×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Визите и цените на билетите спират руските туристи за България


Визите и цените на билетите спират руските туристи за България
За да се привлекат повече руски туристи, трябва да се опрости визовия режим, посочи посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров
16 Февруари 2019, Събота, 21:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България

Визовите процедури и високите цени на билетите са основните пречки, които ограничават туристическите пътувания между България и Русия. За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България и на свой ред зае 17-та  позиция сред страните, в които пътуват българите.

Резултатът показва огромен неоползотворен потенициал в сферата на туризма, обобщиха участниците в кръглата маса за туризма.

Форумът бе организират от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТТП) и събра на едно място търговски организации от двете страни, водещи туроператори,  мениджъри на хотели и експерти.

Водени от разбирането, че Русия е сред най-важните ни туристически пазари, имаме аташе по туризма и самостоятелно представителство на България с ресор Туризъм към българското посолство в Москва. Акредитираме нови руски туроператори, предвижда се увеличаване на чартърните полети за предстоящия сезон от различни градове и региони на Руската федерация“, каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

България е известна не само с морски летен туризъм и ски ваканциите през зимата. „Стараем се да я представяме и като страна на здравето, както и с възможностите за целогодишен детски, културно-исторически, религиозентуризъм“, кометира  на свой ред Албена Методиева от Министерството на туризма.

За да се привлекат повече руски туристи, е необходимо да се опрости визовия режим, посочи от своя страна посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров. Многократните визи, които някои европейски страни предоставят на руските граждани, доведоха до значителен ръст на туристическия поток към тях, посочи и търговският представител на РФ в България Константин Артюшин.

Другият проблем са цените на билетите, които към момента остават високи, посочи посланик Макаров и предложи освобождаване на превозвачите от някои такси, което ще повлече цените надолу.

Развитието на транспорта, комуникациите и информационните системи за крайния клиент са условията за ръст в сектора, каза от своя страна Георги Минчев – председател на Българо-руската търговско-промишлена палата. Като организация на бизнеса, в БРТПП оценяваме огромната роля на туризма във формирането на БВП на България и искаме да създадем платформа, за да подкрепим развитието му, посочи още Георги Минчев.

На кръглата маса стана ясно, че предстои българо-руски бизнес форум в София, на който представители на туристическия бранш от България и Русия ще проведат двустранни срещи и ще се запознаят с инвестиционните възможности на страната ни в областта на туризма.

 
"Ама това не е Слави?!"
"Ама това не е Слави?!" 28/01/2020, Вторник 14:15 3
16
Коментара по темата
16.
брех
28.02.2019 16:40:49
0
0
Много хубаво! :)
15.
Петър
18.02.2019 06:17:22
0
0
Аз,
Пазара има прекрасни условия, които властта унищожава! Храната ни е прекрасна, ракията.. еми няма такава напитка! Виното да не пропусна, коняка, ехх! Какво сме виновни ние, че недодяланите болшевики, или островитянчета искат да се наливат до умряло със чист спирт? Има прекрасни бази, има е такива, които са просто една перачница за пари, зад която стои властта, която унищожава прекрасната ни природа!
Обслужването е пари, които не се дават от властта, която е собственик на занемарените бази, но па си внася роби, защото българката видиш ли не раждала!!!
За едно си прав/а, "ден година храни". Но, това се променя, стига да го искаме!
14.
Аз
17.02.2019 11:47:41
4
6
Трябвали платежоспособни туристи. Дай да видим какво се предлага на пазара и защо те ще дойдат в Бг?? Храната ли е като хората, флшивия алкохол, занемарените хотели, да не говорим за обслужването. Само като ги грабнат с измамните таксита от летището за старт и до там . Най-големия враг на Бг туризъма е “Ден година храни”. Те хората вече нещат и да чуят за Бг. Само алкохолен туризъм за английски кансели и това е.
13.
мамаша от талаша в раша
17.02.2019 11:16:59
5
6
Пияната сган огладня - орталъка орева! Скъпо им било. Що не ходите на почивка в Крим бе "товарищи" с болшевишка отрова в главата? Ами защото откакто го окупирахте той стана същата кочина като останалата Русия. Затова! Както когато преди време нападнахте Финландия (пак да "освобождавате") и каквото успяхте да заграбите го превърнахте в руска кочина. И китните финландски градчета превърнахте в кенефи. Сега от едната страна на границата е рай, а от другата прокълнатата територия на Империята на злото.
Пуся заповяда - марш в Крим. Скоро време пак ще преминете на купони...
12.
Михал Мишкоед
17.02.2019 10:26:35
5
4
Преди 50 год. в соц.Б-я имаше про западна нагласа на населението. Примери много. Един от тях - Никак не беше модерно да имаш дом.животно-куче или котка/и/. Сега на обратно - почва се проруска истерия -във всеки дом дом.любимец /и/ . Вместо деца -кучета и котки...най-модернот в русия днес.
11.
До долния патър
17.02.2019 09:57:43
1
4
Естествено че ще го изолират. На тях им трябват хора които да слушкат и козируват, а не да си отварят устата.
10.
Хлй
17.02.2019 09:38:00
4
7
Първо ги изгониха, сега се чудят как да ги върнат. Визи, скъпи билети и още нещо: Отношението към тях, обслужването и мърлячеството на заетите също е фактор.
9.
Петър
17.02.2019 09:26:43
5
5
Възпрепятства ги руската държава, масажисте! А, не Ние.
8.
Масажист
17.02.2019 08:55:34
4
6
Да възпрепятстваш с разни псевдо демократични средства руските туристи е унищожаване на най-силния български бизнес.това е антибългарска политика насочена срещу устоите на държавата - икономиката. Експорта на туристическа услуга остана като последния експортен продукт на българската икономика. Да продаваш на изток е цел на всяка икономика от запада.
7.
Петър
17.02.2019 07:22:07
1
5
НЕОРГАНИЗИРАН ТУРИЗЪМ (по предварителна договорка)

1. Вариант 1:Копие от предварителния договор; Акт15 или 16 (удостоверяващи въвеждането в експлоатация);
Документи, потвърждаващи заплащането на имота (не по-малко от 30%);

ИЛИ

Вариант 2: Резервация на хотел от компанията-строител (факсимилно или сканирано копие).
Резервацията не може да бъде оформена за имот, който се придобива от заявителя и неговото семейство. В резервацията на фирмена бланка трябва да са описани всички заминаващи поименно,
Сроковете на пребиваване, както и реквизитите на хотела, с печат и подпис на длъжностното лице.
Също така е необходимо потвърждение на факта за заплащане на хотела от страна на заявителя.
2. Справка от местоработата на фирмена бланка с печат, посочване на адреса, работния телефон, длъжността и възнаграждението на заявителя.
3. Доказателство за наличие на достатъчно парични средства за извършване на пътуването (справка за закупуването на валута /пътнически чекове/ актуално извлечение от банковата сметка и т.н.) като се изискват 50 евро за денонощие пребиваване на човек (но не по-малко от 500 евро за целия срок на пътуването).
Колко по опростено от това?
Цените на самите визи пък са смешни, ако ги съпоставим с техните! Колкото до цените на билетите .... до колкото ми е известно Аерофлот е държавна компания на Русия, не на България! Защо в България има евтини полети, а в Русия не? А, Русия е един от мегаломаните в горивото!!! Дето се вика, за без пари могат да ги извозват до всяка точка на света!!
6.
Жожо Чимово
17.02.2019 01:09:26
3
11
имам една мечта , както е казал Ейбрихам Линкълн .. Половината хотели в Сл.бряг да се съборят или намалят като етажи и комплекса пак да стане едно уютно и желано място за почивка ..
5.
Павел
17.02.2019 01:05:53
2
13
Вместо да се стремим да привлечем платежоспособни западни туристи, действаме само за привличането на североазиатски орангутани. Ама като се замисля каквито са ни хотелиерите, такива са ни и туристите
4.
:-)
17.02.2019 00:22:53
4
9
Който не му отърва отИва на БАЛТИЙСКО море водата е топла лятото е 10” по целзий слънчево слънцето се показва много рядко
3.
Топчо
16.02.2019 22:40:01
11
19
Да им ги увеличат даже!
В България идват само скъсани рашки. Всеки искат скитки, и дъвка да си купува говедото, мрънка за отстъпка. С тези обезценени рубли, да си ходят на Сочи. Тука ни трябват платежоспособни туристи а не скрънзливи блядове!
2.
вън руските мърши
16.02.2019 22:33:30
11
15
Билетите им били скъпи,визи има ли,това било онова било....що не си ебете майката нахални и арогантни руски боклуци,големи претенции,мишки насрани
1.
Сико
16.02.2019 21:59:38
9
17
Така са си добре мужиците!!!
Никви отстъпки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вдигат парите за фонд „Инвитро", 100 семейства чакат помощ Вдигат парите за фонд „Инвитро", 100 семейства чакат помощ

Подкрепихме бюджета, защото администрацията продължи нашата политика, каза д-р Георги Митев от СДС

Кметовете от Бургаско да се присъединят към Фонда за стимулиране на полетите, за да привлечем лоу кост компаниите Кметовете от Бургаско да се присъединят към Фонда за стимулиране на полетите, за да привлечем лоу кост компаниите

Това е огромна възможност за развитието на туризма, особено извън сезона, особено когато става въпрос за по-малките общини, защото те са със силно изразен туристически характер на икономиката

Експерт с важни съвети за защита в дигиталния свят Експерт с важни съвети за защита в дигиталния свят

Инж. Ростислав Петров е председател на Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери

Следващата жертва на коронавируса: Американската технологична индустрия Следващата жертва на коронавируса: Американската технологична индустрия

Почти всички iPhone в света са произведени в Китай, а Facebook забранява на служителите си да пътуват до страната

Пияният до козирката Стойчо помете бездомно куче на ул. „Иван Вазов” в Бургас Пияният до козирката Стойчо помете бездомно куче на ул. „Иван Вазов” в Бургас

Мъжът изобщо не спрял автомобила, за да види какво се случва

54% от българите искат референдум за влизането в еврозоната 54% от българите искат референдум за влизането в еврозоната

Данните са от проучване на "Тренд", проведено по поръчка на Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП)

Ползваме интернет активно, но пак сме в дъното на класацията в ЕС Ползваме интернет активно, но пак сме в дъното на класацията в ЕС

Изпреварваме обаче Италия и Великобритания по пазаруване онлайн 

Феноменален: Федерер спаси 7 мачбола в Мелбърн Феноменален: Федерер спаси 7 мачбола в Мелбърн

 Маестрото се измъкна в невероятен двубой с Тенис Сандгрен

Борисов: Цените няма да се повишат, след като влезем в еврозоната Борисов: Цените няма да се повишат, след като влезем в еврозоната

Половината българи са против въвеждането на еврото, само 19% са "за", сочи изследване

"За" или "Против" крематориума за 8 млн.лева на Кристиян Киров в Камено "За" или "Против" крематориума за 8 млн.лева на Кристиян Киров в Камено

В инсталацията ще бъдат инвестирани около 8 милиона лева, икономиката в Камено значително ще се повиши, уверяват инвеститорите

75 г. откакто Червената армия влезе в Аушвиц: Спомен за Холокоста 75 г. откакто Червената армия влезе в Аушвиц: Спомен за Холокоста

Как концентрационният лагер Аушвиц-Биркенау стана център на Холокоста

Коронавирусът потопи световните борси дълбоко на червено Коронавирусът потопи световните борси дълбоко на червено

Епидемията може да окаже силен негативен ефект върху глобалната икономика

Доказано с ДНК: Белгийският крал с незаконна дъщеря Доказано с ДНК: Белгийският крал с незаконна дъщеря

Делфин Боел няма да вземе титла, но може да претендира за дял от наследството

Българка, блокирана в Ухан: Създава се психоза със смъртоносния коронавирус Българка, блокирана в Ухан: Създава се психоза със смъртоносния коронавирус

С маска и ръкавици няма опасност да се заразим, но не ни пускат да се приберем, споделя Преслава Пешкова

Извънземни над САЩ, снимаха гигантска летяща чиния над Тесла Извънземни над САЩ, снимаха гигантска летяща чиния над Тесла

Летящото „чудовище“ било с големината на три или дори четири футболни игрища

Мадона си взе почивка заради лекари Мадона си взе почивка заради лекари

Отмени концерта си в Лондон

Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света

Легендата на "ЛА Лейкърс" беше истинска икона в баскетбола

Бащата на Меган Маркъл ще се радва да я види, дори и в съда Бащата на Меган Маркъл ще се радва да я види, дори и в съда

Тя и принц Хари са наранили кралица Елизабет Втора с изненадващото си решение да се откажат от кралските си ангажименти, смята той

Силно земетресение разтърси Иран Силно земетресение разтърси Иран

Трусът е усетен в района на град Шираз в провинция Фарс

Дъщерята на Коби Брайънт Джина загинала заедно с баща си Дъщерята на Коби Брайънт Джина загинала заедно с баща си

Джина, наричана още Джиджи бе просперираща млада баскетболистка

Димитър Рачков към Слави: Ти си ми идол! Виц на деня Виц на деня Криза на средната възраст при мъжа - когато любовницата по нищо не се различава от жената... Виц на деня Виц на деня - Провървя ти, Дребосъче, спечели апартамент в Дубайски небостъргач... - каза запъхтения Карлсон. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Рождените дни са много полезни за хората. Колкото повече ги имате, толкова повече ще живеете
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори