×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво се случва? 10-годишен задигна лаптоп от училище, тийнейджъри грабят наред в Бургас


08 Февруари 2019, Петък, 11:42 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Друг 14-годишен хлапак издърпа парите на жена от ръката й

 

Детската престъпност в Бургас бележи сериозен ръст, забелязва се трайно покачване на криминалните прояви сред подрастващите. Тийнейджърите често пъти не осъзнават какво правят, а понякога са водени от „идеите” на по-големи в компанията, в която се събират.

Възрастовата граница при извършането на битови престъпления започна все по-рязко да пада и все повече малолетни и непълнолетни посягат към кражбата, като единствен начин за „спасение” в дадена ситуация или пък нужда от средства.

В днешната полицейска хроника на ОД на МВР-Бургас случаите са три, като някои от кражбите са по-леки и дори може би необмислени от децата, но други са в много близки граници с вече тежката престъпна дейност.

На 6 февруари 10-годишно момче задигна лаптопа от класната стая в началното училище на Царево. Преносимият компютър бил оставен в един от шкафовете на бюрото в помещението. Преподавателката го оставила и не заключила шкафа, смятайки, че няма опасност за техниката. 10-годишният малък престъпник бързо бил хванат от униформените. Той направил пълни самопризнания за кражбата и върнал отмъкнатия компютър.

Установена е самоличността на още един непълнолетен крими герой. На 21 януари тази година 14-годишно момче откраднало 20 лева от бургазлийка. 57-годишната жена влязла в едно от бързите заведения на ул. „Чаталджа”, за да си купи закуска. Непоследствено след излизането й от обекта, тя била ловко атакувана от 14-годишния престъпник, който издърпал банкнотата от ръката й за секунди. Момчето е задържано, направило е пълни самопризнания за действията си. 

Третият случай от полицейския бюлетин е свързан с бандата анархисти, които подлудиха търговските обекти в жк. „Славейков” и „Лазур” с набезите си. Част от непълнолетните престъпници бяха хванати, след като изпотрошиха 2 сладкарници, павилион за бързо хранене и баничарница. За да разбият последната, групата младежи хвърлили бетонна плоча. От друга сладкарница, намираща се в блок 12 на жк. „Славейков” малките престъпници отмъкнали оборота от 150 лева, алкохолни и безалкохолни напитки, както и сладкарски изделия.

Слижителите от Второ и Пето районно са задължали 6 непълнолетни младежи, на възраст межди 14 и 17 години, които веднага признали вината си. Взломните кражби са извършени в рамките на ноември и декември миналата година.

Вероятно двете групички от тийнеджъри са действали заедно, докато едно по едно децата не бъдат хванати от полицаите. Безспорно може да отбележим, че престъпността сред малолетните и непълнолетните в Бургас е тревожен сигнал, който показва, че определена част от подрастващите в морския град, се стреми да си осигури доходи и дори „кулинарно удоволствие” не чрез труд, а чрез криминални дейности.

Историята познава много подобни случаи. При такива деца превенцията трябва да започне от възможно най-ранна възраст, за да се избегне попадането им в престъпното море.


В категории: Крими


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
9
Коментара по темата
9.
селянин
09.02.2019 10:08:11
1
1
Да го духат бедните!!!
8.
Какво ли?
09.02.2019 09:41:33
0
2
Случва се логичното, града живее в заблуда години наред, че е управляван добре и тази заслуга е основно ваша
7.
До 6
09.02.2019 08:04:20
1
2
И ти си облъчен от пресата, приятелю (много филми гледаш, както сам казваш). Касабова има връзки в полицията, откъдето и подават информация за криминалните прояви в града. От дневната криминална хроника се прави една статия като тази, в която драматично и сърцераздирателно се поставя въпросът “какво става с младите”, след което разбирачи като теб почти в хор почват да реват абсолютно същото.
За хилядите добри хора, които не са свършили никаква магария днес, ти тук много рядко ще чуеш думичка.
6.
Национал
08.02.2019 18:07:10
1
2
Младото поколение е облъчено от пресата, телевизиите, приятели, родители, че парите са най-голямата ценност, че не е нужно да се бъхтиш за тях, а че може да се живее и по лесния начин (много филми гледат!) Героите на деня са батки, чалга-парцали, татуси, нарко-дилъри,... и т.н. Това говори колко мозък имат в плоските си кратуни! Сигурно никога не са прочели и 1 книга, камо ли да имат някакво възпитание. Ще е интересно ако ги накарат да напишат нещо... дали ще е четимо. С други думи, това е истинския вид на съвременното зомби, не това от филмите. После как няма всички да плюем държавата си, като тя нехае за бъдещето изпростяване на нацията, което е в ход.
5.
Баунау
08.02.2019 15:58:43
1
2
Ще продължава престъпността още и още докато не вдигнат на Мин заплата поне на 800€ родителите не могат да смогнат с тези ниски заплати да се оправят за туй ще е по зле и по зле!!!
4.
Иван
08.02.2019 15:56:06
1
1
Защо никъде не се споменава, че всички са цигани?
3.
:-)
08.02.2019 14:05:30
0
2
Е нали вчера се направи селфи с него. За какво ви е днес?
2.
...
08.02.2019 11:59:23
0
4
Вижте как Община Бургас отговори след инцидента на ул. "Одрин"

Бяло червеният знак от снимката вчера го нямаше.
1.
...
08.02.2019 11:57:21
0
3
Флагман, какво стана с пътният знак, за който захапахте Общината?

Вчера нещо залипсва... Нямаше и ден...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори