×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: БСП, Вие в реалния свят ли живеете, или във Вашата паралелна държава?


Валери Симеонов: БСП, Вие в реалния свят ли живеете, или във Вашата паралелна държава?
Записът с министър Банов е изрязан тенденциозно, смята Валери Симеонов
01 Февруари 2019, Петък, 20:57 ч.
Автор: Флагман.бг

Записът с министър Банов е изрязан тенденциозно, смята Валери Симеонов

 


Председателят на НФСБ Валери Симеонов отговори на декларация на БСП, с което разобличи така наречените обвинения на Елена Йончева и Корнелия Нинова по случая с министър Боил Банов. Повод за това стана изявлението на председателя на БСП Корнелия Нинова, поднесено като декларация.

Публикуваме пълния текст на изказването на Валери Симеонов:

"Повече от ясно е, че е написано тази сутрин. Изпълнено с клевети, изпълнено с квалификации, изпълнено с патетични лозунги тип дружество за просветни знания „Георги Кирков“ отпреди 1989 година. Това ниво е унизително, това ниво цапа българския парламент, това ниво цапа не само четящата декларацията, не само нейните съпартийци, цапа всички останали, цапа и мен, едно такова изявление от тази трибуна.

Нинова след аферата „Банов”: Няма „сини и червени лампи”, Борисов оглушително мълчи, светлините в МС изгаснаха

По тази причина искаме да заявим нашата категорична позиция, че на такъв тип документи би било добре да не се дава гласност. Обръщам се и към медиите, защото те не носят абсолютно нищо в посока единението на нацията и в посока разкриване на истината. Конкретно по реда на твърденията в тази декларация, тъй като разбирате, че и нашата също е създадена сега.

Вчера държавата била буквално разтърсена от скандала. Какъв скандал, какво разтърсване? Вие наистина ли живеете в реалния свят, или във вашата си паралелна държава? Къде виждате такъв скандал въобще. Още вчера, същия ден, беше изнесена информация, че по въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция. Какъв е скандалът? Изваден е един запис. Абсолютно тенденциозно, в записа, аз като човек, който се занимава с журналистика от 1992 година не видях началото на записа. Не видях началото на записа. Не коментирам дали той е автентичен, или не, това ще го установят съответните служби, най-вероятно е автентичен.


ГЕРБ към БСП: С какъв акъл Йончева ви се връзва, парламентът не е място за разследващи журналисти

Но тук въобще не става и въпрос за това, което се разбира от изнесената информация, както и от допълнително дадените сведения от тогавашния министър Вежди Рашидов, че е ставало въпрос за едно закъснение на изпълнението, което не е било по вина на фирмата. И това най-вероятно трябваше в началото на записа да се покаже, да се чуе, но той е изрязан, пак е пусната само част от съответния разговор. Така че не мога по никакъв начин да си изградя такова становище, че става въпрос за някакъв скандал, а не за поредната манипулация.

Симеонов към БСП: Не злоупотребявайте с Елена Йончева, накрая ще я пратите в затвора!

Продължаваме нататък. Въпросната журналистка, която действително е спорно доколко е журналистка, също и аз го потвърждавам това, и аз смятам така, по никакъв начин не може да бъде приемана като човек, който изнася истински и достоверни факти и мисля, че в досегашните й действия на всички им стана ясно това. Мога да Ви припомня, че на 13.11.2017 г. тя изнесе, публично прожектира или представи своя филм за оградата, за нарушенията,  „огромната“ корупция, наречена оградата, в който не присъстваха никакви истини, по-скоро там присъстваха само лъжи и внушения, както и доказателства не в полза на основната теза. Там нито информацията, която беше изнесена беше истина, нито имаше и факти, напротив, там имаше едно преследване тип „копърка след линейка“ на автомобила на госпожа Йончева след автомобила на Гранична полиция при констатирането на съответна група и залавянето й. С това ли се доказва корупцията? С кое?  Или с другата група, защото там бяха представени кадри за две групи. Или с другата група, която беше следена, контролирана в момента и трябваше да бъдат заловени българските трафиканти при поемането на тази група и това беше провалено, точно от тези прибързани снимки, които бяха представени като разкрития. Да не говорим, че зад кадър остана кой е бил шофьорът на госпожа Йончева, уволнен за корупция бивш граничен полицай. Това са фактите по този филм.

Извинявайте, на тази журналистка ли да вярваме? 10 дни по-късно, на 23.11.2017 г. същата тя в студиото на една национална, бих казал не българска телевизия представи една фалшива снимка за разрушено оградно съоръжение до един мост, черно-бяла, която представи, че е била направена едва ли не същия ден. Говорим за 23 ноември. Същият ден изпратих хора и заснехме същото място, установихме къде се намира, въпреки че то умишлено не беше оповестено къде е. И на тази снимка се виждаше, че оградата съществува, как да си го обясним тогава. Приех, че тя може да се е заблудила или нещо такова, но след това съобразих, че не случайно снимката, която беше показана по тази телевизия беше черно-бяла, а просто защото имаше огромна листна маса по дърветата и тя не трябваше да се вижда. Щеше да направи впечатление, че снимката не е от същия ден. Защото на другата снимка от 23.11 естествено характерното състояние на дърветата беше без никакви листа. И на тази ли да вярвам? На тази журналистка да вярваме, така ли?

Да не говорим за останалите клевети, внушения, обиди хвърлени прибързано и умишлено. Знаете ли, госпожо Нинова, това, което Вие определихте за вчерашната реакция на големия скандал, аз бих го прехвърлил към Вашата журналистка разследваща, ударна, разобличаваща. Точно тези епитети, които Вие отправихте към реакциите на тогавашния министър на културата с документи, както и на сегашния министър Банов, аз Ви ги отправям към Вашата журналистка – объркана, противоречива и изпълнена с лъжи. Цитирам Ви, въпреки че Ви няма тук. Знаете ли в случая всички ние средно интелигентни хора смятаме, че Вие сте хванали един човек, който не особено добре разбира точно какво прави, по очите му, по изображението му личи, но който амбициозно се втурва да изпълни всяка поредна поръчка. Не злоупотребявайте с нея, накрая ще я пратите в затвора, това Ви препоръчвам.

По отношение на подадените сигнали до Прокуратурата. Да, няма нито един сигнал подаден до Прокуратурата, вероятно е въпрос на редакция, смислен и основателен. Сигналът на Йончева, който е бил по време на 09.06. за оградата, аз си спомням за какво беше, че оградата от два реда станала един ред и това било голямата манипулация, тъй като по проект била двойна. Още тогава обяснихме, че преминаването от двуредова към едноредова ограда е с промяна на строителното задание, с нови проекти и съответно с намалено плащане за това. Има всички документи за това. Ето защо по този сигнал, естествено, че нищо няма да излезе.

Също така, госпожо Нинова, която Ви няма в залата, пропуснахте още един сигнал, не знам защо го пропуснахте. На 13, когато излъчихте филма  Вие заявихте, че  на другия ден ще подадете, така беше отразено по медиите, че подадохте като сигнал до Прокуратурата филма на Елена Йончева. Човек да се смее ли, да плаче ли. Този сигнал пропуснахте. В крайна сметка от това дали прокуратурата се е сезирала, дали се е самосезирала както вчера, не могат да се правят някакви обобщени изводи за истинността на сигнала. Извинявайте на мен ми се вижда прекалено прибързано и оперетно това втурване на Прокуратурата още същия ден в Министерството на културата. Кой знае какво ще намери в Министерството на културата Прокуратурата. Естествено, че и тя се грижи за своя собствен имидж. И за съжаление вчера пресоли манджата Прокуратурата, това мога да Ви кажа. Защото не е въпросът да се броят втурванията на Прокуратурата в едно или друго учреждение, а добре е да се броят ефективните присъди и резултатите от нейната работа. И сега ще кажа нещо, което ще подразни и нашите колеги, от нашата страна донякъде. Искам да попитам, я кажете какво стана след като преди 3 месеца Прокуратурата се втурна в Държавната агенция за българите в чужбина. Лепнахте на един човек епитета, че злоупотребявал, че прибирал пари за издаване на паспорти и този човек 3 месеца стои в ареста, нали. 3 месеца. Някой да е чул някакви допълнителни резултати да има, някаква допълнителна фактология? Няма. 

По-добре Прокуратурата вместо да се втурва да влиза тук и там, за да угоди на общественото очакване за бърза реакция, по-добре да си посвърши работата и да си поразгледа забатачените разследвания и проверки. Защото това не е човешко. Да държиш ти 3 месеца един човек в условия на затвор, лишен от абсолютно всички свободи и права и да не можеш да изкараш никакви доказателства за това, че той продава български паспорти. Нещо повече, Вие и мисля, че Вие господин Стойнев, даже съвсем така отгоре ангро от тази трибуна го използвахте едва ли не като факт, доказан факт. Ама не е доказан. Утре може с Вас да се случи, може с някой друг да се случи. Толкова за Прокуратурата, за разпореждането на господин Дончев няма да коментирам, но в крайна сметка не е добре да се правят от тази трибуна прибързани пресилени обобщения без факти, да се изнасят твърдения, характерни за фалшив сайт, защото това е жалко, неморално, унизително. И в крайна сметка, от всичките тия прения може да излезе така, че да се докараме до такова състояние, че да връщаме тези 53 милиона европейски пари, което няма да е добре за България."

 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
*********
02.02.2019 17:04:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
*********
02.02.2019 17:03:23
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
02.02.2019 16:38:22
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
абе Валери
02.02.2019 13:05:56
4
10
Защитаваш Банов за да оневиниш твоите кражби от оградата
12.
до 7
02.02.2019 11:04:08
2
3
Траят си,защото и те са омазани и харесват шума на парите.Ако тук се крадат 6 цифрени суми,то там(ЕС) са 7 цифрени.
11.
Дернев
02.02.2019 10:50:36
1
4
Паралелната държава е синдром на всички закачили се към властта. Резултата състоянието в което сенамираме и като държава, икато народ. И не станем ли част от СЕЩ, положението няма да се промени.
10.
nedevbs
02.02.2019 09:52:06
4
11
Не знам БСП, къде живее, но откакто е във власта Валерката, много добър живот си живее в реалния свят.Дай Боже всеки му такъв живот.
9.
зурла
02.02.2019 08:55:20
6
13
Дори не прочетох всичко от това какво е написал този "умник" , защото винаги плещи едно и също.
Фактически интелектуалното ниво на сегашното управление е много под средното , и всякакви анализаторски напъни са само смешни. Да, те са пътници , и това не им харесва, но не в това в проблема. Вече няма да могат да взимат "обществени" поръчки, и да парвят каквото си искат. Подобни индивиди не могат да осъзнаят какво мислят за тях хората, а ги боли само когато им бръкнат в джоба. А в джоба се намира това което трябва да се намира в джоба на хората, но не е . Странно как хората се примиряват с този грабеж, обричайки на глад себе си и децата си , и това волско търпение към подобни индивиди , които дори не се опитват да скрият наглото си отношение.
Но хората вече им писна, и започнаха да се събуждат от летаргията. Няма да е далече времето когато ще излязат на улицата и ще потърсят сметка на невежите и егоистични управляващи. Въпрос на време. И този го осъзнава.
8.
Валери Симеонов,
02.02.2019 07:12:07
2
10
на цяла партия не се говори на Вие. Вие е учтива форма за единствено число, а вие е обръщение за множествено число. И ако ВИЕ не правите такава разлика, на ВАС ВИ е простено, все пак сте инженер по образование. Но работещите в медия трябва да са по-грамотни за езиковите форми в българския език. Те получават заплата да бъдат такива, иначе нахалост харчат нечии пари и замърсяват езиковата среда.
7.
формално
02.02.2019 06:54:58
3
10
опитваме се ла прецакаме ЕС с фалшиви документи за усвояване на евросредства. Това е лицето ни днес пред света. Така действаме. И нашите партнери знаят това. Знаят, че у нас се правят такива шменти-капели, обаче си траят, не ни наказват. Значи, имат интерес да ни търпят. Това пък е тяхната логика. Та, за това народа страда. На ЕС не му пука ща нас!
6.
Кебапче
01.02.2019 23:45:55
2
11
махайте се мишки убити
5.
0909
01.02.2019 22:46:11
20
11
Това с така наречения скандал "Ало Банов" е жалък журналистически напън на твърде надценената Йончева да спечели някой и друг процент на БСП преди изборите. То наистина има много случаи на корупция, но за разкриването им трябва качествено журналистическо разследване, а не представяне на претоплени манджи и подхвърлени флашки. Обаче повече от един военен кореспондент не може да се очаква.
4.
Що се хабиш бе!
01.02.2019 22:12:04
7
21
Толкоз много приказки изприказва в защита на едно куку - Боил Банов.
3.
Последните напъни
01.02.2019 22:09:02
8
21
Усеща, че е вече пътник и иска да се хареса на Бойко, амаааа...
2.
Йончева
01.02.2019 21:58:00
19
13
Колкото и да се пените, не може да скрие фактите, че Йончева е от кликата на грабителите на България! След БСП+ДПС трябва да идва Бойко да разчиства престъпленията на БСП! Не случайно Нинова искаше Радев да е началник на Спец. Прокуратурата! За Йончева се разбра,че 700 000 лв са "подарени" от Цветан Василев за препиране на 25 000 000 евра като кредит към нейната ОФШОРКА! Възнаграждение за престъплението! Йончева кога ще върнеш 25 млн. евра на вложителите на КТБ? Крадлата крещи , дръжте крадеца!Сега да я осъдят още няколко наклеветени от нея да види хубаво ли е! Чакаме и втора инстанция на делото Йончева Борисов! Тази платена мутреса сама си го нахендри, защото е зависима!Къде са парите ма крадло?Радев и Станишев за какво те изгониха?
1.
Комуниста фашист
01.02.2019 21:57:50
9
10
плюе другите комунисти фашисти с власт подкрепян от дпс комунистите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори