×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Черноморец победи с 4:0 Верея, излезе на второ място в Югоизточната В група
  • В неделя са изборите в с.Изворище. Кандидатът е един - Емине Сербез, издигната от ДПС
  • Борисов: Няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията
  • 34% от управителите на хотели у нас отчитат ръст на приходите през август
  • Откриха телата на всички загинали в самолетната катастрофа в Украйна
  • Путин предлага на САЩ споразумение с взаимни гаранции за ненамеса в изборите
  • Атентаторът в Париж атакувал заради повторното публикуване на карикатурите на пророка Мохамед
  • 54 с Covid-19 в Румъния починаха за денонощие
НА ЖИВО

Визите и цените на билетите спират руските туристи за България


Визите и цените на билетите спират руските туристи за България
За да се привлекат повече руски туристи, трябва да се опрости визовия режим, посочи посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров
16 Февруари 2019, Събота, 21:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България

Визовите процедури и високите цени на билетите са основните пречки, които ограничават туристическите пътувания между България и Русия. За няколко години руската страна се нареди от 4-та на 6-то място в общия поток от туристи, пристигащи в България и на свой ред зае 17-та  позиция сред страните, в които пътуват българите.

Резултатът показва огромен неоползотворен потенициал в сферата на туризма, обобщиха участниците в кръглата маса за туризма.

Форумът бе организират от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТТП) и събра на едно място търговски организации от двете страни, водещи туроператори,  мениджъри на хотели и експерти.

Водени от разбирането, че Русия е сред най-важните ни туристически пазари, имаме аташе по туризма и самостоятелно представителство на България с ресор Туризъм към българското посолство в Москва. Акредитираме нови руски туроператори, предвижда се увеличаване на чартърните полети за предстоящия сезон от различни градове и региони на Руската федерация“, каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

България е известна не само с морски летен туризъм и ски ваканциите през зимата. „Стараем се да я представяме и като страна на здравето, както и с възможностите за целогодишен детски, културно-исторически, религиозентуризъм“, кометира  на свой ред Албена Методиева от Министерството на туризма.

За да се привлекат повече руски туристи, е необходимо да се опрости визовия режим, посочи от своя страна посланикът на Руската Федерация в България Анатолий Макаров. Многократните визи, които някои европейски страни предоставят на руските граждани, доведоха до значителен ръст на туристическия поток към тях, посочи и търговският представител на РФ в България Константин Артюшин.

Другият проблем са цените на билетите, които към момента остават високи, посочи посланик Макаров и предложи освобождаване на превозвачите от някои такси, което ще повлече цените надолу.

Развитието на транспорта, комуникациите и информационните системи за крайния клиент са условията за ръст в сектора, каза от своя страна Георги Минчев – председател на Българо-руската търговско-промишлена палата. Като организация на бизнеса, в БРТПП оценяваме огромната роля на туризма във формирането на БВП на България и искаме да създадем платформа, за да подкрепим развитието му, посочи още Георги Минчев.

На кръглата маса стана ясно, че предстои българо-руски бизнес форум в София, на който представители на туристическия бранш от България и Русия ще проведат двустранни срещи и ще се запознаят с инвестиционните възможности на страната ни в областта на туризма.

 
16
Коментара по темата
16.
брех
28.02.2019 16:40:49
0
0
Много хубаво! :)
15.
Петър
18.02.2019 06:17:22
0
0
Аз,
Пазара има прекрасни условия, които властта унищожава! Храната ни е прекрасна, ракията.. еми няма такава напитка! Виното да не пропусна, коняка, ехх! Какво сме виновни ние, че недодяланите болшевики, или островитянчета искат да се наливат до умряло със чист спирт? Има прекрасни бази, има е такива, които са просто една перачница за пари, зад която стои властта, която унищожава прекрасната ни природа!
Обслужването е пари, които не се дават от властта, която е собственик на занемарените бази, но па си внася роби, защото българката видиш ли не раждала!!!
За едно си прав/а, "ден година храни". Но, това се променя, стига да го искаме!
14.
Аз
17.02.2019 11:47:41
4
6
Трябвали платежоспособни туристи. Дай да видим какво се предлага на пазара и защо те ще дойдат в Бг?? Храната ли е като хората, флшивия алкохол, занемарените хотели, да не говорим за обслужването. Само като ги грабнат с измамните таксита от летището за старт и до там . Най-големия враг на Бг туризъма е “Ден година храни”. Те хората вече нещат и да чуят за Бг. Само алкохолен туризъм за английски кансели и това е.
13.
мамаша от талаша в раша
17.02.2019 11:16:59
5
6
Пияната сган огладня - орталъка орева! Скъпо им било. Що не ходите на почивка в Крим бе "товарищи" с болшевишка отрова в главата? Ами защото откакто го окупирахте той стана същата кочина като останалата Русия. Затова! Както когато преди време нападнахте Финландия (пак да "освобождавате") и каквото успяхте да заграбите го превърнахте в руска кочина. И китните финландски градчета превърнахте в кенефи. Сега от едната страна на границата е рай, а от другата прокълнатата територия на Империята на злото.
Пуся заповяда - марш в Крим. Скоро време пак ще преминете на купони...
12.
Михал Мишкоед
17.02.2019 10:26:35
5
4
Преди 50 год. в соц.Б-я имаше про западна нагласа на населението. Примери много. Един от тях - Никак не беше модерно да имаш дом.животно-куче или котка/и/. Сега на обратно - почва се проруска истерия -във всеки дом дом.любимец /и/ . Вместо деца -кучета и котки...най-модернот в русия днес.
11.
До долния патър
17.02.2019 09:57:43
1
4
Естествено че ще го изолират. На тях им трябват хора които да слушкат и козируват, а не да си отварят устата.
10.
Хлй
17.02.2019 09:38:00
4
7
Първо ги изгониха, сега се чудят как да ги върнат. Визи, скъпи билети и още нещо: Отношението към тях, обслужването и мърлячеството на заетите също е фактор.
9.
Петър
17.02.2019 09:26:43
5
5
Възпрепятства ги руската държава, масажисте! А, не Ние.
8.
Масажист
17.02.2019 08:55:34
4
6
Да възпрепятстваш с разни псевдо демократични средства руските туристи е унищожаване на най-силния български бизнес.това е антибългарска политика насочена срещу устоите на държавата - икономиката. Експорта на туристическа услуга остана като последния експортен продукт на българската икономика. Да продаваш на изток е цел на всяка икономика от запада.
7.
Петър
17.02.2019 07:22:07
1
5
НЕОРГАНИЗИРАН ТУРИЗЪМ (по предварителна договорка)

1. Вариант 1:Копие от предварителния договор; Акт15 или 16 (удостоверяващи въвеждането в експлоатация);
Документи, потвърждаващи заплащането на имота (не по-малко от 30%);

ИЛИ

Вариант 2: Резервация на хотел от компанията-строител (факсимилно или сканирано копие).
Резервацията не може да бъде оформена за имот, който се придобива от заявителя и неговото семейство. В резервацията на фирмена бланка трябва да са описани всички заминаващи поименно,
Сроковете на пребиваване, както и реквизитите на хотела, с печат и подпис на длъжностното лице.
Също така е необходимо потвърждение на факта за заплащане на хотела от страна на заявителя.
2. Справка от местоработата на фирмена бланка с печат, посочване на адреса, работния телефон, длъжността и възнаграждението на заявителя.
3. Доказателство за наличие на достатъчно парични средства за извършване на пътуването (справка за закупуването на валута /пътнически чекове/ актуално извлечение от банковата сметка и т.н.) като се изискват 50 евро за денонощие пребиваване на човек (но не по-малко от 500 евро за целия срок на пътуването).
Колко по опростено от това?
Цените на самите визи пък са смешни, ако ги съпоставим с техните! Колкото до цените на билетите .... до колкото ми е известно Аерофлот е държавна компания на Русия, не на България! Защо в България има евтини полети, а в Русия не? А, Русия е един от мегаломаните в горивото!!! Дето се вика, за без пари могат да ги извозват до всяка точка на света!!
6.
Жожо Чимово
17.02.2019 01:09:26
3
11
имам една мечта , както е казал Ейбрихам Линкълн .. Половината хотели в Сл.бряг да се съборят или намалят като етажи и комплекса пак да стане едно уютно и желано място за почивка ..
5.
Павел
17.02.2019 01:05:53
2
13
Вместо да се стремим да привлечем платежоспособни западни туристи, действаме само за привличането на североазиатски орангутани. Ама като се замисля каквито са ни хотелиерите, такива са ни и туристите
4.
:-)
17.02.2019 00:22:53
4
9
Който не му отърва отИва на БАЛТИЙСКО море водата е топла лятото е 10” по целзий слънчево слънцето се показва много рядко
3.
Топчо
16.02.2019 22:40:01
11
19
Да им ги увеличат даже!
В България идват само скъсани рашки. Всеки искат скитки, и дъвка да си купува говедото, мрънка за отстъпка. С тези обезценени рубли, да си ходят на Сочи. Тука ни трябват платежоспособни туристи а не скрънзливи блядове!
2.
вън руските мърши
16.02.2019 22:33:30
11
15
Билетите им били скъпи,визи има ли,това било онова било....що не си ебете майката нахални и арогантни руски боклуци,големи претенции,мишки насрани
1.
Сико
16.02.2019 21:59:38
9
17
Така са си добре мужиците!!!
Никви отстъпки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Помните ли Велимира, която преди години избяга от родителите си? Арестуваха я заради кражби Помните ли Велимира, която преди години избяга от родителите си? Арестуваха я заради кражби

27-годишната бургазлийка вече е с богато криминално досие

Докато всички спят: Топ 3 правила за тих секс Докато всички спят: Топ 3 правила за тих секс

Вижте ги:

Какво е да имаш връзка с емоционална личност Какво е да имаш връзка с емоционална личност

За тези хора романтиката е нещо съществено

Кои физиономии и мимики издават, че харесваме някого Кои физиономии и мимики издават, че харесваме някого

Вижте какво показва проучване

4 зодии, на които е трудно да устоите 4 зодии, на които е трудно да устоите

Ето кои са те

Скулптори-номади изваяха Пегас и загадъчна дама на плажа в Бургас Скулптори-номади изваяха Пегас и загадъчна дама на плажа в Бургас

Шедьоврите от пясък са дело на англичанина Пол Хогард и съпругата му Реми Гийрц, които преди седмица изваяха красива русалка

 

Млад красавец стимулирал Венета Райкова за новата й книга Млад красавец стимулирал Венета Райкова за новата й книга

Мистериозният любовник толкова е завъртял главата на Венета, че тя дори му посвещава корицата на осмата си книга

 

7 неоспорими истини за Везните 7 неоспорими истини за Везните

Везните са изключително лоялни

Бургаски дрифтър връхлетя с БМВ-то си в насрещното в Пловдив, разби се в бус Бургаски дрифтър връхлетя с БМВ-то си в насрещното в Пловдив, разби се в бус

20-годишен водач на БМВ-то с бургаска регистрация  "палил" гуми  по бул "Цар Борис Трети Обединител" и започнал последователно преминаване от лента в лента, но изтървал колата и влязъл в насрещното

 

Пловдив с най-евтини горива, дизел и бензин на места - под 1,70 Пловдив с най-евтини горива, дизел и бензин на места - под 1,70

Днес общият индекс на намаление за трите масови артикула по бензиностанциите е 8,659 стотинки за литър

Трима загинаха в пожар в научен център на Huawei Трима загинаха в пожар в научен център на Huawei

Твърди се, че в сградата се разработват проекти за 5-G технологии

Почина единствената съпруга на Джеймс Бонд Почина единствената съпруга на Джеймс Бонд

Дъщерята на актрисата Рейчъл Стърлинг уточни, че майка ѝ е издъхнала от рак, който бил диагностициран през март

 

Под натиск: Премиерът на Ливан подаде оставка Под натиск: Премиерът на Ливан подаде оставка

В същото време той подчерта необходимостта да се реализира инициативата на Франция за стабилизиране на ситуацията в Ливан

 

Ново огнище на зараза в кланица с български работници в Германия Ново огнище на зараза в кланица с български работници в Германия

До този момент поне 26-ма са идентифицираните с вируса

Ужасна трагедия! 25 души загинаха при катастрофа на военен самолет край Харков Ужасна трагедия! 25 души загинаха при катастрофа на военен самолет край Харков

На борда имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на ВВС

Задържаха 7 души за нападението на "Шарли ебдо" Задържаха 7 души за нападението на "Шарли ебдо"

Единият заподозрян е арестуван на една от близките метростанции до редакцията и е 33-годишен алжирец

Мечка свали дрон, който я снимал (ВИДЕО) Мечка свали дрон, който я снимал (ВИДЕО)

Кадрите показват как мечка, ядейки риба на брега, в един момент забелязва дрона и със скок се опитва да го удари с лапата си

Протести в Марсилия след затварянето на търговските обекти заради коронавируса Протести в Марсилия след затварянето на търговските обекти заради коронавируса

Протестиращите, както и властите на втория по големина френски град, заплашват и със съдебни дела

Арестуван застреля полицай в лондонски участък Арестуван застреля полицай в лондонски участък

Извършителят е задържан

Джихадист кла с мачете четирима души край старата редакция на „Шарли Ебдо“ Джихадист кла с мачете четирима души край старата редакция на „Шарли Ебдо“

Състоянието на двама от ранените е критично, нападателят е арестуван

Святлана Цихановска, кандидат-президент на Беларус Святлана Цихановска, кандидат-президент на Беларус Днес Лукашенко просто излезе в пенсия, единственият лидер съм аз. Виц на деня Виц на деня Една Баба, дето лее куршум, викаше:
- Куршумът, бабе, лекува всичко!
Дон Вито Корлеоне изгради империя на това лечение. Права е бабата!
Виц на деня Виц на деня Жена се прибира с 12 бутилки вино, 2 бутилки уиски, 1 водка и 2 хляба. Мъжът ѝ:
- Гости ли ще имаме?
- Не!
- А защо ни е толкова хляб?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Връзката трябва да е 50 на 50. Той ми купува кола - аз я кара
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори