×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Признателни бургазлии отдадоха почит на своите освободители


06 Февруари 2019, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Празникът бе уважен от политическия елит на града, в Бургас пристигна и новият генерален консул на Руската федерация Владимир Климанов в гр. Варна Владимир Климанов

Бургас отбеляза тържествено 141-годишнината от своето освобождение от османско владичество. Честванията започнаха в 11.00 ч. на площад "Атанас Сиреков" пред сградата местната администрация, където се състоя ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Бургаското православно духовенство отслужи молебен за просперитета на града. В 11.30 ч. бяха положени венци и цветя на паметна плоча на ген. Лермонтов и на паметника на Руския лазарет в Морската градина.


На тази паметна дата, точно преди 141 години, „летящият“ отряд на генерал Александър Лермонтов (потомък на великия поет Михаил Лермонтов бел.ред.) влиза в Бургас и съобщава жадуваната новина. Оттогава всяка година признателните поколения отдават своята почит на освободителите.

За да уважи паметната дата в Бургас пристигна и новият генерален консул на Руската федерация Лвадимир Климанов в гр. Варна (по средата). До него вляво е почетният консул на Руската федерация Тонко Фотев, а от дясно - зам.-кметът на Бургас по финанси, бюджет и икономика

По традиция на събитието дойде и новият генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов в гр. Варна. Сред официалните гости на честванията бяха почетният консул на Руската федерация Тонко Фотев, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместникът му проф. Севдалина Турманова, зам.-кметовете на Бургас по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев и по култура и образование Йорданка Ананиева, директорът по персонала и обществените връзки в Лукойл Нефтохим Бургас Росен Гриоров, общинският лидер на БСП Живко Господинов, секретарят на Областна управа Валентин Люцканов, комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР-Бургас, общински съветници от всички политически сили, общественици и десетки бургазлии. 

Официалните гости на събитието

 

Кметът на Бургас Димитър Николов също поздрави своите съграждани по повод годишнината от Освобождението:

Днес честваме една от най- значимите дати в историята на съвременен Бургас.Честит ден на Освобождението, бургазлии! Преди 141 години воденият от полковник Лермонтов отряд влиза в града, за да сложи край на османското иго, а цялото население на Бургас го посреща тържествено. Шести февруари ни помага да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите и да остояваме правото да бъдем суверенна държава в голямото европейско семейство. Нека във всяко едно наше действие да се ръководим от принципите, които отстояваха българските просветители, духовници и революционери, за да продължим да бъдем достойни свободни граждани. Честит празник, бургазлии!
 

Общинският съветник Константин Бачийски (вляво) и секретарят на Областна управа Валентин Люцканов

 


В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
Факт е ...
06.02.2019 22:30:16
4
6
Видни български интелектуалци са написали писмо с молба до руския император - да дойде и освободи поробения български народ ! Молили са се и на други монарси, но те не са искали да помогнат или не са имали куража да се изправят срещу турците ! Чест и слава на Русия !
12.
До 6
06.02.2019 18:34:31
5
6
Хей, ти наистина си ПОЗОР. Каквито и да са били болните амбиции на руския Император, истината е, че самите войници са възприемали войната като Освободителна. Хей, Оглу. Да на оглу щеше да завършва фамилията ти сега. И щеше да говориш турски и малко завалян български. Ей, аман от потурнаци.
11.
османско владичество...
06.02.2019 18:05:21
2
4
Така ли го виждаш Емел?
Защото ние му казваме турско робство.
10.
boncho
06.02.2019 16:16:26
4
9
HR-a на ЛукОйл и той ли е от освободителите? Вместо да се снимат по разни събития да вземат да си плащат данъците на този град, дето го изтровиха с "модерното" си производтсво.
9.
Малката Венеция
06.02.2019 16:15:59
2
0
За какво ли са дали жертви за създаването на Княжество България и Източна Румелия,като след това сме се излагали и през Първата и през втората и Сега... Няма ли са бизнес дух -явно е. Икономиката и войната са едно и също но с различни средства.
8.
Дипломат
06.02.2019 16:00:01
0
7
Според чий Протокол се отдава Почит с такенце на главата.......???!!!!
7.
Лукчо
06.02.2019 15:57:57
0
8
Зад консула на Русия е най-голямата ХИЕНА в Лукойл росен григоров!
6.
ПОЗОР!
06.02.2019 15:34:54
8
13
Да не би някой да си помисли, че целта на тия пияндурници е била създаването на ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ и завладяването на БОСФОРА и ДАРДАНЕЛИТЕ. Нееее, ама разбира се, че не. Те са чисти и безкористни като детска сълза! Да не би някой да си помисли, че тая пияна сган е правела всичко възможно да осуети Съединението на Княжество България и Източна Румелия и като не е успяла, е подтиквала Турция да ни нападне. И като номерът с Турция не минал, са успели да подкокуросат Сърбия да ни нападне. Неее, няма такава работа! Да не би някой да си помисли, че тая пияна сган, след като не е успяла да ни завладее, е организирала ПОГРОМ над българия през Междусъюзническата война, като подтиква съседите ни да се обединят против нас. Нееее, няма такава работа. Да не би някой да си помисли, че пияндурниците осигуряват понтонния мост с който румънците минават Дунав и влизат в България. И че императорът им награждава първия полк, стъпил на наша територия. Неееее, няма такава работа. Да не си помислите, че Русия ни напада на два фронта през Първата световна война - Добруджански и Македонски и дори русофилат Вазов, отвратен и омерзен пише:
О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?

О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви лґкът поставях
във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно пµ любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!
1916
5.
комунизъм, фашизъм и т.н.
06.02.2019 14:34:35
11
10
Голямо освобождение, толкова добре са промили мозъка на голяма част от останалото население, че и до ден днешен ги тачат, включително и овцете, които ще дадат минус на трите поредни коментара.
4.
комунизъм, фашизъм и т.н.
06.02.2019 14:33:39
7
8
Темата може да продължава много, но истината е само една. Най-лошото нещо, което се е случило на България в цялата ни история!
3.
комунизъм, фашизъм и т.н.
06.02.2019 14:32:25
9
8
Голямо освобождение, така ни освободиха, че 70 години не можем да се оправим! Голямо освобождение, българите най-отпред и първи са били изпращани на фронта. Голямо освобождение, "народният съд" е изтребил елита на нацията. Голямо освобождение, разграбили са над 50% от БВП на България за около 5 поредни години.
2.
комунизъм, фашизъм и т.н.
06.02.2019 14:30:40
10
10
Голямо освобождение, така ни освободиха, че 70 години не можем да се оправим! Голямо освобождение, българите най-отпред и първи са били изпращани на фронта. Голямо освобождение, "народният съд" е изтребил елита на нацията. Голямо освобождение, разграбили са над 50% от БВП на България за около 5 поредни години. Голямо освобождение, манипулирали са икономиката, за да си мислим, че сме с добър прогрес, а всъщност сме били супер зле, заради което и рухнахме след падането на режима. Голямо освобождение, промили са мозъците на страшно голяма част от населението, включително и до момента, включително и на заблудените овце, които ще дадат минус на този коментар. Темата може да продължава много, но истината е само една. Най-лошото нещо, което се е случило на България в цялата ни история!
1.
Турчин
06.02.2019 14:09:44
15
8
Не на русчиите комунисти доносници от говурското дпс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори