×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съветници от ГЕРБ Бургас питат: Ще се раздуе ли администрацията, ако има районни кметове


12 Февруари 2019, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Парламентаристите питат как ще се структурират евентуалните районни кметства 

 

Общински съветници от най-голямата парламентарна група в Общинския съвет на Бургас – ГЕРБ, зададоха 6 въпроса на администрацията във връзка с инициативата за въвеждане на ново административно-териториално деление на Бургас.

Запитването е внесено днес от Калояна Живкова, Тодор Колев, Димитър Людиев, Веселин Пренеров, Петко Георгиев и Димчо Грудев. Отговорът на администрацията с конкретни данни ще е изключително интересен, той трябва да бъде представен на предстоящата сесия на Общинския съвет през февруари.

1.Какви са изискванията за въвеждането на районното деление в големите градове?

2.Ако се въведе районното деление следва ли всеки район да имат своя администрация и как се структурира тя?

3.Районният кмет разполага ли със самостоятелен бюджет, първостепенен или е второстепенен разпоредител с бюджетни средства.

4.При съществуващата обща численост и структура на администрацията, одобрена с реение на Общинския съвет, по колко служители работят във всеки център на административните услуги(ЦАУ), в какви направления, обслужват ли съставните селища, в какви сгради и работни помещения осъществяват служебните си задължения.

5.Ако се изгради отделна районна администрация за всеки район ще се наложи ли увеличаване на числеността на персонала и как това ще се отрази на бюджета, като средства за работни заплати и оборудване на новите работни места?

6.Ако трябва да се назначат допълнително нови служители, Община Бургас разполага ли с необходимите работни места, като сграден фонд, работни помещения и оборудване?


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
наблюдателен
14.02.2019 00:11:53
0
1
Закон за административно-териториално устройство
Чл. 13. (1) Редът за създаване на район е:
1. общинският съвет по предложение на кмета на общината обсъжда проект за деление на града на райони и приема решение;
2. решението по т. 1 се изпраща за обнародване в "Държавен вестник" чрез областния управител, който се произнася по законосъобразността му в 14-дневен срок от датата на получаването му;
3. решението по т. 1 влиза в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".
(2) Териториалното деление на столичната община и на градовете с население над 300 000 души се извършва със закон.

Трябва да има инициатива не само от кмета но и прието от парламента със закон. Това ще стане след обществено обсъждане и единствено при голяма подкрепа на гражаданите. Всичко друго е търсене на публична изяви, ПР акции и опит за постигане на лични политически амбиции чрез прокарване на обществено значими идеи.
16.
el patron
13.02.2019 13:00:23
0
2
няма нужда от раиони кметове сащ посланик Рубен ще назначи 1 мормон иеховист компютарджия които да следи за разходване на общинските средства по оперативни програми
15.
Божидаров
13.02.2019 12:06:45
1
1
Чолаков, кой ти каза, че ще се назначават още чиновници? Дали , ще го назначава Кмета , или ще е избран от хората не променя щатното разписание!
14.
разочарован
13.02.2019 11:40:57
2
1
Това е най-добрата инициатива за Бургас, тъй като ще има повече пари за районите, а не както до сега само за централна градска част. И много по лесно ще се влиза при районния кмет отколкото сега. Има много плюсове който иска да разбере. А който си е негативен ще си остане такъв.
13.
До Дианка
13.02.2019 10:25:37
0
1
Дианче,ние достатъчно си изпратихме за да не си позволяваме да си пишем имената....много изгубиха всичко,а някой и живота си....трудно ще разбереш...!?!...
12.
Снежанка
13.02.2019 08:56:43
1
6
инициаторите, да разбираме, че много ви се кметува, обаче никой не ви е избрал, така ли? Районни кметове! Искам да знам, колко пари ще ни струва този гяволък на всички бургазлии.Първо от това почнете.Хората съкращават администрацията, тез по голяма тъпотия за да увеличат не им дойде на акъла.
11.
ало-ало
13.02.2019 08:18:07
2
8
Алоу КМЕТЕ вземи ги скрий някъде тия, че само излагации. Кви съветници приемат законите когато те не знаят един от основните закони по които работят и как работят или само получават едни пари от нас.
10.
Хохч
13.02.2019 07:09:12
2
11
Това е смях в зала. Да вземат всичките тия съветници, които питат да си подават оставките и да освободят града от присъствието си. Как е възможно съветник да пита подобни неща, има закон, даже не са си направили труда да го отворят.
9.
Кмет
12.02.2019 23:28:59
1
7
Тъпотии
8.
Баце
12.02.2019 21:56:14
3
6
И какво точно искат да направят за бургазлии? Да ти кажа на бургазлии хич не им дреме кой ще е районен кмет. Много тъпа инициатива, честно
7.
Аз Бургас
12.02.2019 21:47:30
7
6
Герб толкива много ли мислите за бургазлии, че когато някой се опитва да направи нещо за града и вие подскачате
6.
Бургазлия
12.02.2019 21:40:02
6
9
Ами жалко, че за пореден път ГЕРБ бягат от страха си. Да не питат, а подкрепят!
5.
Стефан Г. Чолаков
12.02.2019 21:31:38
1
7
Божидаров , само със самочувствие без покритие не става . Трябва и да се пита , да се знае в другите общини как е , защо е така и колко струва на хората. Аз не искам с моите данъци да храня още чиновници .
4.
Бургазлия
12.02.2019 21:27:43
2
8
Няма нужда от още чиновници .
3.
Яначко
12.02.2019 21:22:34
1
8
Демокрацията ще е още по-голяма, ако въведем Квартални кметове.......
2.
дядо
12.02.2019 21:13:22
0
7
Защо в малките общини съветниците са платени или това е цел купуването на съветника х. Второ защо няма ценз за кандидатите -търсят се най-тъп съветник за да е послушен....
1.
Божидаров
12.02.2019 21:11:53
2
10
Съветниците трябва да решават, а не да питат, но без самочувствие град не се управлява!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори