×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изневяра ли е виртуалният секс?


16 Февруари 2019, Събота, 19:04 ч.

Възможно ли е да се изневери виртуално и как това влияе на връзката. Виртуалният секс става все по-популярен. Реших да опитам и аз и ето какво се получи

В търсачката написах „секс“ и „чат“ и последвах един от адресите в резултатите, пише сайтът Розали. Дори се регистрирах, честно отбелязвайки място на раждане, години, пол и за първи път измерените от много години назад мерки на кръшната ми снага.

Избрах определена група мъже, която ме интересува, да не са прекалено млади или стари, и започнах да сърфирам. Не ми е ясно кой от споделените от мен параметри беше толкова привлекателен, но нямаше и няколко минути след регистрацията ми и вече имаше шестима желаещи да завържат виртуален контакт с мен, подробно описвайки очакващите ме удоволствия. А след още няколко минути вече съвсем не бях наясно на какъв стадий на оргазма сме с притежателя на ник-а Черният магьосник, на какъв със Синия шаман, а за Lell и corderito – ми е трудно дори да го напиша.

С всяка изминала секунда лексиката ставаше все по-брутална, детайлите – по-подробни, а изпратените ми от тях снимки трябваше да ме доведат до възторжено състояние. Но когато се държах нетактично, проявявайки съмнение в истинността на демонстрираното достойнство, разговорът се разпадаше. Позволих си още няколко иронични забележки и ухажорите ми се разбягаха.

Бруталните мачовци в мрежата се оказаха раними души и лесно уязвими хора. Точно като в истинския живот. Около 30% от българите почти всеки ден влизат в интернет, където поне 12% от ресурсите са насочени към порно индустрията. За тези от нас, които искат да добавят страст в живота си, да реализират, макар и виртуално, сексуалните си фантазии, да общуват с непознати, или да преживеят кратко сексуално приключение, тук съблазните са прекалено много и на разстояние няколко клика с мишката. Но дали са толкова безобидни тези контакти?  

Новата изневяра?

„Наскоро заживяхме с моя приятел под един покрив и о, ужас! Открих, че той постоянно влиза в сайтове за запознанства и в порно сайтове споделя една от форум участничките по темата за интернет изневярата. А на мен повечето му сексуални фантазии са ми интересни и с удоволствие бих откликнала на тях.“

Членовете на интернет обществото веднага се включиха с разнопосочни мнения. Едните я съветваха да прави същото, защото тя също има право да фантазира и така ще промени гледната точка на партньора си. Докато други й даваха акъл веднага да си събира багажа и да бяга, или да се сдобие със здрави нерви и да търпи. Но да не се надява, че той ще се промени.

А какво чувстват мъжете и жените, седейки зад компютъра, докато партньорът им спи в съседната стая или гледа телевизия? Те с часове преглеждат сайтове за запознанства, без умора проверяват имейла си през час и общуват онлайн. Какво е това? Нова форма на изневяра? Може ли да се изневери в интернет?

„Не – счита Николай, който е женен от две години. Та нали аз никога не съм се запознавал в истинския живот с жените от чата. А когато съм със съпругата си, мисля единствено за нея.“

Но пък MariahDelMar, противно на Ники, е на мнение, че това си е истинска изневяра.

Кликването като измяна

Пепи посещава редовно порно сайтове, влиза в тях за разтоварване в моментите, в които жена му не желае да прави секс с него. Той също не приема виртуалните си похождения за изневяра, но признава, че се чувства неловко.

„Разбира се, че тук може да се говори за невярност – твърди психотерапевтът и сексолог Алайн Ерил. Когато единият от партньорите започва да крие нещо, да посвещава време на някого другиго, дори от екрана на компютъра, той отслабва интимната връзка с партньора и по този начин отдалечава любимия човек.“

„Но да реши изневяра ли е виртуалното приключение, или не, все пак трябва да прецени не този, който практикува този опит, а този, който не прави това“ твърди психоаналитикът Лоик Рош.

И ако мъжете, прекарващи достатъчно време в еротични сайтове, по-скоро се възбуждат от това и си мислят, че по този начин проникват в интимния свят на партньорката си, то жените подобна ситуация ги обижда.

„Тя преживява случката като реална изневяра – пояснява Ален Ерил, и започва да мисли, че мъжът й живее паралелен, интересен живот, който е много по-разнообразен, отколкото рутинният у дома.“

Така че, според сексолозите за мъжа всевъзможните еротични снимки са свят, който по никакъв начин не е свързан с реалните отношения в двойката и не засяга никой от двамата партньори. Жените, напротив, обикновено живеят в единен свят, в който всичко е преплетено и свързано.

Кое предизвиква срама?

Опасението, че ще остане неразбран кара един или друг човек да крие виртуалните си връзки.

„Сексуалната тема е едно от най-големите табута – смята един анкетираните мъже, посещаващ порно сайтове. Всяко неразбиране, несъгласие, шеги се възприемат крайно болезнено. Затова по-добре не си правете експерименти, споделяйте, обсъждайте преживяванията си, разкривайте опасенията си с половинката си.“

С това мнение е съгласен и сексологът Сергей Агарков: „Ако хванем партньора да прави виртуален секс, не бива да го обиждаме и да слагаме случката в графа „изневяра“, а по-добре да се включим във виртуала и да превърнем неловката ситуация в шега.“ За необсъждането на темата за виртуален секс играе роля и това, че оргазмът се достига чрез мастурбация, а с тази сексуална практика, неводеща до продължение на рода, традиционно е свързана представата за греха. Самозодоволяването се осъжда от църквата и от обществения морал.

Преход в реалността

Повечето посетители на еротични и порно сайтове и чатове не преминават границата и ограничават своите сексуални приключения в света на интернет. Много от тях поддържат връзка с някого, без да са се виждали с човека от монитора на живо. Те предупреждават чат партньора си, че са женени или във връзка и не възнамеряват да продължават контакта извън виртуалното пространство, дори ако мастурбира пред уеб камерата и пред очите на чужди жени.

„Виртуалността създава чувство на защитеност и несъмнено освобождава от чувството за вина, защото не предоставя физически контакт – казва Ален Ерил. Може ли да се говори за сексуалност, когато няма телесен контакт, нито непосредствено общуване? Сексът по интернет по-скоро представлява отражение на представата за връзка без задължения, реализират се сексуалните фантазии, но всъщност човек през цялото време остава насаме със себе си.

„Една от причините за практикуването на онлайн секс е нереализирането на много желания в леглото – твърди Сергей Агарков. На общуването в реалния живот може да попречи срамежливостта, некрасивият външен вид или ниският сексуален статус, комплексите и страховете. А с виртуалния партньор можете да фантазирате колкото искате и да се чувствате господар на положението.

Освен това, този вид секс е привлекателен и заради знанието, че при него не трябва да полагаш усилия – срещи, цветя, да се местиш от любимия удобен диван, да се обличаш подобаващо, да водиш дамата на ресторант и да се притесняваш за контрацептиви. Когато си пред екрана, те успокоява мисълта, че във всеки момент можеш да спреш и просто да излючиш компютъра. 


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
1
Коментара по темата
1.
проф. Ана
16.02.2019 20:52:44
0
3
Най-голямата изневяра е това ,там си пишат каквото си мислят! На първа среща са подготвени и действат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК
Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори