×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Визите и цените на билетите спират руските туристи за България


Визите и цените на билетите спират руските туристи за България
За да се привлекат повече руски туристи, трябва да се опрости визовия режим, посочи посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров
16 Февруари 2019, Събота, 21:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България

Визовите процедури и високите цени на билетите са основните пречки, които ограничават туристическите пътувания между България и Русия. За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България и на свой ред зае 17-та  позиция сред страните, в които пътуват българите.

Резултатът показва огромен неоползотворен потенициал в сферата на туризма, обобщиха участниците в кръглата маса за туризма.

Форумът бе организират от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТТП) и събра на едно място търговски организации от двете страни, водещи туроператори,  мениджъри на хотели и експерти.

Водени от разбирането, че Русия е сред най-важните ни туристически пазари, имаме аташе по туризма и самостоятелно представителство на България с ресор Туризъм към българското посолство в Москва. Акредитираме нови руски туроператори, предвижда се увеличаване на чартърните полети за предстоящия сезон от различни градове и региони на Руската федерация“, каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

България е известна не само с морски летен туризъм и ски ваканциите през зимата. „Стараем се да я представяме и като страна на здравето, както и с възможностите за целогодишен детски, културно-исторически, религиозентуризъм“, кометира  на свой ред Албена Методиева от Министерството на туризма.

За да се привлекат повече руски туристи, е необходимо да се опрости визовия режим, посочи от своя страна посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров. Многократните визи, които някои европейски страни предоставят на руските граждани, доведоха до значителен ръст на туристическия поток към тях, посочи и търговският представител на РФ в България Константин Артюшин.

Другият проблем са цените на билетите, които към момента остават високи, посочи посланик Макаров и предложи освобождаване на превозвачите от някои такси, което ще повлече цените надолу.

Развитието на транспорта, комуникациите и информационните системи за крайния клиент са условията за ръст в сектора, каза от своя страна Георги Минчев – председател на Българо-руската търговско-промишлена палата. Като организация на бизнеса, в БРТПП оценяваме огромната роля на туризма във формирането на БВП на България и искаме да създадем платформа, за да подкрепим развитието му, посочи още Георги Минчев.

На кръглата маса стана ясно, че предстои българо-руски бизнес форум в София, на който представители на туристическия бранш от България и Русия ще проведат двустранни срещи и ще се запознаят с инвестиционните възможности на страната ни в областта на туризма.

 




Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
16
Коментара по темата
16.
брех
28.02.2019 16:40:49
0
0
Много хубаво! :)
15.
Петър
18.02.2019 06:17:22
0
0
Аз,
Пазара има прекрасни условия, които властта унищожава! Храната ни е прекрасна, ракията.. еми няма такава напитка! Виното да не пропусна, коняка, ехх! Какво сме виновни ние, че недодяланите болшевики, или островитянчета искат да се наливат до умряло със чист спирт? Има прекрасни бази, има е такива, които са просто една перачница за пари, зад която стои властта, която унищожава прекрасната ни природа!
Обслужването е пари, които не се дават от властта, която е собственик на занемарените бази, но па си внася роби, защото българката видиш ли не раждала!!!
За едно си прав/а, "ден година храни". Но, това се променя, стига да го искаме!
14.
Аз
17.02.2019 11:47:41
4
6
Трябвали платежоспособни туристи. Дай да видим какво се предлага на пазара и защо те ще дойдат в Бг?? Храната ли е като хората, флшивия алкохол, занемарените хотели, да не говорим за обслужването. Само като ги грабнат с измамните таксита от летището за старт и до там . Най-големия враг на Бг туризъма е “Ден година храни”. Те хората вече нещат и да чуят за Бг. Само алкохолен туризъм за английски кансели и това е.
13.
мамаша от талаша в раша
17.02.2019 11:16:59
5
6
Пияната сган огладня - орталъка орева! Скъпо им било. Що не ходите на почивка в Крим бе "товарищи" с болшевишка отрова в главата? Ами защото откакто го окупирахте той стана същата кочина като останалата Русия. Затова! Както когато преди време нападнахте Финландия (пак да "освобождавате") и каквото успяхте да заграбите го превърнахте в руска кочина. И китните финландски градчета превърнахте в кенефи. Сега от едната страна на границата е рай, а от другата прокълнатата територия на Империята на злото.
Пуся заповяда - марш в Крим. Скоро време пак ще преминете на купони...
12.
Михал Мишкоед
17.02.2019 10:26:35
5
4
Преди 50 год. в соц.Б-я имаше про западна нагласа на населението. Примери много. Един от тях - Никак не беше модерно да имаш дом.животно-куче или котка/и/. Сега на обратно - почва се проруска истерия -във всеки дом дом.любимец /и/ . Вместо деца -кучета и котки...най-модернот в русия днес.
11.
До долния патър
17.02.2019 09:57:43
1
4
Естествено че ще го изолират. На тях им трябват хора които да слушкат и козируват, а не да си отварят устата.
10.
Хлй
17.02.2019 09:38:00
4
7
Първо ги изгониха, сега се чудят как да ги върнат. Визи, скъпи билети и още нещо: Отношението към тях, обслужването и мърлячеството на заетите също е фактор.
9.
Петър
17.02.2019 09:26:43
5
5
Възпрепятства ги руската държава, масажисте! А, не Ние.
8.
Масажист
17.02.2019 08:55:34
4
6
Да възпрепятстваш с разни псевдо демократични средства руските туристи е унищожаване на най-силния български бизнес.това е антибългарска политика насочена срещу устоите на държавата - икономиката. Експорта на туристическа услуга остана като последния експортен продукт на българската икономика. Да продаваш на изток е цел на всяка икономика от запада.
7.
Петър
17.02.2019 07:22:07
1
5
НЕОРГАНИЗИРАН ТУРИЗЪМ (по предварителна договорка)

1. Вариант 1:Копие от предварителния договор; Акт15 или 16 (удостоверяващи въвеждането в експлоатация);
Документи, потвърждаващи заплащането на имота (не по-малко от 30%);

ИЛИ

Вариант 2: Резервация на хотел от компанията-строител (факсимилно или сканирано копие).
Резервацията не може да бъде оформена за имот, който се придобива от заявителя и неговото семейство. В резервацията на фирмена бланка трябва да са описани всички заминаващи поименно,
Сроковете на пребиваване, както и реквизитите на хотела, с печат и подпис на длъжностното лице.
Също така е необходимо потвърждение на факта за заплащане на хотела от страна на заявителя.
2. Справка от местоработата на фирмена бланка с печат, посочване на адреса, работния телефон, длъжността и възнаграждението на заявителя.
3. Доказателство за наличие на достатъчно парични средства за извършване на пътуването (справка за закупуването на валута /пътнически чекове/ актуално извлечение от банковата сметка и т.н.) като се изискват 50 евро за денонощие пребиваване на човек (но не по-малко от 500 евро за целия срок на пътуването).
Колко по опростено от това?
Цените на самите визи пък са смешни, ако ги съпоставим с техните! Колкото до цените на билетите .... до колкото ми е известно Аерофлот е държавна компания на Русия, не на България! Защо в България има евтини полети, а в Русия не? А, Русия е един от мегаломаните в горивото!!! Дето се вика, за без пари могат да ги извозват до всяка точка на света!!
6.
Жожо Чимово
17.02.2019 01:09:26
3
11
имам една мечта , както е казал Ейбрихам Линкълн .. Половината хотели в Сл.бряг да се съборят или намалят като етажи и комплекса пак да стане едно уютно и желано място за почивка ..
5.
Павел
17.02.2019 01:05:53
2
13
Вместо да се стремим да привлечем платежоспособни западни туристи, действаме само за привличането на североазиатски орангутани. Ама като се замисля каквито са ни хотелиерите, такива са ни и туристите
4.
:-)
17.02.2019 00:22:53
4
9
Който не му отърва отИва на БАЛТИЙСКО море водата е топла лятото е 10” по целзий слънчево слънцето се показва много рядко
3.
Топчо
16.02.2019 22:40:01
11
19
Да им ги увеличат даже!
В България идват само скъсани рашки. Всеки искат скитки, и дъвка да си купува говедото, мрънка за отстъпка. С тези обезценени рубли, да си ходят на Сочи. Тука ни трябват платежоспособни туристи а не скрънзливи блядове!
2.
вън руските мърши
16.02.2019 22:33:30
11
15
Билетите им били скъпи,визи има ли,това било онова било....що не си ебете майката нахални и арогантни руски боклуци,големи претенции,мишки насрани
1.
Сико
16.02.2019 21:59:38
9
17
Така са си добре мужиците!!!
Никви отстъпки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори