×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шоуменът Слави Трифонов: Лашкат ни душманската, честит Свети Валентин!


14 Февруари 2019, Четвъртък, 15:49 ч.

Ето какво написа Слави Трифонов във Фейсбук по повод днешния празник

 

Не знам колко от вас са влюбени и празнуват Свети Валентин. Но със сигурност знам, че днес нашите управляващи и нашите депутати празнуват Свети Валентин – защото те са влюбени в нас, те ни любят силно, даже, бих казал - лашкат ни душманската. А лашкането започна предпразнично късно снощи в правна комисия на НС и продължава днес, на Свети Валентин.
Снощи депутатите на практика елиминираха преференциалното гласуване – честит Свети Валентин!


Да припомня – преференцията е единствената досегашна форма на мажоритарен елемент в изборите. Много е вероятно оттук нататък не просто да няма изцяло мажоритарен вот, както поискаха на референдум 2 509 955 души, а да няма и минимална форма на мажоритарен вот. 
Т.е. вие, уважаеми 2 509 955 души, сте пълни наивници и как гласувате няма абсолютно никакво значение за тези, които ви любят. Те работят по други правила. 
Всъщност, аз се учудвам как по тия правила все още президент на България е Румен Радев, избран с 2 милиона гласа, а не Митьо Пищова с 15 000 гласа?!

Снощи депутатите елиминираха електронното гласуване – честит Свети Валентин!


Да припомня – според закон, приет от Народното събрание, електронно гласуване трябваше да има на предстоящите избори за Европейски парламент. Народното събрание уби този закон и електронно гласуване ще има някога си – вероятно като стъпи човек на Марс. 
Т.е. вие, уважаеми 1 883 411 души, подкрепили електронния вот на референдум още през 2015 г., сте пълни наивници и как гласувате няма абсолютно никакво значение за тези, които ви любят. 


„Мечтая в България да бъде въведено електронно гласуване и сънародниците ни в чужбина да не са принудени да се редят с часове на опашки, за да упражнят правото си на глас“, каза през 2015 г. Бойко Борисов. 


Днес, 3 години по-късно, над 2 милиона и половина българи от чужбина практически са лишени от възможността да гласуват на каквито и да е избори. 
И не само че няма да могат да гласуват, но вече никой не се и сеща за идеята за избирателен район „Чужбина“, който да излъчи свой депутат. През 2016 г. тази идея беше предложена от ГЕРБ, но беше отхвърлена в НС от ДПС и... ГЕРБ.


Депутатите нямат и никаква идея как да осигурят правото на глас на огромната диаспора българи във Великобритания след Брекзит. Вероятно ще има ограничение от едва 35 секции, а решението е просто – електронен вот.


Като причина да не се въвежда електронен вот се изтъква опасността от евентуална хакерска атака. С това ни плашат. В същото време в Швейцария обявиха награда от 130 000 евро за хакери от целия свят, които успеят да хакнат системата за електронно гласуване в кантоните. Значи, в Швейцария правят всичко възможно да докажат на гражданите си, че електронното гласуване не може да бъде манипулирано, а в България – абсолютно нищо не правят и така се опитват да ни убедят колко е опасно такова гласуване. 
За нашите депутати обаче никак не е опасен силно субективният човешки елемент при преброяване на бюлетините. Например, преправянето на протоколи не е опасно – то е сигурно. Не е опасна и голямата отговорност, делегирана на некомпетентни и партийно лоялни секционни избирателни комисии. Нещо повече – членовете на секционните избирателни комисии ще са без образователен ценз.

И това приеха снощи депутатите – честит Свети Валентин!


Депутатите отхвърлиха и машинното гласуване във всички секции – честит Свети Валентин! Обещаха го за 2021 г. А дотогава пак могат да се отметнат. 
По закон, от 2016 г. е задължително да има машинно гласуване във всички секции, но такова няма и ЦИК на няколко пъти нарушава закона. Т.е. вие, уважаеми над 7 милиона българи, сте пълни наивници, които трябва да спазвате законите, докато основни институции могат да нарушават законите, както си искат. 
„И ние мечтаем и желаем машинно гласуване, но трябва да приемем разумно и обективно нашите мечти“, каза наскоро геният на правната мисъл Данаил Кирилов, още един мечтател сред управляващите.


Депутатите отхвърлиха и възможността да се изчистят избирателните списъци от около 1 милион „мъртви души“ - честит Свети Валентин!


Да припомним - на парламентарните избори през 2017 г. право на глас имаха 6 810 341 души. За същата година Световната банка изчислява броя на всички българи на 7 075 990. Забележете – броят на избирателите е почти равен на числеността на населението Т.е. вие, уважаеми българи, сте пълни наивници, защото в тая държава няма никакви деца.

Депутатите продължават да настояват предстоящите избори тази година да се проведат при сегашния състав на ЦИК, нищо че мандата на този ЦИК изтича през март – честит Свети Валентин! 


Да припомним – по закон този ЦИК трябва да бъде освободен и да бъдат избрани нови членове. Защото и според основния закон – Конституцията, мандатността е защитен механизъм на демокрацията. 
Да, но явно тоя ЦИК е много удобен – не е съставен от независими професионалисти по изборния процес, а е съставен от партийни представители. А и освен това, както казахме, може да си нарушава закона без последици. 


Това, между другото, е същият ЦИК, който в нарушение на закона постанови да не се броят бюлетините без плик на последния национален референдум. И не го казвам аз, казва го Върховният административен съд.

Освен всичко друго, депутатите приеха, че трябва да облекчат работата на същия Върховен административен съд и така вече съдът няма да се произнася по жалби и сигнали за нарушения на изборния процес – честит Свети Валентин!


И други скандални неща приеха на второ четене в правна комисия, но каквото и от това да мине в пленарна зала, лашкането не е малко, нали? Въпросът сега е: Кога любените и любещите ще си разменят позициите?


 




1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Трифон Славев
15.02.2019 07:43:45
0
3
Пак почнах да се правя на много разбиращ и "страдащ за народа хайдутин". "Лашкат НИ здраво"...на мен,суверенът,ми е най-трудно - във къщата ми за милиони,с 10-те ми охрани,джиповете,курвите и бялото.Това не е живот,а мъка,уважаеми зрители! Знам,че всеки средностатистически българин живее точно така и затова плача за него всяка вечер.
Много ми знае иначе балалайката за избори и за референдуми и все приказвам как "два милиона и половина души гласуваха за промяна".Ама като дойде време за протести,начело с мен,хъша на Майка България,седнал на разстегателно столче пред парламента къде бяха тея два милиона и половина,а? 200 човека протест,половината мои служители,които съм ги задължил да дойдат и Йоло Денев.Трябваше да се сетя по-рано,че това моето не е да организирам концерт с чалги и пиене,че да дойдат 30 000 души да се дерат на гюбеците пияни и заляни.Сам си отговарям аз май за "народа,дето го има". Има го,ама за ядене,пиене и кючеци.И да ми гледа шоуто как ги плюя " скапаните политици" (само не и като дойдат на живо...тогава водим "консенсусен диалог". Ама тръгнат ли си - отрови до откат! Това е формата на шоуто,уважаеми зрители! ).За протести и за трезво действие спрямо управляващата "шайка" (разбрах,че е много модерна дума в момента,моята приятелка Елена Йончева,която не е депутат ми каза и смятам да я използвам често...както доскоро ползвах "наивитет", да се правя на интелигентен) нещо го няма народа.Сигурно 'щото е студено,празници има...за какво да се занимава с глупости като изборни кодекси и схеми за източването на държавата? На народа му трябва хапка,пийка и моите дуети с Криско!!! Има такъв народ!! Евгени,дай да му изпеем първата с Криско : "както та обичам,ша та откраааадна,ако ми попречааат,ша ги убииииия,пау-пау-пау-пау" и Борис ще рапира партиите на Криско!! Да живее суверена!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те 
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори