за стабилизирането на „Бургаски пазари”


Общинските съветници с ключови решения за стабилизирането на „Бургаски пазари”
Управителят Живко Панайотов с кредитите ще покрие натрупаните от години задължения
26 Февруари 2019, Вторник, 11:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Решенията са стратегически за предприятието след поглъщането на "Хляб и хлебни изделия"

ОбС Бургас даде зелена светлина за две докладни, които касаят преструктурирането на общинското предприятие „Бургаски пазари”, погълнало намиращото се в критично финансово състояние „Хляб и хлебни изделия”.

Местните парламентаристи подкрепиха управителя Живко Панайотов да тегли кредит от 1,2 млн.лева при годишна лихва от 3,6 %, с която да закрепи финансовото състояние на дружеството, да изчисти старите задължения и да го преструктурира. За залог по тази кредитна линия ще бъде използван РУМ „Краснодар”.

Шефът на "Бургаски пазари" Живко Панайотов посочи как ще се справи с тежкото наследство на Хлебозавода

На днешната сесия се даде зелена светлина за продажбата на имот, собственост на „Хляб и хлебни изделия”, апортиран след сливането в новото предприятие „Бургаски пазари”. Става въпрос 14 дка в Северната промишлена зона, където инвеститор е изявил желание да изгради логистичен център. Цената на парцела при която ще започне търга е 922 хил.лева, без ДДС.

Общинският съветник от Средна европейска класа Георги Манев настоя цената да се увеличи двойно - на 1,844 млн.лева, но предложението му бе отхвърлено. След вота Манев обяви, че цената от 922 хил.лева е изключително изгодна и дори самият той щял да кандидатства за закупуването на парцела, защото става въпрос за комасиран терен на комуникативно място.

Кредити от КТБ с безбожно висока лихва потопили „Хляб и хлебни изделия”

За този имот досега не се е появял нито един инвеститор. За пръв път някой има интерес към него. Геодезията е тежка, ще са нужни много средства, за да се приведе в нормален вид”, обясни зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев.

 Стойчев уточни, че от 1,2-те млн.лева 400 хил.лева са овърдрафт и те няма да се теглят, ако не са крайно необходими.

Както писахме плановете на Живко Панайотов са в кратки срокове да стабилизира дружеството и да покрие натрупаните задължения. Припомняме, че вече несъществуващото „Хляб и хлебни изделия” е на загуба от 12-13 години. През 2009 година бе поет банков кредит при безбожно висока лихва от банка „Виктория”, който окончателно потопи дружеството.


В категории: Бизнес


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Дидо
26.02.2019 19:38:45
0
1
Абе така говорихте и когато го избраха за Бургаски пазари.Беше потънало с 1.4 млн.Той го извади и сега е на печалба.Няма да му е лесно .Но той е добър управленец.
14.
Рачо
26.02.2019 19:27:32
0
1
Много са желаещите дружеството да е губещо.Същите плювки ги имаше и за пазарите когато беше губещо.А сега вече е на печалба.И изплатени всички задължения.Доказа че е добър мениджър.
13.
Чочо
26.02.2019 17:52:45
0
2
Този Живко Панайотов го помня ,като волнонаемен служител на МВР. Беше в служба КОС. Ставаше само за интригантстване срещу колегите си. На този пост е по политически причини , а не че има управленски качества. Войник на партия ГЕРБ.
12.
Ха
26.02.2019 14:14:15
0
5
Тия тиквени глави изобщо мислят ли? Ше вземат заем да погасят задължения, а за приходи ш разчитат на един смешен наем. Пак никакво производство, никаква индустриална мисъл. А ако паричките от наем недостигнат, оп ново заемче.
11.
ALT
26.02.2019 13:32:43
0
2
"Геодезията" или геологията е тежка ?
Стига с тия пазари. Така си стоят празни по комплексите,
10.
до 8
26.02.2019 12:36:46
1
11
Ако ми покажеш само едно голямо предприятие,което е отворило врати на територията на града ни за последните години.....евала.Аз няма да ти покажа поне 5 такива,които вече не функционират благодарение на идолите ти,ние всички си ги знаем.Обаче ,ако не можеш ще признаеш,че си пълен идиот,става ли?
9.
Бургаски
26.02.2019 12:36:44
0
5
Какво ключово и стратегическо е решението да теглиш такъв кредит?Единствената стратегия е след като не можеш да погасиш кредита, имота да попадне в ръцете при това съвсем законно на наши, заслужили приятели.
8.
Гербер до плебса
26.02.2019 12:16:38
10
4
Айде пак червените кхмери налазиха форума ...
Браво на митака само така бате- мачкай червените бабички и московеца- Нямаме нужда от руски имена и турски пазари- нека развиваме Бургас с Европейска и Американска визия- нека да построим нов мол и подземен паркинг- Йоан вече го няма , отивайте при Путен и руските ватенки да се жалвате хахахахахахахахах Само Герб - Граждани за Европейско и Американско развитие на България и Бургас
7.
*********
26.02.2019 12:12:10
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
*********
26.02.2019 12:09:10
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Мола
26.02.2019 12:06:10
1
7
Краснодар е продаден вече - ще се строи жилищен и бизнес център от олигарсите
4.
до Живко
26.02.2019 12:04:12
2
7
Живко ,нали знеш ,че си за затвора ??? В Дебелт ли искаш да лежиш или в Ловеч ?
3.
?
26.02.2019 12:02:00
1
8
схемата е ясна ! Краснодар изчезва и на негово място герберастите строят билдинги с магазини,офиси и платен подземен паркинг !
2.
Asdf
26.02.2019 11:52:07
0
8
Смърт забоклуци като този, на площада с бензин и клечката, чак тогава ще се оправим!
1.
Сбогом Краснодар
26.02.2019 11:48:00
1
10
Айде и Краснодар ще го направят частен след като не могат да си платят кредита.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори